Ziyech: 'Trainingen Ten Hag duren wel lang'

ArthurV, 15-05-2018 om 20:50, 9758 views, Bij Andy in de Auto | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Hakim Ziyech is zich momenteel aan het opmaken voor de voorbereiding met Marokko voor het aankomende WK in Rusland. Bij Andy in de auto geeft de middenvelder aan erg uit te kijken naar het komende toernooi.

'Het lijkt mij wel heel mooi', vertelt Ziyech vol verwachting. 'Je zit wel een paar weken met z'n allen bij elkaar, maar uiteindelijk heb je een gezamenlijk doel en dat is de groepsfase doorkomen. Dan begint het pas echt leuk te worden.' Vervolgens vraagt Van der Meyde met een knipoog of de middenvelder al een woordje Italiaans spreekt. Ziyech wordt al langere tijd in verband gebracht met clubs uit de Serie A, maar weet zelf nog van niks. 'Pas na het WK ga ik kijken of er dingen spelen, maar mijn voorkeur is wel dat ik wegga.'

Het afgelopen seizoen werd Ziyech door de supporters van Ajax verkozen tot Ajacied van het Jaar. Ondanks het feit dat de band tussen Ziyech en de Amsterdamse aanhang niet altijd even goed was, doet het de linkspoot goed. 'Ja natuurlijk. Ik had het zelf niet verwacht, dus dan is het toch wel leuk dat je van een deel van de fans waardering krijgt.' Het contract van Ziyech loopt echter nog drie jaar door, waardoor er een flink prijskaartje aan de middenvelder hangt. 'Maar daar heeft de club toch ook recht op? Als ze aan mij willen verdienen dan mogen ze dat.'

'Op een gegeven moment kom je op een punt dat je verder moet kijken', gaat Ziyech verder. 'Ondanks dat ik nooit kampioen ben geworden, heb ik mijn persoonlijke doelen wel gehaald. Dat waren de beste speler van de Eredivisie worden en bij een topclub spelen.' In zijn laatste halfjaar in de hoofdstad kreeg Ziyech te maken met Erik ten Hag als oefenmeester. De spelmaker zou de man uit Haaksbergen beschrijven als een 'rustige man'. 'Maar de trainingen duren wel lang, dat moet ik je wel zeggen. Maar we zijn het ook niet gewend, dus misschien is dat het wel.' Een positief punt aan de trainer is dat hij volgens Ziyech weet hoe hij met voetballers moet omgaan. 'Dat is wel een kwaliteit van hem. Hij praat veel met de spelers buiten de trainingen om.'

Danny Blind
Later in de uitzending laat Van der Meyde blijken een vermoeden te hebben waarom Ziyech zo graag wel wil. 'Omdat Danny Blind terugkomt', grapt de oud-buitenspeler (Blind weigerde Ziyech in zijn tijd als bondscoach van het Nederlands elftal op te roepen voor Oranje, waarop Ziyech vervolgens besloot om voor Marokko te kiezen). 'Die Blind heeft werkelijk alle functies gehad bij Ajax. Het ene jaar wordt hij ontslagen en een jaar later keert hij terug als materiaalman', waarna hij serieus verdergaat. 'Ik word niet goed van het feit dat hij telkens terugkeert. Neem een keer afstand van die man.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Ik hoop echt dat hij naar Arsenal gaat .
Fragiele speler die overloopt van techniek en inzicht en nooit harde maatregelen nodig heeft om het spel naar zijn hand te zetten. enorme liefhebber van het mooie voetbal. Samen met Osil op het middenveld .
Zou fantastisch zijn .
0 0
Ozymandias
Dus volgens Ziyech weet Ten Hag hoe hij met spelers om moet gaan. Dat is niet wat een aantal AS-leden graag doen geloven.
0 0
gras
Dat heb ik voor zijn komst al benoemd. Hij wist het rendement samen met Rutten uit een notoir probleemkind als Elia te halen. Zijn toenmalige trainer bij ADO verzuchtte dat het nooit wat met die Elia zou worden. Geloof dat hij 1 jaar laten in Nederland B speelde en het jaar daarna in het NL elftal.

Maar dat maakt hem hooguit een goede assistent, geen goede hoofdtrainer. Zaak Younes heeft hij superslecht aangepakt trouwens, maar dat doet aan bovenstaande niet af. Nou wil ik best geloven dat er een goede trainer in hem schuil gaat, maar geen Ajax trainer. Je hebt een filosofie nodig als die van Bosz.

Zeker wanneer iedereen twijfelt aan de houdbaarheid van die spelopvatting. Het is dom geleuter, het volgen van hypes en trends terwijl je die zelf moet zetten. Bosz liet zien dat je nog steeds een enorm voordeel hebt als je zo kunt spelen.

Je zou bijna denken dat TH een bruikbare assistent zou zijn voor Bosz, ware het niet dat ik denk dat Bosz als autoritair karakter geen tegenspraak duldt. Maar Ten Hag die meer zekerheden inbouwt met het oog op de omschakeling, is onder meer wat er aan ontbrak onder Bosz.

Maar als hoofdtrainer vraag ik me nog steeds af waar in godsnaam TH die positie aan heeft verdiend.

Apart trouwens, dat je dat element eruit pikt, maar niet dat de sterspeler niet al te positief lijkt over de lengte van de trainingen. Vergeet niet dat bij een topclub andere regels gelden. Vraag het Co maar of het aansturen van internationals een andere aanpak vergt.
0 0
MisterAFCA
Heerlijk wat ie over Blind zegt. Dat is mijn gedachte ook :-)
2 0
FlyingDutchMan
Ajacieden komen altijd terug, in welke vorm dan ook ;)
1 0
Babayaka
Contract loopt nog 3jaar door, hoezo dan al hebben over een vertrek?
0 0
FlyingDutchMan
Zou wat zijn als Ajax hem nog drie jaar aan zijn contract houdt en hem gratis de deur uit laat lopen haha.
0 0
chrisjuhhh
Onderlinge afspraak met Ajax .
En is er niemand geen man overboord dan speelt hij bij Ajax
0 0
Cello
Bij De Ligt en ook Kluivert, zelfs bij Neres, worden in het geruchtencircuit al clubs genoemd. Met welke clubs wordt Hakim inmiddels in verband gebracht. Toch de beste speler uit de Eredivisie, dus zou er voldoende interesse via het geruchtencircuit moeten zijn. Wie weet het?.
0 0
abi
Ik denk dat dit meer aan de zaakwaarnemers ligt, dat je nog geen geruchten hoort betekent niet dat er geen clubs geinteresseerd zijn, maar kan ook dat zijn zaakwaarnemer het beter prive houdt
0 0
3*stars*3
Las dat zijn zaakwaarnemer te gast was bij Roma-Juve.
Strootman gaat misschien naar Inter.
Ook Napoli mag je niet uitsluiten want Jorginho vertrekt sowieso.

Denk dat hij voor het WK al vertrekt.
0 0
NemanjaG
Ziyech wij gaan je echt heel hard missen en het zou erg knap zijn als er volgend seizoen iemand met gelijkwaardige kwaliteiten staat. Alleen ik vind dat je niet eens een top seizoen hebt gedraaid. Vind dat de laatste wedstrijden dat aardig verbloemen, want je hebt einde eerste seizoenshelft t/m begin tweede seizoenshelft echt een hele matige periode gehad. Dat kan altijd natuurlijk, alleen had ik persoonlijk en volgens mij met mij vele andere verwacht dat je constanter en nog dominanter zou zijn dan je was dit seizoen. Jammer dat je niet een vol seizoen de leider was die je had kunnen zijn voor Ajax en iedereen voetballend bij de hand hebt genomen (over het gehele seizoen), want dan had je ons zeker kampioen gemaakt.
5 -1
Ajax27
Nouri vergeten? Zijn protégé, zn opvolger, vanaf moment 1 zn maatje, dezelfde culturele achtergrond. De achtergrond die deze jongens een stuk emotionelere jongens maakt? Eentje waarbij familie een veel groter woord is dan bij menige Nederlandse familie? Ik denk dat Ziyech nog regelmatig bij hem en de familie is geweest. En al hoezeer hij vrij wilde voetballen, hij werd op allerlei manieren geconfronteerd met het feit dat zn broertje roerloos in bed lag. De mensen die niet beseffen wat voor enorme impact dit op iemand kan hebben, die zijn gewoon achterlijk. Dat iemand als Donny er wellicht beter mee om kon gaan dat is zijn ding. Ieder individu gaat er op zn eigen manier mee om en ieder verwerkt het op een andere manier. Als ik naar Ziyech kijk het afgelopen seizoen dan zie ik de meest begaafde middenvelder sinds Sneijder en vd Vaart die heel hard probeerde om met een vrij leeg hoofd te spelen, dit met tijd en wijlen kon, maar ook genoeg wedstrijden met een vol hoofd van verdriet eigenlijk helemaal niet dagelijks met voetbal wou bezig zijn. Ik hoop voor m dat het buitenland, de afstand, ervoor zorgt dat ie het beter een plek kan geven waardoor ie weer zo vrij kan voetballen en kan gaan schitteren. Ik gun het je Ziyech!!
3 -2
AgeM
Goed verhaal , de minnetjes en negatievelingen zijn inderdaad de uitfluiters die denken dat F de jong op zijn plaats had moeten spelen en dat deze moeiteloos Ajax had kunnen dragen als ploeg .
0 0
Dazoo
Mooi verhaal, niets op af te dingen. Die minnetjes onder je stukkie, dat zijn minne, zure mondjes die hun eigen spelers uitfluiten in het stadion.
0 0
je
Had je hem maar niet uit moeten fluiten .
0 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Je bent pas een topper als je als speler je club helpt tijdens belangrijke wedstrijden. Natuurlijk finale vorig jaar, maar in alle eredivisie toppers en dit seizoen nice en rosenborg, heb ik hem zelden gezien. En als je 10 bent bij een topclub mag je wel verwachten dat je in 4 europese wedstrijden dit seizoen, je minimaal 1 wedstrijd de beste van het veld bent. Kan me dat van Ziyech niet herinneren. Daar wordt je op beoordeeld, niet als je een bal tegen roda in de kruising schiet of 3 assists geeft tegen pec.
3 -1
FlyingDutchMan

Sterke reactie, dit is precies hoe ik helaas over Ziyech denk. Prima dat hij vooraf van plan is om twee jaar bij Ajax te willen spelen, maar Ziyech is in elk geval nog niet uitgeleerd bij Ajax en klaar voor een Buitenlandse topper.. Onzichtbaar in de grote wedstrijden wanneer hij er moest staan, vaak tegen de kleintjes weergaloos. Leuk dat Hakim speler vh jaar is geworden, maar zelf geeft hij wel toe ook een zwak seizoen te hebben gespeeld.. Ik zou zeggen plak er dan een derde seizoen aan vast en vertrek als een grote meneer.
0 0
rodnet
Geweldige voetballer en naar ik begrepen heb binnen de groep een sociale jongen. Helaas gehandicapt door een diepgeworteld wantrouwen tegen iedereen behalve zijn zeer directe omgeving waardoor hij uiteindelijk nooit in staat zal zijn zijn enorme potentie waar te maken. Bij topvoetbal hoort nu eenmaal ook een bepaalde toegankelijkheid. Zo jammer dat de man die als soort missing link samen met Peter Bosz verantwoordelijk was voor het behalen van de Europa League finale nooit een echte prijs met Ajax zal vieren.
3 -1
Thommy1234
Labyad assist door corner en goal in 86 min prima
5 0
bremovic
Mason mount moet hem opvolgen
5 -2