De Boer: 'Die Dani kon er echt wat van'

ArthurV, 05-06-2018 om 22:20, 20075 views, FOX Sports |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Dinsdagavond waren Danny Blind, Gerald Sibon en Frank en Ronald de Boer te zien bij het programma teamgenoten. Het viertal speelde gedurende het seizoen 1997/98 samen wat, mede door het behaalde kampioenschap, voor een aantal mooie herinneringen heeft gezorgd.

Over de trainer die Ajax destijds aanstelde, Morten Olsen, spreekt het viertal lovend. 'Je verwacht er van tevoren eigenlijk niks van', vertelt F. De Boer. 'Je weet dat hij de aanvoerder van het Deense elftal was. Als hij dan iets zegt dan neem je dat zeker aan, want hij heeft het allemaal al meegemaakt.' Broer Ronald geeft aan de lossere aanpak van Olsen ten opzichte van zijn voorganger Louis van Gaal als erg prettig te hebben ervaren. 'Na vijf jaar met Van Gaal kregen we een jaar dat we het wat meer zelf mochten bepalen. Die verandering is gewoon lekker.' Gedurende de periode dat Olsen aantrad als oefenmeester, zat Blind niet in de beste fase van zijn leven. Zo liep het op sportief vlak niet erg lekker en overleed zijn vader. 'Dankzij Olsen heb ik het uiteindelijk weer op kunnen pakken. Er kwam erg veel respect van hem naar mij toe en van daaruit ben ik meegenomen door het team. Uiteindelijk heb ik het nog twee seizoenen volgehouden.'

Ook geven de heren aan dat ze erg konden genieten van de kunsten van de landgenoot van Olsen, Michael Laudrup. 'Op de trainingen zag je hoe briljant hij was', spreekt Sibon vol bewondering. 'Ik heb bij FC Barcelona en Juventus wel een betere Laudrup gezien dan bij ons het geval was, maar bij vlagen zag je zijn klasse.' Sibon kan zich één moment nog erg goed voor de geest halen. 'We speelden eens een oefenwedstrijd tegen Real Madrid en Roberto Carlos was echt bang voor hem. Hij liet Laudrup maar een beetje zijn gang gaan en hoopte dat hij de bal snel weg speelde.' R. De Boer: 'Het was een eer om met hem gespeeld te hebben.'

Ook over Ole Tobiasen, Sunday Oliseh en Shota Arveladze worden positieve woorden gesproken. Gedurende de aflevering komt ook Daniel da Cruz Carvalho, beter bekend als Dani, ter sprake. 'Dani was de good looking boy', vertelt R. De Boer, waarna hij lachend verdergaat. 'Hij kon er echt wat van. 's Ochtends op de training rook je de walm van de alcohol uit zijn mouw. Als ik hem dan vroeg of het gezellig was de avond ervoor zei hij standaard: ''quiet evening''.' Blind: 'We waren uit de boetepot van destijds van Amsterdam naar Maastricht gevlogen met een helikopter. Er zat 80 duizend euro in die pot en 70 duizend daarvan kwam van Dani.'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
heel jammer dat Dani de mentaliteit niet had. Hele aparte speler.
1 0
Ardoe
Prachtig nostalgisch. Lijkt een eeuwigheid geleden.
1 0
Ajacied33
Wat een flamboyante speler was die Dani zeg. Zijn goal tegen Atletico, de 2-3 maakte hij dacht ik, was prachtig. Zie de ontlading van Musampa en Mario Melchiot nog voor me. En die prachtige blauw/paars uittenue. Wat waren we goed zeg...Mooie tijden
4 -1
Marcw1972
dat eerste seizoen onder Olsen was geweldig. De dubbel gepakt en leuk voetbal met veel goals. Wat verlang ik naar weer zo'n jaar.
2 0
Ajacied33
Ja man. Dat was heerlijk voetbal. Hoe anders is het anno 2018..
2 0
geendagsvlieg
Dat team was gepokt en gemazeld in alles.

De jongste speler in de basis van de laatste wedstrijd van dat seizoen, de 5-0 bekerfinale tegen PSV, was de bijna 24 jarige Sunday Oliseh. De gemiddelde leeftijd van de basiself was 28,8.

Mario Melchiott (21) was het enige jonkie dat regelmatig basis stond. Dani (21) en Benni McCarthy (20) moesten het voornamelijk doen met invalbeurten.
1 0
Ajacied33
Die bekerfinale herinner ik me nog goed tegen PSV. 1998 en 5-0 maar liefst. Wat je zegt, er stond aan flink wat ervaring op het veld destijds
1 0
FU
Ze waren vroeg met de euro in Amsterdam!
2 0
Stone020island
Dit gaat niet over Dani Hagebeuk Jessemkb
1 -1
YoungLeur
Dacht dat dit over de e-sportert ging
1 -2
Mark03
Leuk stukje, alleen jammer van die S'Ochtends. Blijkbaar ademt Dani ook uit zijn mouw.
2 -1
ajaxfan4life82
Taalnazi ;-) haha, je heb gelijk, moet 's zijn.. Veel mensen schrijven s' ipv 's..
2 0
ram
Waarom zou je van Amsterdam naar Maastricht vliegen...
1 -1
gras
Je moet wat doen met zo'n boetepot.
1 0
CruyffFootball
Omdat Hollanders vaak doen alsof Limburg ergens tussen Frankijk en Italie ligt ofzo.
2 0
Babayaka
Dat ligt het toch ook, je bent met dat kut verkeer zo 6 uur aan het rijden heen en weer.
0 -1
Luie
omdat ze 80 000 in de boete pot hadden
1 0
FlyingDutchMan
Michael Laudrup was geweldig inderdaad
3 0
ajaxfan4life82
Kan me nog wel een prachtige goal van hem herinneren (in de champions league, volgens mij tegen een Spaanse club) van een beste afstand, onderkant lat erin.. Zoals Ronald al zegt, hij kon aardig ballen, alleen jammer dat hij niet meer uit zijn carrière heeft gehaald..
3 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
grote bek he.
net als kluivertje, denken het wel even te gaan maken.
0 -1
Babayaka
Nee nee neee, dani is kapot gemaakt door de slapjanus Olsen.
In de periode dat de broertjes aan het rellen waren om naar barca te gaan, verving dani r de boer geweldig, echter toen de broeders weer besloten te gaan spelen werd dani zonder pardon geslachtofferd. Dit brak dani.
Dani was echt ongelofelijk goed alleen daarna was het klaar, mentaal was hij gebroken.
0 0
JesseMKB33
Ja joh. Gewoon maar wat roepen, misschien zeg je toevallig nog wat zinnigs.
0 0
Ajacied33
Ken jij Dani wel? Die gozer had helemaal geen grote bek. Begrijp niet waar je dat vandaan haalt. Hij heeft het nooit echt gemaakt door zijn losbandige levensstijl. Vrouwen, feesten, snuiven
2 0
martin1234
Het is wel zo dat het talent van deze speler steeds groter wordt naar mate zijn aftakeling dramatischer wordt. Dat zie je altijd. Je kan namelijk geen tegenbewijs leveren. Hij kon echt aardig zuipen en cocaïne snuiven zoals de Boer zegt.
0 -2
Afcascheme015
Dat was pas een wedstrijd. Heldenrol vd sar
1 0
ajaxfan4life82
Inderdaad, heb genoten die avond, in die tijd was de champions league iets speciaals, een mooi toernooi.. Tegenwoordig is het helemaal uit de klauwen gelopen met die geld bedragen, in de champions league..
1 0
geendagsvlieg
Dat was het seizoen 1996/97, in die tijd was de opzet al net zo "oneerlijk" als nu. Slechts 24 kampioenen in de CL, de overige pakweg 20 moesten direct naar de EL.
0 0
GinoAFCA
tegen Atletico Madrid
3 0
ajaxfan4life82
Dank je Gino, dat was hem ;-)
0 0
FlyingDutchMan
Jup, toen held Kiko nog bij Atletico speelde
1 0
Bky
Staat een foutje in de tekst, dit gaat natuurlijk overduidelijk over Dani de Wit.
2 -4
W Z A W Z D B
Nee, Dani Hagebeuk.
1 -2