'Als ik Frank zie, geef ik hem een knuffel'

JipVR, 24-04-2018 om 21:05, 21504 views, Bij Andy in de auto | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In een openhartig interview van Bij Andy in de auto heeft Ricardo Kishna een boekje open gedaan over zijn situatie bij Ajax en moeizame relatie met toenmalige trainer Frank de Boer. De buitenspeler geeft aan dat hij ondanks alles ook positief terugdenkt aan de trainer. 

'Ja, ik ben te vroeg weggegaan bij Ajax. Ik heb er geen spijt van, want de situatie was er gewoon niet naar om langer te blijven', steekt Kishna over Ajax van wal bij Andy van der Meyde.  'Ik had graag langer gebleven. Ik had het heel erg naar mijn zin daar: een leuk team, een leuke groep.'

'Frank (de Boer, red.) was eigenlijk op zich prima, maar er is veel gebeurd. We hadden veel ruzies. Maar gewoon kleine dingetjes', vervolgt Kishna. 'Hij zei op de training dat ik niet veel deed. Kijk, als ik hem nu tegenkom, dan geef ik hem een knuffel en vraag ik hoe het gaat. Ik ben hem ook dankbaar; hij heeft mij laten debuteren en naar het eerste gehaald. Het is een prima kerel, maar we speelden een partijtje vier tegen vier en ik scoorde vier keer. Dan zegt hij je doet te weinig, dan denk ik "trainer wat wil je nou?".

'Ik ben geen speler die veertien, vijftien kilometer per wedstrijd rent', is Kishna realistisch. 'Dat heb ik ook gezegd: 'als je zo iemand zoekt, stel dan iemand anders op. Ik ben meer van de acties en loop misschien elf, twaalf kilometer en dan ben ik gewoon doodop. Daarom wisselde hij mij ook vaak, maar dan al na de rust.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
zeg t met je tattoo. Aldus Andy en Ricky.
0 0
EVH
De nieuwe CR7 toch?
0 0
diamanti
Laten we eerlijk zijn. Met zijn knieen was het een onverantwoord economisch risico om niet te tekenen bij Lazio.
1 0
simok
Economisch verantwoorde risico’s bestaan ook dus?
0 0
Fairsquare
Ja, natuurlijk. Investeringen zijn altijd een risico, maar wanneer de eventuele winst groot is en je het eventuele verlies kunt hebben is het een economisch verantwoord risico.
0 0
RusselWestbrook
Dit.
0 0
Schöne82
Schoolvoorbeeld van huidige tijd waarin jeugdige talenten gelijk als nieuwe wereldtoppers gezien worden. Speelde 1 goede wedstrijd en was in de media gelijk de koning. Ging het, helaas, ook zelf geloven....

Aan z'n reactie is wel te merken dat ie wat volwassener is geworden. Gun em verder het beste.
0 0
trainerdv
Een topper zou redeneren: Als ik ook leer 14-15 km per wedstrijd af te leggen, dan ben ik écht de beste. Dat is overigens geen verwijt, want hij wil het mischien wel, maar hij kan het gewoon niet met zijn lijf. Erg jammer
0 0
Duif63
Ik was altijd fan van hem. Helaas werd hij op AS altijd gigantisch afgezeken want de kennertjes hier zagen liever een blind paard als Fischer dom heen en weer hollen.
1 -1
Redrum
Nee de kenners hier hadden al lang door dat meneer Kishna volledig schijt had aan Ajax. Niemand klaagde over zijn spel hoor.
1 0
Sterretje73
Een “dom paard” ? Wat een onzin. Toen die gozer zijn eerste wedstrijden inviel speelde hij de sterren van de hemel. Dat hij daarna geblesseerd raakte en nooit meer liet zien wat hij daarvoor liet zien is waar maar de verwachtingen waren echt wel realistisch na zijn begin.
1 0
Duif63
Nee, voorafgaand aan zijn blessure speelde hij dat seizoen al hopeloos en dramatisch slecht. Dat hij in het begin een paar aardige dingen deed, kwam vooral omdat zijn tegenstanders hem nog niet kende. Toen dat wel het geval was, was het gelijk over.
0 0
Toekomst1900
Goede reactie gewoon van Kishna. Doet niet net alsof er niets gebeurd is, geeft gewoon toe dat hij te vroeg weggegaan is, is De Boer gewoon dankbaar. Eeuwig zonde die knieën van hem, één van de redenen dat De Boer hem niet altijd opstelde..
3 0
Sazzz
Maar geeft wel even De Boer de schuld dat hij vroeg vertrokken is.
0 0
diamanti
Geeft toch gewoon aan dat de koek op was tussen hun. Zoiets gebeurd wel vaker toch?
0 0
AJAXTHELEGEND
Het doet me denken aan Cruijff , als hij het juist wél zag zitten in een speler, of spelers,benaderde die de speler extra kritisch .Juist daardoor verbeterde en ontwikkelde de spelers zich verder tot het niveau van Internationale topspelers. Jammer dat Kishna toen niet is gebleven ,ook weer een speler die door zijn zaakwaarnemer dol(lar)gedraaid is met Dollartekens in de ogen. Één of twee seizoenen langer bij Ajax blijven ,had het verschil gemaakt om de ontwikkeling te voltooien. Over Frank de Boer kan je zeggen dat hij altijd al een winnaarsmentaliteit heeft ,en dat ook van zijn spelers eist. Voorlopig is Hij wél de trainer ,die Ajax 4 keer achter elkaar kampioen heeft gemaakt ,dat kunnen er weinig van zichzelf zeggen. Het gezeur over het spel ,kan je over zeggen dat er gespeeld werd naar het vermogen van de spelersgroep ,met de resultaten voorop gesteld . Ik durf zelfs te zeggen dat als Frank de Boer in deze tijd trainer van Ajax zou zijn ,met de financiën die er nu beschikbaar zijn ,en de huidige lichting spelers aanwezig ,en in aantocht ,hij het gewoon wéér zou flikken ,kampioen worden .Met nog aantrekkelijker spel en met een 4-3-3- opstelling.
0 -1
afcas
het enige probleem met frank is dat hij ook inspraak had in het transferbeleid. hij kwam met gudelj bijv. dus zou zomaar kunnen dat er onder hem heel andere spelers zouden komen. en met je vergelijking met cruijff sla je de plank ook wel een beetje mis aangezien frank ook over dingen klaagde die totaal niet met het spelletje te maken hadden. daarbij werkt die aanpak niet bij iedereen en hebben sommige mensen een andere benadering nodig.
1 0
Freddy Al
Ricardo is min of meer in de valkuil van de "meningen over de aanstormende talenten" getrapt.
Hij had zeker talent maar duidelijk meer body nodig om dat te benutten,vroeg weggaan omdat het even niet mee zit heeft hem opgebroken , heel jammer.
0 -1
afcas
niet helemaal mee eens. onder de boer zat kishna in het laatste seizoen in eenzelfde situatie als younes nu zit wat betreft de kansen in het 1e en de verstandshouding met de trainer. toen hij wegging leek het er niet op dat de boer binnen afzienbare tijd weg zou gaan en dan zou kishna dus nog minimaal een seizoen en waarschijnlijk langer totaal geen wedstrijden spelen. op dat moment ben je achterlijk als je niet op zoek gaat naar een andere club. zeker als de trainer zo veel vertrouwen van het bestuur heeft vanwege zijn prestaties.
1 0
Sazzz
Misschien zou je ook gewoon kunnen luisteren naar je trainer ipv steeds de kont tegen de krib gooien. Lijkt mij logischer eerlijk gezegd
0 -1
sjaakahz94
Zeer jammer dat hij het mede door blessures niet heeft gered. Echt een klassieke buitenspeler met bluf. Mannetje opzoeken, dubbele schaar, panna en dan panklaar voorgeven. Technisch top, inzicht top en een goede bouw. Kon ook op beide flanken spelen, helaas is hij fysiek echt helemaal gesloopt voordat zjjn carriere begon. Jammer dat zijn knieën zo zwak zijn, had het hem wel gegund.
5 0
BokkieBokstra
Idd en de reden om te gaan, meepakken wat er innnzit. Heel jammer dat hij bij ado geblesseerd raakte.
0 0
bojansuarez
Frank is ook gwn een top trainer, het enige wat hem nors maakt, is zijn veeleisendheid. Zowel als speler en trainer. Hij zou niet met "lastige jongens" om kunnen gaan. Bullshit, het is eerder andersom dat die gasten zijn veeleisendheid niet kunnen of willen handelen. Zoals Kishna, ik bedoel iedereen maakt fouten en niet iedereen kan de perfecte sportmentaliteit hebben, maar het is meer dan jammer voor hemzelf en niks meer of minder. Ajax zal voortbestaan maar je speelt zelf maar 1 carriere. zo van "ach jammer" vind ik wel slappe hap. Frank heeft last ervan in de zin dat niet iedereen alles van hem pikt. Hierin gaat het er ook om wie het zegt. In het buitenland had ie nou niet te status dat je dat kan eisen van een groep in deze gekke voetbalwereld. Voor de ene generatie een baas en de volgende een vraagteken. In NL zou die met een jonge groep veel kunnen bereiken. Nog steeds eigenlijk de ideale ajax trainer.
3 -2
TvdH
Frank is een mooie kerel maar heeft natuurlijk totaal geen kijk op het spelletje. Vanaf het begin heb ik echt geen idee gehad waar hij als trainer nou eigenlijk voor stond. 4 titels dan wel weer prima resultaat trouwens, maar qua foebele hemeltergend slecht
2 -4
mistermiyagi
Kishna carrière was al ten einde aan het begin als prof..

Deze jongen heeft na zijn 16de (mega talent) gewoon 1,5 jaar helemaal niks gedaan. (door belessure leed)
+ daarbij houdt hij zijn zwakke knieën.
+ Hij ook niet de mentaliteit had om echt goed te worden.
1 0
Bky
Wie is dit?
0 -3
AppieForever
Ricardo Kishna voor als je afgelopen jaren onder een steen gelegen heb
0 0
Bky
Nee, gaat geen belletje rinkelen sorry.
0 0
kaashaas
Speelde hij nou bij PEC of was dat iemand anders
0 0
gi0vanni
Bedoel je Ouasim Bouy?
0 0
W Z A W Z D B
ADO
1 0
TimAFCA
Heel grappige gozer die Kishna.
0 0
Panama
Bijna een kopie van dat interview van Andy met El Ghazi
0 0
Starkoo
Heel jammer dat beiden niet gelukt is wat men van ze verwachte, denk vooral rioolrat als manager het grote probleem was!
0 0
gras
Vind dat Frank hier gelijk had, maar Overmars had Kishna er gewoon bij moeten houden. De frictie ontstond tussen Overmars en Raiola, daarna sloeg dat over naar Frank.

Kishna had een groot gebrek aan inhoud door zijn blessureleed jaar in jaar uit. De trainingskampen kon hij al amper bijbenen. Die had een paar jaar moeten trainen aan inhoud, dan had hij er nu kunnen staan.

Zoals hieronder al is gezegd: achteraf zien ze pas in dat ze niet op ego en zaakwaarnemersadvies hadden moeten weggaan. Dure les.
1 -1
BokkieBokstra
In zijn situatie was raiola ideaal. Droomzaakwaarnemer.
1 0
Aeter
Juist niet, de beste man heeft zijn carrière verneukt.
1 0
Afca_126
Hij geeft zelf aan dat die liever langer was gebleven. Maar door omstandig heden en een verkeerde instelling ging dat niet. Dan komt lazio met een dik salaris dan ben je weg. Nu 2jaar verhuurt had toch nooit een wereldtopper geworden
0 0
arigold
Achteraf hebben ze allemaal spijt
4 0
4xEC1
Maar dat is het ook gewoon. Dan is het te laat. Ik hoop dat bijv. Kluivert, en in mindere mate de Ligt maar ook de Jong dit soort verhalen ook lezen en zich eerst ff achter de oren krabben voordat ze de stap wagen, ook al hebben ze alledrie meer talent dan Kishna en El Ghazi natuurlijk.....
0 0
Beretta
Beter dat Frenkie een raspaardje als Sigthorsson opstelde natuurlijk. Echt zonde dat hij half is weggepest.
0 0
insectenverdelg
Frank had gewoon gelijk. Kishna was technisch mss wel de beste van de aelectie. Alleen kwam t er maar 2x een helft echt uit. Meest schrijnende was de pot tegen Barça uit. Daar wil iedereen toch wel t verschil laten zien zou je zeggen. Alleen Kishna liet zn man elke leer lopen en riep dan tegen boilesen dat ie m even moest over nemen. Alleen die stond al tegen een alleraardigste speler en kreeg dan een 2 tegen 1 situaie. Zonde als je zon talent hebt er zo weinig uit haalt.
3 0
Maxwell_5
Het is maar net hoe je er naar kijkt. Ik kan mij spelers herinneren als Inzaghi of een Roy “Das Phantom” Makaay. Voetbaltechnisch best prut als je het mij vraagt. Maar ze hadden wel de “kwaliteit” om 2 momenten in een wedstrijd te schitteren. Ze hadden dan ook trainers die het niet erg vonden dat ze nauwelijks onderdeel waren van het spel, maar zich daar moesten blijven begeven waar ze de wedstrijd hoe goed of slecht naar hun hand konden zetten.
Dat maakt Kishna geen jongen met een slechte mentaliteit net zo min dat het de Boer een slechte trainer maakt. Beide andere opvattingen en dus geen match.
0 0
gi0vanni
Dat gaat niet helemaal op want dat waren geen buitenspelers. Helaas ontbreekt bij Kishna de instelling en heeft hij pech gehad met blessures. Zou hij de instelling van Dirk Kuijt hebben gehad en blessurevrij zijn gebleven zou hij een geweldige buitenspeler kunnen zijn. Jammer hoe het gelopen is.
0 0
afcas
alleen gaat het wel op dat buitenspelers bij voorbaat momentenvoetballers zijn.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, Kishna geweldige voetballer maar alleen met mooi weer als hij er zin in heeft. Mjaa zo werkt het niet in het profvoetbal, zonde want hij passeert super makkelijk en heeft een heerlijke linker..
0 0