Van Es: 'Verstand komt met de jaren'

BVeenstra, 30-05-2018 om 15:55, 13498 views, Omroep Brabant |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

De bekendmaking van de komst van voetbalster Kika van Es deed woensdagmiddag enkele wenkbrauwen fronsen. Was zij niet diegene die een jaar geleden nog vertelde 'anti-Ajax' te zijn en de stad Amsterdam maar niets te vinden? Juist. Maar voor nu moeten die uitspraken vergeten worden en richt ze zich volledig op haar nieuwe club Ajax.

'Verstand komt met de jaren zeggen ze', zegt Van Es nu tegenover Omroep Brabant. 'Zoiets kan gebeuren, terwijl het eigenlijk niet mag gebeuren. Op dat moment was Ajax in die tijd onze belangrijkste tegenstander. Dan zeg je weleens iets in de hitte van de strijd', aldus de linksback, die bij haar presentatie het Ajax-shirt aantrok. 'Dat was wel even gek, ja. Maar ook grappig, het was een leuk moment.'

Bij Ajax hoopt Van Es zich nu verder te ontwikkelen. In Amsterdam is de druk bijvoorbeeld hoger dan bij haar vorige club FC Twente. 'Het is toch heel anders om met die druk te spelen, daardoor word ik een betere speelster', aldus Van Es, die nog altijd de droom heeft om in het buitenland te spelen. 'Die ambities schuif ik niet onder stoelen of banken. Het is er nu nog niet van gekomen, maar ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bouke
ajax moet haar gewoon niet halen .. zo goed is ze niet ze hebben toch die belgische linksback staan ? Precies wat Alderweireld ooit zei dat "zodra er een zak geld mee gemoeid is de vaak anti ajax gevoelens voor veel spelers/sters snel verdwijnen en ze zelfs op een oude fiets naar A'dam komen. Geef mij Anouk maar !!
0 0
booya4afca
Die Belgische linksback heeft Ajax verlaten dacht ik. Ging ze niet naar Italie?
0 0
Stone020island
Kutwijf, wegwezen en snel. Echt ik begrijp echt niks van vrouwenvoetbal hoor. Steek het geld dan nog liever maar in het openen van een voetbalschool in afrika oid.
0 -5
Sjaakvaak
Zegt de vent die zijn nickname heeft vernoemd naar een Italiaans hipster kledingmerkje. Niet serieus te nemen.
4 0
Stone020island
Hahahha wat heeft dat ermee te maken? Niet serieus te nemen dit.
0 -2
AFCAsphere
Voel jij je minder t.o.v. je mede-hooligans als je een keer je Stone Island kleding niet draagt? Ach, wat zeg ik ook. Natuurlijk is dat zo. Vergeet tijdens de aankomende vCL wedstrijd niet om in je zwarte Stone Island outfit in de brandende zon naar een benauwde JC Arena te komen. Anders hoor je er niet bij!
0 0
nosrettep
Nee, ik vind het goed om in damesvoetbal te investeren. Er is een achterstand van pakweg 100 jaar die ingehaald moet worden omdat kerels als jij altijd vinden dat er geen geld naar damesvoetbal moet.

Het niveau wordt, wederom door kerels als jij, altijd afgekraakt maar je ziet het niveau elk jaar weer stijgen. Als de dames straks ook full prof kunnen worden komen we nog eens ergens.
5 0
Chesterson93
Prachtig
0 0
GeraldSibon
Dat accent van haar. Het heeft wel iets.
0 0
Juichtoon
Dergelijke spelers moeten we dan niet willen. We behoeven niet iedereen binnen te laten. Als je echt zegt dat je anti-Ajax bent, als prof voetballer nb e.d hoeft het van mij niet meer. We gaan er met zn allen voor daar past zo'n meid niet in. Snap best dat je sympathieën voor iets hebt of niet maar als je zo opzichtig anti bent ben je voor mij af.
Over 2 jaar roept ze weer dat we zo'n kille club zijn en met de neus in de lucht lopen en andere onzin.
5 -6
Ajaxvooraltijd
Klinkt meer als een zeiktoon juichtoon.
3 -2
Juichtoon
Eenheid is belangrijker dan je denkt. Kijk ik vraag hiervoor aandacht. Ik ben geen felle tegenstander van haar oid. Maar we dienen hiermee niet lichtzinnig om te springen.
3 -1
Starring
Mee eens.

Die Kika van Es had je na zulke anti-Ajax en anti-Amsterdam uitspraken 'gewoon' in dat boerengat (Twente) moeten laten zitten. Net als Ten Hag. Helaas komen zulke boeren en boerinnen naar Amsterdam.
3 -6
OuweDibbes
Klopt, gewoon oprotten. Boerinnetje zonder ruggengraat. Een soort Ooijer 2.0
1 -3
AFCAsphere
Jij bent zeker zo'n 'echte' Amsterdammer, die dan op z'n pikkie is getrapt wanneer provincialen Amsterdammers arrogant en laatdunkend noemen, omdat ze neerkijken op alles wat buiten de hoofstad woont en minachtend over hen praten.

Je weet dat dit land groot geworden is door iedereen, hè? Dus ook met hulp van de mensen op het platteland. Dan is het wel zo netjes om respect te tonen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Boehoe. Een Amsterdammer die iemand op afkomst afzeikt hahaha. Dan ben je echt niet goed hoor. Heel Amsterdam is zowat import op een enkeling na. Wat ik veel erger vind is dat kakvolk wat de stad wil veranderen en zich met het beleid bemoeit zoals de naamswijziging van het stationsplein. Dan zou je een punt hebben, maar dit is gewoon een speelster die het beste uit haar carrierre wil halen en meer niet ze probeert Amsterdam of Ajax iig niet te veranderen.
3 0
Dennish
Ik vind het wel mooi. Mensen die niets hebben met je club en uit eindelijk toch een beetje fan worden.
3 0
Starkoo
Uiteindelijk zegt geen enkele voetballer als Ajax komt ga ik niet lol

We blijven de grootste!
1 0
Ajax27
Het is je vergeven meid. Welkom bij de club!!
9 -3
EricAjax1
ach het is maar vrouwenvoetbal ;)
0 -7
Bjorn
De redenering van Alderweireld past perfect bij dit verhaal.

Daarnaast heeft Alderweireld ook nog iets te zeggen over veel spelers van concurrerende clubs. "Veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat",
26 -1
RaynoFischer
Haha idd

Volgens mij had Lasse ook een keer zo'n uitspraak: "Stiekem is iedereen voor Ajax" ;)
10 0
Ajaxvooraltijd
Boeiend. Niet iedereen is zo intelligent als de mensen hier op AS zullen we maar zeggen...

Buiten dat is het iig niet weer zo'n manwijf met kort pittig kapsel die je eerder aanziet voor een kerel dan voor een vrouw. Best wel een lekker ding eigenlijk.
1 -5
Minsc
De MeToo politie is onderweg.
0 0
AFCA0492
klasse comment gozer.
2 -1
Michelangelo
welke druk? bij de jeugd heb je nog meer druk.
2 -4
nosrettep
Daar meldt de eerste macho zich alweer!
4 -2
afca95
Ja geld speelt zeker een rol voor deze trol.
3 -3