Bond straft Ajax Cape Town met degradatie

BVeenstra, 16-05-2018 om 14:30, 10616 views, Zuid-Afrikaanse voetbalbond | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Slecht nieuws voor Ajax Cape Town, de Zuid-Afrikaanse tak van Ajax. De club uit Kaapstad blijkt in het afgelopen seizoen een aantal keer een speler te hebben opgesteld die niet speelgerechtigd was. Drie uitslagen zijn daardoor omgezet naar een 3-0 nederlaag, waardoor de club nu gedegradeerd is.

De desbetreffende speler luistert naar de naam Tendai Ndoro en hij had niet mogen spelen tegen Platinum Stars, Polokwane City en Supersport United. Reden hiervoor was omdat Ndoro eerder in het seizoen al voor twee andere clubs had gespeeld en dat was het maximum. Juist in die wedstrijden pakte Ajax Cape Town meerdere punten in de strijd om lijfsbehoud. 

Naast de degradatie moest Ajax Cape Town ook een behoorlijke boete betalen. In het afgelopen jaarverslag liet Ajax nog weten 0,6 miljoen euro winst te hebben gemaakt op basis van het belang (51%) in Ajax Cape Town. Op dit moment spelen met Dean Solomons en Leo Thethani twee spelers die afkomstig zijn van de Zuid-Afrikaanse club.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Pff... amateuristisch zeg..

Maar ik zou het mooi vinden als Ajax meer zou investeren in deze club. Zet daar goede trainers en faciliteiten neer én laat scouts heel Afrika afstruinen. Als je Cape Town aantrekkelijk maakt voor toptalenten kun je daar de beste spelers van Afrika opleiden.

Met een 'Toekomst' in Afrika kunnen we de beste Afrikanen naar Ajax halen; lijkt mij een topinvestering.
1 0
Red Devil
Heel erg stom van de staf daar.
2 0
Dwergje48
Beetje clickbait.
0 -3
Michels
Jeetje, wat een amateuristisch geklungel...
5 0
Pierre Heno
Het blijkt wel weer dat wanneer je ergens volop je naam aan geeft en er dan vervolgens te weinig logistieke en organisatorische kwaliteit in steekt de wereld voetbalnaam Ajax bezoedeld raakt. Ze hadden die club nooit Ajax Cape Town moeten laten noemen wanneer je er als Ajax verder weinig in wil steken. Slecht voor de naam Ajax in de wereld. Denk maar niet dat Real Madrid Cape Town zo zou degraderen. Gelukkig lijken ze nu wat meer tijd en organisatie in ACT te willen steken. Beter laat dan nooit zullen we maar weer zeggen.
0 -3
OKP-AFCA
De trots die we hebben met vier champions league’s kunnen we nu wel vergeten door dit debacle van niet te verstane proporties!!

Denk jij nu serieus dat er ook maar een iemand in Azië of Zuid Amerika hier een fuck om geeft?
Die herinneren zich Ajax echt wel als historische club.

Maar je zit nog lekker in je depressie he?
3 0
AFCA-B93
Valt er niet iets te doen met de voetbalschool van Eto’o? Onana komt daar vandaan, Barca heeft hem daar weggeplukt. Is dat geen potentiele vijver voor Ajax?
4 0
abi
Ik ruik dat die oud-directeur van NEC hierachter zit....
1 0
Bky
Nou lekker dan. Wat een faalproject is dat toch.
9 -3
Ozymandias
Ajax heeft te lang niets gedaan met Ajax CT maar daar is sinds kort een verandering in gekomen. Ze stallen nu meer grote Afrikaanse talenten uit andere landen bij Ajax CT. Traoré blijkt volgens de mensen die hem hebben zien voetballen een echt groot talent te zijn. Zij lijken te denken dat als hij in de winter van 2019 naar Ajax komt hij direct bij het eerste aan kan sluiten.

Ajax moet een groot scoutingsnetwerk in Sub-Saharisch Afrika opbouwen en jonge talenten bij Ajax CT in de Ajax School opleiden. Ik hoop dat ze Vonk promoveren tot directeur voetbalzaken en een nieuwe directeur jeugdzaken en hoofdtrainer aanstellen met ervaring binnen de Ajax jeugdopleiding. Zodat de lijntjes tussen Ajax en Ajax CT een stuk korter worden.
5 -1
Ferd
Valt wel mee, het kost niets, sterker nog, het levert financieel wat op. Sportief gezien valt het iets tegen, maar omdat het geel geld kost vind ik de omschrijving ‘faalproject’ een te scherpe bewoording.

Ajax Orlando, dat was een faalproject. Germinal Beerschot leverde sportief meer op maar was financieel een drama, dus dat komt ook in de buurt van een faalproject.
7 0
Ozymandias
Een project wat een paar miljoen euro heeft gekost en Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld heeft opgeleverd kan natuurlijk nooit in de buurt van een faalproject komen.
0 0
Ajaxbrl
Tja ZAF is nou ook niet echt het ideale voetballand , Hadden ze nog beter iets in Ivoorkust , Nigeria of Kameroen kunnen opzetten.
1 0
mgtow
Wat wel kan is spelers uit andere Afrikaanse landen stallen bij Ajax CT. Gebeurde met Enoh ook. Daar zouden ze meer op in moeten zetten.
1 0
Ozymandias
Sinds kort zijn ze daar meer mee bezig. Traoré (17-jarige spits) is daar een goed voorbeeld van. Vonk (hoofd jeugdopleiding, Ajax CT) schijnt helemaal gek van hem te zijn.

Ook zijn ze bezig met het opzetten van het Ajax Lambda Institute (een soort La Masia waar uiteindelijk 50 spelers tussen de 14 en 18 jaar zullen wonen, naar school gaan en trainen).
4 0
MagicKazan
Waar heb je dit gelezen? Ben hier wel benieuwd naar, zou er graag van op de hoogte blijven.
0 0
Ozymandias
Ik zag het op TV in een Sky Sports uitzending over jeugdopleidingen in Afrika. Toen was het nog een plan maar dit jaar zijn ze er daadwerkelijk mee begonnen. Bron: http://ajaxct.co.za/2018/02/21/ajax-cape-town-launch-lambda-institute/
1 0
MagicKazan
Super, bedankt!
1 0
mgtow
Wist ik niet. Wat cool.
1 0
RaynoFischer
Idd, niks mee opgeschoten...
Er zijn ook maar 2 goeie spelers er vandaan gekomen, Pienaar en Serero deed het aardig
2 0
Patrick78
En Benni McCarthy natuurlijk.
1 0
Ferd
Die kwam in 1997, Ajax CT werd pas in 1999 opgericht.
2 0
mgtow
Je vergeet Enoh. Die kwam ook van Ajax Cape Town.
1 -1