Tete: 'Bij Ajax was het toch wat kouder'

BVeenstra, 16-05-2018 om 07:15, 9330 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajacied Kenny Tete heeft het enorm naar zijn zin bij zijn huidige club Olympique Lyon. De rechtsback speelde in zijn debuutjaar liefst 31 keer voor de Franse topclub, maar een operatie aan zijn meniscus zorgde voor een vroegtijdig einde van het seizoen. De verdediger legt in De Telegraaf uit dat er een behoorlijk verschil is tussen Lyon en Ajax.

'De mensen bij de club zijn warm. Wel is er nog steeds een taalbarrière, maar dat komt wel goed. We zijn open naar elkaar en dat had ik ook wel nodig na Ajax. Daar was het toch wat kouder. Mijn situatie was daar ook anders', doelt Tete op zijn plek op de bank in zijn laatste Ajax-seizoen. Dat hij niet op een goede manier is vertrokken, geeft hem een zure smaak. 'Dat had ik liever anders gezien, want ik ben een jongen van de club en een Amsterdammer. Ik kijk nog steeds iedere wedstrijd en support ze sowieso.'

Tete vertelt dat hij nu vooral jongens als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert volgt. Juist twee spelers die deze zomer misschien ook wel vertrekken bij Ajax. 'Wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen', aldus Tete, die daarna een voorbeeld geeft. 'Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet. En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door. Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen.'

Volgens de Amsterdammer is het voor Kluivert en De Ligt het belangrijkste om aan spelen toe te komen, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. 'Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Ik lees hier commentaar op Tete omdat hij iets zegt over de kilheid bij Ajax. Maar daar zit toch wat in? Ajax heeft zich van de lelijkste kant laten zien op en naast het veld dit jaar.
0 0
TheRiviera
Maar dit jaar is niet vorig jaar. En de situatie van Tete is wat anders dan hij laat blijken. Meneertje vond zichzelf namelijk goed genoeg voor een basisplek en eiste dat ook. Hij kon niet accepteren dat hij 2de keus was achter Veltman. Maar als hij niet was vertrokken dan was de kans groot dat Veltman wel was gegaan en dat Tete dit seizoen basisklant was geweest.

Het feit dat veel jong talent zichzelf al goed genoeg en ervaren genoeg acht voordat ze dit zijn begint een serieus probleem te worden bij Ajax.
0 0
DarkChild
Maar hoe dan? Ajax is een goede etalageruit op basis van de historie. Spelers komen daardoor vaak bij betere en eigenlijk altijd bij veel beter betalende clubs uit. En als alles mislukt kunnen ze in het uiterste geval altijd nog terug naar de eredivisie. Wie maakt die gasten wat?
Het probleem is dan ook meer dat wat supporters denken en wat spelers denken steeds verder uit elkaar liggende werelden worden. En aangezien die laatste groep de touwtjes in handen heeft...
0 0
DarkChild
De bubbel in optima forma. Beetje Trumpiaans. Als het nieuws niet uitkomt betwisten we de bron. Zo houd je het wel in stand. Zelfde als de directie. Eigenlijk gaat het super goed en is het chronisch ondermaats presteren louter pech.
0 0
AjaxPassion
Haha, zeker dat hij in de 3e alinea op Klaassen doelt.
0 0
Redrum
Over kou gesproken trouwens, die foto is ook veelzeggend: meneertje als één of ander rillend oud dametje weggekropen in zijn jas. Ze hebben allemaal zo'n grote mond en vinden zichzelf zo stoer, maar echte kerels zijn het bij lange na niet meer tegenwoordig.
0 0
Daneman
dikke jas aan trekken
0 0
stefanwillem
Wat je toen in de bus over de supporters zei was ook vrij koud sukkel. Heb je al een Franse politieagent uitgescholden? Oh nee, de taalbarriere he.....
0 0
CruyffFootball
Ik heb het idee dat Bazoer, tete, riedewald en el ghazi nog wekelijks bij elkaar komen om uit te huilen in een kringgesprek.
Zou het bij ze opkomen dat ze (op riedewald na) gewoon voetballend ontzettend beperkt zijn.
4 -1
Ajax27
Als er iemand is die zich altijd voorbeeldig en erg netjes in de media heeft uitgelaten dan is het El Ghazi. Praatte altijd erg correct en netjes, heeft ook nog vrij lang op z'n kans gewacht maar die kwam niet. Dus tijd om verder te kijken.
1 0
CruyffFootball
Ja heel netjes om zijn trainer omver te duwen op het trainingsveld.
0 0
FlyingDutchMan
Die trainer liep tegen Anwar aan, hij stond er eerder..
0 0
AjaxCitizen
EL Ghazi is niet echt negatief geweest na zijn vertrek, dacht ik.
1 0
Ajacied33
Als elke speler reageerde op vragen zoals EL Ghazi deed,dan waren de irritaties minder om sommige antwoorden van de heren voetballers. El Ghazi was altijd correct en beleefd
1 0
Marcw1972
Haha. Bosz gaf al eens aan dat hij de meeste moeite had met Riedewald op de bank te zetten. Met die anderen op de bank zetten had hij weinig tot geen moeite. Speelt Riedewald eigenlijk nog wel regelmatig bij CP?
1 0
Turbo
Voor toekomstige berichten als deze:

Gemiddelde speler die door de voordeur vertrekt > Ajax is warm.
Gemiddelde speler die door de achterdeur vertrekt > Ajax is koud.

Blijkt dat de "warmte" van Ajax volledig afhankelijk is van je gevoel op het moment van vertrek.
3 0
FlyingDutchMan
& is "seizoens" afhankelijk ;)
0 0
Robinjo1988
Precies dit ja. Bij gasten die veel spelen en geliefd zijn bij supporters hoor je deze teksten nooit.
0 0
gras
Tja, wat zegt hij hier nou verkeerd. Het is zijn beleving en niemand in zijn situatie zou er anders over denken als je een jaar lang wordt gebankt terwijl je het seizoen daarvoor ijzersterk hebt gespeeld en international geworden bent. Mijn mening is dat hij zonder twijfel beter was dan de voorkeurskandidaat en dat bij invalbeurten ook steevast aantoonde.

Dan vecht Overmars een prestigestrijd uit met de waarnemer in de media. Tete heeft zelf Railoa gekozen, maar logisch dat de temperatuur naar en onder het 0 punt zakt, zeker als je matties ook nog op de bank komen.

Heeft zich erg professioneel opgesteld als bankzitter en stond er wanneer nodig. Veltman was zijn vertrouwen compleet kwijt toen hij moest wijken voor Christensen en dat zag je tegen grun. Zo makkelijk is goed invallen niet.
6 -2
Ferd
Jouw mening klopt niet. Tijdens invalbeurten liet Tete keer op keer zien waarom Veltman, ondanks zijn tekortkomingen, terecht de voorkeur kreeg boven de rechtsbenige Dijks.
1 0
BokkieBokstra
Dat zijn nog eens verstandige woorden. Ik denk dat het beter is om eens goed te luisteren wat deze jongen te zeggen heeft. En dan lees ik het weer, niet goed genoeg zus, kan niet aanvallen zo. Nou, Veltman is afgebrand en dan komt er een nieuwe aankoop, even goed, om vervolgens door Ons Legioen weer afgebrand te worden. Vind het jammer dat Tete weg is, vind ook dat Bosz slecht gedaan heeft met die jongens, en zie hem graag spelen en in Oranje.
0 0
afcajawa
Wel leuk dat het vaak over warm en koud gaat, en dan vooral bij jongens die zelf weggaan of moeten gaan. Gelukkig kan hij zich warmen bij Mino Raiola , want die zit er warmpjes bij. Was hij dat trouwens ook niet met die uitspraak in de spelersbus over de supporters?? Dat was pas warm gesproken.
2 0
Bennyben
Komt misschien door je hebberige zaakwaarnemer dat Ajax wat kouder is.
0 0
Ajacied33
Lyon ligt zuidelijker dan Amsterdam,logisch toch Tete dat het bij Ajax wat kouder is
2 0
chrisjuhhh
en de mensen daar zijn wat heet gebakende dan hier .
0 0
Freddy Al
Als hij nu vindt dat hij bij Lyon meer kan heeft gekregen om zich te ontwikkelen en /of meer waardering ondervindt dan wens ik hem nog meer warmte toe.
Je zou bijna gaan denken dat deze uitspraak gericht is op Kluivert en de Ligt die heel toevallig ook iets met Raiola te maken hebben.

Ajax is gewoon de beste leerschool in Nederland,er is meer druk, meer kritiek,meer hype, meer concurrentie dus wat wil je nog meer als je serieus jezelf wil ontwikkelen.
In het verleden is gebleken dat spelers die daar mee leerde omgaan bij Ajax daarna ook succesvol waren in het buitenland, miepers en piepers redden het niet.
1 0
AjaxCitizen
Het werd voor jou kouder nadat jij je contract niet wou verlengen en Bosz je op de bank gooide.
6 -1
Superman
Nooit je eigen nest bevuilen Tetty, ouwe bankzitter.
2 -1
Marcw1972
goh, dit wordt nou vaker gezegd door spelers die niet geslaagd zijn bij Ajax of nier helemaal lekker zijn weggegaan. Eriksen of Suárez bijvoorbeeld heb ik dit nooit horen zeggen.
6 -1
RaynoFischer
Precies dit dus haha, niet serieus te nemen dit soort uitspraken
0 -1
Jornnn
Rustig mensen; Kenny heeft het over het weer.
3 0
gi0vanni
We kunnen er inkomen dat het daar net iets warmer is, het is namelijk ook iets zuidelijker. :d
0 0
insectenverdelg
Nu de soap rond de transfer tond Kluivert en Raiola zn climax lijkt te halen, mag een ander zeepaardje van Raiola even zn zegje doen om de volgende die hij de vertrekt via de achter deur weeer te recht te lullen.
2 0
RaynoFischer
Haha idd, nog ff en dan komt Bouy ziich er ook mee bemoeien :p
0 0
Rick65
Ja, ook weer zo een succesverhaal van Raiola. Wist niet hoe snel hij zijn koffers moest pakken om naar Juventus te vertrekken en het daar te maken. En waar speelt hij nu: Het U23 team van Leeds Utd.
2 0
Adios
wel mooi dat hij nog elke wedstrijd volgt! maakte altijd een beetje een ongeïnteresseerde indruk, maar schijn bedriegt blijkt maar weer
2 0
Bocarra
Suggestieve vraag van de Televaag. Context: Tete wordt door het OM vervolgt omdat hij handtastelijk is en een grote mond heeft tegen een politie agent. Bosz zet Tete een seizoen lang op de bank. Een jaar later komt er iemand van de Televaag en stelt de vraag: Is Lyon een warmere of koudere club dan Ajax... Wat denk je dat het antwoord is. :-)
2 0
0184
Bij Ajax kouder klopt wel liggen ook dichter bij bij de noordpool dan frankrijk lul
1 -1
RusselWestbrook
Haha
0 -1
Ferd
Huil huil. De kou heeft hij zelf veroorzaakt samen met Mafia Mino, die nu exact hetzelfde doet met Justin Kluivert
1 0
RaynoFischer
Frankrijk ligt dichter bij de evenaar, natuurlijk is het daar over 't algemeen warmer :p
1 0