Kranten vol lof over Mazraoui en Ziyech

BVeenstra, 30-04-2018 om 08:00, 14041 views, Nederlandse kranten |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De Nederlandse kranten zijn daags na de 3-0 overwinning van Ajax op AZ vol lof over Ajax-talent Noussair Mazraoui. De alleskunner speelde tegen de Alkmaarders als rechtsback en zijn goede spel levert hem veel complimenten op. Ook Hakim Ziyech krijgt de nodige lof, terwijl er ook punten van kritiek te lezen zijn.

Het Algemeen Dagblad is vooral lovend over Noussair Mazraoui. De krant schrijft dat de blik in Amsterdam al naar volgend seizoen kan. 'Wanneer Noussair Mazraoui (20) zomaar een belangrijke rol kan gaan spelen. Gisteren (zondag, red.) behoorde hij, als rechtsback, bij de beste Ajacieden', aldus het AD, dat verwacht dat de selectie, deels door vertrekkende spelers, flink wordt opgeschud. 'Mazraoui in het nieuwe Ajax de vaste rechtsback? Sluit het maar niet uit. Luis Orejuela en Rasmus Kristensen werden voor tien miljoen gekocht voor die positie, maar zij maken totaal geen indruk.'

In De Telegraaf is er eveneens lof voor Mazraoui. Daarnaast krijgt ook Ziyech de nodige complimenten. 'Aan de hand van de bij vlagen briljante Hakim Ziyech had Ajax geen kind aan het gehavende elftal van John van den Brom, dat de mokerslag in de bekerfinale nog niet had verwerkt', schrijft de krant, waarna de laatste twee goals worden beschreven. 'Ziyechs pass op Klaas-Jan Huntelaar was een streep, het terugkoppen door de spits bekeken en de aanname en afronding van Kluivert van hoog niveau. De uiteindelijke 3-0 (assist Ziyech, prachtige goal Neres) was een te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen en toonde aan dat het gisteren hopeloos spelende AZ nog een maat te klein is voor de traditionele top drie.'

In De Volkskrant is er kritiek op trainer Erik ten Hag. De oefenmeester wisselde vlak voor tijd David Neres en bracht Rasmus Kristensen in. 'Het is het noodlot van de coach die controle boven alles stelde', schrijft men. 'Je had het de Ajacieden eerder willen toeschreeuwen: werp het juk van de trainer af, volg je intuïtie en toon het dna van de club. De schitterende treffers van Van de Beek, Kluivert en Neres waren nu doekjes voor het bloeden, ze versterkten slechts het idee dat deze talentvolle selectie heeft gefaald.'

In Dagblad Trouw wordt geschreven dat Ajax met een eenvoudige overwinning op AZ de tweede plek in de Eredivisie heeft veiliggesteld. 'Daardoor neemt het net als de voorgaande drie seizoenen aan de voorronde van de Champions League deel. Mazraoui mocht het tegen directe concurrent AZ als aanvallende rechtsback proberen. Hij maakte zijn uitverkiezing waar.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Fijne vinding van Ten Hag. Mag gezegd worden.
0 0
masterrr
Opportunisme, maar toch...
Mocht Mazraoui nou echt veel aanleg hebben voor rechtsback positie, mag het toch een aardige blunder genoemd worden dat recent 2 spelers voor 10 miljoen zijn gehaald?

Tagliafico is natuurlijk wel een topaankoop gezien de status die hij al had
0 -2
koppendicht
Nee, kan gewoon gebeuren, en niemand kon voorzien dat mazraoui het goed zou doen, want was geen groot talent. Bovendien weten we niet hoe hij het in de toekomst gaat doen. Alle supporters riepen dat er een rechtsback gehaald moest worden. Uiteindelijk voldoen ze allebei niet, dus ze zijn verkeerd gescout, maar dat ze gehaald werden, daar was iedereen het over eens.
0 0
geDaante
Sowieso is dat een blunder natuurlijk, 2 rechtsbacks halen voor vele miljoenen (salaris ook) waarbij je na 5 minuten al ziet dat het 'm niet wordt.

Mazraoui wilden ze anderhalf jaar geleden ook laten gaan, ware het niet dat Keizer daar een stokje voor stak.

Het beleid is om te janken, zowel qua aankoopbeleid (wordt maar wat raak gekocht) als in de jeugd. Simpele werkers en lopers (fysiek) krijgen de voorkeur boven creatieve en technische spelers. Kees de Boer eerder ook al, zeer technisch spelertjes, maar iel, dus weg. Triest!
1 0
Web
Zo makkelijk weer.
Kristensen gehaald door Olsen. Dat is de zelfde man die Eriksen en Dolberg binnen haalde.

Orejuela binnengehaald door de man van Groningen, ben zijn naam even kwijt.
Deze man haalde Sanchez voor 5 miljoen op Talifiago voor dat zelfde bedrag.

Soms valt het verkeerd uit.
1 0
marrene
Er lagen gisteren zeeën ruimtes voor az in de eerste helft, Als die compleet waren geweest met Idrissi en Weghorst had het wss. anders gelopen. Nu is Mazraoui helemaal als back verdedigend helemaal niet getest. Dat het technische leuke voetballer is was al bekend.
Daarom verbaas ik mij ook dat er mensen die nu al opperen dat hij de toekomstige RB kan worden. Dat opportunisme na een wedstrijd. Daardoor denken we dat we alles met zulke jongens kunnen opvangen. Het gevolg daarvan zien we al jaren op het veld. Helemaal geen prijzen.
Ik hoop dat men zich bij AJAX niet laat verblinden door een paar wedstrijden. Bij Kluivert is dat ook al gedaan. Enkele prima acties maar voor de rest helemaal niks. Als dat al voldoende is wordt het nooit wat.
3 -1
geDaante
Mensen hier riepen voor de wedstrijd al dat Mazraoui weleens goed op de back zou kunnen, dus zo opportunistisch was dat dit keer niet.
1 0
vincent_DV
Dit precies inderdaad. Kijk, zo'n Mazraoui is een prima voetballer maar iedereen doet sinds hij bij het 1e zit net of het een geweldenaar is en de toekomst van Ajax. Hij wordt zelfs in rijtjes genoemd met kanshebbers voor een basisplek op het middenveld. Ik snap daar echt niks van. Met alle respect, maar is zo'n Mazraoui nou echt een speler die wij als Ajax moeten koesteren? We moeten er met z'n allen naar toe dat spelers als Frenkie en van de Beek de norm moet zijn en niet Mazraoui. Zo lang we zulke spelers in de basis blijven zetten zullen we als club nooit groeien en op dit niveau blijven hangen. Ajax moet er in mijn ogen naar toe dat Frenkie en van de Beek de norm zijn en de rest is prima als opvulling, kan je nog een jaartje verhuren om te kijken wat het wordt maar meer niet. Want op deze manier staren we ons blind op de eigen jeugd terwijl er voor zulke spelers zat betere opties zijn die je kan kopen, en dat is toch wat we willen, de beste spelers om kampioen te worden? Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Kluivert, het is toch bizar dat die al een jaar geen concurrent heeft?
0 -1
Jelephi
Mensen die gisteren als positief inzien hebben echt een plaat voor hun harses. De druk is er grotendeels af. Je speelt in eigen huis tegen een gemankeerd AZ die al weken niet meer goed presteert en ineens is alles koek en ei? Je mag Ziyech (ondanks dat ik het een vervelend ventje met hele vervelende maniertjes vind) op zijn blote knieen bedanken dat hij het weer op zijn heupen had. Hij dicteert het hele spel. Een Ziyech die kut speelt is een kut Ajax omdat niemand die rol kan overnemen.
1 -3
ETM
En als PSV niet met veel geluk alsnog van AZ had gewonnen dan was AZ niet een maatje te klein voor de top3? Waarom zegt die journalist niet gewoon dat AZ een maatje te klein voor Ajax was? :)
4 0
Web
Ik heb gisteren met verbazing op AS gekeken.
Ik heb een geweldig Ajax gezien, natuurlijk ging er wel eens wat mis.
Ten Hag is net als alle Ajax suporters niet tevreden met de rechtsback positie. Hij kwam gisteren met Mazraoui die het uitstekend deed. Pluim voor Ten Hag.
En dan weer hele discussies over Ekkelenkamp. Typisch De Jong speler. Wat een onzin.
Ekkelenkamp heeft best een goede techniek, is altijd in beweging, weinig mensen kenden hem, beoordelen hem op de wedstrijd Ajax 019 tegen PSV dat was een slechte wedstrijd van hem, klopt.

Misschien allemaal eens kijken naar een ploeg als Liverpoool daar lopen middenvelders als Henderson en Milner. Die lopen niet over van techniek. Maar passie strijd en beleving.
Gelijk vooruit spelen. Een lust voor het oog.

Ten Hag wil daar ook naar toe, wat ben ik blij dat ze hem daar volgend jaar de kans voor geven.
De laptop trainers op AS zouden het een ramp vinden, combinatie spel zonder diepte. Lekker allemaal in de bal komen.

Volgend seizoen allemaal in de polonaise als het goed gaat, laten wij hopen dat Ajax niet leeg gekocht word.

De wedstrijd van gisteren, was misschien wel de beste van dit seizoen. En als ik vorig seizoen mee tel, was alleen Feyenoord en Schalke thuis beter.
7 -6
geDaante
De basis moet altijd zijn zo goed mogelijk combinatiespel, omdat je ook in de kleine ruimte moet kunnen spelen én naar voren moet kunnen spelen. En ook onder druk uit kunnen voetballen.

Misschien had je eens moeten kijken naar de wedstrijden in de jeugd onder je vriend Jonk; vooral technische spelers die er vol voor gingen en puur naar voren dachten en handelden, dat was pas een lust voor het oog. Nu zie je met die lopers als De Wit en Ekkelenkamp, dat zijn zich aan de opbouw onttrekken, zo niet aanspeelbaar zijn, en die pass naar voren naar hen toe niet mogelijk is. Dus juist wat jij niet wil. Naar voren spelen betekent ook perfect aannemen, wegdraaien, etc. door de ontvanger. Een technische, handige speler kan dat beter dan zo'n loper. En dan is het wel zo fijn als die speler ook iets geniaals/creatiefs met de bal kan, in plaats van alleen zelf de 16 inrennen voor meer bezetting. Combinatiespel zonder diepte krijg je juist vaak als je halven hebt die technisch niet heel bijzonder zijn, die niet zo beweeglijk en handig zijn. CV's durven dan namelijk minder snel in te spelen omdat ze er weinig vertrouwen in hebben. Nouri eiste bijvoorbeeld alle ballen op, dat is dan ook het ideale type.

Wel met je eens wat betreft Ten Hag/Mazaraoui, dat was een goede zet. Ook wel vrij logisch, maar toch.
0 0
Web
Jouw vriend Jonk, stop daar eens mee.
Ik ben een fan van de trainer Jonk, en niet van de hoofdjeugdopleiding Jonk.
En dat weet je. Zelfde geld voor Bergkamp.
0 0
gras
Alsjeblieft zeg. Vergelijk jij nu de wedstrijden tegen Feyenoord en Schalke, waarin vanaf de eerste seconde vol druk werd gezet op een fysiek sterke(re) tegenstander die speelden voor 1. de landstitel en 2. halve finale EL gingen met een uitgeblust AZ, dat net de bekerfinale verloren heeft en een mentaal complex van hier tot Tokyo heeft waar het wedstrijden tegen topploegen betreft? En een junior in de spits hadden staan?

Lekker reëel hoor.

Dit was pas de tweede wedstrijd waarin fris werd gespeeld. Alleen dat deed Keizer al beter. En zonder betrouwbare linksback, waardoor het hele systeem op de schop moest.

Ajax heeft een trainer met een opvatting als Bosz nodig. Iemand die niet meegaat in de goedkope hype dat er anders gespeeld moet worden en dat 4-3-3 niet meer mogelijk is. Druk naar voren en gaan.
1 -3
Web
Gisteren was het gewoon heel goed, ik zei dat alleen de wedstrijden tegen Feyenoord en Schalke beter waren.
Niet zo maar roepen, kom maar op met de wedstrijden in de competitie die onder Bosz beter waren? Ben benieuwd.
Maar niets is zo veranderlijk dan Gras, wat kraakte jij Bosz vaak af
0 0
ETM
Web, ik kan er best naast zitten hoor, maar volgens mij heb jij een syndroom dat ik ook op Ajaxnetwerk veel tegen kwam. Frank werd keihard afgekraakt in zn laatste seizoenen, toen kwam Bosz en die werd (niet onmiddellijk) enorm toegejuigd. Volgens mij ben jij ter verdediging van Frank het afgelopen seizoen naar beneden aan t kletsen..
Want aangezien je overkomt als iemand met enige kijk op het spel lijkt dat wel haast de enige verklaring voor de uitspraken die vaak van je lees over Bosz.
Onder Bosz was de spelontwikkeling zo duidelijk als de pest. Die wedstrijden tegen Feyenoord, Schalke en Lyon kwamen geenzins uit de lucht vallen. Al in die 2de helft tegen Roda, de wedstrijd die we gelijk speelde of zelfs verloren geloof ik was heel duidelijk zichtbaar waar men naartoe wilde. Het is wel zo dat pas in de 2de helft van het seizoen vaak de uitvoering beter klopte.
Ik vind het ophemelen van het Ajax onder Bosz veel beter dan het naar beneden kletsen, want naar dat spel wil ik in grote lijnen terug. En dat gaat veel minder over poppetje A of poppetje B dan jij lijkt te denken.
Waarom noem je trouwens Schalke wel, en Lyon niet? Feyenoord wel en dat achterlijke gelijke spel tegen PSV niet?

Onder Bosz had Ajax zeker ook matige of zelfs slechte wedstrijden, maar daar gaat t helemaal niet om. Ik vind over het geheel de uitpot tegen PEC nogsteeds de beste onder Ten Hag..
0 0
AltijdGelijk
Henderson en Milner lopen niet over van techniek?

Ik denk dat je het wel erg onderschat, Milner dat is misschien niet de meest creatieve voetballer maar als hij bij ons zou spelen zou hij dat wel zo een beetje zijn.

Henderson is gewoon een geweldige speler en op dit moment misschien wel 1 van de beste verdedigende middenvelders ter wereld.
Dat viel me ook al op toen hij met Engeland tegen Nederland speelde. Hij beheerste het hele middenveld.

Ik denk toch dat we moeten vrezen voor een leegloop en dat we na dit seizoen ( weer) opnieuw moeten beginnen.
0 -2
Web
Ik vind het geweldenaren. Begrijp mij goed.
Dat type heb je gewoon nodig in een team.
0 0
ETM
Een vertroebeld of selectief geheugen.
Gisteren was de eerste helft redelijk vermakelijk omdat t een open wedstrijd was. Het niveau was laag. 2de helft een stuk beter, met meer druk naarvoren, korte combinaties, en betere veldbezetting.
1 -1
chrisjuhhh
Ik begon al aan me te twijfelen , nu ben ik geen Ten Hag fan , maar geef altijd iemand voordeel van de twijfel .

Als je na een wedstrijd op AS kijkt dan presteren ze het om met laptop op schoot tv kijkend ,et half oog te typen en commentaar te leveren en plots keert alles en hosana heerst .

Ik was gister bij de wedstrijd en weer eens genoten een hele wedstrijd jawel sinds een tijdje , maar snap wel dat we jonkies hebben .

Kluivert teken bij of ga gewoon weg en niet zeuren over wat je wil .
Wij zeggen als je zo graag wil dan blijf je toch .

Als spelers nu eens leren luisteren naar mensen als Cruijff (rip) die zegt "als je 25 ben kan je ook naar de top ".

Ze gaan voor geld alsof ze niet genoeg verdienen op een enkeling na
Spelers als de Ligt , F de Jong , vd Beek , Mazaroui , Eiting , Kluivert , Bakker , etc blijf nu eens een aantal jaar en maak Ajax weer groot , want met deze spelers kan het gewoon EL finales .

Volgend seizoen :
Onana
Mazaroui ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico
Ziyech ; F de Jong ; vd Beek
Neres ; Bande ; Kluivert

als alles blijft !
Reserve
van Leer; Schuurs ; Orjuela ; Kristensen ; Matusiwa , S de Jong , Schone , Cassierra ,Eiting , Huntelaar

Er zal spelers als S de Jong , Orejuela of Kristensen verhuurd of verkocht moeten worden

Waarom Bande ? , omdat ik in hem een beweeglijker speler zie die ook op links en rechts kan
2 -3
Sergevanw
Dolberg?
0 0
marrene
Met dit elftal win je weer niks. Er moeten ervaren mensen bij. Kijk naar psv. Al jaren hebben die spelers die individueel minder zijn, maar winnen wel prijzen. Gewoon omdat ze op vitale plaatsen mensen hebben die al jaren meelopen.
Die weten wanneer een wedstrijd op slot gegooid moet worden.
Als je de wedstrijd van gisteren weer ziet. Best leuk om te zien maar als az ook maar een beetje secuurder was geweest in de omschakeling en gebruik had gemaakt van de enorme ruimte hadden we ook zo maar op 0-2 achter kunnen staan. En dan had ik her allemaal nog wel eens willen zien. Tegen een goed ploeg was je de bietenbrug op gegaan.
1 0
Daneman
exakt. Dat die ervaren jongens op de juiste plekken er nou niet staan heeft denk ik te maken met het salaris plafond. Maar dan is het beleid van ajax goedkoop = duurkoop. Wil ajax weer prijzen gaan pakken dan hebben ze een of twee 26-30 jarige mannen nodig in het hart van het team. Duur? Geen prijzen halen kost veel meer.
1 0
nvd-afca
Mag ik vragen wat je met dolberg gaat doen ?
1 0
Broekzak
Mazraoui speelde gewoon erg goed. ook al is het maar 1 wedstrijd. Maar een aantal rushes naar voren, passes naar voren en veel techniek. in de samenvatting werd dat nog een keer bevestigd. er waren pas 20 min gespeeld in de samenvatting en ik telde al 4 goede acties die van meerwaarde zijn in het spel dat Ajax wil/moet spelen. (Ook 1 slechte actie, een bal uit de lucht niet controleren waardoor de spits van AZ balbezit kreeg)
3 0
gras
Mazraoui speelde prima, maar een enkele wedstrijd is wel vertekenend als back. Blind kon ook fantastisch spelen als back, tot hij tegen een snelle vleugelspits kwam. Duarte speelde uitstekend tegen ADO, maar was daarna de dissonant in een Europese wedstrijd etc etc. Het zegt gewoon weinig tegen een niet agressieve, scherpe tegenstander in een thuiswedstrijd.

Hij is alleen wel een optie gebleken en dan is het aan hem om dat verder af te dwingen.
3 0
Afca85meer
Zou wel lekker zijn als we de RB positie een keer lekker hebben ingevuld voor het komende jaar.
0 0
Jari_held
Tuurlijk mazraoui het volgende toptalent; kan al naar arsenal, chelsea, barcelona en ook spurs, atletico en inter houden hem nauwlettend in de gaten. Minimaal 30 miljoen schijnt ajax te vragen en het is maar de vraag of je dat kan weigeren....

Die klote pers hemelt zo’n jochie zo snel op... speelde lekker mee als rechtsback en daarmee klaar
2 -1
Ajaxvooraltijd
Ondanks dat ik Mazraoui erg goed vind als back wil ik die Oreula niet afschrijven, heeft ff de tijd nodig maar is zich echt met sprongen aan het verbeteren bij Jong Ajax de laatste maanden En in mijn ogen duidelijk beter dan Kristensen.
2 0
Sunstridr
Ik zou geen van die twee (Orejuela en Kristensen) afschrijven maar over wie beter is, zijn Keizer en Ten Hag het niet met jou mee eens over Orejuela (Keizer wou Kristensen inplaats van Orejuela). Ik denk persoonlijk dat, Kristensen, een hogere plafond heeft.
0 -1
Mikes
Ben ik met je eens, ik zou Orejuela denk ik aankomend seizoen verhuren aan een subtopclub. Ik denk dat hij nog 1 jaar nodig heeft en dan in de basis kan bij Ajax.
0 0
Daneman
Dus je schat de kans best behoorlijk in dat Orejuela het toch gaat redden. Da's mooi.
1 0