'Kluivert was getransfereerd naar Tottenham'

SJvanveen, 17-05-2018 om 19:48, 18850 views, De Volkskrant | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Justin Kluivert heeft van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gehoord dat hij afgelopen seizoen verkocht is aan Tottenham Hotspur. De toen pas achttienjarige speler wilde echter niet naar Engeland, waardoor de transfer afketste. Het deed wel de ogen van Kluivert openen.

Het idee was, zo schrijft De Volkskrant, dat Ajax in een soort 'koppelverkoop' Davinson Sánchez en Kluivert verkocht. Eerstgenoemde voor 45 miljoen, Kluivert voor twintig. Echter zag Kluivert geen heil in een overstap naar de Premier League. 'Ik hoorde dat op het  laatste moment. Dat zegt niets over Ajax, maar wel over de mensen in de club. Ergens was het lachen. Je ziet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Als je iets hoger komt, lijkt het een spel. Ze doen wat ze willen. Dat gevoel krijg ik nu weer: ze doen wat zij willen.’

Bovenstaande was een reden waarom de onderhandelingen met Ajax stokte. Kluivert zelf was overigens in het begin niet bij de contractbesprekingen aanwezig. ‘Ik had toen nog twee jaar contract en dacht: doen jullie maar. Mijn idee was om te blijven. Maar dan blijkt dat het anders in elkaar zit. Als jeugdvoetballer heb je dat allemaal niet door. Als jongen is alles nog leuk. Zaterdags lekker voetballen. Zodra je hoger komt, gaat het vaak over alles behalve voetbal, maar over randzaken.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Het zou mij niet verbazen dat dit verhaal wat naar mijn idee zwaar uitvergroot is, uit de koker van de kamp Kluivert komt om de boel extra te forceren. Elke euro dat Justin goedkoper wordt gaat naar de zakken van Raiola.
1 0
Ajax27
En als er al een deal was, dan was Raiola hier niet bij betrokken. Och Kluivertje toch jij moet nog zo ontzettend veel leren jongetje. Over 5 jaar kom je erachter nadat je 2 topclubs, 2 laagvliegers en Club Brugge verder bent hoe je ongelofelijk dom bent ingefluisterd door Raiola en hoe naïef je was om alles zomaar door te spelen aan de media op aanraden van diezelfde Raiola om iets te forceren. Zo jammer... je carrière had zo mooi kunnen worden.
0 0
de-Ajacied
Als dit waar is moeten die verantwoordelijken meteen met pek en veren worden afgevoerd
1 0
Welja
Wow, die zit onder de plak bij Railoa.

Die zegt hem gewoon dat Ajax hem heeft verkocht zonder het Kluivert zelf te vertellen.
En hij gaat er in mee en dat heeft zijn "ogen geopend".

Als zijn ogen echt open zijn, ziet hij dat hij misbruikt wordt door zijn zaakwaarnemer.
1 0
RSM
Geloof ik niets van
2 -1
Cello
Als het verhaal van de transfer naar Tottenham zou kloppen dan is het, op zn zachtst gezegd, vreemd, dat de vele journalisten, die als aasgieren boven Ajax rondcirkelen, dit volledig hebben gemist. Dit hadden ze dan allang groot op het desbetreffende medium gebracht.

Maar Verwey, Driessen en anderen hebben we er nooit over gehoord. Dus ik waag het te betwijfelen of dit nieuws wel klopt.
Net als anderen uitspraken van Kluivert/Raiola wel heel toepasselijk zijn gekozen om het publiek, ajax-publiek, naar de mond te praten en zo de algemene opinie in het voordeel van Kluivert te doen vallen.
Bespeur hier toch echt de hand van Mino.
2 -1
Joseph
Achteraf zuur, nu heeft die kleine parasiet een jaar lang mogen leren bij Ajax en gaat hij weg voordat hij een meerwaarde is geworden voor het team.

Maar goed 2 jaar was ook te weinig, Kluivert gaat ons deze zomer echt niet helpen bij de kwalificaties, volgend jaar pas.
0 -1
Ar
Vaag verhaal.
Overmars geeft aan dat het voor Ajax geen issue was omdat ze zelf wilde verlengen met Justin en Justin zegt hier dat hem verteld is dat hij was verkocht tegen zijn zin.
Raiola zal hem wel een ietswat verdraaide versie voorgehouden hebben.
1 -1
Bjorn
Lulverhaal omdat hij wil vertrekken voor de centjes. Indien hij was verkocht had hij op zeker nog voor Ajax gespeeld een of twee jaar. Dus wat een onzin reden.

De groeten Kluivert.
1 -1
Freddy Al
Volgens mij heeft Kluivert geen overstap gemaakt naar Tottenham en is het kennelijk ook geen onderwerp van gesprek geworden tussen Kluivert en Ajax.
Dan neem ik de verklaring van Ajax aan en die van Raiola helemaal niet serieus.
Kennelijk heeft Raiola dit nodig om aan de broodnodige stemmingmakerij te komen.
Ik kan Kluivertje n[et als slachtoffer zien maar zijn praatjes hangen me nu de strot uit,ik hoop dat hij gauw ophoepelt
2 -1
Pierre Heno
Geen Peppie en Kokkie of Bassie & Adriaan ...nee Sarrie & Narrie zijn de nieuwe clowneske sterren aan het Ajax firmament. Neres was door Ajax al min of meer tegen zijn zin bij zijn ouders weggeroofd en de met TH beklonken Sanchez- Kluivert deal blinkt ook niet bepaald uit in schoonheid. Nou hoeft dat natuurlijk niet maar het zegt toch wel het e.e.a. over hoe deze club inmiddels wordt bestuurd. NV Ajax is duidelijk waar alles om dient te draaien en Afc Ajax is 2e garnituur. Resultaat: veel kasgeld maar prestaties en prijzen hó maar!. Dit zooitje incompetente bestuurders moet z.s.m. door de club worden geloosd. En Sanchez werd door dit duo ook nog eens onder de marktprijs verpatst!
1 -3
@Maar7en
Haha volgens mij ben jij hier de clown. Neres is niks mis meegeweest stond lang op de radar, netjes geregeld. Het verhaal Tottenham Kluivert kloot ook van geen kanten. Waarom zou Ajax hem hebben willen verkopen en een contract aanbieding hebben gedaan. Lees aub het hele verhaal. Je klinkt nu net als een hulpje van Raiola.
0 0
Dazoo
Justin en AS... ben wel klaar met beide eigenlijk.....
0 -2
Bocarra
Nou ben ik niet zo van het vingertje richting de directie maar als dit klopt dan vind ik dit op zijn zachts gezegd niet handig.
1 -5
BrandjeXL
Overmars heeft al gereageerd en gezegd dat Ajax daar niet op in is gegaan omdat ze met Kluivert wilde verlengen.
5 0
Danos
Deze jongen moet niet zo gek doen, als dit echt een reden is dan breng je het al eerder naar buiten dat dit een reden kan zijn dat je twijfelt. Of Ajax kennende was het wel gelekt vorige zomer. Daarnaast had Justin dit jaar nog helemaal geen basis moeten zijn als younes niet zo gek had gedaan.

Als je de hele tijd zegt dat je wil bij tekenen dan ben nu niet meer echt geloofwaardig met deze argumenten.
0 0
OuweDibbes
20 miljoen is echt een belediging volgens Einstein Kluivert is hij minimaal 160 miljoen waard. En echt waar deze jongen heeft zoveel clubliefde die zal nooit vertrekken. Echt een liefhebber van het spelletje, zal zelfs gratis willen voetballen als Justin maar beter kan worden. Ook zeer maatschappelijk betrokken en weet wat er speelt in de maatschappij.
0 0
3*stars*3
Ik volg al jaren voetbal en lees veel voetbalnieuws maar ook dat gelul over die 160mil...
Zoiets heb ik nooit eerder voorbij zien komen en zelfs niet van gasten met bizarre uitspraken als Ibra.
Zegt alles over mindstate van Justin en dat hij makkelijk gek te maken is want dit zijn praatjes van zaakwaarnemers en hij absorbeert het en spuugt het ook uit.
Hij moest allang in bescherming genomen worden maar kennelijk denkt hij dat hij al volwassen genoeg is.
0 0
OuweDibbes
Justin is echt kierewiet..
Maar verbazend is echt niet, nadat wij ajacieden ziek waren van de nederlaag tegen Vitesse kon hij niet wachten op de volgende dag dat hij zich mocht melden bij het Nederlands elftal. Dan spoor je niet..
1 0
Oliveira
Als dit waar was hadden we hier al ruim 6 maanden geleden iets van gehoord. Nee, dit is een kulverhaal. Nog misselijker dan die bullshit van Younes.
5 0
Ajax020Amsterdam
doei flikkertje tot over drie jaar bij NAC/VVV
1 0
@Maar7en
Jammer dat AS steeds meer een sensatie blogje wil zijn. De constructie die Tottenham voorstelde was heel anders. Overmars is er niet op in gegaan overigens. Begint een beetje droevig te worden halve artikelen overkalken.
1 0
Ozymandias
Hier geloof ik HELEMAAL niets van. Ajax zou hem echt niet voor maar 20 miljoen euro hebben laten gaan.
9 0
insectenverdelg
Waren al een zomer wwn t bedelen om bij te tekenen.
0 0
KlaasJanDolberg
Kluivertje gaat in het gemak maar even voorbij aan het feit dat wanneer hij gewoon normale eisen zou hebben hij gewoon had bijgetekend. Dan had Ajax natuurijk nooit geprobeerd om hem te slijten. Nu is het logisch dat Ajax probeerde hem te verkopen met z'n laatste contractjaar. Het is transfervrij de deur uit of nog wat vangen.. Maar nee, meneer Kluivert denkt dat Ajax zomaar achter zijn rug om hem wil verkopen.. Arrogante kwal
1 0
3*stars*3
Niet arrogant maar gewoon dom, echt dom gewoon en Mino lacht zich suf want hij zegt gewoon wat Mino al zei of momenteel roept.
Lijkt gewoon op een naïef meisje die valt voor praatjes van een loverboy, niet te geloven....
2 0
FlyingDutchMan
Inderdaad haha, helaas goede vergelijking.. Wat een plaat voor de kop lol..
0 0
Dazoo
AS ZIJN JULLIE ALLEEN BEZIG DE BOEL OP TE HITSEN HIER? IN HETZELFDE ARTIKEL DAT JULLIE QUOTEN STAAT OOK DE VOLGENDE, OFFICIËLE, SCHRIFTELIJKE REACTIE VAN OVERMARS:

De schriftelijke reactie directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax over poging tot verkoop van Justin Kluivert aan Tottenham Hotspur: ‘In de gesprekken met Spurs over Sánchez is zijdelings over Justin gesproken. Het voorstel van Spurs was dat hij dan nog twee jaar in Amsterdam zou spelen en dat hij daarna naar Spurs zou gaan. Daar zijn we verder niet op doorgegaan, omdat we toen zelf het contract met Justin wilden verlengen. Net zoals we dat nu ook nog willen.’
13 0
M.Olsen
#wanbeleid #ASOut
4 0
Turbo
Geloof hier geen zak van. 20 miljoen.
4 0
Mentir
Van het begin had ik me twijfels bijvoorbeeld als ie niet kluivert had geheten of ie dan zovaak basis speler was geweest. Dat ie talent heeft was duidelijk maar vaak de voordeel van de twijfel gehad van wegen zijn naam en niet de constantie voetbal beeld
0 0
ossenaar40
De gierige Levy die een jaar geleden nog 20 miljoen wilde aftikken voor een pas doorgebroken speler. Ik geloof er niets van
1 0
NouridolbergNeres34
Dit bullshit verhaal heeft raiola hem zeker ingefluisterd, om Kluivert om te lullen naar het buitenland .
5 0
geDaante
Wie zegt dat dit bullshit is? Dat houd je jezelf maar even voor voor het gemak?
1 -5
NouridolbergNeres34
Jij gelooft dat Ajax (Overmars) hem verkoopt zonder met kluivert zelf te overleggen...

Paar maanden geleden zei meneertje Kluivert nog dat hij binnekort zou bijtekenen en nu komen deze indianen verhalen ineens naar buiten.
4 0
Ajax412
Jezus man dit kind is echt te dom op te poepen...
0 0
geDaante
Gezien de reactie van Overmars, wat gewoon een leugen kan zijn, speelde het toch echt, dus oordeel niet zo snel en zo dom.
2 -2
BokkieBokstra
Het geeft op zijn minst een inzicht in deze koehandel.
0 0
3*stars*3
Hahaha hijij hoorde het van Raiola, pfff....
2 0
ZlatanI
Arme Kluivert. Raiola controleert zijn leven.
2 -1
jollie18
Unnerstall naar PSV
0 -1
jollie18
Word wel weer direct verhuurd
0 0
Truth
"Ze" zijn ook gewoon je werkgever, pik. Dus ook gewoon je baas
0 -1
Vlieske
Hier geloof ik echt geen ene zak van.
1 0
Lane 8
?
0 0
NotForSale
Ik hoop dat Marc het hard speelt en deze zelfingenomen kwal een jaar in jong Ajax op de bank laat verkommeren.
2 0
MNJ7
Tadic halen nu dan maar of Kostic

Onana
Mazraoui De Ligt Magallan Tagliafico
Frenkie Donny
Labyad
Neres Dolberg Tadic
1 -1
echtgras
Hier zou ik zeker tevreden mee zijn maar Ajax heeft het geld om daar zeker nog 1 of 2 topaankopen bij te doen waardoor je Europees ook nog potten kan breken. Zoals een Blind halen voor de nr 6 positie en nog een echte creatieve nr 10 want Labyad is goed maar is geen Ziyech en ook geen Eriksen.
0 0
Figo
Alsof Blind nu al terug komt naar de Mickey Mouse competitie.
0 0
marrene
Klein kut kereltje. Waarom heeft hij altijd volgehouden dat hij wilde bijtekenen en nu komt hij hiermee. Duidelijk is dat hij liegt. Ben blij dat hij weggaat. Laat hem maar ergens op een tribune wegrotten.
3 0
geDaante
Hoe is duidelijk dat hij liegt? Zou Overmars ook niet kunnen liegen?
0 -1
Redrum
Waarom ga jij er altijd maar vanuit dat de schuld bij Ajax ligt?
1 0
koenos1
Iq van een zeearend
2 0
Truth
Mocht ie willen
0 0
Mart42
Tuurlijk Justin en jij wilt niet naar Engeland???? Flikker op dweil.
2 0
Erik1966
alsjeblieft verkoop dat ventje. Hoe langer dit mannetje blijft hoe slechter voor Ajax. Doodzonde maar van zoveel domheid kun je niet winnen!
5 0