Reiziger: 'Ik krijg louter positieve reacties'

FinnDekker, 25-04-2018 om 07:11, 5447 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Aangezien het kampioenschap binnen handbereik is voor Jong Ajax, komen de verhalen over competitievervalsing weer naar boven drijven in de Jupiler League. Michael Reiziger, trainer van de beloften, vindt deze verwijten onzin. De Amsterdammers houden zich namelijk gewoon aan de regels.

'Het is een gegeven dat wij op maandag soms spelers tot ons beschikking hebben die we op vrijdag niet kunnen opstellen. Maar op vrijdag spelen we vaak uit en die wedstrijden winnen we ook gewoon, hoor. Anders zijn we geen koploper', aldus Reiziger in gesprek met De Telegraaf. 'Vervalsen betekent ook dat je je niet aan de regels houdt. En dat doen wij wel.'

Zelf hoort de trainer weinig kritiek van de opponenten in de Jupiler League. 'Van mijn collega’s van andere clubs krijg ik louter positieve reacties. Ze vinden het knap wat we doen én ze vinden het leuk om tegen ons te spelen. Ik ken via via de andere geluiden ook wel. Maar ik praat heel weinig met bestuurders.'

'Als een rustige trainer, die het uiterste uit de groep en zichzelf wil halen. Ik heb geduld, dus ik kan iets opbouwen. Maar ik wil niet trainen om te trainen. Ik wil elke dag verbetering zien', luidt vervolgens een beschrijving van zichzelf als gevraagd wordt naar zijn manier van coachen, hetgeen Reiziger in de toekomst graag in het eerste doet. 'Ja, ik denk dat iedere trainer weleens bij een topclub aan het werk wil gaan. Of dat mogelijk is, zie ik wel.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ajax moet vol inzetten om hem onze volgende hoofdtrainer te laten worden. Stuur hem naar alle congressen, laat hem meeten/stage lopen met alle grote trainers, stel een meerjarenplan met hem op en laat met vooral niet te snel beginnen zoals met Keizer helaas wel is gebeurd.
2 0
geDaante
Waarom? Ik hoef geen trainer voor Ajax 1 te zien die met het kansloze controleur - passer - loper concept speelt. Ik wil een trainer die aanvallend combinatiespel speelt met vooral technische/creatieve spelers.

Ajax heeft een Cruijff-adept nodig, de visie die nog steeds aantrekkelijk en succesvol is, en altijd zal blijven bij doorontwikkeling daarvan.
0 -2
Web
Gisteren nog gekeken naar Liverpool, twee werkers op het middenveld.
Wat een voetbal, Dynamiek, niks rond spelen. diepte diepte en nog eens diepte.

Uitspraak Reiziger vanmorgen.
Veel lopen in de diepte, veel beweging in het elftal, Dynamisch spel. Vlug de voorwaartser aan spelen. Dat is wat wij willen.
Dat word ( is ) het moderne voetbal. Heerlijk.

Weet je wie dit ook wil klopp.

Blijf volharden jongen, of geef het op. Had je toch al eerder gedaan
1 0
insectenverdelg
Dat dacht ik gisteren ook Michael maar nu weet ik beter. Kampioen worden is een zwaktebod.de echte grootheden herken je aan teams die bewust geen kampioen worden. Daar druiptvde klasse van ag. Pure kwaliteit zie je daar aan af. Vooral de na je van de trainer on dat proces moet je niet ondrrschatten. Vraag Art maart.
0 0
Ajax27
Competitievervalsing... laat me niet lachen man. De mensen die hij vrijdags mist zijn geen basisspelers bij Ajax1. Dit elftal is erg jong en zitten net als ieder jaar misschien 1 of 2 spelers bij die het gaan redden in Aiax1. De rest zijn gewoon voetballers die allemaal opgeleid worden voor andere teams in de eredivisie. En volgens mij is dat het hele doel, sneller spelers opleiden en rijp maken voor de eredivisie. Ajax is gewoon erg goed bezig. De andere ploegen moeten met al hun ervaring zichzelf maar eens achter de oren krabben hoe het kan dat een team met vrijwel allemaal spelers van 18-21 jaar keer op keer van ze winnen, ondanks dat het geen Aiax1 materiaal is. Ik zou juist blij zijn met een paar teams die vernieuwender spelen, anders opleiden en blijkbaar dingen beter doen. Daar kun je van leren, daar kun je anders door gaan trainen, de JL kan er alleen maar sterker door worden.
2 0