VI: Schuurs speler van het jaar Jupiler League

sammekors, 30-04-2018 om 13:55, 7701 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Perr Schuurs is door Voetbal International uitgeroepen tot speler van het jaar van de Jupiler League. Schuurs, pas achttien jaar, is aanvoerder en rots in de branding van Fortuna Sittard, dat op de tweede plek eindigde, achter Jong Ajax. Daarmee werd directe promotie naar de eredivisie binnengesleept.

De Ajax-huurling is erg blij met zijn prijs, maar hij ziet ook in dat het er uiteindelijk maar weinig toe doet. 'Ik krijg dat soort klassementen wel mee, ik houd het in de gaten. Je kunt er weinig invloed op uitoefenen, het is ook niet belangrijk, maar het staat wel leuk natuurlijk.'

Schuurs kreeg het goede nieuws te horen na afloop van de overwinning op Jong PSV, waarmee Fortuna de tweede plaats veilig stelde. Met zijn ijzersterke spel in de laatste wedstrijd van het seizoen kroonde hij zich, behalve tot speler van het jaar, ook nog tot speler van de week. Een bijzondere prestatie.

Tegen Jong PSV speelde Schuurs een nagenoeg foutloze wedstrijd. Pas in de tweede helft leed hij voor het eerst balverlies. Gespannen leek de centrale verdediger niet, en dat klopt ook, zo bleek na afloop. 'Natuurlijk speelden zenuwen wel een rol, maar meer vooraf dan tijdens de wedstrijd. Ik moet zeggen dat het in het veld wel meeviel. We hadden voor rust al op voorsprong moeten komen, maar zijn geduldig gebleven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Panama
Ben benieuwd, Ajax was een topkeuze omdat hij dan hoe dan ook jupilerleague of hoger zou spelen. Niemand had alleen rekening gehouden met promotie van Fortuna, waardoor hij bij verhuur ook 34 eredivisiewedstrijden kan spelen.
Er van uitgaand dat wij sowieso een zuid-amerikaanse CV halen, heel benieuwd wat ze met Schuurs doen.
0 0
MNJ7
Als De Ligt gaat moet je Schuurs houden , zou ze ook graag samen een centrum zien vormen..
0 0
Bky
Als hij daadwerkelijk direct in het team mee kan en Schone en Ziyech verdwijnen uit het team, dan heeft Schuurs ook nog als voordeel dat hij een vrije trappen specialist is.
3 0
Suarez16_
Dolberg mag ze ook wel nemen.
0 0
gi0vanni
Hoe zo? Is Dolberg ook een specialist in vrije trappen dan?
0 0
FlyingDutchMan
Nee, maar na de vrije trappen van Ziyech afgelopen seizoenen had Ajax drie keer zoveel ballenjongens gereserveerd..
0 0
Suarez16_
Jep bij de o19 was zijn vrije trap echt een wapen.
0 0
luiszwaaris
Jazeker
0 0
Suarez16_
Nog steeds een o19 speler en dan al speler van het jaar van de JL. Gewoon een zelfde soort ontwikkeling als een Frenkie vorig seizoen (al werd hij 4de ofzo bij VI) en natuurlijk Appie. Benieuwd hoe hij het bij Ajax gaat doen.
1 0