Ajax 1 begint te 'kriebelen' bij Gravenberch

FinnDekker, 24-04-2018 om 13:27, 7955 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Na de verloren partij tegen PSV heeft Ryan Gravenberch ontzettend lopen balen. De titelkansen van Ajax onder 19 zijn door de zeperd op De Toekomst nihil en dat is een teleurstellend gegeven. 'We hadden zeker kunnen winnen', aldus het talent op de site van Ajax.

Desondanks kan Gravenberch dit seizoen wel al tevreden terugkijken op zijn eigen ontwikkeling. 'Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ik nu basisspeler van Ajax O19 zou zijn. Ik begon steeds beter te spelen en dat zag John Heitinga ook. Hij gaf mij het vertrouwen en maakte van mij een basisspeler. Ik denk dat de trainer mij een goede speler vindt. Ik kan veel brengen voor het team, vooral in het creatieve gedeelte.'

De volgende stap voor de middenvelder lijkt Jong Ajax, maar Gravenberch denkt op vijftienjarige leeftijd al verder dan dat, namelijk minuten in het eerste. 'Het begon te kriebelen toen ik Jurgen (Ekkelenkamp, red.) zijn debuut zag maken. Dan zie je hoe snel het gaat. Voordat je het weet kan ik het zijn, of iemand anders. Dat beseffen we allemaal.'

De verwachting is dat Gravenberch deze zomer tekent bij Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Goh, dat hij nog niet zegt dat het hem verbaasd dat Real, Barca en Bayern nog geen contact met z'n manager hebben opgenomen.
0 -2
Joseph
Ajax moet geen spelers meer laten debuteren onder de 18, de kans dat ze een contract tekenen als ze al een seizoen 2 goede wedstrijden gespeeld hebben is klein. Dat zie je nu met die ondankbare Kluivert, daar moeten we van leren.

Nu gaat Gravenberg een 3 jarig contract tekenen als hij 16 wordt, debuteren op zijn 17e en dan gaat hij niet meer verlengen.

KNVB moet snel ingrijpen, nu mag een jeugdspeler volgens mij maar voor 3 jaar tekenen, dat moet zo snel mogelijk naar 5 jaar! Anders zal Kluivert geen uitzondering zijn..
2 0
bremovic
neem hem gewoon laatste wedstrijd mee en laat hem invallen!
0 -3
Mikes
Mag niet, dan is Gravenberch nog geen 16 jaar en mag je dus geen prof debuut maken.
5 0
mistermiyagi
Freddy Adu wel eens gezien ;)
1 gegeven.
0 -2
trodat4030
Freddy Adu viel niet onder de regels vd KNVB, maar onder die van de MLS.
1 0
trodat4030
Persoonlijk denk ik dat u19 op het moment perfect is voor hem. Ik vind hem daar nog niet 3 vd 4 wedstrijden er absoluut bovenuit steken wat ie bij u17 wel deed. Hoeft natuurlijk ook helemaal niet, deze knaap mag nog niet eens betaald voetbal spelen, dus nu is u19 sowieso z'n plafond qua leeftijd, maar imo moet hij dat wel eerst worden voordat hij klaar is voor de volgende stap (Jong). Na de zomer lekker met Jong op trainingskamp en dan lekker aankijken of ie direct in Jong begint of nog met u19 z'n wedstrijden gaat spelen. Snap wel dat t kriebelt als je naar bijv Ekkelenkamp kijkt, maar je bent ruim 2 jaar jonger, jouw tijd komt echt snel genoeg.
9 0
chuckie88
Verwacht ook dat hij eerst in O19 begint en dan bij goede ontwikkeling vanaf de 2e seizoenshelft aansluiten bij Jong
2 0
Ajax#1900
Of gewoon net als Odegaard op z'n 15 laten spelen gewoon omdat het kan in de laatste wedstrijd. Dan tekent hij bijna gegarandeerd een contract als hij 16 is ;)
1 0
Mikes
Mag niet in Nederland. Een speler van 15 jaar mag niet zijn profdebuut maken.
3 -1
Ajax#1900
Ah oké, thanks. Onzinnige regel eigenlijk.
0 0
Lazell
Is dat zo? Dacht dat je pas vanaf je 16 een profcontract mocht tekenen. Dat dat los staat van debuut.
0 0
trodat4030
Dat is zo, Boadu van AZ moest ook wachten tot hij 16 was voordat hij in Jong AZ mocht spelen en dat was zelfs toen nog in de 2e divisie. In de Scandinavische landen (iig Noorwegen en Denemarken) ligt dat iets anders, daar mogen ze ook op hun 15e al een contract tekenen. Daarom kostten Eriksen en Andersen en co indertijd ook flinke knaken, ondanks dat ze pas 16 waren.
2 -1
sjaakahz94
Is niet waar. Boadu heeft zijn debuut op 15 jarige leeftijd gemaakt bij Jong Az, ook zelfs jongste doelpuntenmaker ooit geworden in de 2e divisie.
3 0
trodat4030
Je hebt gelijk, ik dacht dat de 2e divisie onder betaald voetbal viel, maar dat blijkt niet zo te zijn. Desondanks moet Gravenberch wel tot z'n 16e wachten tot ie z'n debuut in Jong mag maken, want de JL valt wel onder betaald voetbal en dus die regel van 16 jaar.
0 0
marrene
Volstrekt idioot. Dat heel vroeg laten debuteren van spelers wekt inderdaad verwachtingen bij anderen en mss ook wel teleurstellingen als ze in hun visie niet snel genoeg mogen debuteren. Je moet oppassen dat spelers niet teleurgesteld weggaan. Dan werkt het averechts. Is toch niet te geloven, een jongen van 15 jaar die zegt dat het begint te kriebelen. Waar eindigt het?
Ze heten niet allemaal De Ligt die dat waar an maken. Maar dat zijn uitzonderingen. De jeugdspelers hebben last van schromelijke zelfoverschatting. En dat komt door het beleid om steeds maar weer jongere spelers door te laten stromen. En dan maar klagen dat de kwaliteit achteruit holt. Daar die jongens niets aan doen, dat is de club schuld die gewoonweg irreële standpunten nastreeft.
4 -5
Mikes
Nah Gravenberch is toch ook zon uitzondering? Gravenberch is een uniek talent die je eens in de zoveel jaar in je jeugdopleiding hebt lopen.
4 -4
Mikes
Heerlijke speler, met zowel loopvermogen als creativiteit. Heel erg complete middenvelder. Zal mij niks verbazen als die in de zomer of winter mee op trainingskamp gaat.
2 -1
altijdwelwat
Een complete middenvelder kan je hem niet noemen , want hij is vooral bezig met balbezit. Zonder bal moet er nog erg veel gebeuren, maar dat hij potentie heeft is duidelijk.
1 0