'Behalve Kluivert wil Ajax niets weten van leegloop'

BVeenstra, 16-05-2018 om 07:22, 27858 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bij Ajax wil men nog altijd niets weten van een leegloop. Nu het seizoen ten einde is voor de Amsterdammers nemen de geruchten over vertrekkende spelers toe, maar in Amsterdam hoopt men de selectie voor het grootste deel intact te houden. In Voetbal International valt te lezen hoe de zaken er op dit moment voor staan.

Dat Hakim Ziyech wil en mag vertrekken, is al enige tijd bekend. Dat ook André Onana wil vertrekken, is eveneens geen verrassing meer. 'Alleen bij hem zijn er geen afspraken gemaakt, en zal een club flinke onderhandelingen moeten voeren', schrijft Ajax-watcher Freek Jansen, die een transfer van Matthijs de Ligt ook niet uitsluit. 'De achttienjarige verdediger is inmiddels steeds meer een prestigeobject aan het worden van de grootste clubs in Europa. Het talent laat zich inmiddels onder anderen bijstaan door Raiola, waardoor het rondom hem voorlopig sowieso niet rustig zal worden.'

Wat betreft Frenkie de Jong, die vorige week op de cover stond van El Mundo Deportivo, wordt het gerucht over een overgang naar FC Barcelona in 2019 door zowel de speler als de club ontkend. Daarnaast zou niet Borussia Dortmund, maar Bayer Leverkusen een bod van 28 miljoen euro op David Neres hebben gedaan, welke werd geweigerd.

Inzake Justin Kluivert staat Ajax voor een dilemma. 'Van Kluivert een grootverdiener maken, dat zou nog tot de opties kunnen behoren, maar Raiola’s gortige eis toezeggen, betekent dat het hek van de dam is en dat er in de toekomst veel meer zaakwaarnemers met dergelijke eisen op de proppen komen', vervolgt Jansen. 'Behalve Kluivert wil Ajax nog altijd niets weten van een leegloop, maar de vraag blijft hoe sterk de kracht van het grote geld is, als er exorbitante bedragen worden geboden, of als spelers zich nadrukkelijk toeleggen op een vertrek.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Mino? Hier met Marc overmars. Volgende week zaterdag wordt Kluivert jr geveild. Geveild? Ja geveild, dus breng al je zgn geinteresseerde topclubs maar op de hoogte en als ze m echt willen sturen ze een vertegenwoordiger van hun club naar onze veiling. Ja maar Marc......nee geen ja maar Mino zo gaan we het doen. Waarom vraag je? Omdat we er niet van gediend zijn dat jeugdige tskentjes ons zgn met de rug tegen de muur zetten. Hij wordt zaterdag verkocht en anders vanaf de volgende dag iedere dag om half acht s morgens melden bij Henkie ons hoofd vd technische dienst. Die heeft wel wat klusjes voor hem. Mss dat ie dan het dikbetaakde luizenleventje wat ie hier heeft wat meer gaat waarderen....... Zal wel niet want verstand heeft ie blijkbaar niet al teveel meegekregen maar we kunnen t allicht proberen.
Ja maar Marc!! Nee Mientje wij zijn de baas hier, wij zijn Ajax, wij zijn een grote rijke club en we laten ons niet piepelen door vervelende verwende kindertjes en/of hun louche zaakwaarnemers! Tot zaterdag!
1 0
Daminem
Helemaal mee eens. Alle spelers met een vertrekwens aangeven dat ze voor de juiste prijs (en alleen Ajax bepaalt deze) mogen gaan. Liever een elftal dat met trots het Ajax-shirt draagt en voor onze mooie club wilt vechten, dan 11 individu-en die alleen maar met hun hoofd in het buitenland geld of één of andere sexy blondine zitten.
0 0
Pierre Heno
Merendeels mooipraat voor de bühne door de Ajax leiding, ook al omdat nog veel seizoenkaarthouders nog steeds niet hebben verlengd. Ziyech, Kluivert en n.a.w. ook De Ligt en Onana zullen na deze zomer niet meer bij Ajax spelen. Neres zullen we moeten afwachten.
1 -1
JanTa
Ik ga er nog steeds van uit dat alleen Kluivert en Ziyech zullen gaan vertrekken, voor de rest zijn het geruchten die in een stroomversnelling zijn gekomen.
1 -1
Ajacied33
Onana en de Ligt vertrekken ook,durf ik wel te zeggen
1 -2
gras
Onana gaat op zeker en ik heb nog nooit een speler zien blijven die Raiola inschakelde. Maak je borst maar nat dus.
0 0
mistermiyagi
Uitstekend gedaan van Overmars, als je dit accepteerd dan volgen er vele anderen bij de club in Rioolrat zijn handjes..
Pootje stijf houden en lekker op de blaren gaan zitten, elke anderewspeler snapt wat hier gaande is..
Kluivertje niet gaan verkopen en even laten banken, "zal hem leren dat sportiviteit boven geld staat"
0 -1
CrazyJew
Waarom alleen Kluivertje? Ook de ligt wil weg maar lijkt wel alsof iedereen dat beetje met de mantel der liefde bedekt. Komt dat omdat kluivertje wat bijdehanter is dat ie dat over zich afroept? Want ik zie twee talentvolle spelers die beter paar jaar kunnen blijven en pas met echte prijzen achter hun naam zouden moeten vertrekken. Of zeg ik nou iets geks? ;)
3 0
MisterAFCA
Bij Kluivertje zijn de exorbitante eisen naar buiten gekomen en daar valt iedereen over. Is wat mij betreft ook logisch als deze eisen de waarheid zijn. Kluivertje is daarbij in de media altijd zichzelf aan het verkopen geweest naar de supporters toe maar laat dat met deze achterlijke eisen niet bepaald zien. Ook Kluivertje weet dat Ajax daar gewoon niet aan kan en gaat beginnen want dan is het hek van de dam en is zichzelf dus naar de uitgang aan het werken. Wat ik hieronder namelijk als schreef, als zijn liefde echt zo groot is voor Ajax, dan belt hij die Raiola op en verteld hem dat hij het gewoon moet regelen.

De ligt daarentegen heeft ook zijn liefde voor de club meermaals uitgesproken maar koppelt dit ook aan zijn spel. Daarbij is er over de Ligt niets uitgelekt over zijn eisen waar dus niemand overheen kan vallen. Maar als de Ligt zou vertrekken kan hij wat mbt ook het dak op. Ook als de Ligt dit soort eisen gaat stellen zou ik daar overheen vallen en vele met mij denk ik.

Ik denk dat dat het verschil is man.
0 -1
gras
Zou het met je eens zijn, maar vermoed dat dit te maken heeft met de resterende contractsduur. Ajax moet Kluivert wel verkopen als er geen deal komt. Denk dat de andere contracten wat meer jaren op de teller hebben.
0 0
klompv
Nee
1 0
AjaxLegends
Juist maar dan ook niet mee trainen met Ajax 1 en ook niet met JA. Maar wat bereik je ermee? Er zijn zat clubs die hem dan als nog gewoon ophalen. Hij is op dat moment gratis, kan wat minder eisen stellen maar komt er echt wel weer bovenop. Ajax daarentegen loopt een transfersom mis. De onderhandeling is er op gebaseerd dat Ajax nu moet reageren maar dit eigenlijk niet kan omdat ze door de gortige eisen in een nekklem worden gehouden door Mino.

Ik zou er meer begrip voor hebben dat Kluivert net als Suarez zijn contract verlengt en dan in goed overleg verkocht wordt voor een redelijke prijs, Laten we zeggen circa 25 miljoen dan dat hij op deze manier Ajax loopt te naaien en daarmee eigenlijk een beetje een klote gevoel geeft aan de Supporter. De Supporter die er ook stond toen hij op de toekomst zijn wedstrijden speelde.
0 0
Lagasj
Kluivert gaat tekenen of banken en niet meer spelen.
Toegeven aan een zaakwaarnemer, welke zaakwaarnemer dan ook is het einde van Ajax.
Ondenkbaar dat zo'n jong ventje eist en krijgt.
Verlies aan transfergeld is uiteindelijk winst.
Want duidelijkheid naar anderen toe.
Ajax bepaald voor de duur van je contract waar je speelt en wat je verdiend.
En niet je zaakwaarnemer.
0 0
Juichtoon
Ga om tafel met de selectie en kom met een sterk verhaal hoe we de weg naar succes inslaan. Blijf werken aan de beste opleiding ter wereld en probeer slimme constructies tav de salarissen te verzinnen (zomaar verhogen kan niet ivm KNVB regels).
Dan zou het mogelijk moeten zijn dat meer spelers dan nu langer bij de club blijven en Ajax weer de weg naar boven vindt.
Zomaar een neen bij een transferwens is te kort door de bocht.
0 -1
Joseph
Laat Kluivert gewoon zsm gaan of plaats hem bij jong Ajax. Hij heeft waarschijnlijk ook al de Ligt naar Raiola gepraat, dit is een rotte appel die met zijn instelling niks is voor Ajax.

Ajax heeft talenten nodig die een carrière opbouwen met sportieve prestaties, spelers die pas weg gaan als ze de beste zijn bij Ajax.
3 0
HarryHarHar
De kans is weer heel groot dat vlak voor het sluiten van de transferperiode alsnog een basisspeler/sterkhouder of in het ergste geval meerdere voor veel geld vertrekken met het gevolg dan Ajax weer niet de selectie op orde heeft voordat de nodige competities beginnen en we weer met een achterstand beginnen met de nodige druk en onrust tot gevolg!..
Waarom kan Ajax niet zeggen of contractueel vastleggen iets van transfer periode vanaf 1 mei OK, dan heb je tijd zat.. maar na 1 augustus vertrekt er gewoon niemand meer...PUNT want dan begint ons nieuwe seizoen!...
0 -1
Bennyben
Gewoon verkopen die gasten bij een bod van 50 miljoen, al die gasten hebben nog geen champions leauge wedstrijd gespeeld en nog helemaal niks gepresteerd. De ligt heb ik nog geen foutloze wedstrijd tegen Exelsior zien spelen en dat wil een stapje hogerop, laat me niet lachen hahaha
0 -4
Rdk1983
Er isgeld zat. En gewoon niet meedoen aan die zaakwaarnrmers spelletje. Laat Kluivert maar gratis gaan volgend jaar. Er isgeld zat. En verder poot stijf houden mbt transfers.
0 -1
Ajaxbrl
blablabla 1september is alles weg!..
2 -3
RusselWestbrook
Alles, joh? We stellen de Ajax amateurs dan maar op?

2 -3
Ajaxbrl
Je weet toch hoe het ieder jaar gaat.. 1Juni gaat Overmars overal voorliggen en 1Sept zijn de beste alsnog gewoon vertrokken en is de selectie WEER minder goed.. (Want ja die word nou eenmaal niet beter door ventjes van 5Miljoen)...
0 -1
Ferd
Sánchez was 5 miljoen, daar werd Ajax echt wel beter van. Dolberg, Frenkie de Jong, Onana, Tagliafico, allemaal minder dan 5 miljoen.
1 0
DavidFerr
Gelukkig hebben wij nu al wat nieuwe spelers van boven de 5 miljoen gehaald ;-)

Labyad 7 miljoen
Bande 8 miljoen
Magallan 8,5 miljoen (waarschijnlijk)
1 0
chrisjuhhh
Ajax heeft wel 5 zaterdag elf tallen he ;)
0 0
Bjorn
Absoluut niet toezeggen inzake Kluivert. Baas in eigen huis.

Cruijff: "Zaakwaarnemers denken mee, of vliegen eruit"
6 0
grannig mokum1
Precies D, en Kluivert nog niks, nada bewezen bij ajax1, en wilt de beste betaalde speler worden van ajax rot op man, deze gasten heeft geen ajax hart...klaar
3 0
chrisjuhhh
Dat wil Raiola en mama Kluivert
0 0
MisterAFCA
Kluivertje kan zelf ook z’n smoel opentrekken en zeggen tegen zijn zaakwaarnemer dat hij koste wat het kost wil blijven. Ook met 1mio bruto hoef je niet op een houtje te bijten...
1 0
Ajax412
Noooit en te nimmer toe geven aan die schoftige eisen van die dikke papzak.
1 0
Vak M
Ala Kluivert niet verlengt is er geen andere optie dan hem niet meer op te stellen, jammer maar waar
1 0
grannig mokum1
Dat is ook zo, maar Kluivert heeft een contract tot 2019? Dan gaat hij 1jaar brommen en gaat hij gratis de deur uit.....
0 0
Bocarra
Ik denk dat de Ligt inmiddels ook een prestige object voor Ajax is geworden. Er dient een duidelijk signaal afgegeven te worden aan de voetbalwereld. Bij Ajax gaan alleen nog maar spelers op sleutelposities weg voor de absolute hoofdprijs. En ook alleen Ajax bepaald wanneer.
2 0
3*stars*3
Dacht al dat het Leverkusen was voor Neres.
Die gaan Bailey natuurlijk verkooen en zullen wel terugkeren.

Ik hoop dat Ajax veel spelers binnenboord kan houden maar je hebt niets aan ontevreden spelers en dat is het grootste probleem.
Zelfs jeugdspelers denken dat ze klaar zijn voor een volgende stap.
Spelers als Onana en Neres droomden als jochie niet van De Eredivisie maar de echte topcompetities/dikke rekening.
1 0
MisterAFCA
Ontevreden spelers waar je niets aan zou hebben vind ik altijd zo’n kulargument. Deze gasten zijn boven alles gewoon voetballer en willen niets liever dan voetballen. Als je je poot als club gewoon stijf houd komen deze verwende gasten 1 week na het sluiten van de markt, met de staart tussen de poten terug om te vragen of ze alsjeblieft weer mogen ballen. Laat ze hun kont maar in krib gooien. Die draaien echt wel bij. Zo niet ook goed. Ga je lekker trainen op de toekomst en mag je Ajax vanaf de tribune aanschouwen.
0 0
3*stars*3
Tuurlijk snap ik jouw punt maar we zagen ook hoe het vorig jaar met Sanchez ging, toen Spurs klaar stond.
Meneer begon vaag te doen en er was een hele soap.

Spelers willen niet zozeer naar grotere clubs maar wel grotere zakken geld.
0 0
MisterAFCA
Ook jou snap ik gabber. Maar een Sanchez wil uiteindelijk ook niets liever dan voetballen. Die rare en vage acties moet je dan maar op de koop toenemen. Ook hij zou na het sluiten van de markt met de staart tussen de benen aangeklopt hebben bij de directie of hij aub weer mocht voetballen. Hij heeft toen met zijn volle verstand een 5 jarig contract getekend en daar hadden ze hem gewoon aan kunnen houden. Het ongemotiveerde spelers verhaal is typisch zo’n Ajax verhaal om hun eigen drang naar geld goed te praten.

Neem bv. Een Mathijs de lig. Stel dat daar straks 70mio voor wordt geboden, die jongen is dan gewoon weg. Dan komt weer het bekende verhaal dat een club als Ajax zo’n bod simpelweg niet kan weigeren. Maar waarom dan precies? Wat gaat er met dat geld dan gebeuren? Precies niks! De begroting gaat sowieso niet omhoog want transfers zijn geen vaste inkomsten. De cashflow zal structureel omhoog moeten om dat te bewerkstelligen. Nee, dat geld wordt gewoon op de bank gezet voor een regenachtige dag. Ajax moet, als wij écht weer om de prijzen mee willen doen, gewoon de poot stijf houden bij dit soort gasten. We willen namelijk allemaal prijzen zien en geen uitpuilend geldpakhuis. Dan komt vermoedelijk weer het argument dat als Ajax dat gaat doen de spelers niet meer willen komen. Ook gelul wat mbt als Ajax elk jaar prijzen gaat pakken en meedoen in Europa dan willen ze echt wel komen. Want prijzen winnen en Europees spelen is voor die gasten het balangrijksst. Maar goed. Dit is mijn bescheiden mening ;-)
0 0
ajaxcied4life
Waarom gaat Leverkusen Bailey verkopen denk je?
0 0
3*stars*3
Heb afgelopen seizoen wat potjes gezien van Leverkusen en hij is gewoon een publiekstrekker.
Hij had pech dat zijn teamgenoten veel kansen liepen te verkloten want anders had hij nog betere statistieken. Leverkusen is natuurlijk geen grotere club dan Ajax maar ze betalen beter en BL is sterker.
Als Bailey vertrekt, komen die Duitsers zeker terug.

By the way, riep jij laatst niet dat je klaar bent met AS en Ajax???
2 0
ajaxcied4life
Nope, was ik zeker niet.
0 0
Toekomst1900
Vereniging Open Deur dit hoor. Natuurlijk wil Ajax niet dat ze allemaal gaan, maar het is inderdaad, zoals aangegeven staan in de laatste zin: hoe sterk is de kracht van het grote geld....
0 0
Hagmag
Er moet een forse transfersom op tafel komen.
Minkunkel Pizzabakker houdt van geld en grote bedragen.

Contract verlengen bij Ajax.
anders.....
Trainen en banken bij Ajax.
1 -1
AjaxCitizen
Dit soort spelers hoef ik niet bij de club te zien. Als je je zo laat leiden door die Rioolrat en niet in kan zien dat het gewoon absurd is wanneer je als 18 jarige na een halfjaar redelijk te hebben gespeeld al 1,5 miljoen per jaar durft te eisen , dan mag je lekker weggaan.
1 0
ajaxcied4life
Inderdaad. Raiola veinst de algehele controle te hebben over de situatie Kluivert. Indien Ajax voet bij stuk houdt, gaan Justin en Raiola het komende jaar helemaal nergens en dan loop je maar een transfersom mis. Het moet eens afgelopen zijn met dit soort sujetten die het discours binnen het voetballandschap bepalen. Daarnaast inderdaad weer een aflevering van Open Deuren van de Telegraaf.
0 0
Mart42
Kluivert gewoon flink de waarheid zeggen door de directie van Ajax. Jong je komt net kijken en niet denken dat je groter bent dan Messi en Ronaldo.
1 0
AFCAwooz
Deze mannetjes gaan slecht op kritiek en de waarheid. Dat komt omdat ze hun hele leven omgeven worden door jaknikkers en meelopers die allemaal wat mee willen pikken van hun succes.
1 0
Mart42
De jeugd kan tegenwoordig nergens meer tegen. Je zou toch verwachten dat zijn pa het wereldje goed kent maar helaas heeft hij ook interesse in het geld net als zijn moeder. Gaat hij weg dan is het einde voetbalcarrière.
0 0