'Neem de situatie met Kluivert, ik had dat totaal niet'

BVeenstra, 02-06-2018 om 08:15, 30849 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voormalig Ajax-aanvaller Ryan Babel zou eigenlijk wel willen dat toen hij jong was hij de brutaliteit had van huidig Ajax-buitenspeler Justin Kluivert. In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de Besiktas-spits dat hij vooral luisterde naar de mensen om zich heen, terwijl Kluivert vaker voor zichzelf opkomt.

'Toen ik net kwam kijken, liet ik me alles aanpraten. "Ik had nog tijd", zei men. "Ik was nog jong", zei men. Oké, dacht ik dan, gewoon mijn beurt afwachten', vertelt Babel, die daarna de vergelijking maakt met Kluivert. 'Maar neem de situatie met Justin Kluivert nu. Die denkt: ik weet dat ik goed ben, dus vind ik dat ik ook moet spelen. Of: ik vind dat ik zoveel verdien, dus zeg ik dat ook.'

Zelf was Babel een heel ander type, vindt hij. 'Ik had dat totaal niet. Misschien had ik ook zo moeten zijn en mezelf meer moeten promoten. Daar heb ik soms wel spijt van. Ook wat betreft mijn positie', vervolgt de Amsterdammer, die bij Ajax werd opgeleid als spits. 'Dat was mijn natuurlijke plek in het veld. Maar op een gegeven moment kwam ik linksbuiten te staan. Daar baalde ik wel van, maar ik zei er niks over.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Welja
De vraag is, had je een betere carrière gehad als je je mond meer had open gedaan?

Of heb je het meeste eruit gehaald?
0 0
Maus1978
Ja Ryan, we hebben echt medelijden met je. Slechts 21 miljoen verdiend in je carrière, echt sneu man. Sterkte! https://www.ad.nl/sport/dit-zijn-de-rijkste-nederlandse-sporters-verstappen-slechts-elfde~a3afea92/
1 0
FlyingDutchMan
Ryan topper, jouw karakter heeft juist jouw carrière groot gemaakt! Justin komt zichzelf nog tegen en dan is het huilen!
4 0
Beachboy
Volgens mij is het probleem juist dat Kluivert veel te veel naar anderen luistert. Vooral naar zijn zaakwaarnemer, die nota bene gewoon uit de naam van Kluivert een interview geeft in de Volkskrant en daarmee een breuk forceert.

Leuk hoor die zogenaamde Amsterdamse branie, maar i.m.o. is die meer dan doorgeslagen.
1 0
DS
Het is zo zonde dat je niet mee kan met salarissen in het buitenland. Spelers zoals Babel en ook een Davey Klaassen zou je eigenlijk gewoon een dik contract moeten geven en bij de club moeten houden.
1 -1
Ajax412
Ergens is wat brutaliteit en voor jezelf opkomen natuurlijk goed, maar er komt een punt dat het te erg word en de mensen die de macht hebben om over jou beslissen het genoeg vinden. Je bent niet alleen op de wereld en er zullen altijd mensen boven je staan, het is dus soms ook verstandig om je te bedenken dat je niet zomaar alles kan gaan lopen roepen. Het is geen geschreven wet dat je meer voor elkaar krijgt als je brutaler gaat worden, ergens zit een kantelpunt. Ik denk dat Kluivertje zich nu over het kantelpunt heen heeft getild, op zijn minst bij Ajax. Te timide is niet goed, maar teveel misplaatste brutaliteit kan ook tegen je gaan werken.
0 0
GeraldSibon
Is er nog echt nieuws? Wat duurt zo'n transferperiode lang.
0 0
gras
Deze zelf twijfel is typisch voor Babel, maar ik vind zijn karakter nou juist zijn sterkste punt. Hij leek nonchalant te ogen in het begin van zijn loopbaan, maar hij is juist stabiel. Zo'n Kluivert is mentaal niet in staat om zoals Babel zichzelf vrij te kopen bij een club, om zich in vorm te spelen bij een andere club zoals AJax. Die laat zich dan met een conflict en een zak geld de deur uitzetten of i.d. Liever een zak geld op de bank en een ego strijd gewonnen, dan de club geven wat ze willen en zelf investeren.

Sorry, maar voor de twijfel van Babel is geen plaats. Het heeft er bij hem juist voor gezorgd dat hij na een lange omweg alsnog bij oranje zit.
1 0
Katjang
Helemaal eens; die gast heeft daadwerkelijk geïnvesteerd in zn toekomst door zn contract af te kopen en zich weer in de kijker te spelen.
1 0
afca95
Het blijft onbeschoft naar je club. Alles doet Ajax voor je. Je krijgt alle kansen bij Ajax. Ajax geeft je de kans om prof te zijn bij de grootste club van Nederland. En dan komt de zak met geld en is er geen enkel toegift naar Ajax, om Ajax te op een beter niveau te krijgen. Nee geld geld geld. Niet 3 jaartjes voetballen voor je club om ze wat terug te geven voor de inspanning en kansen die Ajax heeft gegeven. Wat een lul verhaal. Kluivert is gewoon een verwaand nest
8 0
rodnet
100% mee eens. Die snotneus heeft nog helemaal niets op serieus niveau laten zien en denkt (ingefluisterd door zijn zaakwaarnemer en alle andere buitenlandse belanghebbenden) dat hij de nieuwe Messias is. Voor een goed bedrag: weg met die knul. Wie weet maakt hij het in het buitenland, wie weet ook niet en zien we hem over 2 jaar bij PEC Zwolle terug. Ik zie op dit moment nog totaal niet waarom hij zelfs maar net zo goed als zijn vader zou worden.
0 0
Katjang
Helemaal waar, maar aan de andere kant: die ‘morele’ plicht is n wassen neus. De speler (Kluivert, Boilesen, Viergever) heeft n contract en kan kiezen om dit uit te zitten of te vertrekken. Feitelijk zou ook de club, welke wekgever dan ook, zich ook hieraan moeten houden en niet moeten ‘zeuren’.

Dat gezegd hebbende speelt r bij Kluivert andere zaken; logo kussen, zeggen dat je wil blijven, onderhandelingen die n jaar duren, zeggen dat je wil blijven, voor 160mln verkocht willen worden en nu met modder gooien sinds Raiola zn zaakwaarnemer is. Voor de sfeer en t sentiment zou ie moeten vertrekken, aan de andere kant kan hij voor nut zijn en moet je in t achterhoofd houden dat ie gesouffleerd wordt door Raiola om n vertrek te forceren. Persoonlijk denk ik dat Kluivert wel zou willen blijven...

Ik hou niet van hypotheses, maar stel dat Ajax voet bij stuk houdt en 30-35mln blijft vragen en Kluivert komt niet weg; gaat ie dan daadwerkelijk banken of stel je m toch op? Er van uit gaande dat hij de concurrentie op de bank houdt...
0 0
godenzoon92
Het punt dat Ryan hier maakt is een beetje scheef. Justin weigert niet te verlengen omdat ie een basisplaats eist. Die heeft ie al namelijk. Hij weigert te verlengen omdat ie een arrogante geldwolf is die de buikspreekpop van Raiola is.
2 0
Jornnn
Nou Ryan, als jij je net als Kluivert had opgesteld, dan had je nu waarschijnlijk de Kishna route bewandeld en was je klaar geweest.
5 0
MaxBorggreve
Oké, heeft Brobbey al getekend?
0 0
Ajacied33
Kluivert en Babel verschillen dag en nacht. Babel komt echt rustig, verstandig over. Met Kluivert heb ik geen problemen, maar hij laat zich wel alles bepalen door Raiola. Zo zonde, want diep in zijn hart wilt ie echt wel bij Ajax blijven. Denk ik...Ik denk dat hij gauw genoeg spijt gaat krijgen van zijn vertrek
0 -1
Ron403
Bescheidenheid siert de mens... ik vind Babel juist een ontzettend leuke gozer.
7 0
Ajacied33
Heel bescheiden idd. Mag die jongen wel
1 0
Simon1
Bijna... Kluivert komt niet voor zichzelf op, maar is de spreekpop van Raiola's portomonee.
3 0
GvanderK
Kluivert laat zich ook alles aanpraten door die Pizzabakker... Hoe kan die gozer zijn houding zo veranderd zijn in korte tijd?
2 0