'Overtuiging ebt weg door trainerswissels'

SJvanveen, 17-05-2018 om 19:52, 24520 views, De Volkskrant | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Justin Kluivert is van mening dat de vele trainerswissels afgelopen jaar een negatief gevoel hebben gegeven bij een deel van de Ajax-selectie. Meerdere spelers dienden al naar verluidt een transferverzoek in en ook Kluivert verlengt zijn contract in Amsterdam niet.

Reden zijn contractspelletjes, maar ook het gaan van Peter Bosz, naar Marcel Keizer naar Erik ten Hag. ‘Ajax wisselt makkelijk van trainers', laat Kluivert in gesprek met De Volkskrant weten. 'Ze krijgen niet echt een kans. Je merkt aan onze trainer dat hij zich niet echt op zijn gemak voelt. Dat zag je ook bij Marcel Keizer.'

'Dat voelen jongens', vervolgt het negentienjarige talent. 'Je ziet het aan hoe trainers zich gedragen, hoe ze zich uiten, ook in de pers. Het voelt onstabiel. We zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen. Over alles. De ene keer speel je zo, dan komt er een andere trainer en speel je weer zo. Dat is moeilijk. We hebben dit seizoen eigenlijk nooit geweten wat we wilden met zijn allen.’

Het resultaat ervan is duidelijk: spelers willen weg en van het hechte team dat de Europa League-finale haalde is weinig meer over. ‘In het begin van het seizoen was het team heel hecht. Dat is niet meer zo. De overtuiging is weg, terwijl jongens mooie aanbiedingen krijgen van andere clubs.’ 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaniAjax
Iedereen kan wel haten op Kluivert, maar Ajax moet zichzelf eens een facking spiegel voorhouden.

Ziyech, Kluivert, Onana, Neres, De Ligt en in het verleden Bosz, Kishna, El Ghazi, Bazoer, Riedewald, etc.

Je gaat mij niet wijsmaken dat dat allemaal aan de spelers ligt. Natuurlijk is niemand groter dan de club, maar je moet als Ajax zijnde een nuance toepassen. Nu Kluivert weg, het is gewoon doodzonde. Depay had in zijn 1e volle seizoen 12 goals, maar daarvoor had hij al 1,5 jaar (28 wedstrijden) eredivisie in de benen. Kluivert had er volgend jaar minimaal 15 ingeschoten. Voor zo’n speler kom je naar het stadion.
3 -7
chrisjuhhh
Je vliegt weer aardig uit de bocht zeg , want met Ziyech was gewoon een afspraak mee gemaakt en Ajax houd zich er aan verder is nog niemand uit dat groepje weg .

De overige spelers hadden het niet gered of wilden niet wachten dus zo simpel als jij stelt is het niet .

Bosz ging toch wel , want Dortmund was en is wel de top in Duitsland waar hij dik geld verdiende .

En Kluivert heeft veel te veel naar zijn moeder en Raiola geluisterd en minder naar zijn Vader .
Had hij meer na zijn vader geluisterd was alles anders en had hij allang getekend , maar super man Raiola lag dwars en zei "Justin jij ben de beste en we gaan voor jou alles er uit halen wat erin zit , maar ik wil wel ook wat " iets in die trend .

Je geloof toch dat interview niet wat in de Volkskrant stond ??
Het was allemaal voor gekauwd en er waren items die Kluivert niet eens kan weten !!!

Nee ik zeg deze jongen is misbruikt tot op het BOT , door superman en vrouw Mino Raiola en mama Angela van Hulten .
2 -2
kampioen0809
Kluivert lult natuurlijk gewoon met mino mee, maar dat de trainerswisselingen niet bijdragen aan het worden van een hecht team geloof ik uiteraard wel.

Ook dat Erik ten Hag niet het volste vertrouwen voelt is niet gek. Vanuit de supporters gezien heeft hij dat vertrouwen ook niet. Maar goed, er is genoeg verrot aan dit Ajax, dat zal zeker zo zijn, maar Kluivert pakt nu alle excuusjes aan om zijn vertrek te kunnen verantwoorden.
2 0
MankeNelis
Lulletje rozenwater gaat even de vuile was buitenhangen. Ingefluisterd door die vetkwab.
6 0
MrAFCA
Ergste is nog, dat hij altijd maar op zijn hart drukte zo van: Ajax zit in mijn hart..
0 0
Tomajax1990
Indd echt walgelijk, 3 maanden geleden hoor je hem nog dingen zeggen als: dit is mijn club, we zijn zo’n hechte groep, ik ben hier opgegroeid en wil wat terug doen voor de club. En kijk daar eens. Uiteindelijk blijven wij de enige die echt Van Ajax houden, in goede en slechte tijden. NEXT
4 0
ajaxminimax
Kluivert heeft het over die trainerswisselingen... Maar weet hij wel als dat in het buitenland nog een stapje erger is? Daar moet een trainer binnen een paar wedstrijden presteren...
4 0
Heiko
Hoe groter de club hoe meer heibel en onrust lijkt het vaak wel. Als speler heb je de trainer niet voor het uitkiezen. Het is een komen en gaan van trainers. Maar ik geloof best dat het voor met name jonge spelers niet altijd makkelijk is. Toen ik vroeger op de basisschool een andere juf kreeg vond ik dat ook moeilijk.
0 0
Ar
Wat een gezeik hier op Kluivertje.
Die jongen bevestigt hier wat velen hebben gezien en opgemerkt, namelijk dat deze trainer en zijn voorganger zich niet echt op hun gemak voelen. Dat zie je ook aan intervieuws. Met name bij Ten Hag voorafgaande aan Pisv, maar ook bij Keizer. Onzekerheid, moeite met kritiek, soms overkomende als aangeschoten wild.
Hij bevestigt ook dat er spelers zijn die weinig overtuiging hebben met Ten Hag, en indirect dat dát een reden is voor sommige spelers een vertrekwens te hebben.
4 -5
Bonno1978
Dit is dus de spijker op z'n kop. Ik vind Kluivert ook een wijsneus die nog niets heeft gepresteerd, maar hij zegt hier gewoon wat wij als fans ook al hebben gezien. Een trainer van Ajax moet boven de groep staan en gezag uitstralen anders nemen spelers een loopje met je. Dat charisma had Bosz wel en Keizer en Ten Hag niet. Het feit dat ook Matthijs de Ligt, die ik als een intelligente en loyale jongen beschouw, zijn vertrekwens heeft uitgesproken, zegt heel wat. Het vertrouwen in de trainer is er niet en die gaat ook niet komen. Je weet nu al dat Ten Hag het niet gaat redden en dat is best triest...
1 0
Tecmessa
Ten Hag kan het prima redden, maar de club zou een statement moeten maken en duidelijk naar buiten brengen dat ze pal achter Ten Hag staan. Er is al veel gespeculeerd in de media na de 2e plaats dat Ten Hag eruit zou moeten. De club heeft nergens geroepen het volste vertrouwen in de trainer te hebben. Misschien zou je zelfs zijn contract moeten verlengen om vertrouwen uit te stralen, maar dat is natuurlijk wel een risicootje.
0 -3
ajaxminimax
Dat gezeik is logisch. Tuurlijk is het bekend dat Ten Hag niet heel goed ligt, maar denk je dat hij anders verlengd had? Ik niet, hij kiest voor het geld, heeft zijn kop gek laten maken door die vuile rat. In het buitenland wordt het alleen maar erger met trainers
3 0
talent020
en het moddergooien is begonnen, tuurlijk zal er een kern van waarheid in zitten , maar hierin zie je de hand van Raiola, Kluivert gaat geforceerd een breuk forceren om zo de transfer som te drukken, hij hoort als snotneus gewoon zijn mond te houden en gewoon lekker gaan voetballen, als er onvrede binnen de selectie heerst, dan is het aan de ervaren jongens zoals Schone, Huntelaar, Veltman of bijv De Ligt die gezien zijn prestaties wel recht van spreken heeft om met de betrokkenen te praten,
3 0
Bjorn
Bommetjes leggen en zichzelf onmogelijk maken is nu het doel, om zo goedkoop en snel mogelijk weg te komen. Prima.

Er zit best een kern van waarheid in het verhaal, daar gaat het niet om. Maar normaal hou je dit intern. Dit is met opzet een breuk forceren.
2 0
Ajax4proud
Jammer, hij wil weg. Had bij Ajax nog een status kunnen bereiken om zichzelf echt in de kijker te kunnen spelen. Dat wordt straks nog maar afwachten als hij nu naar het buitenland vertrekt.
1 0
Good Luck
Jammer dat zo’n routinier weg wil.....
1 0
geronimo
Een jongen die dit soort dingen naar buiten roept over zijn club ook al klopt het mss wel, kun je niet meer in je team hebben
5 0
Ajax4proud
Dat is nu wel duidelijk.
1 0
Joseph
Verwende joch mag opzouten, maar heeft wel een punt. Beter gewoon verder met Bosz, dan is er duidelijkheid en weten de spelers waar ze aan toe zijn. Ten Hag heeft geen visie, dat breekt hem op.
1 -1
Jornnn
Kluivert probeert wat bommetjes te leggen.
4 0
Heiko
Justin is het niet waard om een shirt met Ajax logo te dragen.
5 -2
koenos1
Wat een galbak!
5 -2
BokkieBokstra
Wat Kluivert zegt dat zien buitenstaanders ook. Het ontslag van Keizer was dodelijk, de beleving was totaal verdwenen. Iedereen op het verkeerde been. Begrijpelijk dat spelers de kans zullen grijpen en willen gaan. Dat hebben de directie en de RVC aan zichzelf te danken.
6 -2
Inhartennieren
Maar die kleuter heeft toch nog geen recht van spreken hoop ik.
3 0
BokkieBokstra
Die kleuter waar je het over hebt, of ook wel Kluivertje zoals hij hier genoemd wordt, werd een paar maanden geleden nog beweirookt. Veeeel beter dan Younes, want die kon er inmiddels niets meer van. Heb de hetze gevolgd tegen Kluivert, bij VI TV vooral en dat mist zijn uitwerking niet. En Raiola is de rioolrat.

Maar vind dat het van twee kanten komt, natuurlijk is die transferwereld gekkigheid maar daar doet Ajax ook aan mee. Anders komt ze echt niet uit Zuid-Amerika. Dan moet er geschoven worden en dat doet Ajax ook.

Kluivert geeft het haarfijn het probleem aan, die kunnen van der Sar en Overmars plus de RVC in de zak steken.
4 0
Ajaxvooraltijd
Ik heb toen ook al gezegd dat ik Younes beter vond want die kwam een lantaarnpaal wel voorbij som wel 3 a 4 en Kluivert toen al niet. Bovendien was het rendement van Kluivert ook vrij laag itt Neres.
0 -2
BrandjeXL
Leugenaartje want Ajax is al 10 maanden bezig om zijn contract te verlengen en toen was Bosz dus nog trainer en was er helemaal geen sprake van die trainerswissels. Verder zeuren dat Ajax aan hem wil verdienen maar wel zelf eerst 20% van de transfersom eisen en een salaris van 1.5 miljoen. Eng mannetje en ben blij als ie opgerot is. Lekker ergens op de bank zitten Justin.
6 -1
Barra
Ja het is niet zo dat ze de onderhandelingen pas een aantal weken geleden zijn begonnen. Het riekt weer lekker naar bullshit, want het is tegenwoordig heel makkelijk om Ajax in kwaad daglicht te zetten.
1 0
Bocarra
De rioolrat heeft zijn destructieve werk gedaan. Het bommetje is geplaatst. Het is nu aan Ajax om een krachtig signaal af te geven. Zodat de selectie weet waar zij staan.
2 0
ram
Wat betreft z'n contract kraamt Justin alleen maar onzin uit.

Maar wel goed dat dit eens gezegd wordt! Het is zo voorspelbaar als wat en iedereen met een beetje verstand weet het... Bosz eruit werken is een gigantische blunder geweest. Werkelijk een onvoorstelbare schande.

Bergkamp is gelukkig al weg maar er zijn volgens mij meer mensen in de top van Ajax die hier hun conclusies uit moeten trekken. Eén van de grootste blunders die ik ooit heb gezien rondom voetbal.
1 0
Stefanaladin
Blijf dan van t logo af kneus!
5 -1
Roesie46
Teamgeest kweek je met elkaar en verbinding krijg je door hetzelfde doel na te streven. Een trainer kan hier niet veel aan doen als de selectie al los zand is. Juist wat er gebeurd is met Nouri had kunnen zorgen voor verbinding en teamgeest. Nr. 34 dat had steeds het doel moeten zijn. Maar wat doet Kluivertje na zijn eerste seizoen......mekkeren dat hij weg wil en trappen naar de club.

Als het inderdaad waar is dat de selectie boos was om het vertrek van P. Bos, had de hele selectie destijds een statement moeten maken. Daar hebben we vanuit de spelersgroep weinig over gehoord.
2 0
davidsglory
Dit is de reden dat Johan Cruyff destijds Frank de Boer aanstelde. Hij wist zeker dat Frank met de druk om zou kunnen gaan. Bij Peter Bosz was dit ook het geval, ondanks dat hij niet de absolute top heeft geehaald. Voor Keizer en Ten Hag is dat een probleem. Voor van Bronckhorst en voor Cocu is het overigens ook geen probleem.
2 -1
JPM
Opportunistisch gelul achteraf. Cruijff stelde Frank aan omdat hij dacht dat Frank geloofde in zijn filosofie. Later bleek het tegendeel waar te zijn.

Mensen die altijd achteraf houtje touwtje wat verbanden proberen te leggen, pff. Lol.
3 0
CruyffFootball
3 trainers in een jaar tijd en geen visie te ontdekken bij de leiding.
Maar dit kan natuurlijk geen reden zijn voor Kluivert z’n vertrekwens volgens het merendeel op AS.
4 0
lekebusch
Als hij zo ondersteboven is van bestuurlijke problemen en trainerswissels, laat staan een mindere sfeer bij slecht resultaat, kan hij zijn borstje nog nat maken voor het niveau wat hij denkt te halen.
1 0
BrandjeXL
Ajax is al meer dan tien maanden bezig om zijn contract te verlengen en toen was Bosz dus nog de trainer. Dus Justin is nu excuses aan het zoeken om zijn gedrag goed te praten. Verder herhaalt ie letterlijk wat Raiola ook heeft gezegd.
3 0
Oempaloempa
Precies
0 0
OuweDibbes
Wat is Justin toch een schijnheilig stuk vreten. Niet normaal, is er echt niemand in de familie die hem met beide beentjes hem op de grond trapt. Zijn vader ging schijnheilig weg, maar had nog het fatsoen om ieder geval nog met mooie worden over Ajax te praten. Ben blij als de man van 160 miljoen is opgerot.
2 0
Inhartennieren
Laat die Raioolrat het eens wagen om een halfuurtje door A dam te fietsen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Geen fiets die daar tegen kan of het moet er 1 zijn met vrachtwagenwielen.
1 0
RedFeather
Dit wordt een jaar banken.
1 0
Inhartennieren
Dat zou mooi zijn.
1 0
Inhartennieren
Destijds moest Zlatan van die Rat ook ruzie maken met vd Vaart om weg te komen.
0 0
Inhartennieren
Als hij ergens in Italië terecht komt, schoppen ze die kleine hummel onder zn reet als hij zn bek open doet.
3 0
Panama
Stoken stoken zodat die rat zijn andere klant de Ligt ook makkelijker weg kan brengen straks
0 0
afca87
Nooit meee opstellen
0 0
trooop
Hoe pijnlijk het ook is dat een half infantiel knulletje z'n net aangestelde trainer publiekelijk doormidden zaagt; het feit dat dit zo ver heeft kunnen komen (en hoogstwaarschijnlijk nog allemaal waar is ook), dat is de kern van het probleem.

Binnen 1 jaar alles grondig naar de tyfus geholpen: een bestuurlijke prestatie van formaat.
1 0
sucre
allemaal waar??!! man hoor je raiola niet?
0 0
trooop
Jawel, maar daarom is het denk ik niet minder waar wat hij hierboven zegt.
0 0
Inhartennieren
Hey kleine snotneus!, wil jij het niet in je hoofd halen om nog één keer het Ajax logo te kussen.
1 0
afcajawa
Verwende krengen zijn het die vergeten hoeveel ze verdienen ten opzichte van hun supporters. Bloed zweet en tranen heb ik 2 x gezien dit seizoen. Alleen maar bezig zijn omweg te komen. En nu van alles verzinnen om zichzelf te rechtvaardigen. Nog geen 1 keer 90 minuten overtuigd. Praatjes genoeg en als er gefloten wordt gaan ze janken. Slappe luie geldwolven en niks anders.
0 0
Ruff Rhythim
Wie is dit opneukertje? Heeft hij bij Ajax gespeeld? Kan me daar niks van herinneren namelijk
0 -1
Inhartennieren
Wat heeft die kut Bergkamp het toch allemaal verkloot.
4 -1
Erik1966
Dat hier nog mensen de teksten van dit blaag serieus nemen. Weg met dit mannetje. Geen karakter. Dit is de jongen die zo kapot was van de situatie met zijn vriend Nouri. Is echter nog nooit bij hem op bezoek geweest. Het draait bij Kluivert om, me, myself and i en Rioala natuurlijk.
0 0
Ozymandias
Veel plezier in de (sub-)top van Europa waar je natuurlijk nauwelijks met wisselende trainers te maken zal krijgen...
2 0
maikelklaassen
al staat er een paspop van miss etam in de dugout je wil toch winnen?? maar je kunt de back van ado den haag niet 1 x voorbij. ligt dat aan de trainerswissel? gast flikker een eind op!! blij dat ze nu spelers van 24/ 25 jaar kopen. die 18-jarigen moeten blij zijn met invalbeurten en geen basisspeler worden alleen bij grote talenten als vd vaart, sneijder of de ligt
1 -1
IJzereRinus
Dat Keizer en t Hag niet de favo keuzes zijn ben ik mee eens. Ook oor de spelers wellicht. Maar.. hoop van die jongens op t veld hebben t ook veel laten liggen. Beetje sjokken.. beetje mekkeren. Met wat meer peper in je reet had je nog kampioen kunnen worden ook. Trainers schuld ? Ja ook.. maar de spelers gaan echt niet vrijuit.
1 0
geDaante
Precies wat ik al eens schreef, en heel logisch allemaal. Je begint met een trainer aan iets moois en zet iets moois neer (Bosz), dan valt deze weg, de bindende factor. Dan komt er een nieuwe trainer, met weer een nieuwe visie, en die ongetwijfeld door zijn behoudende assistenten die inspraak eisen, lang op zoek is om zijn speelwijze te vinden. Eindelijk enigszins gevonden, ontslagen, en zo weer de man weg waarmee ze samen een drama hebben meegemaakt, wat toch een soort van band schept. En dan weer een nieuwe trainer, die ook nog maar wat aankloot, en zoekende is.

Dan valt inderdaad het teamgevoel heel snel weg, en is er geen beleving meer. Dat is logisch.
Spelers zien ook het wanbeleid, qua trainerswisselingen, aankopen, etc. Geen duidelijke visie daar er al 3 verschillende visies in 1 jaar tijd voorbij zijn gekomen. Als zelfs Van de Beek openlijk niet helemaal overtuigd is van blijven, en in principe al openstaat voor een vertrek, dan zegt dat veel denk ik.
8 -2
BrandjeXL
Leuk verhaal maar klopt niks van want Ajax heeft de gesprekken met Kluivert al geopend toen Bosz er nog zat en dus was er nog geen sprake van die trainerswissels. Verder heeft hij daarna nog bevestigd dat een nieuw contract goed zou komen em tot slot heeft Raiola in februari 2018 nog gezegd dat de gesprekken prettig verlopen. Nu voelt meneer zich ineens onder druk gezet en komt met leugens dat Ajax hem aan de Spurs wilde verkopen terwijl Overmars dat direct afgekapt heeft.
0 0
Lazell
Scherp. Geloof wel dat ie qua inhoud geen onzin verkoopt. Maar loopt dus weer uit z'n nek te lullen dat dat de reden is dus. Jammer dat zo'n journalist hier niet over doorvraagd.
0 0
Inhartennieren
Allemaal heel logisch!
Maar hij weet als geen ander wat Ajax het afgelopen jaar allemaal heeft meegemaakt.
Hij zou zich ook anders op kunnen stellen.
Spreek uit dat je er nog één keer voor wil gaan, om als nog aan het einde van het jaar de schaal aan Nouri op te kunnen dragen.
Ga achter deze trainer staan, en knok voor je club.
Maar nee! openlijk onze club zwart maken.
De club waar je op een heel jonge leeftijd alle kans hebt gehad om je in de kijker te spelen.

0 0
CruyffFootball
Dit.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, des te meer reden om Ten Hag de tijd te geven. Nog een trainerswissel zal het alleen maar erger maken.
2 -3
ram
Bij iedere andere trainer zou ik dat inderdaad ook zeggen.

Alleen is Ten Hag volgens mij gedoemd te mislukken. Hij past niet bij de club, de spelers, de media. Ik heb het idee dat niemand er vertrouwen in heeft. Dat geldt ook voor mij.

Hoe langer Ten Hag er is, hoe langer Ajax af blijft glijden.. Dat is mijn gevoel in ieder geval.

Ik zou alles op alles zetten op Bosz terug te halen: tenminste z'n salaris verdubbelen, hem zijn eigen staf laten meenemen en de ruimte geven om aankopen te doen die hij nodig acht.
2 -1
Pauw
Tenzij je rechtsomkeert maakt en Bosz aanstelt. Maargoed, dat gebeurt wellicht in een parallel universum.
1 0
ram
Als de clubleiding meer geeft om de club i.p.v. het eigen ego, dan zou men dat doen. Dan gaat Ajax een gouden toekomst tegemoet. Nu zie ik het somber in.
1 0
Ozymandias
Tja, dan zit je met spelers als Huntelaar, Tagliafico, Labyad, Neres, Mazraoui en Wober die meer onder Ten Hag hebben gespeeld dan onder Bosz en die zo'n trainerswissel als iets negatiefs beshouwen. Gewoon nu voor rust in de tent zorgen door achter Ten Hag te blijven staan.
0 -2
Labrador
En de Europese top wisselt makkelijk van spelers. Maar daar kom je nog wel achter
6 0
niquedegraaff
Ja, maar in tegenstelling tot Keizer en Ten Hag, bleef Bosz gewoon sterk in zijn schoenen staan tot hij vertrok. Ook in de mindere periode. Dat kan je van Keizer en Ten Hag niet zeggen. Komen zeer onzeker over. Nemen niet echt de leiding. De 'sancties' tegen Younes kwamen ook pas op gang na media druk, want in eerste instantie zei Keizer: "Dan hoeft het ook niet".

Keizer en Ten Hag zijn beide ongeschikt om een grote club als Ajax te leiden. Ajax heeft een sterke persoonlijkheid nodig die BOVEN de groep staat.

Als nu toch de helft van de spelers vertrekken, gooi die trainer er dan ook uit en zet dan een type Bosz neer.
3 -3
Oliveira
Kluivert zegt niks verkeerd hoor. Als je kijk naar de prestaties en keuzes komt het gewoon overeen.
1 -4
AFC34
Hij gebruikt het als excuus, wat zwak is. Zorg dan dat de sfeer beter wordt ipv direct weg te gaan.
4 0
Redrum
Hij heeft een mooi excuus ingefluisterd gekregen ja
5 0
Oliveira
Bosz werd door randzaken "ontslagen", Keizer begon steeds beter te presteren maar tegen 1 mindere tegenstander beet hij zich stuk, Ten Hag moet zijn hoofd nog maar boven water te houden, gezien de matige resultaten van afgelopen maanden is nog mar de vraag of hij die kans krijgt. Betreft zijn uitspraak over de hechtheid van het team kan ik geen zinnige uitspraak over doen, ik was er niet bij. Feit is wel dat spelers van buitenlandse afkomst wel heel snel weer vertrekken bij een goed bod.
0 -4
Yeshyeshyall
Pijnlijk wel. Ontslag Keizer en laten vertrekken Bosz heeft dus grote impact op de groep.
4 -2
Danos
Ze moeten niet zo zeuren, het zijn profs en krijgen goed betaald.
Als mijn manager word weg gepromoveerd moet ik er ook mee dealen met een ander.
Ik kan dan ook roepen dat de sfeer anders is maar voor mijn eigen ontwikkeling blijf ik toch zitten waar ik zit.
0 0
Ajacied33
Ja,dat konden we eigenlijk met zn allen ook wel zien. Hoe de jongens reageerden op het ontslag van Keizer zegt genoeg. Ik zie iedere wedstrijd van Ajax, ik ben niet gek,maar zag toch wel een verschil in lichaamstaal onder TH nu en Keizer daarvoor. Onder Keizer was het meer een team. Kluivert kan wel ondankbaar zijn richting Ajax,maar ik geloof wel dat er een kern van waarheid in zit dat veel jongens willen vertrekken.
2 0
Tinus
Uiteindelijk is dit gewoon een heel droevige situatie. En je kunt de schuld echt niet alleen bij raiola en Kluivert leggen, want het bestuur heeft deze vervelende sfeer rond de club ook niet tegen kunnen houden of om kunnen draaien. Feit is dat er kennelijk veel spelers weg willen en dan kun je niet volhouden dat het alleen om geld gaat bij deze jongens.
Volgend seizoen lijken we helaas weer opnieuw te kunnen beginnen.
1 0
Bramzel
De ligt schijnt ook bij raiola te zitten dus dan weet je het wel. Raiola misbruikt dan de andere spelers die bij dezelfde club zitten die moeten dan ook ineens weg. Zoals ik al eerder aangaf net een klein kind die zijn zin niet krijgt.
0 0
Bramzel
Kluivert bedankt voor je goals tegen de clubs uit het rechterrijtje van de eredivisie en tegen een club die maar niet weet te winnen van de topclubs. En nu wegwezen!!
0 0
NouridolbergNeres34
Gelukkig ontslaan ze in italie en Engeland nooit hun trainer dus succes daar pikkie!
5 0
Middenweg401
En jij laat de boel in de steek voor je ook maar echt rendeert, laat staat een prijs pakt. Bedankt. Hopelijk heb je van de opleiding genoten.
6 0
Bramzel
Zaakwaarnemers zoals raiola kunnen wat mij betref niet hard genoeg aangepakt worden door de UEFA of de FIFA. Dit soort zaakwaarnemers zetten clubs in een slecht daglicht.
4 0
JordyAjacied
Tyft lekker op, zo goed ben je ook weer niet. Je leunt voornamelijk op de naam Kluivert.
4 0
Ajax412
Aldus Raiola.
4 0
ZlatanI
Geef deze man een spreekverbod. Wat een drol
6 0
Lane 8
Dit is wel waar. Als je voor Keizer kiest, moet je hem twee jaar de tijd geven.. En wanneer een europa league finale halende trainer iets wil, moet het bestuur hem alles geven wat zn hartje begeert
2 0
komopajax777
Wat kan die Kluivert toch dom lullen.Ja het was bestuurlijk tijdelijk een chaos door interne twisten sinds de Cruyffrevolutie en dat hoort ook bij voetbal.Overal waar de trainer vervangen wordt legt de nieuwe zijn eigen accenten.Maar de doelstellingen zijn duidelijk:kampioen worden en ver komen in Europa.Dat is nooit veranderd.Laat Ten Hag de voorbereiding doen en komend seizoen Ajax kampioen maken met zijn manier van voetballen."Zijn" praatjes stoken de boel alleen maar op.
2 0
Bramzel
Dit moet hij allemaal zeggen van raiola de Psv’er Maatje van Brands lekker stoken bij Ajax. Vorige week was volgens kluivert ajax nog een mooie club etc. Nou zo zou ik niet om gaan met een mooie club. Ik denk dat we hem gewoon een jaartje lekker op de bank bij jong Ajax moeten laten zitten of misschien zelfs op de tribune.
2 0
4EVERAJAX
gaat Justin ook naar Everton?
1 0
Bramzel
Het zou mij niks verbazen brands haalt graag spelers die in de stal bij raiola zitten.
0 0
3*stars*3
Raiola is ook de zaakwaarnemer van Brands.
Justin is ook lekker slim om alles op straat te gooien en hier komt alleen maar meer onrust van.
Ff van alles erbij halen om een vertrek goed te praten.

Ik zag echt een potentie in deze jongen en kon af en toe ook van hem genieten maar wat is hij dom, o zo dom gewoon, triest.
2 0
Bramzel
Raiola is gewoon een klein kind als hij zijn zin niet krijgt en dan krijg je dit soort dingen. Daarnaast laat kluivert zich mooi gebruiken als spreekpop.
0 0
Ajax#1900
Leuk poging om door middel van irrelevante randzaken de aandacht op Ajax te vestigen ipv op zijn kansloze transferspelletjes. Weg er mee zsm.
5 0
Ajax#1900
Leuk poging om door middel van irrelevante randzaken de aandacht op Ajax te vestigen ipv op zijn kansloze transferspelletjes. Weg er mee zsm.
1 0
AFCA1510
haha dit is de hoofdzaak van het feit dat Ajax doodziek is, maar goed.
0 0
lauw
Veel plezier in het buitenland daar gebeurd dat niet gelukkig teringjong
8 0
AjaxDaniel
Vuile hond
9 0