Veltman: 'Hij zet de handtekening, niet Raiola'

JesseTH, 10-06-2018 om 11:30, 23144 views, Voetbal Inside |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Joël Veltman is van mening dat Justin Kluivert volledig zelf kan bepalen of hij wel of niet toe is aan een stap naar het buitenland. De jongeling moet uiteindelijk zelf te knoop doorhakken, al zou de aanvoerder hem na de zomer nog graag in Amsterdam zien spelen.

'Als hij vindt dat hij ready is, dan is hij ready', spreekt Veltman rustig tegenover Voetbal Inside. 'Elke speler is anders en ik doe er langer over dan andere jongens. Je ziet bij hem natuurlijk wel dat hij ontzettend veel talent heeft en het is duidelijk dat wij hem als Ajax graag nog willen houden.'

De verdediger wil benadrukken dat Kluivert zelf uiteindelijk degene is die de keuze maakt en niemand anders. 'Natuurlijk heb je een familie nodig om die keuze te maken en je daarin te helpen, maar als hij beslist om weg te gaan naar welke club dan ook, dan is die keuze makkelijk voor hem. Uiteindelijk zet hij de handtekening, niet Raiola.'

Kluivert liet zich eerder uit over de verminderde sfeer in de groep in vergelijking met het jaar onder Peter Bosz. Volgens Veltman is dat niet meer dan logisch. 'Als je verliest is de sfeer minder, als je wint, zoals vorig seizoen met de finale van de Europa League, dan is de sfeer natuurlijk beter. Dat is vanzelfsprekend.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAlways
Precies. Iedere keer naar Raiola wijzen is lekker makkelijk. Het is zelf een vervelend arrogant jochie, maar wij vinden dat allemaal leuk.
0 0
HarryHarHar
Ajax moet gewoon Ten Hag trainer laten van het eerste, dan gaan er nog veel meer weg!...
Normaal keek ik ook om deze tijd al weer uit naar het nieuwe seizoen maar dat gevoel is er nog helemaal niet, ik kan het niet vinden in en met Ten Hag.. sorry.......
Mede hierdoor heb ik het gevoel gekregen dat er nog meer is dan Ajax, voorheen moest alles wijken voor Ajax, nou ook dat gevoel begint op een heel laag pitje te komen want met ten Hag en zonder Ziyech, Kluivert, Frenkie de Jong, de Ligt en waarschijnlijk ook zonder Onana en Neres en god mag weten wie nog meer weg gaan blijft er bar weinig over om voor naar het stadion te gaan of zoals velen hier er thuis voor te blijven!..... dan kan je beter op maandagavond naar de toekomst gaan!....
Er schiet niks over van ons Ajax, niets om weer trots op te zijn, om voor door het vuur te gaan!... niks nakkes en nada!...
Wat moet dat worden aankomend seizoen... met deze basisspelers werd er al vier jaar helemaal niks gewonnen, wat wel heel aannemelijk gaat worden is...... 5 op een rij?............ daar doen we volop voor mee!
Ik hoop echt dat ik het mis hebt.. maar ik vrees met hele grote vrezen!...
2 -2
Jan Doedel
Eerst ben je bang dat er spelers weggaan en daarna zeg je dat er met deze spelers al 4 jaar niks is gewonnen...........?
3 -1
Jan Doedel
Eerst ben je bang dat er spelers weggaan en daarna zeg je dat er met deze spelers al 4 jaar niks is gewonnen...........?
0 -2
Jan Doedel
Eerst ben je bang dat er spelers weggaan en daarna zeg je dat er met deze spelers al 4 jaar niks is gewonnen...........?
0 -2
Jan Doedel
Eerst ben je bang dat er spelers weggaan en daarna zeg je dat er met deze spelers al 4 jaar niks is gewonnen...........?
0 -2
ram
Mensen moeten niet zo zeiken op Raiola. Hij doet vast niet alles goed maar hij doet z'n werk wel goed.

Kluivert is degene die deze keuze maakt. Aan de ene kant vind ik dat heel dom omdat ik niet denk dat ie er klaar voor is. En balen voor ons.
Maar aan de andere kant, bedenk: Eredivisie, kunstgras, ongebalanceerd team, Europees zeer waarschijnlijk kansloos, minder salaris en vooral Ten Hag. Tsja... Ik snap best dat jongens een vroeg vertrek overwegen.
3 -3
Ajax27
Ajax, alles spelen, wedstrijden in de benen krijgen, Europees alles spelen, voor het kampioenschap spelen, prijzen winnen, bij Oranje in beeld blijven, en dan over 2 jaar met 100-120 wedstrijden in de benen als groot toptalent van 21 jaar voor 50-60 miljoen vertrekken naar een topclub waar hij als basisspeler wordt gehaald. Of zoals nu... 44 wedstrijdjes in de benen hebben, geen prijzen op zn cv, weinig ervaring en voor 17 miljoen voor de toekomst gehaald worden, komend seizoen banken want de concurrentie is vele malen sterker en verder als hem. In de winter verhuurd worden, volgend seizoen een compleet seizoen verhuurd worden, dan verkocht worden, daar weer verhuurd worden.... en na heel wat vertragingen op zn 24e weer boven komen drijven en dan pas bij een aardige club zichzelf weer in de picture spelen om op zn 25e, 26e pas echt de top te behalen en weer bij Oranje in beeld te komen. Ik noem dat 5+ jaren vergooien van een carrière die vanaf je 17e meestal maar zo'n 15 jaar duurt. Gewoon erg jammer van zo'n groot talent.
0 0
UltimateKaos
Kijk! eindelijk een zinnige reactie.
0 -3
grannig mokum1
En dit is het 1 van de reden dat NL elftal niet meer zo goed zijn, spelers te jong naar buitenland en niet doorbreken bij hun club
3 0
WantAmsterdam
Dit dus
1 0
grannig mokum1
En dit is het 1 van de reden dat NL elftal niet meer zo goed zijn, spelers te jong naar buitenland en niet doorbreken bij hun club
0 0
Joseph
Deze jongen.. Echt bizar dat zo'n lulletje rozenwater aanvoerder is geweest van Ajax.

Raiola zet niet die handtekening, hoe dom is die Veltman?, maar Raiola is uiteindelijk degene die hem naar de uitgang gepraat heeft en helaas zijn die woorden er als zoete koek ingegaan bij Kluivert en zijn moeder.
3 -12
ambtenaar
Wat een zielige reactie, ga je schamen.
2 0
mano41
je praat al net zo slap als dat je voetbalt
4 -8
Web
Hij zal nooit voor dat dilemma komen.
Hij is onze routinier.
3 0
hallo1
Mee eens, dat de speler uiteindelijk zelf bepaalt en niet zaakwaarnemer.

Daarnaast weten spelers wat ze krijgen als ze voor een bepaalde zaakwaarnemer kiezen. Raiola staat erom bekend om spelers snel ergens anders onder te brengen als de clubs waar ze zitten niet aan de soms belachelijke eisen voldoen.

Spelers die voor hem kiezen geven dus al een signaal af dat ze open staan voor een vertrek. Dat blijkt ook uit De Ligt, die eveneens Raiola als zaakwaarnemer heeft.
4 -2
NoPants
De ligt heeft barry hulshoff als zaakwaarnemer, geen raiola. https://www.transfermarkt.nl/matthijs-de-ligt/profil/spieler/326031
0 0
mickey2602
Klopt wel wat jij zegt maar de Ligt heeft wel Raiola als adviseur,naast Hulshof als zaakwaarnemer.
4 0
RoodWit
Geen realistische kijk, Veltman. Justin is verre van "ready" en heeft nog genoeg te leren op zowel voetballend vlak als op persoonlijk vlak.

Wanneer je aangeeft in een interview van begin dit jaar en ik citeer "Geloof me: ik zou op dit moment al naar een topclub kunnen gaan. Die mogelijkheden zijn er. Maar op dit moment, op deze leeftijd, zie ik daar nog geen rol voor mij weggelegd. Misschien wel over vier of vijf jaar. Dan zie ik mezelf nog wel de kant van een van die topclubs opgaan. Als ik ben uitgeleerd. Dan ben ik 22, 23."

Om vervolgens een 180 graden draai te maken en zo snel mogelijk te willen vertrekken, geeft dat volgens mij aan dat Justin helemaal niet weet wat hij wil.

Eeuwig zonde, een handje vol wedstrijden redelijk gespeeld en al weg willen. Ook gaf Justin aan dat hij niet op de bank wil zitten, dan wens ik hem veel geluk bij AS Roma. De kans dat Justin daar op de bank beland is aanzienlijk groter dan bij Ajax. Voor zijn persoonlijke ontwikkeling zou Ajax in mijn optiek op dit moment veel geschikter zijn, meer speeltijd staat gelijk aan jezelf beter/meer ontwikkelen.
1 -1
Freddy Al
Veltman heeft gewoon volledig gelijk; Kluivert maakt uit waar hij wel of niet een contract tekent.
Een ander ding is de houding die spelers, en vooral heel jonge spelers,in te passen binnen wat voor een team wenselijk is.
Een coach en collega's spelen daar een rol in maar zijn nooit verantwoordelijk te stellen.

Probleem is dan dat het vrijwel onmogelijk is om de basishouding van mensen te veranderen en daar komt bij dat veel jonge mensen nog te weinig zelfreflectie hebben om een beeld te krijgen van welke houding nu voor henzelf de beste bijdrage geeft aan hun eigen ontwikkeling.

Op het moment dat er in een team gemeenschappelijke doelen zijn die uitstijgen boven de persoonlijke belangen is een proces al meer te sturen door een coach.
Daarbij moeten we niet vergeten dat het algemeen belang dan een onderdeel is van het persoonlijk belang voor het individu maar op dat moment een hoge prioriteit heeft.

Uiteindelijk zullen spelers voor zichzelf kiezen,dat hoeft niet te betekenen dat ze altijd voor geld kiezen maar kan ook betekenen dat ze om andere redenen kiezen voor een andere club of juist niet.
Zoals ik vaker heb opgemerkt zou het een stap vooruit zijn als Ajax gespecialiseerde begeleiders in dienst neemt die ondersteunend zijn voor de jonge spelers en die voor betere communicatie met Ajax zelf zorgen.

Dit is gewoon een vak apart en zou de technische staf en directie enorm ondersteunen bij het aanpakken van situaties die nu verkeerd lopen omdat men niet voldoende inzicht heeft in hoe spelers denken en wat ze voelen en hoe belangrijk dat voor ze is.

Zelfs PLato en Socrates gaven aan wat de problemen zijn met die onopgevoede snotneuzen die altijd maar opstandig en dwars zijn.Die oude Grieken toch.
Heel begrijpelijk, en ook toen had men niet door dat dit probleem zo oud is als de mens zelf en inherent en zelfs noodzakelijk is voor de ontwikkeling die een ieder moet doormaken.

We hebben het niet over een op te lossen probleem met,of soort van afwijking van de jeugd van tegenwoordig.
Laten we weer eens roepen dat vroeger alles beter was.
Nee ;vroeger waren dingen anders maar ook honderdduizend jaar geleden waren er pubers met gelijke verschijnselen in hun ontwikkeling dat is gewoon mens eigen,
2 -2
Bocarra
Een puber dient door zijn ouders beschermt te worden tegen risico volle beslissingen die grote gevolgen kunnen hebben voor zijn toekomst. Zijn vader heeft schijnbaar geen invloed meer op zijn zoon en is door Riola aan de kant geschoven. Riola is een meester in het manipuleren van pubers waarvan de hersenen nog niet zijn volgroeid. Een aanvoerder met mensenkennis voelt dat aan en reageert heel anders op deze situatie.
1 -1
bossalinie
Veltman, altijd al gewaardeerd. Het is jammer dat hij zich constant moet bewijzen tegenover het gros van de supporters.
16 -4
Babayaka
Het is een goeie gozer, hij kan alleen niet voetballen.
2 -7
bossalinie
app liep vast, sorry!
0 0
jackwolf
Het gaat al weer een beetje....
0 0
El-Dorado
Vind gewoon dat een aanvoerder best wel een jochie die net bij komt kijken op z'n plek kan zetten.

Op de quote "Hij zei dat de sfeer in de kleedkamer veel minder was dan vorig seizoen, dat dat een van de redenen was"

Als aanvoerder zijnde vind ik dat je daar niet eens op in mag gaan en intern Justin (en dan ook via media) op zijn plek zet.

Serieus, er komt een ventje net bij kijken en die strooit met uitspraken in de media. Dan zorg je wel als aanvoerder van het team dat zoiets niet weer gebeurd lijkt mij?!

Het is zo vrijblijvend en lief allemaal zonder professionalisme.
1 -2
Siemmie
Vind het juist professioneler als Veltman als aanvoerder face to face Kluivert op zijn plek zet en in het team een statement maakt dat zoiets niet weer mag gebeuren en dat dus niet via de media doet.
1 0
FlyingDutchMan
Wie zegt dat Joël dat intern niet heeft gedaan dan? Sommigen zoeken ook elke gelegenheid om te zeiken op Veltman, nu is het weer niet goed. Als hij het tegenovergestelde had gezegd was daar vast wel weer iets over neer te halen..
6 0
Siemmie
Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik oordeel hier verder niet over Veltman toch? Zeg dat het juist goed is dat Veltman het niet in de media zegt.
0 0
El-Dorado
dat sowieso, maar ook richting de media de grens laten weten (als waarschuwing naar zijn teamgenoten).

en zorg als aanvoerder voor een boete als iemand zomaar zulke dingen zegt in de media.
0 0
Robinjo1988
Veltman weer met zn open deuren...

Nee hij is niet ready. Hij heeft 50 wedstrijdjes bij Ajax gespeeld waarvan een stuk of 5 goede. Bovendien kan hij hier nog 3 slechte wedstrijden achter elkaar spelen. Bij Roma beland hij na 1 of 2 slechte potjes gewoon op het bankie.
2 -4
Ferd
Robinjo weer met zn geneuzel. Veltman zegt niet dat Kluivert ready is maar dat Justin zichzelf klaar voelt.
3 0
El-Dorado
Ajax moet echt iets in hun beleid doen, dit ziet een amateur nog aankomen.

Haal mensen met autoriteit, spelers (met ervaring een een trackrecord) zodat de jongere spelers gewoon naar luisteren en in hun een rolmodel inzien.

Een vogelnest zonder ouders /bewaking wordt ook leeggeroofd.

Je hebt geld zat, doe er dan wat mee. Spelers gaan ook naar China.

Op dit moment wordt het zogenaamde management van Ajax overlopen als je niet uitkijkt. Niemand neemt een ten Hag of van der Sar serieus lijkt het wel (terecht ook).
0 -1
El-Dorado
Als je nou eens een speler had met ervaring en een status die aanvoerder is, dan zou je gewoon wat over kunnen zeggen.

Kijk maar eens naar een aanvoerder zoals Buffon. Hij neemt de hele selectie onder zijn hoede en als er wat naar buiten in de media komt, vallen er woorden.
1 -4
Bocarra
Dat Veltman niet 1 van ons meest intelligente aanvoerders is geweest blijkt ook weer uit dit interview. Pubers kunnen op 18 of 19 jarige leeftijd nog geen risico inschatten dat heeft met de ontwikkeling van hun hersenen te maken en met namen van de prefrontale kwab. Google hier maar eens naar. Door de ondermijnende overtuigingen van ondermeer zijn zaakwaarnemer Riola wordt hij bovendien dusdanig gemanipuleerd dat hij met de beste wil van de wereld op andere gedachten kan worden gebracht. Een aanvoerder met een beetje mensenkennis zou dit moeten weten.
4 -11
Bky
Je moet je eigen mentale gesteldheid rond je 18de niet op iedereen generaliseren.
4 -3
Hup
Gek dat mensen die blijkbaar nog zo onderontwikkeld zijn dat ze net aan hun eigen kont kunnen afvegen mogen autorijden, alcohol drinken en stemmen. Om maar te zwijgen over het maken van beroepskeuze, opleiding etc.
3 -3
Sallons@AS
Ja, want jongeren krijgen ook niet meer boetes, maken ook niet meer overtredingen in het algemeen door gebrek aan ervaring. Jongeren gaan ook niet meer dan volwassenen (21 ) onverantwoordelijk om met het gebruik van alcohol en jongeren maken ook niet vaak de verkeerde beroepskeuze of kiezen (daarbij) voor de verkeerde opleiding. Totaal niet.

Hoe denk je dat Raiola o.a. Bouy en Kishna zo vroeg heeft weten te loodsen maar Tete niet. Bouy was 16 met succesvol perspectief binnen de club. Wilde na eeuwen te hebben onderhandeld opeens niet tekenen, maar er gingen tijdens de onderhandelingen wel geruchten over een transfer naar Juventus.

Kishna (20) naar Lazio? Dat heeft Raiola ff binnen een paar maanden geregeld. Uit zichzelf of in opdracht van Kishna. Waarschijnlijk heeft Raiola niet eens geprobeerd Kishna tot rede te brengen in de ruzie met FdB. Waarschijnlijk was Raiola zelfs de stoker.

De onderhandelingen omtrent Tete gingen ook traag en toen werd Internazionale genoemd. Tot Tete zelf de knoop doorhakte en zelf besloot te tekenen. Die was al 21.

Donyell Malen (16) heeft hij niet eens laten tekenen bij Ajax. Terwijl de onderhandelingen over een contract liepen, was Raiola ook al in gesprek met Arsenal en gaf hij als reden voor het uitblijven van een handtekening:'Rustig aan, Ajax heeft ons laten wachten'. Nee, zijn commissie van Arsenal had voorrang. Aan de andere kant moest Ajax veel eerder met een aanbieding komen. Ze hebben Raiola in de kaart gespeeld.

En nu Kluivert (19). Weer dralen in de onderhandelingen, een onrealistisch salaris op tafel leggen waarvan hij 100% zeker weet dat Ajax deze zal weigeren. Vervolgens vraagt hij een interview aan bij een journalist voor Justin en mag hij de rotzooi verkondigen waarmee Raiola zijn hoofd geeft gevuld. Het idee dat Ajax op hem wilt verdienen (want geen 1 club in het profvoetbal verdient aan een speler bij een transfer), en dat er druk op hem is gezet. Ajax wilde hem gewoon in de basis hebben en niet dealen met de shit om hem er eigenlijk zomaar naast te zetten. Dit om zijn ontwikkeling niet in de weg te lopen.

Lang gezegd speelt Raiola gewoon in op de jeugdigheid van zijn jeugdige cliënten om hen vroeg te lozen. Ik zie hem dit niet doen bij de gevestigde namen in zijn stal ( bijv. Zlatan, Eto'o, Pogba, Matuidi, Lukaku, Balotelli of Hamsik). Die zijn al oud en ervaren genoeg om hem te zeggen wat zij willen. In hun geval werkt Raiola voor hen en niet andersom. Althans, dat lijkt zo.

En we zijn nog niet van hem af want hij heeft Bakker, Nunnely en Ryan Gravenberch ook in zijn stal. Laatstgenoemde heeft laatst wel getekend. Plijster op de wond van Raiola?
2 0
Hup
Het tekenen van een eerste contract (op zestienjarige leeftijd) is natuurlijk zelden een probleem. Het gaat om het volgende contract, dat volgt op 19-jarige leeftijd. Dat is pas het moment dat de speler en zaakwaarnemer gaan muiten. Heeft dus niets met een pleister te maken.
2 0
Fairsquare
Haha, ja, want over volwassen collega's zeggen dat hun hersenen nog niet goed werken komt lekker over inderdaad. Nee, dit is gewoon een verstandig antwoord.
0 -3
Civilengineer
Leuk interview. Joel is misschien niet de beste voetballer in het ajax-shirt, maar ben wel trots dat hij dat shirt draagt. Geef gewoon normale antwoord op vragen. Voelt zich niet te goed voor een interview maar bovenal is het realistisch over zichzelf en geeft niemand anders de schuld.
14 -1
NouridolbergNeres34
Eindelijk iemand met verstandige woorden, dat blaagje wil zelf weg. Zelfoverschatting, nou we gaan het zien komend jaar.
14 0