Oranje O17 start EK met zege op Duitsland

ThijsZwagerman, 05-05-2018 om 17:45, 13457 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Oranje O17 is het EK uitstekend begonnen. In het eerste groepsduel werd op zeer overtuigende wijze afgerekend met Duitsland. Oud-Ajacied Daishawn Redan was met twee treffers en een assist van onschatbare waarde.

Nadat de wedstrijd was begonnen met wat kansen over en weer, kwam Oranje O17 ietwat verrassend op voorsprong. Oud-Ajacied Redan versierde een strafschop en schoot deze zelf onberispelijk binnen. Met deze voorsprong op zak wist Nederland meer en meer uit haar schulp te kruipen. Oranje drong aan en kwam op slag van rust zelfs op een dik verdiende 0-2. Opnieuw was het Redan die doel trof.  

Vrijwel direct na rust was het voor de derde keer raak. Ditmaal was Redan niet zelf de afmaker, maar stelde hij Feyenoorder Summerville in staat om te scoren. Vervolgens moest Nederland stand zien te houden, terwijl Duitsland een offensief opende. Nadat Oranje O17 dit offensief goed doorstond, kreeg het zelf weer wat kansen om te voetballen. Ajacied Brian Brobbey was inmiddels in de ploeg gekomen voor smaakmaker Redan.

Direct na zijn entree binnen de lijnen liet Brobbey van zich spreken. Tot twee keer aan toe was hij dichtbij een treffer. Ook een andere Ajacied was dichtbij een doelpunt. Quinten Timber zag een inzet geblokt worden.

Duitsland werd hierna niet meer gevaarlijk, terwijl ook Nederland niet echt meer aandrong. Zodoende eindigde het duel in een 0-3-overwinning voor Oranje O17. Het team van Kees van Wonderen had zich geen betere start van het EK kunnen wensen.

Opstelling Duitsland O17: Unbehaun; Borges, Aidonis, Bukusu, Katterbach; Krauß ('68 Brandt); Hartmann, Papela ('41 Agha), Lockl ('41 Bozdogan), Batista Meier, Dajuku.
Wissels Duitsland O17: 
Klein, Ferjani, Khan Agha, Poznanski, Kölle, Bozdogan, Brandt, Grimm, Pfalz.

Opstelling Nederland O17: 
Koorevaar; Sambo, Van Gelderen, J. Timber, Hendriks; Franken ('75 Goudmijn), Q. Timber, Burger; Summerville, Redan ('61 Brobbey), Ihattaren ('66 Thomas).
Wissels Nederland O17: 
Bakker, Musampa, Thomas, Gravenberch, Tavsan, Memengi, Brobbey, Lake, Goudmijn.

Doelpunten:
'18 Redan 0-1                                                                                                                                      '39 Redan 0-2
'41 Summerville 0-3

Bijzonderheden:
- Namens de jeugdopleiding van Ajax behoren Brian Brobbey, Liam van Gelderen, Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Quinten Timber en Nordin Musampa tot de selectie. In eerste instantie behoorde ook Enric Llansana tot deze groep, maar de middenvelder moest afhaken met een blessure.
- Servië en Spanje, de andere twee ploegen in groep D, spelen om 18.45 uur tegen elkaar.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rommy
Redan terughalen voor hij naar PSV of Vitesse gaat !
0 0
FlyingDutchMan
Hendrix die Bakker uit de basis houdt?
0 0
wolterx
Hendriks is een groot talent voor linksback maar Bakker is te oud voor de u17, is van 2000 wat hem dit seizoen u18 maakt.
2 0
wolterx
Even iets anders, de o13 is op toernooi in Ierland momenteel en heeft eerste 3 wedstrijden gewonnen (VS Chelsea, DDSl en Bayern München)
3 0
wolterx
Update: Net 2-1 tegen Liverpool Misehouy en Verschuren (?) met de goals.
1 0
wolterx
Deze overwinning heeft ze bij eerste 2 geplaatst, spelen vandaag nog tegen Man U. Morgen om 1 (12 voor hun) spelen ze tegen Bayern München of DDSL voor eerste plek.
1 0
M.Olsen
Mooi nieuws! Nadeel is natuurlijk dat die lichting gewoon nog zo jong is dat er bijna niet over geoordeeld kan worden. Je bent dan nog zo afhankelijk van je groei en de blessures tot je echt op leeftijd bent. Of ze vetrekken als ze eenmaal 16 zijn...
0 0
wolterx
Tuurlijk maar mocht er iemand geïnteresseerd in zijn dan kan ik het net zo makkelijk even hier droppen. Is de groep die vorig jaar als o12 Algarve cup in Portugal wonnen. Met Misehouy en Rijkhoff er ook nu bij, allebei al voor o15 gespeeld dit jaar. Misehouy lijkt doorgeschoven naar dat team laatste weken.
3 0
MaxBorggreve
Wat is Redan ook een klasbak. Jammer dat hij weg is.
2 0
NouriVandeBeek
Redan 2-0

Die gozer is zo on fire dit seizoen zeg.
1 0
wolterx
28ste goal van dit seizoen al. Met assists erbij over de 30 goalcontributie. Veelal boven zijn leeftijdscategorie spelende.
2 0
insectenverdelg
Zo zonde dat hij weg is.
1 0
wolterx
1-0 Redan.
1 0
wolterx
En met rust 2-0 voor, 2x Redan. Eerste wint hij zelf penal die hij scoort, daarna uit assist Ihattaren de 2-0.
1 0
koenos1
Goede lichting dit!
0 -1
Boszback
Is er een livestream waar ik de wedstrijd kan zien?
0 0
Mikes
Ik heb net gezocht, kon alleen een link vinden naar Unibet.
0 0
wolterx
Oranje o15 net voor 2e keer deze week van Duitsland o15 gewonnen, hopelijk kan de o17 zelfde doen. Vrees vooral Oliver Batista Meier van Duitsland, van Bayern München.
1 0
NouriVandeBeek
Jammer van Llansana, want die was wel zeker van een basisplaats. Benieuwd hoe de O17 het gaan doen dit toernooi.
1 0