Engelsen smullen van nieuws rond Kluivert

BVeenstra, 18-05-2018 om 10:45, 30611 views, Buitenlandse media | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ook in het buitenland is het nieuws rondom Justin Kluivert opgevallen. De buitenspeler van de Amsterdamse club heeft besloten zijn in 2019 aflopende contract niet te verlengen, waardoor een vertrek in de zomer aanstaande is.

Zo is er volgens The Mirror nu goed nieuws voor Manchester United. 'Dit is een massive boost voor Manchester United. De club zit erg op de hielen van de 19-jarige, die tien goals heeft gescoord in 27 wedstrijden.' Ook The Daily Mail denkt aan een transfer naar Engeland of eventueel Spanje. 'Hij gaf zelf al aan een transfer te willen maken naar Manchester United, Arsenal, Chelsea of Tottenham. Bovendien sprak zijn vader al over de wens van Justin om eens voor FC Barcelona te gaan spelen.'

De Engelse versie van Goal geeft Kluivert groot gelijk na zijn woorden in het interview met De Volkskrant. 'Het lijkt erop dat Kluivert, Ziyech en Onana gaan vertrekken bij Ajax. Op een jonge leeftijd de Eredivisie verlaten is een risico, dus het zegt enorm veel over de twijfel die er is over de koers die Ajax nu vaart. Veel veelbelovende spelers vrezen dat Ajax niet de juiste club voor hen is. Als Van der Sar en Overmars geen duidelijk plan opstellen, kan het zomaar gebeuren dat meerdere sterkhouders vertrekken. En daar kan Van der Sar niet alleen Raiola de schuld van geven.'

Ook in Frankrijk, Denemarken, Italië en uiteraard Spanje is er volop aandacht voor de uitlatingen van Kluivert. In die media schrijft men echter alleen over het nieuws (dat Kluivert niet gaat verlengen) en worden verder (nog) geen gevolgen genoemd.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
Die Justin is net zo fout als zn vader, negatief versterkt door de genen van een vrouw die op een Kluivertvoetballer valt...
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
wat is er mis met Kluivert senior dan?
0 0
Vak M
Buiten de verkeersdode en groepsverkrachting? Zegt genoeg denk ik
0 -1
Ajacied33
Groepsverkrachting is nooit bewezen en een ongeluk met een dodelijke slachtoffer kan helaas iedereen overkomen
0 -1
Michels
"Een ongeluk met een dodelijk slachtoffert kan helaas iedereen overkomen." Ja, wanneer je minimaal 90 rijdt waar je maximaal 50 mag, kan iedereen dat overkomen ja...
2 0
bartdaniel
Goede berichten uit Engeland. Als bijtekenen blijkbaar zo moeilijk is, goed verkopen nu het nog kan.
0 0
wietikvuul
Gewoon 30 mil vragen en niet 5 miljoen pakken omdat hij nog maar een jaartje heeft. Zo niet lekker laten zitten en dan maar geen 30 of 5 miljoen. Je moet ergens een lijn trekken.

Tuurlijk is het een geld kwestie dat hoeven beide kampen niet te ontkennen, maar Ajax heeft er mijns inziens gewoon recht op omdat ze Kluivertje dit podium hebben gegeven. En denk dat Kluivertje Ajax een beetje dankbaar moet zijn en moet snappen dat Ajax geld wil vangen voor het jarenlange investeren in Kluivertje.
0 0
chrisjuhhh
Nou Barcelona bedankt voor de eer , want naast Kluivert komt Raiola mee .
0 0
Ruff Rhythim
Hij denkt zelf ook dat ie al klaar is voor het grote werk, maar Koeman denkt daar dus heel anders over, aangezien hij niet is geselecteerd voor Oranje maar zich moet melden bij Jong Oranje.
3 0
AjaxCitizen
Grappig hoe mensen op VZ Kluivert eerst een arrogant pisventje vonden met domme uitspraken, maar nu juist vinden dat hij nuttige dingen zegt terwijl die juist allemaal smoesjes bedenkt om een vertrek goed te praten.
1 0
Redrum
Ja de Ajax-haters staan achter Kluivert natuurlijk, simpel pauper volk
2 0
Jariiii
Fijne speler, maar ik zal er echt geen traan om laten als hij gaat. Sterker nog, ik hoop dat hij gaat, en snel.
Wel jammer, had hem graag langer bij Ajax gezien - gemotiveerd om voor de club te spelen natuurlijk, dat wel.
0 0
Bennyben
Ajax kan je carrière maken en breken , deze jongen Niet voor minder dan 15 miljoen verkopen anders maar een jaartje bij de slagboom zetten kijken hoeveel clubs hem volgend jaar dan nog willen hebben
1 0
amthree
Die engelse clubs verpesten heel het voetbal met het koopgedrag! Ze mogen alles uitgeven en niemand die ze stopt!
2 0
Bennyben
Gelukkig bakken ze er op internationaal niveau nooit wat van.
0 0
Ruff Rhythim
Dat valt wel mee dacht ik.
Vorig jaar schijnen wij iets verloren te hebben van een Engelse club en volgens mij staat er nu een in de finale van de CL als ik goed ben ingelicht.

Maar wat mij betreft geldt die Brexit ook voor de PL, liever gisteren dan vandaag nog.
0 0
Bennyben
Justin kluivert is dat niet die jongen die komend jaar bij de slagboom is te bewonderen.
2 0
Redrum
Als hij niet in de weer is met de papierprikker wel inderdaad
2 0
Tscheu
Laten we ons allemaal eens volwassen gedragen. Ajax is de club waar jonge talenten de kans krijgen. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Daarom zal Ajax altijd aantrekkelijk blijven voor jong talent.

Er is zelden een groot talent op jonge leeftijd gegaan en doorgebroken, van Persie uitgezonderd. Die laatste ging overigens ook vervelend weg bij Feyenoord maar dat is iedereen al vergeten geloof ik.

Kluivert neemt een grote gok en ik denk dat hij zichzelf schromelijk overschat. Na een jaar eerste elftal waarin hij redelijk heeft gespeeld, niet groots, is hij nog lang niet klaar voor een buitenlands avontuur, en zeker niet bij een grote club.

Op nette manier laten gaan. Zoveel mogelijk voor gaan ontvangen en hem het beste wensen. Met Aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kun je over 2 jaar voor je talenten het voorbeeld van Kluivert aanhalen als iemand die zijn carrière heeft vergooid en met een grote zak geld niet meer aan spelen toekwam.
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
je kan nu ook al wijzen naar ouassim bouy , een van de betere jeugdspelers die naar Juventus ging. Zo zijn er nog wel meer spelers te vroeg vertrokken die nu in de jeugd in Engeland zitten, en niet konden bedenken dat die clubs ieder jaar 200 miljoen uitgeven aan het eerste, en dat zij dus alleen maar handelswaar zijn.

grappig genoeg denken al die jongens dat ze topvoetballers worden, terwijl iedereen die logisch kan nadenken daar twijfels bij heeft.

de enige speler in Ajax 1 die over een paar jaar meekan bij de wereldtop is de ligt, en dat is de eerste sinds Sneijder als jeugdspeler van ajax die de top kan halen.
0 0
Tscheu
Maar ook Sneijder had er al heel wat jaren opzitten voordat hij wegging. Hij was een vedette toen hij vertrok. Kluivert is een talent. Bouy ging uit de jeugd, net als vele anderen.
0 0
Tscheu
Maar ook Sneijder had er al heel wat jaren opzitten voordat hij wegging. Hij was een vedette toen hij vertrok. Kluivert is een talent. Bouy ging uit de jeugd, net als vele anderen.
0 0
Ajaxtrouw
Dit is dodelijk! Alles draait om beeldvorming!
0 0
amthree
Wat moet united met hem als ze depay al amper aan spelen toe kwam?
0 0
Beretta
Dat stukje van Goal is hilarisch. De grote denker Kluivert, met zijn inzichtelijke leermeester Minotje, hebben idd een fijnscherpe analyse gemaakt van de situatie Ajax. Volkomen objectief zonder een greintje van eigenbelang. Het is werkelijke revolutionair.

Wat ik onderstaand in een aantal reacties lees over de verwachtingen in het buitenland klopt wel. Ik woon in het buitenland en reis ook veel door Europa. Vrijwel iedereen die ik spreek over voetbal ziet Kluivert als de meest veelbelovende Nederlandse speler. Vanwege de naam, die eerste plek op de onzinverkiezing, het feit dat hij in korte filmpjes (met zeer mooie doelpunten vaak) indrukwekkend overkomt etc. De verwachtingen zullen zeer hooggespannen en als hij bij de verkeerde club/trainer eindigt gaat het hem denk niet worden want hij zal er meteen moeten staan. Niemand die hem, net als bij Ajax, meerdere wedstrijden laat falen en in de basis laat staan. Dan zal hij pas echt merken wat "vertrouwen" betekent.
4 0
@Maar7en
Snugger lijkt ie me niet te zijn. Wie zit er nog op Kluivert te wachten bij Ajax? Daarnaast zal hij straks nog zo’n move maken dan is hij helemaal onbetrouwbaar. Het wordt de nieuwe Balotteli. Overal straks heen en nergens meer geliefd door zijn ongemotiveerde naast zijn schoenen lopende interviews.
0 0
AjaxLegends
Het is typisch zo'n jongen die zijn eigen en andermans ruiten ingooit en alles de vernieling in werkt zodra hij niet zijn zin krijgt of het niet haalt.
Ik denk dat als hij faalt in het buienland hij nooit en te nimmer zal erkennen dat hij het verkeerde pad heeft gekozen.

Hij moet gewoon echt weg want hij zal zeker de huidige selectie op een slechte manier beeninvloeden.
0 0
Juichtoon
Kluivert en Ziyech dienen zo snel mogelijk te vertrekken. Splijtzwammen 1e klas.
0 -2
Erik1966
helemaal correct
0 -2
Labrador
Ga je dat nou bij elk bericht roepen?
2 0
Inhartennieren
Beste Kutluivert,

Ik als supporter wil je graag bedanken voor het zwart maken van onze trots, en hoop je dan ook nooit meer in een Ajax shirt te zien.
Je had naar mijn mening deze zaak ook op een andere manier kunnen spelen, maar wellicht is jou ego al zo ver gerezen dat jij je boven alles verheven voelt, en het daarom gerechtvaardigd vindt onze club voor heel de wereld in een kwaad daglicht te stellen.
We zien je over 2 jaar graag terug in een directe ontmoeting bij een af andere middelmatige club in de eredivisie.


Mvg Supporter
7 0
chrisjuhhh
je vergeet te vermelden "en met dank aan Super mentor Raiola kenner bij uitstek "
0 0
Ajaxtrouw
Sympathie voor je reactie maar wij zijn de verliezers!
0 -1
AjaxCitizen
Want? Het is niet dat Kluivert zo goed is dat we hem niet kunnen missen.
1 0
afct
Dit is al meer dan een jaar het plan van Kluivert en mino.
Eerst doorbreken bij Ajax als dat is gelukt zoveel mogelijk geld verdienen met een transfer.
Of door een contract te tekenen met een clausule dat je een deel van de transfer som krijgt.
Of door niet te tekenen en zo je waarde naar beneden brengt en meer teken geld krijgt
Of misschien over een jaar zelfs gratis de deur uitloopt en een enorme bak met geld als teken geld krijgen.
2 0
Ajacied33
Dit is gewoon geen goeie reclame voor Ajax en als er juist wel een club is die goed is voor veelbelovende talenten is het Ajax wel
3 0
Gerrr
Als hij minder opbrengt dan 15 miljoen,laat hem en Raiola maar mooi naar de kloten lopen......Jong Ajax
5 0
Inhartennieren
Zeker
0 0
Ruff Rhythim
"Op een jonge leeftijd de Eredivisie verlaten is een risico, dus het zegt enorm veel over de twijfel die er is over de koers die Ajax nu vaart. Veel veelbelovende spelers vrezen dat Ajax niet de juiste club voor hen is. Als Van der Sar en Overmars geen duidelijk plan opstellen, kan het zomaar gebeuren dat meerdere sterkhouders vertrekken."

Dit onderdeel uit dit artikel: dat mogen de beleidbepalers bij Ajax zich zeker aanrekenen ja !
Die hebben er sowieso voor gezorgd dat Ajax al een paar seizoenen als aangeschoten wild te boek staat, en zeker dit seizoen...
1 0
chrisjuhhh
Raiola schakel echt waar iedereen in die zijn belangen behartigt in .

Hoe kan je nu in hemelsnaam Kluivert gelijk geven ???
Of Ajax niets meer mag verdienen ???
Of Ajax even het salaris van Raiola betaald ?

DE wereld op zijn kop .
1 0
blava
Mee eens, het interview in de VK waarschijnlijk op initiatief van Raiola om een definitieve breuk te bewerkstelligen. Het ligt allemaal zo voor de hand dat ik eigenlijk moet lachen.
En de VK (leve de primeur en roering) trapt er weer met open ogen in.
0 0
Stroeve
Wat in belang van Ajax is, is toch niet relevant voor de Volkskrant. Mensen vertellen nooit (niet vaak) zomaar iets aan de krant.
0 0
Bocarra
Alleen een heel krachtig signaal van de directie naar Kluivert en Riola en een goed gesprek over de toekomst met de selectie kan het tij keren....
1 0
afcasven1995
Kan je niet op Unibet inzetten dat de carriere van Kluivert mislukt?
4 0
Ruff Rhythim
Zal dan verdomd weinig opleveren die bet hehe....
1 0
afcasven1995
1.01 quotering
0 0
Afcas20
Kluivert rot op, kluivert rot op
3 -2
Mart42
Heel snel weg wezen Justin. Je heb nog helemaal niets laten zien behalve je grote mond op het internet. Wat zal ik lachen als je naar een andere club gaat en op de bank zit te nagelbijten. Over een jaar of 4 dan speel je bij PSV net als je pa. Ajax zal slim zijn als ze gasten als jou op de tribune zetten.
4 0
jollie18
Voor Ajax is het goed als ze hem komende zomer verkopen. Maar clubs zijn gek om nu miljoenen uit te geven terwijl Kluivert volgend jaar uit zijn contract loopt.
4 -1
Heiko
Dat was bekend toch.
0 0
JHM
Precies, en er een getalenteerde, enthousiaste jongen voor terug te halen die graag voor Ajax speelt. We hebben er neer nodig met de mentaliteit van Donny, Lasse en Nico.
3 0
NouridolbergNeres34
Ik denk dat hij voor max 9 miljoen ofzo vertrekt.
1 -1
jollie18
Dat hij maar snel een nieuwe club heeft ben hem helemaal zat.
3 0
NouridolbergNeres34
Ja hoe eerder hoe beter, maar er moet wel eerst een goeie prijs worden betaald voor deze kleine raddraaier
0 0
AFCA76
Wat lopen die Kluivertjes toch naast hun schoenen...Like a moth into the flame!
0 0
3*stars*3
Ik denk echt dat hij momenteel geniet van alle aandacht.
We zullen zien hoe hij vanaf volgend seizoen met alle druk omgaat.
Veel mensen willen hem nu op de bek zien gaan en veel mensen in het buitenland hebben te hoge verwachtingen van deze "wonderkid".

Veel ingrediënten om te mislukken want te snel kiezen voor het geld, gaat zijn ondergang worden...
2 0
Redrum
Op dit moment voelt hij zich helemaal het binkie ja. Hij is groter dan Ajax en hij gaat nu naar een mooie topclub en daar zal hij wel even bewijzen dat hij het waard is. Laat hem nu maar genieten, des te harder wordt de crash als de realiteit inslaat. Ik hoop alleen dat hij ooit volwassen wordt en dan zo flink is om toe te geven dat hij een fout heeft begaan. Dan kan hij alsnog de tyfus krijgen, maar toch.
1 0
Redrum
Hahaha alsjeblieft zeg, hebben die clubs wel scouts in dienst eigenlijk? United, haal hem alsjeblieft op! De prijs maakt me al geen reet meer uit, ik kan gewoon niet wachten om hem door de mand te zien vallen bij een topclub.
4 0
Leprechaun
"Op een jonge leeftijd de Eredivisie verlaten is een risico, dus het zegt enorm veel over de twijfel die er is over de koers die Ajax nu vaart. Veel veelbelovende spelers vrezen dat Ajax niet de juiste club voor hen is."

Dit heeft inderdaad niks met grote zakken geld, maar louter met de koers van Ajax te maken. Want clubs als United en Chelsea staan erom bekend veelbelovende spelers een eerlijke kans te geven. Wat een naïef gelul zeg.

Zorgwekkend dat de Engelse media hier volledig voorbij gaat aan het feit dat de Premier League juist de wortel van het probleem is. Juist die clubs brengen jonge talenten het hoofd op hol om ze vervolgens nooit een eerlijke kans te gunnen en ze uiteindelijk weer op straat te gooien.
4 0
Redrum
Ja dat is een beetje hetzelfde als stellen dat Nederlanders steeds vaker op vakantie gaan in warme landen, wat dan iets moet zeggen over de slechte toestand van de hotels hier in Nederland. Het kan in ieder geval niet aan het weer liggen!
0 -1
Harrie Nak
Boeie. Knulletje heeft nog bar weinig laten zien (op z’n grote muil na), dus als we er nu flink voor kunnen cashen is het alleen maar mooi. Het zou wat anders zijn als hij volgend seizoen gratis de deur uitloopt!
1 -1
witchmaster11
och ja....een zwaluw maakt nog geen zomer
0 -1
artteun
Ruilen met Richarlison dan...
3 0
FlyingDutchMan
No thanx
0 0
RaynoFischer
Nou jullie mogen dit arrogante, over het paard geslingerde mannetje hebben hoor...
4 0
Suarez16_
Bied hem aan bij Watford voor 15 miljoen. Zie ik liever dan dat hij ook nog naar United gaat.
2 0
Heiko
Ik stel voor dat ze Kluivert aan zijn contract houden. Gewoon dat resterende jaar weg laten creperen. Die 15 miljoen overleven we ook wel weer.
0 0
Tinus
Joh, daar heeft toch helemaal niemand wat aan? Laten we ajb een beetje reeel blijven ipv een jonge gozer allerlei ellende toe te wensen. Ajax is erbij gebaat dat dit zo snel mogelijk achter de rug is, want op deze manier ettert het alleen maar door. Alleen raiola profiteert hiervan, Justin niet en Ajax ook niet. Sterker nog dit is gewoon hele slechte reclame voor onze club, nu zelfs al in het buitenland.
1 -2
Nosky
Ajax is er met name bij gebaat dat dit soort situatie nooit meer voorkomen. Dus dient een voorbeeld te stellen.
Snoeihard aanpakken die Kluivert en absoluut geen transfer laten maken. Vervolgens ook beleidsmatig zaken aanpassen om te voorkomen dat dergelijke situaties ontstaan.

Kluivert heeft zelf gegokt. Gegokt en verloren wat mij betreft.
Welkom in de grotemensenwereld.
0 0
Tinus
We hebben al een keer een dergelijk voorbeeld gehad, boilesen. Dat heeft kennelijk weinig indruk gemaakt. Ik geloof ook niet in dit soort oplossingen op langer termijn. Het is juist een reden voor spelers om niet naar Ajax te komen. Ajax moet nog beter z'n best doen om goed beleid te voeren zodat spelers minder reden hebben om te vertrekken.
Jonge jochies die hun hoofd op hol laten brengen door een splijtzwam zal je altijd houden. Ik geloof daarom het meest in een aanpak waarbij spelers voldoende reden hebben om de club te vertrouwen.
0 0
Ruff Rhythim
Ben het ermee eens dat dit hele slechte reclame is voor de club, maar wie is nou degene die Ajax in diskrediet brengt?
Laten we even duidelijk zijn dat dit nog altijd een contractspeler is in dienst van Ajax die gewoon even ongefundeerd een hele hoop stront de straat op slingert. Daar hoeft Ajax helemaal niet blij mee te zijn. En al helemaal niet aan toe te geven, want: "als je maar een grote smoel hebt als jochie waarvan zn balletjes nog maar nauwelijks ingedaald zijn krijg je het wel even voor elkaar" ??
Dat gaat dus alle fatsoensnormen te buiten en een keer raden wie daarvoor verantwoordelijk is, hint: pizzakoerier.
0 0
Tinus
Wat Kluivert doet verdient niet de schoonheidsprijs nee. Maar uiteindelijk hou je altijd spelers die een vertrek proberen te forceren. Het is ook geen toeval dat ze vrijwel altijd in het slechte gezelschap van raiola zijn. Je zegt zelf al dat zn balletjes amper zijn ingedaald (toegegeven, die was grappig), maar eigenlijk is zo'n knulletje met raiola erachter soort van verminderd toerekenings vatbaar. En je kunt die pizzabakker nu eenmaal moeilijk buiten de deur houden. Volgens mij is het enige dat helpt, om als club goed beleid te voeren in combinatie met een goede vertrouwensband met de spelers. Zo loop je het minste kans op dit soort ellendige situaties.
Door al deze soaps loop ik al tijden met de pest in mn lijf rond. Terwijl ik vorig jaar nog de polonaise liep en trots was op mijn club. Ik hoop dan ook dat dit zo snel mogelijk afgerond is, want kluivert een jaar bij het tweede gaat alleen maar afleiden van het doel, die 34e voor Appie.
0 0
Ajax412
Ajax mag wel gewoon een hard statement maken naar Raioolrat en Klein Kluivertje en gewoon de hoofdprijs vragen hoor. 20 à 25 miljoen en niet minder, anders blijft hij maar lekker trainen bij Jong Ajax volgend jaar. Als je hem nu voor een dubbeltje weg doet laat je je gijzelen door Raiola. Deze zwartmakerij van die twee moet Ajax totaal niet mee laten wegen in hun berekening van de waarde van zijn contract, dan steken ze dat verschil alleen maar dieper in hun eigen zakken.
2 0
Redrum
Nee, gewoon verkopen en daarbij een duidelijk statement maken: wij hoeven Justin niet meer bij Ajax te zien.
2 0