'Weet niet hoe goed jij op de hoogte bent?'

BVeenstra, 28-05-2018 om 07:40, 17328 views, RTV Rijnmond |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-directeur Edwin van der Sar was zondag, samen met nog een aantal Ajacieden, te gast bij de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. De doelman hield de Feyenoorder lang van het scoren af, maar in de laatste minuut moest de goalie toch een goal incasseren.

'Ik weet niet wat die verdedigers aan het doen waren het laatste kwartier. Ze gingen naar links en ze gingen naar rechts, maar het enige wat ze niet deden was Dirk schaduwen. Ik heb m'n best gedaan, maar die penalty was me toch te machtig', grapt Van der Sar na afloop tegenover RTV Rijnmond.

Van der Sar legt uit dat iemand als Kuyt een dergelijk mooi afscheid zeker heeft verdiend. 'Want het is een wereldgozer. Ik heb lang met hem gespeeld en we wonen bij elkaar in de buurt, dus ik ken hem goed. Ik denk dat Dirk zeker genoten heeft. Dat er zoveel jongens hierheen komen om deze wedstrijd te spelen, dat is heel gaaf.'

Op de vraag of Van der Sar zelf ook wel zo'n afscheidswedstrijd zou willen, reageert hij vervolgens fel. 'Ik weet niet hoe goed jij op de hoogte bent, maar in 2011 heb ik ook zo'n wedstrijd gehad in Amsterdam. Alles wat noordelijker gebeurt interesseert jullie misschien niet, maar in Amsterdam hebben we ook dit soort wedstrijden.'

Uitgefloten
De Ajacieden die aanwezig waren bij het afscheidsduel van Kuyt - naast Van der Sar bijvoorbeeld ook John Heitinga, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder - werden af en toe uitgefloten door het Feyenoord-publiek. Kuyt zelf was blij dat de Ajacieden van de partij waren. 'Zij moesten erbij zijn. Na afloop hadden we het er met elkaar nog over in de kleedkamer en we vonden het eigenlijk wel meevallen met het gefluit', zegt hij in gesprek met Metro.

'En die gasten zijn nog steeds professioneel genoeg om daar leuk mee om te gaan', vervolgt Kuyt, die Van der Sar op mooie wijze zag reageren. 'Op een gegeven moment werd er iets naars naar Edwin geroepen en draaide hij zich om met zijn vinger op zijn mond. Hij kan wel tegen een stootje. En ook om Helemaal niets in Amsterdam kunnen die jongens best lachen. Ze vonden het fantastisch om erbij te zijn.'

 

@edwinvandersar1 werd gisteren door Rijnmond gevraagd of hij ook een afscheidswedstrijd had gewild... 😂😂 Had je je toch maar beter ingelezen.. 🤔😭#ajax #wijzijnajax #kuyt #rijnmond #amsterdam #rotterdam #feyenoord

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik heb in 2011 in de afscheidswedtrijd van vd Sar toch echt een heleboel gefluit ,scheldpartijen en gejoel gehoord naar ex- Feyenoorders , werd op een moment zo vervelend en agressief dat ik een kwartier na rust ben weggegaan met mijn zoontje.
0 0
FlyingDutchMan
Sommigen van ons zijn helaas net zo triest
1 0
Noxin
De kaartverkoop voor deze wedstrijd kwam totaal niet op gang. Uiteindelijk hebben ze gemeenteambtenaren gratis kaartjes gegeven die gewerkt hebben tijdens de huldiging van vorig jaar.
0 0
AFCAsphere
Dirk Kuyt nodigt een aantal spelers uit voor een afscheidswedstrijd en vervolgens fluit je ze uit? Wat een halve tamme figuren daar in de Kuip. Dit zou voor Kuyt juist een wedstrijd moeten zijn waarin de sfeer positief is en er eens niet moet worden gedacht aan de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord.

Uiteindelijk zingen ze ook nog 'helemaal niets in Amsterdam'. Ik bedoel, knap dat je die beker wint hoor, maar dat was meer grijpen naar de laatste strohalm voor Europees voetbal, aangezien jullie niet eens in de buurt van AZ kwamen en op 13 punten van ons en 17 punten van de nummer 1 zijn geëindigd. Dan moet je gewoon een toontje lager zingen, denk ik.
7 0
Juichtoon
Fnoord de beker, PSV de titel. De deal van het tweeluik tussen deze 2 clubs hoor of lees je nergens. Over 25 jr ms als de stokoude opa's Brands en Van Geel hun memoires opschrijven.
0 0
Redrum
Het zegt alles over het gebrek aan niveau van de dwazen die een seizoenskaart bij feyenoord hebben. Het hele jaar voor spek en bonen mee gedaan in de competitie en dan een grote bek omdat ze met alleen maar thuiswedstrijden de beker winnen. Die beker werd ook nog eens gevierd alsof ze de CL gewonnen hadden. Veel sneuer volk dan dat volk ga je niet vinden waar dan ook ter wereld. Altijd die obsessie ook met Ajax, dat is gewoon niet gezond. Ze hebben godverdomme pas 15 landstitels gewonnen en zitten nog niet eens op de helft van het aantal titels van Ajax. Dan zou je zeggen dat je gewoon je bek houdt over Ajax, maar nee hoor. Het is daar een mix van extreme kinderachtigheid met agressie, frustratie en minderwaardigheidsgevoelens. Heel erg naar volk waar ik niks mee te maken wil hebben.
4 -1
Lazell
Las van het weekend een onderzoek dat vriendelijk zijn naar elkaar toe en elkaar wat gunnen alleen kan als je zelf je zaakjes op orde hebt(vriendschap, veiligheid, zekerheid, liefde, die meuk allemaal). Als je die zaken niet op orde ligt, ligt je primaire focus op die zaken, waardoor zaken als respect voor een ander op een lager pitje staan. Vandaag een onderzoek in de krant. Van de 23 grote steden wonen in o.a. Den Haag en Rotterdam de grootste zeikerds en zuurpruimen.

Met die 2 onderzoeken kan je gewoon stellen dat stellen dat alleen kansarm volk de behoefte voelt om ons af te zeiken zonder goede reden en dat Rotterdam en Den Haag hartstikke vol zit met dat volk. Dat wisten we natuurlijk wel, maar vind het grappig dat het ook nog wetenschappelijk onderbouwd is.
1 0
SfeervakZuid2
Zou in A’dam niet gebeuren zeker.......
0 0
Sterretje73
Nee
0 0
Ajax27
Nee hier fluiten we liever de eigen spelers uit...
2 -1
Dazoo
Nee, hier fluiten we zelfs Iniesta uit godbetert.
1 -1
AFCA.
Als die benauwende stropdas af is komer er dus wel leuke teksten uit.
7 0
jvs
Viel mij ook direct op. Dat krampachtige nerveuze gedrag was effe weg.
0 0
Redrum
Haha ik vind dit wel vermakelijk
1 0
JordyAjacied
Denken totaal niet in Kuyt zijn belang, de haat naar Ajax voert altijd de boventoon.
3 0
KKoossiiee
Hoe simpel kun je zijn ... 010
Ik ga helemaal stuk als dat waar is ... hahaha
1 0
Jari_held
Wat een heerlijke reactie van edwin op die tvrijnmond kneus. Overigens nog een tip voor volgend seizoen: kijk de klassieker met radio commentaar van rijnmond. Je gaat helemaal stuk. Die 1x vd 20 die we verliezen is het even pijnlijk; die 15 keer dat we winnen is het geweldig leedvermaak
4 0
afcas
als we 1 op de 20 verliezen dan winnen we er 19 toch?
0 -1
Michelinho
Heb je wel eens van gelijkspel gehoord?
5 0
RusselWestbrook
Helaas wel. Zouden ze af moeten schaffen. Gelijkspel = verlengen tot er een winnaar is.
0 0
OKP-AFCA
Even 2 reacties, zit op de app.
Ik krijg het gevoel dat jij wel erg veel de sport zou willen veranderen in een Amerikaans patroon.

Playoffs, gelijkspel afschaffen, whats next? Best of 7 play-off? Vier kwarten? Doorlopend wisselen? Doelpunten buiten de 16 tellen voor 3?
1 0
RusselWestbrook
Ja, al zou ik best of 5 doen tot de finalen de finale best of 7.
Nee. twee helften is prima.
Ja! Doorlopend wisselen, alsjeblieft.
Haha, nee.
0 0
OKP-AFCA
1-1, verlengen, 5 uur later nog altijd 1-1.

Zou prima werken inderdaad.
1 0
RusselWestbrook
Shoptout na 2 keer een kwartier verlengen. Of zoals van Gaal opperde: om de zoveel minuten bij beide ploegen een speler uit het veld tot ze 7 tegen 7 spelen.
0 0
chrisjuhhh
Jammer Russel , van het charme van hetvoetbal , naar de harde werkelijkheid in de states all for the money ?
Nee geef mij de charme maar .
0 0
RusselWestbrook
De charme van een gelijkspel?

Haha, wat fucking treurig.
0 -1
trodat4030
Ga lekker basketballen joh.. Altijd dat Amerikaanse systeem verheerlijken. Amerika, het land waar ze 'football' met hun handjes spelen.............
1 0
RusselWestbrook
Tsja, dat heeft natuurlijk met voetbal, dat American Football met de handen gespeeld wordt.

Verder nog iets onzinnigs te melden?
1 -1
chrisjuhhh
40 x stil leggen en dan ff een reclamentje erover heen roffelen en we gaan weer verder .
1 0
Tinus
Ja, prima reactie idd van VdSar op een ontiegelijk domme vraag. Die gasten leven in een eigen bubbel daar.
2 0
Juichtoon
Hoorde pas tijdens een congres de directeur van de Rotterdamse schouwburg zeggen dat "er in Rotterdam sprake was van een soort stadsnationalisme". Toen hem als Amsterdammer werd gevraagd naar de verschillen tussen beide steden.
0 0
Ajacied33
Ik heb niks van deze pot meegekregen maar af en toe gefluit? " Helemaal niets in Amsterdam"?? Haha serieus, hebben die gasten dan echt een plaat voor hun kop? Feyenoorders en een zin beginnen met helemaal niets is wel toepasselijk voor ze
2 0
Marcw1972
Hoe sneu ben je dan, om tijdens zo'n wedstrijd Ajacieden uit te gaan fluiten.
4 0
tyzinho
Gebeurde in Amsterdam ook, dat feyenoord spelers worden uitgefloten, is altijd zo.
0 0
Sterretje73
Niet tijdens afscheidswedstrijden. Althans daar heb ik nog nooit iets van meegekregen...
0 0