'Niet veel ruimte in selectie voor Kluivert'

NielsE, 11-06-2018 om 10:57, 26944 views, Football Italia |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Britse Football Italia vraagt zich op haar website hardop af waarom AS Roma in de buidel gaat tasten voor de handtekening van Justin Kluivert. Het medium wijt de aankoop onder meer aan het 'lage' aankoopbedrag.

'Met Edin Dzeko, Diego Perotti, Stephan El Shaarawy, Patrik Schick, Cengiz Under, Mirko Antonucci en Gregoire Defrel momenteel in de selectie lijkt er niet heel veel ruimte voor Kluivert', begint het Britse medium. 'Het prijskaartje van Kluivert is wel slechts twintig miljoen euro, dit maakt het een transfer met weinig financieel risico. Een koopje. '

De Britse volgers van het Italiaanse voetbal zijn echter niet overtuigd. 'Maar de vraag blijft waarom je nog eens twintig miljoen moet uitgeven voor een selectie die in de voorhoede al heel erg sterk is? Het enige wat mee kan spelen zijn de geruchten rondom El Shaarawy, maar dan nog is er niet heel veel reden om er nog een speler bij te halen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Ga Bas Dost maar halen,wil weg in Portugal.
0 0
Jan Doedel
Is dat zo?
0 0
Joodhannus73
Zo is het, een koopje. Een regelrechte fooi. Iets wat het merendeel in Nederland (en op dit forum) niet wil en kan begrijpen. We zijn Calimeroland. Daar ligt het grote probleem. Er kan niet (meer) groots gedacht worden en daarom is Ajax nu klein. Bijna elke Ajax speler kan voor het dubbele bedrag verkocht worden. Maar ze gaan allemaal in de uitverkoop weg.
0 0
Whazzza
Het goede nieuws is dat we, dankzij onze opleiding en/of naam, de waarde van spelers in een jaar kunnen verdrievoudigen. Als we zo doorgaan zijn we over vijf jaar de rijkste club ter wereld. En aangezien het allemaal om geld draait, moeten we dan ook sportief stappen kunnen maken.

The furure is bright my vinegar peeing friends
2 0
Bensco
Ik vraag me wel eens af of wij als Nederland zijnde niet te ver zijn doorgedraaid in het hele opleiden. Als je alleen maar opleid zul je altijd achter de andere competities en clubs aan blijven hollen. Misschien moet de eredivisie terug naar haar kernwaarde van aanvallend voetbal ipv voetbal waarin opleiden centraal staat.
1 0
Snellejapie
Ik snap niet dat Ajax het imago wil een koopjesclub te zijn. Ook al met de verkoop van Sanchez vorig jaar. Als je nu niet standaard 50 - 60 miljoen voor spelers gaat vragen dan blijf je ze kwijt raken als ze heel jong zijn en weinig hebben gespeeld.
1 0
Catenaccio
Zolang Ajax niet clausules gaat hanteren a la Barcelona. Frenki bv mag weg voor 100 miljoen.
Dito voor de ligt. Dat houd koopjes jagers wel weg.
Kortom leiding Ajax zijn amateurs.
1 0
Lazell
Clausules zijn maximum bedragen. Er zijn genoeg spelers die onder die prijs verkocht worden. Daarbij is het verplicht in Spanje, dus dat doen ze daar alleen omdat ze het moeten.
0 0
Dick
En wie gaat er zo een contract met clausule tekenen in Nederland ? Niemand. Ajax is de juiste club in een verkeerde competitie. Dit kan je het bestuur niet kwalijk nemen....
0 0
trodat4030
Gelukkig is Justin zelf niet zo groot, die past zelfs in de Gucci handtas van El Shaarawy ofzo..
2 0
Morrissey
Als Justin blauw was geweest, had hij kunnen smurfen met smurfin.
0 0
Jan Doedel
Haha geweldige reactie
0 0
Piejotter
Ik benoemde het hier al eerder wat is het perspectief voor Kluivert? Hijzelf vind bij Ajax geen perspectief. Dat zal dan zo zijn maar waarom dan AS Roma? Een koopclub die niet beroerd is een reservebank te hebben waar miljoenen aankopen zitten. En dan vrijwel het hele seizoen op de bekende bank zitten. Met een leuk saldo op hun bank maar je wilt toch voetballen? Of niet?
0 0
Ar
Ik snap Kluivert niet
0 0
de-Ajacied
Ajax wil een opleidingsclub zijn.
En in de praktijk zijn we alleen voor de koopjesjagers

0 -1
Michels
Spelers worden hier niet genoeg uitgedaagd om zich te kunnen ontwikkelen tot wereldtalent. Bijna elke goede speler die hier weggaat maakt bij z'n nieuwe club binnen 1 a 2 seizoenen een enorme sprong qua niveau. Het zijn allemaal potentiële toppers, maar je zult er nog even in moeten investeren voordat het toppers zullen worden. Daar is de prijs dan ook naar...
0 0
Piejotter
Dat is geen nieuws dat is Ajax al vele jaren voor de rijke clubs met dit verschil dat ook Ajax de prijzen flink heeft bijgesteld. Maar dat wil niet zeggen dat Ajax hetzelfde voor een speler kan vragen als bijvoorbeeld een speler die bij Barcelona voetbalt. De Nederlandse competitie staat nu eenmaal niet zo hoog aangeschreven en daar zijn de verkoop prijzen ook naar.
0 0
NoPants
Volgens mij gaat ajax kluivert als een graadmeter gebruiken voor andere transfers.

Als kluivert voor 20 weggaat, en er clubs voor de ligt/ziyech/neres, dan was een talent met een 1 jarig contract al 20, dus is 50-60+ voor die drie geen gek bedrag.
1 0
Piejotter
Ajax staat met de rug tegen de muur als een speler weg wil die nog maar een contract jaar te gaan heeft dus dan is 18 miljoen toch nog een mooi bedrag.
0 0
bremovic
altijd ruimte zat op de tribune bij Roma dus kan hij daar mooi zitten
3 0
Ruff Rhythim
Niet ons probleem....
2 -1
driesterren***
Over 3 jaar Justin? Justin wie? Nee die ken ik niet! Oooo ja dat is die bankzitten bij as roma tja had leuke speler kunnen worden maar koos voor het geld!
1 0
Wereld
Over een paar jaar kan Zwolle hem huren, goede relatie met Raiola toch.
Net als Bouy.

Topkeuze AS Roma, gelukkig nauwelijks concurrentie op zijn positie.
12 0
jollie18
Ben benieuwd tegen wie we het seizoen gaan openen morgen word het concept programma bekend gemaakt
2 -1
BrandjeXL
Ach dat concept. Op de eerste wedstrijd na zal dat een exacte kopie zijn van de afgelopen jaren. Ik verwacht uit naar een promovendus. Oktober/november naar feyenoord. Krijgen we vlak na de winterstop thuis daarna Utrecht uit. Eind april weer naar Lampegat. Voor de winterstop uit naar Az, Heerenveen. Grunn en Vitesse eerst thuis. Hier heb je je concept
4 0
jollie18
Meestal is het programma idd ver het zelfde als andere jaren.
0 0
OKP-AFCA
Ahh kunnen we gaan klagen over de speeldagen, half 1 wedstrijden, uit na Europa (terwijl er nog geen EU voetbal gehaald is).
1 0
bremovic
Kan hij daar lekker op de bank zitten. het is maar net wat je wil he
3 0
Bjorn2321
Volgens mij is zelfs de bank al vol... tribune dan
3 0
Genant
Ondertussen heeft t armlastige PSV nog niets verkocht en toch alweer Angelino binnen voor 5 miljoen. Mocht l de Jong weggaan dan huren ze Vincent Janssen. Maw Ajax kan het weer shaken met die wannabe jeugdige toppers en wat oudere minkukels. MAar wel 200 miljoen EV straks.
2 -8
afcas
toch wel genant hoor hoe je mee wil praten, maar gewoon totaal niet weet waar je over praat...
0 0
NoPants
Aldus een echte ajacied
0 0
AlexIbarra
Wij hebben Dolberg lopen met Huntelaar erachter, jij maakt je druk om Vincent Janssen?
4 -1
Truth
Waar maak je je druk om joh? Wij halen straks de ervaren Davy Klaassen terug op deadline day!
1 -1
Ajacied33
Gênant....Genant dat jij je als "Ajacied" hier druk komt maken om die klote lampen. Wat boeit het wat zij doen? Voor jouw info, Brenet is verkocht en Arias, Isimat, de Jong en Lozano volgen spoedig
8 0
@Maar7en
Brenet is verkocht... Arias in de belangstelling net als Isimat.. als je het volgt volg het dan ook goed... wij hebben Tagliafico die zie liever dan Angelino overigens. Waarom druk maken om een tegenstander??
8 0
ajaxcied4life
Ga lekker elders lopen janken.
5 0
Ajax#1900
Heeft PSV geen fansite?
6 0
voorkennis
lampies.nl
5 0
jollie18
Wie zegt dat Vincent Janssen naar PSV wil. En zou goed is hij nu ook weer niet hoor.
3 0
Joseph
Gelukkig voor Raiola kan Justin nog niet lezen, zo kunnen verstandige verhalen over zijn toekomst buiten de deur gehouden worden..
1 0
GvanAchteren
Ze verhuren hem aan een klein clubje, waar hij wsch nog wel aan spelen toekomt en na een jaar zorgt Raiola dat hij met winst voor Roma weer wordt verkocht. Koopwaar inderdaad.
2 0
Genant
Is gewoon een vriendendienst voor Raiola, heb ik altijd gezegd. Een en ander kunnen ze weer gebruiken als wisselgeld voor grotere transfers.
0 0
AjaxfanRuben
Je gaat Ajax pas missen als je het niet meer hebt
8 0
voorkennis
lekker jaartje banken of zo goed als gegarandeerde basis plaats bij de mooiste club van nederland....."ras" ajacied gaat liever jaartje banken
3 -1
rsvh88
Paar invalbeurtjes
0 0
Malfunction
Met +/- 21 miljoen kun je een hoop spelers betalen/halen die wel graag voor Ajax spelen. Goede deal dus! Verder hoef ik helemaal niks meer te horen van/over deze blaag.
6 0
Bjorn
Twintig miljoen is tegenwoordig een koopje. Zelfs als iemand helemaal niets heeft laten zien.

Gekkenwerk.
2 -1
Ruff Rhythim
Als dit een koopje is dan gaan ze voor Ziyech minstens 60 miljoen moeten dokken...
0 0
Ozymandias
Voor Roma is 20 miljoen echt geen koopje.
1 0
Panama
Sinds ze die Qatar-deal getekend hebben wel haha
0 0
Bjorn
Dat was inderdaad ook mijn gedachten. Maar die Britten zijn de realiteit helemaal kwijt.
1 0
3*stars*3
En dat met nog een 1-jarig contract.
Die Britten zijn helemaal de weg kwijt en gaat alleen maar erger worden.
De PL clubs hebben een nieuwe TV deal en gaan 5miljard verdelen.
1 0
NoPants
Dan gaan ze erop achteruit, 2016-2019 was 7 miljard voor engeland.
0 0
3*stars*3
5 miljard hebben ze al binnen en er zijn nog 2 pakketjes waar ze nog een x bedrag voor gaan krijgen.
0 0
Ajax#1900
Klopt. Voor Roma is dit nog een behoorlijke zak geld.
1 0
Sandro19
Las eerst nog dat ze 30-35 miljoen voor hem wilde hebben, waarom laten ze hem nou toch weer voor de helft gaan? Voor dat geld kun je hem naar mijn mening beter een jaar op de tribune houden om zo een duidelijk signaal af te geven. Nu denken alle grote Europese clubs dat ze bij ons voor een prikkie onze spelers kunnen kopen (en dat doen ze ook).
1 -5
Michelinho
Jij gelooft alles wat je leest? Hoe logisch klinkt het dat Ajax een bedrag tussen €xx en €xx vraagt? Geen club die dan zegt "oké, we betalen meer dan het laagste genoemde bedrag". Meer logisch is dat ze 30 vroegen en ca. 20 vangen, zo gaat dat meestal.
Lekker duur signaal trouwens en dat heeft in het verleden ook al zoveel effect gehad.
Ajax loopt dan niet alleen ca. 20 mio mis, maar moet ook nog eens een jaar zijn salaris betalen, terwijl er hard versterkingen nodig zijn. Of geloof je in dat fabeltje dat er toch "geld zat" is?
2 0
Ferd
Geen enkele Nederlandse club kan 20 miljoen laten schieten dus kluivert een jaar op de bank zetten is geldverspilling.

En 30 miljoen roepen is 20 krijgen, zo werkt dat.
4 0
DarkChild
hij heeft nog maar 1 jaar contract. Dit is al erg veel. Alternatief is niks en een ontevreden speler een seizoen laten tribuneklanten. Dan kan je beter dat geld pakken, want is een duur signaal voor...ja voor wat?
4 0
gras
Waarom is toch duidelijk? Justin wordt aangetrokken als koopwaar. Niet als aanwinst. Mocht hij zich onverwacht goed manifesteren - wat onmogelijk is na een matig seizoen waarin hij enkel opviel door af en toe te scoren - kunnen ze zich nog bedenken.

Zo vader, zo zoon. Patrick ging als (door)verkoopwaar naar Milan, Justin valt in dezelfde kuil en gaat naar Roma. Binnen twee jaar naar een andere club, met weinig wedstrijdritme en vertrouwen. Zie Kishna en Bouy. Als jeugdspeler heb je er niets te zoeken. Alleen als je min of meer uitontwikkeld bent als speler en in de middengroep leeftijd zit, zoals De Vrij, Strootman, Van Roon, heb je er wat te zoeken.
2 0
Bjorn
Dat hij wordt gekocht als koopwaar is zeker een realistische mogelijkheid, maar als hij net als Bouy en Kishna niet zal presteren kunnen ze alleen maar geld op hem verliezen. Ben benieuwd of ze zo'n gok willen nemen met 20 miljoen euro met die gedachten als uitgangspunt.
2 0
gi0vanni
Zoals Sana een koopje voor Ajax was is Kluivert dat voor hun? Dacht dat ze in Italië niet zo veel geld hadden.
1 0
Bjorn
Ik denk ook dat AS Roma niet het geld heeft om Kluivert zomaar als koopwaar te zien en een goedkoop gokje. Daarvoor moeten ze teveel afschrijven als hij het niet waarmaakt, want dan halveert zijn waarde al snel.
0 0
gras
Je hebt een punt, maar dat hangt van het moment van verkoop af. Ik denk dat ze hem af en toe wat speeltijd geven en dan in de etalage zetten. Hij gaat daar never nooit zoveel speeltijd krijgen als bij Ajax. Weggegooide energie, geld en planning dus.

Hij had aan zijn inhoud moeten werken. Hier speelt hij wekelijks meerdere wedstrijden. Af en toe Europees, mogelijk soms een interland. Hij gaat dat hele proces gewoon vertragen uit recalcitrantie.
0 0
ajaxcied4life
Niets aan toe te voegen. Zonde dat een speler met zijn kwaliteiten die route laakt.
0 0
NouridolbergNeres34
Hij gaat ook gewoon banken daar, paar minuutjes invallen en als hij het niet laat zien zit je binnen de kortste keren op de tribune. Of mag je een jaartje verhuurd worden aan genoa of cagliari.
6 0