'Het zit in de familie om eigenzinnig te zijn'

ArthurV, 12-06-2018 om 17:30, 14583 views, FOX Sports |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

David Endt heeft zich in gesprek met FOX Sports uitgelaten over de aanstaande transfer van Justin Kluivert naar AS Roma. De oud-teammanager van de Amsterdamse club ziet overeenkomsten in het karakter van Justin Kluivert en zijn vader Patrick, die ook op jonge leeftijd besloot te vertrekken bij Ajax voor een Italiaanse club.

'Het zit een beetje in de familie om eigenzinnig te zijn in de keuzes', vertelt Endt. 'Daar zit een sterk karakter aan. Het zal niet altijd makkelijk voor hem zijn, maar het is niet des Kluiverts om de makkelijkste weg te kiezen. Justin is nog niet zo ver dat hij een Champions League-finale heeft beslist, maar heeft al wel het één en ander meegemaakt in zijn carrière.'

Kluivert is niet de eerste die besluit om op jonge leeftijd te verkassen naar Rome. Ricardo Kishna stapte namelijk in 2015 over naar aartsrivaal S.S. Lazio, waar hij het uiteindelijk niet redde. Endt is geneigd te zeggen dat dit bij Justin niet het geval gaat zijn. 'Hij moet zich aanpassen aan de cultuur en de manier van spelen, maar Roma heeft hem niet voor niets genomen. Natuurlijk moet hij nog leren, maar hij krijgt zijn kansen. Met een beetje geluk kan hij een sensatie worden.'

Ook Ajax Showtime sprak laatst met David Endt over de overgang van Kluivert, waarin hij vertelde over zijn gevoel rondom de transfer, de keuze van Kluivert en zijn verwachtingen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Ben echt Kluivert moe. Presenteer die dude en rest van leven niet meer over ouwehoeren..
0 0
MosesD
Wat een triest gedoe over David Endt. Een echte Ajacied. Alle spelers liepen met hem weg. Verschillende zijn nog altijd goed bevriend. Lafhartig weggestuurd door ons nieuwe boegbeeld Edwin van der Sar............
1 -4
ajaxinho
Endt was een supporter in het midden van de spelers en trainers.

Zo'n iemand hebben ze nodig om te beseffen waarom ze het doen.
0 0
T.reckveugel
Ja, vdSar, de wolf in schaapskleren, die nog steeds volgens het plan Cruijff handelt, bij de spectaculaire onthulling met een vol stadion van de nieuwe naam ervan wel roeptoeterend wat hij aan Cruijff te danken had. Die vdSar.
Vergeet voor het gemak dat het op aandringen van de Boer was.
Maar het past precies in jouw hardnekkige geschiedvervalsing
2 0
Truth
pffff... Ik word zo moe van deze man
3 -1
EersteAanname
Lazio heeft Kishna wel voor niets genomen natuurlijk, nu snap ik het.
0 0
Michels
Een sterk karakter door eigenzinnig te zijn? Sinds wanneer is het een positief iets om eigenzinnig te zijn? Eigenzinnig, hardnekkig, koppig, obstinaat, onbuigzaam, onverzettelijk, stijfkoppig, verstokt, etc... In de volksmond ben je dan gewoon te dom om te kunnen luisteren naar goed advies. Daar is echt helemaal niets positiefs aan. Beetje kinderlijk is het zelfs...
1 0
JordyAjacied
Hopelijk wordt het een Kishna verhaal.
1 0
Joseph
Deze vent wordt gekker en gekker, nee hij heeft nog geen Champions League-finale beslist, hij kan zich niet eens onderscheiden in de Nederlandse Beker..

Kluivert is net als Endt "eigenzinnig" sommige mensen noemen dat gewoon "simpele zielen". Die zijn makkelijk beïnvloedbaar, daar maakt Raiola nu dankbaar gebruik van, ook Endt eet uit zijn hand, dit verhaal heeft natuurlijk niks met de mening van Endt te maken, die echt wel begrijpt dat Kluivert zijn carrière vergooid met deze keuze.
0 0
Michels
Volgens mij moet jij de betekenis van 'eigenzinnig' ff opzoeken...
0 -1
Alderweireld3
Vader: nooit excuses gemaakt voor ongeluk (daarover gelogen), 1 miljoen gokschuld, tijdens WK tienduizenden euro's schuld bij Sneijder niet kunnen terugbetalen, Ajax voor PSG verlaten toen hij enkele weken trainer was van Ajax A1, kwam met zaakwaarnemer Mendes.

Moeder: golddigger, 7 maanden in de cel vanwege witwassen crimineel geld van haar nieuwe liefje, kwam met zaakwaarnemer Raiola.

Resultaat: Justin Kluivert. Vergeet ook niet hoe ze Shane Kluivert uitbuiten.
Kennen geen clubliefde. Alleen maar geldlust. Dat zit in de familie.
5 -2
3*stars*3
Eens met aantal punten maar denk je nou echt dat Patrick schuld had had bij Sneijder en dat het niet eerder is uitgelekt met al die riooljournalisten en social media?
0 0
Alderweireld3
Ja, dat geloof ik want het is niet de riooljournalistiek die het zegt. Het staat zelf in zijn boek.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/818988/passage-in-boek-van-gaal-kluivert-had-tienduizenden-euro-s-schuld-bij-sneijder.html
0 0
Maik
Kluivert stopte bij Oranje in 2004 en Sneijder begon in 2003. Welk WK was dat dan precies? En welke social media hebben we het over? Hyves en sms?
0 -1
Alderweireld3
Zucht. WK 2014 toen Kluivert assistent was.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/818988/passage-in-boek-van-gaal-kluivert-had-tienduizenden-euro-s-schuld-bij-sneijder.html
0 0
Katjang
Shane en Justin hebben niet dezelfde moeder he.. ;-)
0 0
Alderweireld3
Wel dezelfde vader.
0 0
gras
De zonden van de vader moet je niet op Justin afschuiven. Je rekent hem af op zijn eigen gedragingen en op niets meer. En dan krijg je vooral veel teksten, grootspraak, logo gekus, vraag om meer geld, geen prijzen en een vertrek.
0 -1
Alderweireld3
Dan begrijp je het verkeerd. Ik zeg dat Justin Kluivert het gevolg is van de opvoeding van zijn vader en zijn moeder en hoe ze zelf als mens zijn.
0 0
@Maar7en
Benieuwd welk WK je hier bedoeld. Vraag me af of ze überhaupt samen een wk gespeeld hebben. Kan het me niet herinneren.
0 0
Katjang
Kluivert was toen assistent-bondscoach van Van Gaal, die met de 5-1 winst op Spanje. Dat WK... :-)
0 0
Danos
Los of het verhaal klopt maar denk dat hij EK2004 bedoelde. Dat is het laatste toernooi van Patrick geweest en de eerste van Wes.
0 -1
Alderweireld3
Nee het gaat om het WK 2014.
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/818988/passage-in-boek-van-gaal-kluivert-had-tienduizenden-euro-s-schuld-bij-sneijder.html
0 0
RusselWestbrook
Haha
0 0
talent020
Aldus Endt de romanticus, Kluivert en zijn aanhang willen gewoon cashen niets meer en niets minder,
0 0
AmSTERdamzuid
aan moeders kant?
0 0
Bocarra
Doe een dringend beroep op AS om niets meer over Kluivert te publiceren. De gemoederen zijn tot een kookpunt geraakt en dat is voor niemand goed. Als het zo doorgaat kan hij nooit meer 1 voet veilig in Nederland zetten.
1 -1
3*stars*3
Haha, grappig dat je dat zegt want rest van NL had al een hekel aan deze jongen.
Nu wordt hij om verschillende redenen door heel NL uitgekotst.

Gaat nog gezellig worden met thuisduels van Oranje, ALS hij er weer eens bijzit.
Als hij volkomen door de mand valt, kan hij sowieso nog kiezen voor Suriname of Curacao.
0 0
Lagasj
Ah, we hebben een nieuw woord voor dom..... eigenzinnig.
3 0
gras
Slap geouwehoer van Endt. Justin heeft zich gewoon laten inpakken door zijn omgeving en zich aan laten praten dat Ajax geen vertrouwen in hem heeft, of onvoldoende waardering of dat soort lulkoek.

Dat Overmars en Sar de communicatievaardigheden van een ijskast hebben is duidelijk. Maar dat zou het bijtekenen niet in de weg mogen staan. Je maakt je eigen keuzes. Opsodemieteren. De fans hadden bijkans een moord gedaan om zo'n speler nog een paar jaar te kunnen zien spelen.

Maar spelers zijn net hoeren. Ze doen alles voor een paar euro meer. Eerst iets winnen en teruggeven aan de club behoort niet tot hun normen en waarden. Logo's kussen kunnen ze dan weer beter dan vroeger.
3 0
3sterrenAjax1
iedereen die iets ten nadele van ajax beslist krijgt steun van endt. niet serieus te nemen die slappe endt.
4 0
El Toro
Pfff ik word ook moe van die Endt zeg...
2 0
DannTheDon020
Vertel mij dan wat ie heeft megemaakt in z’n carriere, meneer Endt? Inderdaas, HELEMAAL NIKS!
4 0
Rinban
Stop nu met nieuws over die galbak please
0 0
koenos1
Justin gaat het daar ook niet redden, zeker niet in het eerste seizoen
1 0