Ajax O17 verliest en grijpt naast titel

JipVR, 24-04-2018 om 20:20, 15449 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax O17 is het helaas niet gelukt om nog de laatste strohalm voor een eventuele titel te pakken. Op bezoek bij PSV moest er gewonnen worden, maar daarentegen zegevierde de thuisploeg: 2-0. Zodoende zijn de Eindhovenaren kampioen van de Eredivisie voor B-junioren. 

Ajax kreeg het al in het begin van de wedstrijd lastig tegen PSV, maar toch kreeg men nog wel een aantal kansen. Zo schoot Douglas op de kruising, na een fraaie aanval over vier schijven. Na een kwartiertje ging de bal er echter aan de andere kant in, toen de thuisploeg een counter prima afrondde: 1-0. Voor rust leek PSV op eenzelfde manier de 2-0 te maken, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Die treffer kwam er meteen na rust wel. Ajax-keeper Reiziger werd verslagen met een schot in de kruising: 2-0. Zodoende kon PSV de wedstrijd rustig uitspelen, wetende dat een gelijkspel al genoeg was voor de titel. 

Opstelling Ajax O17: Reiziger, J. Timber, Llansana, Musampa, Douglas, Q. Timber, Sint (Zamani 78'), Taylor, Maddy (Cleonise 48'), Hansen, Unuvar (Hoogewerf (48').

Wissels Ajax O17: Raatsie, Omzigtig, Fosu-Mensah, Zamani, Cleonise, Hoogewerf.

Scoreverloop: 
1-0 Vertessen (15')
2-0 Kjolo (47')

Bijzonderheden:
-

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAPolarBear
Het gemis van Jonk begint nu wel duidelijk te worden! Dit is het moment dat de noodklok geklonken moet worden! Dat (bijna) geen enkele jeugdelftal kampioen wordt van Nederland is ernstig. Alleen O14 staan er goed voor, de rest worden hoogstwaarschijnlijk geen kampioen. Dat mag natuurlijk niet als een club als Ajax! Er gaat iets faliekant fout in de opleidingen, en daar moet juist naar gekeken worden. Mijn tip zou zijn, om bij AZ in de keuken te kijken. Ik mis winnaarsmentaliteit, want kwaliteit is er volgens mij meer dan genoeg
1 -1
Duif63
Ten koste van alles willen winnen, met het mes tussen de tanden spelen moet een onderdeel van de opleiding zijn. Aan spelers die alleen maar balletjes hoog kunnen houden en trucjes doen, heb je uiteindelijk niks. Daarom vallen er zoveel af bij de overgang van junior naar senior. Buffon en Chiellini maar eens een uitnodigen om een praatje voor de jeugd te houden, over passie, inzet en motivatie.
0 0
Fredschuit1
Zamani lijkt ook een beetje stil te staan in zijn ontwikkeling. Had een aantal jaar geleden gedacht dat hij nu veel verder zou zijn. Zonder, Maar het kan nog.
3 0
FlyingDutchMan
Inderdaad race tegen de klok..
0 0
amthree
.De vrouwen winnen wel van de lampen.
1 -1
Patajax
2-6 haha
3 0
Patajax
vrouwen worden kampioen. maar dat vind AS niet belangrijk genoeg
4 -2
Jornnn
Dat lezen we wel terug op teletekst als we dat willen.
2 -1
Restored
JA nog even het kampioenschap mislopen en dan is de gifbeker helemaal leeg...hopelijk
5 0
Dexy
Zou wel geheel in de trend van dit toch al rampseizoen zijn.
0 0
marrene
We kunnen lullen wat we willen en de manier van spelen ban anderen kraken, maar feit blijft dat we binnen 2 weken te kakken zijn gezet door psv. Dat doorschuiven van spelers naar een hogere leeftijdscategorie is helemaal doorgeschoten. Alsof dat het doel is. Het doel moet zijn de spelers beter te maken en ze denken dat dat bereikt wordt door ze vroeg door te schuiven. Daar is geen enkel bewijs voor. Het kan ook zo zijn dat jongens beter worden al ze niet worden doorgeschoven.
5 -6
geDaante
Geef gewoon toe dat je zo'n type bent dat kickt op resultaat, ook in de jeugd.

Spelers worden alleen beter als ze weerstand ervaren, hoe meer hoe beter, alhoewel, teveel kan het zelfvertrouwen aantasten, maar die jongens die doorgeschoven worden, kunnen makkelijk mee, verzuipen nooit.

Daar hoeft ook helemaal geen bewijs voor te zijn, is een kwestie van logische nadenken; meer weerstand = meer uitdaging (sneller handelen/techniek verfijnen, etc) = beter worden.
9 -1
MortenOlsen
Onzinpraat van je geDaante. Klinkt alsof je er verstand van hebt maar helaas val je door de mand. Winnen werkt als doping voor mensen die aan sport doen. Elke sportpsycholoog weet dat. Je hoort spelers vaak zeggen dat het 'naar meer' smaakt. En juist "dat" is een kwestie van logisch nadenken. Wij schuiven alles door naar boven tegenwoordig, we laten zelfs een jongen van 15 meedoen bij spelers van 18 "omdat hij daar meer van zou leren" maar juist daardoor wordt hij opgemerkt door het professionele scoutingapparaat van Engelse topclubs en ben je die echt grote talenten dus al kwijt voordat ze een vaste waarde in het eerste elftal worden. Door spelers bij hun leeftijdgenoten te houden en ze samen met hen te laten winnen en kampioen worden, krijgen ze psychologisch die honger om datzelfde te ervaren bij de senioren. Ajax heeft in het huidige eerste elftal wel goede voetballers rondlopen maar het zijn geen 'winnaars'. Hoe zou dat nou komen? Marrene heeft helemaal gelijk. Spelers kunnen er zeker ook beter van worden als ze niet worden doorgeschoven. De meeste zelfs. Goed gezien Marrene!
2 -1
DeKenner
Hoeveel goede spelers zijn er uit onze jeugd vertrokken en gaven achteraf aan "Ajax had geen duidelijk plan met mij"?

Je ziet nu dat Ajax juist wel een plan heeft met de grootste talenten. Zo veel mogelijk uitdagingen geven door de weerstand te verhogen. De beste spelers haken snel aan bij een hoger niveau. Alles is op twee manieren uit te leggen.
0 -1
Lagasj
Misschien is het redelijk te veronderstellen dat een trainer spelers binnen hun eigen leeftijdsgroep beter moet maken.
Trainingen richt op grotere handelingssnelheid, grotere weerstand in spelvormen inbouwt.
Kortom betere trainers zoekt of opleidt die maken dat het niet nodig is om ze in hogere elftallen te laten spelen.
Ik vind dat een lapmiddel die verhult dat trainingen (trainers) spelers niet beter maken.
Alle trainingen moeten gericht zijn op het (op alle vlakken) verbeteren van spelers.
Van de jongsten tot en met Jong.
De wedstrijden zijn er om spelers op verschillende plaatsen te laten spelen, te laten wennen.
Een cv als spits een rb als lb etc. zodat ze in wedstrijden kunnen leren hoe iemand op een bepaalde plek moet lopen en aangespeeld wil worden.
Constant tactisch anders leren denken vanuit een positie.
Daar heb je bevlogen top jeugd trainers voor nodig.
En daar heb je weer een ander klimaat in de club voor nodig.
Waar alle trainers wekelijks bij elkaar komen om hun ervaringen en resultaten met elkaar te delen en bij te stellen om het typische Ajax spel systeem te verbeteren en te stroomlijnen.
2 0
iammike
Lekker bezig in de directiekamers!
2 0
PeterVKV
Tja, zonder van Gelderen, Gravenberch en Brobbey is het natuurlijk veel minder dan tijdens de FutureCup. Van de toppers is alleen Unuvar nog over en die is gewisseld.
0 -1
JopieCruijff
Taylor kan ook aardig ballen hoor
0 -1
PeterVKV
ok maar toch
0 -1
4EVERAJAX
we staan er lekker op zo.
3 -3
geDaante
Who the fuck cares
1 -6
4EVERAJAX
deed iemand dat maar! next time better.

die Art langerer is ook een geval, met zijn staat in ons beleid om niet voor kampioenschap te gaan. Ik bedoel daar zijn we wel beter dan PSV!

fijne avond.
0 0
Jaridebeste
Dus PSV gaat nog een keer kampioen worden tegen ons. Nou directie, hoe duidelijk wil je het hebben?
6 0
AjaxPassion
De jeugd moet je hier los zien. O19 speelde met een veel jonger elftal dan PSV, De manier waarop was echter om te janken. Bij O17 weet ik niet hoe ze nu aan het verliezen zijn, maar daar staan ook een hoop jonge(re dan PSV) op het veld.

Voor de rest is verliezen in de jeugd helemaal niet erg -wekt misschien nog wat revanche gevoelens op- want er staat verder niet veel op het spel. Enkel in de Future Cup, bij de A1 en dus in de Youth League.
3 -3
RayJordaan
Tja counteren is ook niet mijn stijl hoor maar blijkbaar zijn die boertjes daarin vaak succesvol als ze tegen ons spelen. Of ze daar later profijt van hebben is een tweede natuurlijk.
3 0
3*stars*3
Ze weten ook dat het op zo'n manier moet om de prijzen binnen te halen.
Ajax heeft zijn eigen identiteit en die kakkies (normaal gesproken) ook.

Zo'n debacle als in Doetinchem zou psv natuurlijk nooit overkomen want die gooien het dicht na een voorsprong maar jij weet ook dat wij en NL media er schande van spreken als Ajax zo'n systeem zou hanteren.
Bij die boerjes tunen ze die jochies al vroeg met dat countervoetbal.
Leuk maar zegt ook genoeg dat er geen 1 speler uit die opleiding, een wereldtopper is geworden en NEE Memphis gaat em ook niet worden.

En ik heb het nu niet tegen jou maar het lijkt er laatste tijd op, dat Ajax prijzen moet winnen en maakt voor een aantal fans niet uit hoe.
Zo desperate voor prijzen maar ik ben persoonlijk geen fan geworden van Ajax om de prijzen.
Ik kijk nog steeds met een goed gevoel naar vorig seizoen en seizoen van Jong met Frenkie, Nouri en Donny/Eiting op middenveld.
Ook geen prijzen maar wel heerlijk voetbal.
2 -4
RayJordaan
Al denkt Memphis zelf daar anders over :,)
0 0
3*stars*3
Haha, die riep laatst dat Cristiano op zijn 24e ook niet zo ver was.
Cristiano slaagde wel bij United en had toen al wat kampioenschappen, CL beker, etc en owja een gouden bal.

Memphis heeft nu een leuke fase in de Franse competitie maar ik denk gewoon niet, dat Memphis ooit een topper gaat worden.

Maar ok, gaat nu over o-17 en we zullen zien hoeveel van deze jongens we binnen een paar jaar in het 1e zien. ;-)
4 -2
Redrum
Counteren is verschrikkelijk laf en hoort alleen bij degradatieploegen die moeten overleven. Op zon manier prijzen winnen is gewoon schaamteloos.
2 -4
rodnet
Zelden zo'n onzin gelezen. Counteren hoort absoluut niet bij Ajax maar met counteren vanuit een gesloten verdediging is qua tactiek voor veel ploegen helemaal niets mis.
2 -1
zuidzuid
Real madrid wint al jaren zo de prijzen. Dat eeuwige getik rond de 16 wat barcelona in de tijd van Xavi deed zie je ook nergens meer.
3 0
RayJordaan
Thuis zeker idd
0 0
***1900***
Onder 17 oogt erg zwak sinds de Future Cup. Zonde want het is echt een leuk elftal.
2 0
Redrum
Dit jaar overwint het anti-voetbal helaas. De lafheid wordt beloond
5 -4
frisooooooo
Volgens commentator van de dames onder 17 2-0 achter...

0 0
3*stars*3
'PSV lijkt op voorsprong te komen na een tweede COUNTER' -_-
0 -2
RayJordaan
2x verliezen van de lampies zo kort is nooit leuk
2 0
didierajax020
Ook PSV u17 kan tegen Ajax kampioen worden en staan voor..
2 -1
Bky
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat PSV expres gaat verliezen. Ze doen namelijk niet mee om kampioen te worden.
7 -2
Tikitaka
Weet iemand of er een livestream van deze wedstrijd is?
0 -1
RayJordaan
Op YouTube niet iig, daar wordt de Ajax dames uitgezonden.
1 0
AbdelhakNouri22
Waarschijnlijk niet. Als hij op de toekomst werd gespeeld dat werd hij wrs wel uitgezonden op de youtube van ajaxtv.
0 0