'Geen compliceerde zaak, wel een met grote gevolgen'

JesseTH, 04-06-2018 om 19:00, 6946 views, RTL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter R. de Vries, directeur van het advocatenkantoor De Vries & Kasem, geeft tekst en uitleg over het doel van de familie van Abdelhak Nouri van het voorleggen van de kwestie aan de arbitragecommissie. Uiteraard is ook financiële steun gewenst, maar dat is niet het belangrijkst.

'Ze willen in eerste instantie dat Ajax zegt: ja, we erkennen dat wat er is gebeurd, niet goed is gegaan. Dat had anders gemoeten', begint De Vries bij RTL Boulevard over de aanvankelijke intentie van familie-Nouri. 'Natuurlijk zit daar ook een soort van financieel aspect aan, want hij moet dag en nacht verzorgd worden. Hij heeft natuurlijk een enorme inkomstenderving gehad, omdat hij niet meer kan voetballen.'

Ajax neemt vooralsnog geen aansprakelijkheid aan, maar De Vries kan moeilijk oordelen waar dat oordeel vandaan komt. 'Voor mij de ligt de zaak heel duidelijk en is dat overtuigend, maar zo gaat dat. Het is geen ingewikkelde en gecompliceerde zaak. Het is weliswaar een zaak met grote gevolgen, maar de feiten kan bijna iedereen over oordelen die daar kennis van neemt. Ook de arbitragecommissie heeft echt wel kennis in huis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blueberry
Is echt een Peter Ranzig de Vries aan het worden
0 0
chrisjuhhh
Achter af de Koe in de Kont kijken noemen ze dat , want achteraf kan alles enkel vergeten ze wat er tijdens is .

Of al die medici die daar waren van zowel Ajax, Werder ,Oostenrijkse rettungs dienst helemaal niet snappen wat ze doen , maar Peter R de Vries wel samen met Kasem en Beers .
0 0
Freddy Al
Het is en blijft buitengewoon triest dat dit gepasseerd is, ik hoop dat er toch een oplossing komt die waarborgt dat Nouri van een prima zorg verzekerd blijft.
Juridisch is het allemaal gecompliceerd, vermoed ik, om de verantwoordelijkheid voor het gebeuren zonder meer te accepteren.
Helaas gaan we een juridisch steekspel krijgen die naar alle kanten schade gaat opleveren.
Hopelijk met zo min mogelijk modder wordt het pleit alsnog in der minne geschikt.
0 0
deeftherave
Niemand van ons is hierbij betrokken geweest. Kortom, wij weten het niet.

Wat mij persoonlijk irriteert is dat een de Vries de media meermaals actief kleine beetjes informatie geeft, wat voer is voor allerlei speculaties. Deze zijn niet alleen schadelijk voor Ajax, maar ook voor de familie Nouri.

Wat je onderhand wel met redelijke zekerheid kunt concluderen is dat Ajax en familie Nouri elkaar niet gevonden hebben in een persoonlijke en gezamenlijke oplossing. Dat is jammer. Vooral omdat om wie het gaat - Appie - zo goed was in mensen bij elkaar brengen.

In mijn ogen had juist de nalatenschap (al is hij er nog wel) van Appie iets groters en mooiers kunnen voortbrengen dan arbitragezaken en eventuele toekomstige rechtszaken. Dat lijken beide partijen nu te laten liggen.
2 0
Freddy Al
Volkomen mee eens.
0 0
DulceDesde
Was het nu niet zo dat Ajax het Salaris van Nouri door zou blijven betalen zolang zijn Contract loopt.
1 0
chrisjuhhh
Klopt en wilde ook erna wat doen , maar die Kasem wilde dat niet dacht ik , dat is een onrust stoker een Per R de Vries 2.0 en dan blijkt wel dat het 4 handen op 1 buik is .
0 0
Jelephi
Het orakel heeft gesproken.
0 0
godenzoon92
Kan me in een groot deel van de argumenten vinden. Maar inkomstenderving vind ik onzin. Natuurlijk zijn mogelijke miljoenen verkeken, maar er was geen 100% garantie dat dat zou gebeuren. Voor hetzelfde geld zou hij een carrière-eindigende blessure oplopen of zijn potentie in het algemeen niet waarmaken. Buiten zijn lopende contract om is het puur speculatie m.b.t. 'inkomstenderving'. En wat als hij bij Top Oss had gespeeld? Dan hadden er toch ook geen miljoenen uitgekeerd kunnen worden?
2 0
Tinus
Maar hij speelde bij Ajax, niet bij Top Oss. Bovendien was iedereen het erover eens dat hij een megatalent was. Niet voor niets was het bij de jeugd en jong vol op de tribune als hij speelde. Wel klopt het dat er nog van alles had kunnen gebeuren en is er verre van 100% garantie. Dat zou dus meegenomen kunnen worden in het bepalen van een eventuele vergoeding.
Overigens valt het me nog steeds lastig om over dit soort randzaken te praten als ik terugdenk aan de trots en blijdschap bij iedereen in het stadion toen appie debuteerde en scoorde tegen WII. Het blijft bijzonder pijnlijk.
0 0
Bensco
Sluit ik me bij aan. Nouri was een groot talent maar er is een verschil tussen groot talent en wereldspeler. Nouri had nog een lange weg te gaan voordat hij de speler zou worden waarvan iedereen hoopte dat hij het zo worden.

Neemt niet weg dat ik vind dat wij als club zijnde garant moeten staan voor zijn verzorging. Hij is een kind van de club dus die verantwoording moeten wij wel op ons nemen
3 0