Brobbey hoopt: 'Over twee jaar in het eerste'

BVeenstra, 16-05-2018 om 10:40, 6704 views, ELF Voetbal | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-talent Brian Brobbey (16) hoopt over twee jaar te kunnen debuteren in het eerste elftal van Ajax. De spits was dit seizoen op dreef namens Ajax O19 en Ajax O17 en nu laat hij het zien bij Oranje O17 tijdens het EK-17 in Engeland.

Juist in dat land wordt hij vaak vergeleken met Romelu Lukaku, de spits van Manchester United. Net als Lukaku beschikt Brobbey over een enorme fysieke gesteldheid.  'Ja dat hoor ik vaker. Ik ben gewoon de nieuwe Brian Brobbey, niet de nieuwe Lukaku', zegt Brobbey tegenover ELF Voetbal. 'Ik kijk wel naar hem. Naar hoe hij ballen vasthoudt vooral, want daarin is Lukaku heel goed.'

Toch kijkt Brobbey het liefst naar een spits die nu bij Ajax speelt: Klaas-Jan Huntelaar. 'Hij is zó goed. Klaas-Jan kan perfect schieten met links én rechts. Na een training kwam hij een keer naar mij toe. Hij zei: jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen hè? Haha. Over twee jaar, als ik zeventien of achttien ben, hoop ik in het eerste van Ajax te spelen', aldus Brobbey, die ook kan rekenen op belangstelling van Manchester United én Manchester City. 'Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Maar ik sluit niets uit.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
HAHAHAH zielige mensen hier. “Maar ik sluit niets uit” en het hele interview is niks meer waard. Schandalige reacties hier, zeg.
0 0
FlyingDutchMan
Is toch ook schandalig voor zo'n groentje die alles te danken heeft aan Ajax en nog niks bewezen heeft? Gelukkig vind jij het weer normaal, zegt genoeg over jou..
0 0
Kinglord
Waarom ?
0 0
Kinglord
Dat slaat echt helemaal nergens op wat je zegt
0 0
TheRiviera
Brobbey zou eerder een toontje lager moeten zingen. Het is goed om positief te blijven maar als je over 2 jaar niet goed genoeg bent dan ben je simpelweg niet goed genoeg. En als je nu al als doel gaat stellen dat je over 2 jaar in het eerste te spelen en dan faalt in die doelstelling is de teleurstelling vele malen groter. Zulke jongens moeten minder naar het eerste kijken en meer werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling zodat ze er gelijk kunnen staan wanneer dat nodig is. Ze moeten realiseren dat het geen schande is als je pas op je 20ste debuteert in het eerste. Het feit dat die jonkies al zoveel verwachten op zo'n jonge leeftijd zorgt er alleen maar voor dat de meeste van hun falen.
0 0
Kinglord
Hij mag toch denken dat hij het gaat halen dat is een goeie mentaliteit
0 0
Kinglord
Slaat nergens op wat jij zegt
0 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Jeugdspelers van de U17 en U19 die nog geen contract hebben, waar ik veel potentie in zie:

Brobbey
Sontje Hansen
Kenneth Taylor
Ryan Gravenberch
Enric Llansana
3 0
Ruff Rhythim
Van die laatste twee zinnen krijg ik alweer een sik van hier tot de maan he?
3 0
trooop
Ik heb hem maar een paar keer zien spelen en met zo’n postuur in de jeugd is het lastig inschatten hoe goed hij is tov de rest. Heeft hij genoeg techniek en snelheid? Maar ik hou hoe dan ook wel van dit type spits. Een kapstok die door onverwachts weg te draaien ook zelf iets kan creëeren. De eerste taak van een spits is in mijn ogen om het team aan het voetballen te krijgen. Al het andere vloeit daar als dat goed gaat uit voort.
2 0
S.Ajacied
Brobbey is denk wel te vergelijken met Sierhuis niet? Beide fysiek sterk, neusje voor de goal en technisch ook redelijk goed.
0 -4
Web
Brobby is denk ik sneller, en ook beweeglijker.
Ze scoren allebei wel heel makkelijk.
4 0
Rood Gevaar
over spitsen met fysiek gesproken, nu Swansea gedegradeerd is....Bony?
Dolberg en Bony voorin beuken alle verdedigers kapot in een 3-5-2 systeem.

Onana

Schuurs - De Ligt- Wöber centraal
Mazraoui Tagliafico als opkomende backs

vd Beek - Labyad
Frenkie op 10
Bony - Dolberg
1 -2
AlexIbarra
Ik zou Bony een geweldige keus vinden mochten ze Cassierra gaan verhuren, hoopte vorig jaar een beetje op hem maar toen werd het Klaas.

Jouw opstelling zie ik voor geen meter zitten trouwens (geen Neres, te weinig loopvermogen op de vleugels om het hele veld te bestrijken en voorin 3 man die allemaal de bal centraal in de voet willen hebben). Maar toch een duimpje omhoog. :)
0 -1
Adios
Bony een jaar huren, zodat het hele team is ingespeeld op hetzelfde type spits als Brobbey
1 -1
S.Ajacied
Bony vind ik echt een hele goede spits. Laatste jaar veel pech gehad met blessures. Als je hem kan halen, wat ik niet verwacht i.v.m. zijn hoge salaris zou het zonde zijn voor Dolberg. Want Kasper is een toptalentje. Aan Huntelaar heb je dan ook niet veel meer.
1 0
Rood Gevaar
Klaas-Jan dus inzetten om hem binnen de club te houden
0 0
koenos1
Die kijkt natuurlijk naar Redan...
1 0
Lagasj
Meneer sluit niets uit.
Dat is dus de mentaliteit van 16 jarigen.
Ajax doet echt iets fout.
3 -2
wendoo9
Als hij zou zeggen : IK word de nieuwe spits van Ajax 1 is ook niet goed. Dussssssssssss
1 -1
Web
Wat doet Ajax fout?
Ze komen mede door Ajax op een hoog niveau.
Geld maakt alles kapot.
2 -1
talent020
dit is helaas de huidige generatie, die denken dat ze heel wat zijn zonder überhaupt ooit wat gepresteerd te hebben, ik kijk vaak kritisch naar zaken binnen Ajax, maar hierin verwijt ik Ajax weinig in
4 0
Lagasj
Ik ben het grotendeels met je eens.
Maar Ajax kan wel vanaf de F'jes spelertjes een bepaalde realiteitszin bijbrengen als onderdeel van de Ajax opvoeding.
0 0
Web
Dat heeft met het gezin te maken.
Donny komt uit een verstandige familie, willen inversteren voor dat ze de vruchten gaan plukken.
En bij Ajax hebben ze het ook goed.
0 -1
JopieCruijff
Wat een BS opmerking. Wat wil je hiermee dan insinueren? Dat Brobbey niet uit een verstandige familie komt? Wat een slap geouwehoer zeg
0 0
gi0vanni
Ik sluit niets uit. Ja ja dit is dus niet de nieuwe Lukaku maar de nieuwe Redan. (Peeters, Malen e.z.voort.)
3 0
Ajaxbrl
Vermoeiend... We waren al een opleidingsclub maar nu....
1 0
Mözil
Dit soort uitspraken hebben we met heel Nederland veroorzaakt. Spelers durven niks meer te zeggen aangezien alles tegenwoordig terug te vinden is en uitspraken van 3 jaar geleden makkelijk teruggehaald worden. Vervolgens worden spelers afgerekend op dingen die 3 jaar geleden gezegd zijn. Iedereen zou dan toch opletten wat die zegt?
1 0
Jan Doedel
Onzin ze zitten in gedachten al bij Barcelona, Real of City daar komt t door
0 0
DeKenner
Eindelijk iemand die iets verstandigs zegt :-)
0 0
Mözil
Dankje ;)
0 0
Duif63
En over 3 jaar wil hij zijn contract niet verlengen. Zo voorspelbaar allemaal.
0 0
trainerdv
Bij de profs valt ineens je hele fysieke voorsprong weg als je als 18 jarige tegen mannen van 30 speelt, dus goed dat hij met Huntelaar traint op echt spitskwaliteiten. Blijf dat maar doen de aankomende jaren ipv op de bank verpieteren in Manchester
1 0
korem
Ik sluit niks uit ! Wat word je de laatste tijd toch moe van dit soort teksten ! Waar komt dit toch vandaan ? Zouden spelers alleen nog maar bezig zijn met geld ? Ik heb het idee dat tegenwoordig ook de verstandigere jongens zoals de ligt, Frenkie de jong, Donny van de beek ( niet dat ik brobby verder ken ofzo) de uitspraken doen van sluit niks uit !
2 0
Mokum31
Gelukkig ook deze sluit niks uit
0 0
chrisjuhhh
Wees slim man en blijf bij Ajax en kies voor de goede weg de sportieve , dan kom je er wel !!
5 0