'Bespeurd dat Ten Hag niet enthousiast is'

SJvanveen, 10-05-2018 om 13:07, 18934 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hoewel de optie door Ajax is gelicht, lijkt Léon Bergsma zijn laatste wedstrijd voor (Jong) Ajax te hebben gespeeld. De aanvoerder van de beloften is toe aan een stap hogerop, maar Erik ten Hag lijkt niet per se fan te zijn van de centrale verdediger.

Peter R. De Vries, werkzaam bij PR Sportsmanagement dat Bergsma onder zijn hoede heeft, geeft in klare taal tekst en uitleg in gesprek met Voetbal Inside. 'Hij wil graag spelen in de Eredivisie. Of dat bij Ajax of elders is, gaan we zien. We hebben al eerder bespeurd dat Ten Hag niet razendenthousiast is over Léon. Dat was onder Marcel Keizer anders.' 

De woorden van de zaakwaarnemer komen overeen met Bergsma, die kort na het behalen van de historische landstitel van Jong Ajax al zei waarschijnlijk te vertrekken uit Amsterdam. Volgens De Vries is die kans zeer aannemelijk, al is nog niets zeker. 'We zijn op dit moment in gesprek om te kijken hoe de toekomst van Léon eruit gaat zien. Léon heeft te veel kwaliteiten, die ook door anderen worden onderkend, om stil te blijven zitten.' 

Heb je al een kado voor Moederdag? Koop een Ajax-kookboek voor je ma.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Behoort tot de beste spelers van de JL.
Wordt nogal geringschattend over gedaan.
Maar de stabiliteit van JA afgelopen seizoen hebben we grootdeels aan Bergsma te danken.
Maar ja, hij is niet doorgebroken op zijn 17de en heeft geen fluwelen techniek. Dan ben je dus niets voor Ajax1 :P
0 -1
vincent_DV
Ik denk niet dat alleen Ten Hag niet enthousiast is Petertje....
0 -1
Piejotter
Ik deel de mening van Ten Hag over Bergsma. Te lieve jongen voor het harde vak als verdediger. Niet meedogenloos genoeg. Vind overigens al de negativiteit rondom Ten Hag wat overdreven. In een half seizoen een elftal neerzetten met veel blessures is heel moeilijk. Maar zijn media optreden moet beter. Toch prijs ik hem dat hij Matusiwa en Mazraoui heeft laten debuteren beide maakten een prima indruk. Toch nog een lichtpuntje voor volgend seizoen. Jammer genoeg met een heel ander elftal en dat heeft ook weer tijd nodig.
6 -4
talent020
ben geen TH fan maar hierin geef ik hem volkomen gelijk, Bergsma komt veels tekort, leuk voor Zwolle wellicht als opvolger Sandler
1 -2
Ar
Sandler gaat anders wel naar Manchester City, dus de vraag is wie er nou kijk op heeft?!
0 0
Panama
Het is stuitend dat je dit zelf niet ziet Peter, het is namelijk een bijzonder beperkte verdediger.
3 -3
Rust
Goed gezien van Ten Hag....
3 -2
MaxBorggreve
Komt tekort voor Ajax 1
7 -2
Ozymandias
Ik denk dat clubs als PEC Zwolle er goed aan zouden doen om hem van Ajax over te nemen. Voor zo'n club zou Bergsma een redelijke centrale verdediger zijn met het potentieel om voor hun een goede centrale verdediger te worden.
5 -1
Babangida83
Eens. Ik sluit trouwens ook zeker niet uit dat hij nog ooit eens bij Ajax komt te spelen. Met de juiste coaching en het maken van veel meters, zou ik het wel willen zien. Verdedigen is voor 50% coaching, positionering en discipline. Dat beheerst hij goed en heeft is qua inspeelpass nu al één van de beste van Nederland. Je hebt er aanvallend dus veel aan.
Is een laatbloeier. We gaan het meemaken.
Ik wil hem wel eens over een langere periode met meer weerstand zien en waar een overwinning echt telt (Eerste elftal).
1 -2
Babayaka
Zo zonde dit, echt een fucking wereld talent.
1 -8
Ozymandias
Ik denk dat Ajax de optie in zijn contract heeft gelicht om hem nu transfervrij te laten vertrekken met een clausule dat Ajax hem terug kan kopen en/of dat ze een percentage van de opbrengst krijgen als wanneer hij wordt verkocht. Zo kan Ajax aan spelers als Bergsma toch nog wat geld verdienen.
3 -2
Amp
Is gewoon een mindere versie van veltman, in alles een tikkeltje minder. Leuk dat zn zaakwaarnemer, spaan en volgens mij Endt (?) zo enthousiast zijn, maar als je nog weer een niveautje omlaag wilt moet je bergsma inderdaad in het eerste laten spelen. Wellicht iets voor de degradatiekandidaten of onderkant middenmoot eredivisie en van daaruit verder ontwikkelen
8 -1
meerzicht
Hij heeft in ieder geval een alibi
6 -3
Loek14
Laat hem maar verhuren aan FC Groningen

Bergsma
Zeefuik
Mateo Casierra

Zouden er dan spelen! Begint bijna op PEC te lijken afgezien van dat kut kunstgras
1 -1
RaynoFischer
Op jou en Spaan na is ook bijna niemand enthusiast over Bergsma en terecht...
Gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1, misschien leuk voor middenmoot Eredivisie
7 -2
Pauw
Heeft wel sterke eigenschappen, maar niet sterk genoeg om zijn beperkingen te compenseren.
5 -1
Jornnn
Dat komt omdat Leon gewoon net tekort komt, maar een prima aanwinst zou kunnen zijn voor clubs als Heracles. Gratis de deur uit lopen is dan ook niet wenselijk. Minimaal een zeer riante opleidingsvergoeding in de vorm van een transfersom zou op zijn plaats zijn.
6 -1
Talentelink
Moet je hem dan niet eerst een jaar verhuren aan een Heracles of een Willem II? Laat maar vlieguren maken
0 -1
Mikes
Hij heeft nog 1 jaar contract dus nu gewoon verkopen. Zal nooit niveau van Ajax benaderen.
0 -1