[Update] JL wil reële opleidingsvergoeding

FinnDekker, 25-04-2018 om 08:35, 34314 views, Brabants Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Beloftenteams in de Jupiler League zullen in de toekomst moeten werken met vaste selecties. Die wens sprak Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, uit in het NOS Sportforum op maandagavond.

Momenteel heerst er bij veel Jupiler League-clubs en hun aanhang onvrede over het selectiebeleid van de beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Zo zijn de teams op maandag vaak een stuk sterker dan op vrijdag, wanneer veel spelers al bij de selectie van het eerste elftal zitten. Pure competitievervalsing, meent men.

Boele kan zich daarin vinden. 'Dit moet wat ons betreft aan banden worden gelegd. We willen naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus. Dan heb je een eerste en een tweede elftal. Tijdens de winterstop kun je dan weer spelers overschrijven.'Volgens Boele is er al 'een verbeteringsplan dat klaarligt', waarover hij graag in gesprek gaat met andere partijen, zoals de eredivisie. 'En dan heeft Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.) de schone taak om een bemiddelende rol te spelen.'

Eén van de grootste veranderingen die plaats zullen vinden als dit plan doorgang vindt, is dat spelers uit het eerste elftal, wanneer ze geblesseerd raken, plotseling niet meer kunnen revalideren in het tweede elftal. 'Ron Vlaar die één of twee wedstrijden in Jong AZ warmdraait... Dat doet hij maar in een oefenwedstrijd met het eerste elftal. Maar niet in onze competitie, want dat is een competitie die we heel serieus moeten nemen', aldus Boele.

Update - 08.37 uur (25 april 2018)
Naast vaste selecties wil de Eerste Divisie ook een vergoeding ontvangen voor de deelname van beloften, namelijk anderhalf miljoen per club. 'Clubs uit de eerste divisie vinden een opleidingsvergoeding ­reëel, omdat die competitie ertoe bijdraagt dat jonge talenten van topclubs zich sneller ontwikkelen. Daardoor kunnen ze eerder aansluiten bij de eerste selectie of verkocht worden', valt onder meer te lezen bij het Brabants Dagblad.

Om de spanning weer terug te krijgen, hoopt de Jupiler League ook op een verandering in de opzet van zowel promotie als degradatie. 'Bijvoorbeeld door twee clubs rechtstreeks naar de eredivisie te laten promoveren. Verder wil de eerste divisie dat de kampioen van de tweede divisie verplicht wordt te promoveren. Dat is dit seizoen niet het geval, waardoor er ook geen club uit de eerste divisie degradeert.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Wat een wereldvreemde man..
Los van de anti-Ajax praatjes die natuurlijk normaal zijn in het NL voetbal:

-Hoe wil je 1,5 miljoen aan Jong Utrecht gaan vragen? Dat is 10% vd begroting van FCUtrecht.

-Geblesseerde basisspelers fit laten worden in een oefenwedstrijd, midden in het seizoen?
Wie de voetbalkalender bekijkt, snapt dat daar geen tijd voor is (zeker als je Europees speelt).
Ook is met 11 spelers 90 minuten voetballen voor wedstrijdritme van 1 speler erg inefficient.

-Last but not least: De Jong teams zijn bij de JL gekomen omdat die competitie niet spannend en attractief genoeg was door weinig doorstroming etc. Nu is er een fucking spannende competitie, meer kijkers en goede prestaties van de Jong teams, maar moeten ze ineens dik gaan betalen om mee te mogen doen aan deze topliga die een geweldige 'opleiding' vormt...

Laten we de eerst titel pakken en ons daarna terugtrekken voor volgend jaar.
Vanuit de uitgangspositie dat wij niet meedoen mag hij dan evt. een nieuw en veel beter voorstel doen om ons over te halen.

Sowieso horen de voorwaarden voor het komend seizoen allang duidelijk te zijn, niet dat ze 2 weken voor het begin vd competitie ineens zeggen dat er ff een paar miljoen afgetikt moet worden.
1 0
Obnoxious
De eerste reactie van iedereen hier zal zijn: Wat een onzin dat Ajax moet gaan betalen voor deze clubs!

Echter, wil je een gezond voetballand hebben, dan moet er toch evenwicht zijn. Op dit moment hebben clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ vele malen meer te besteden dan andere clubs. Het zou heel gezond zijn voor de Jupiler league als daar eens wat meer geld heen zou gaan. Wij klagen allemaal al jaren over het belabberde niveau van de Eredivisie en al helemaal over de dramatische Jupiler League. Laten we dan ook met zijn allen proberen daar iets aan te doen. Zo'n 1,5 miljoen investeren is voor de grote clubs nou niet echt een aderlating te noemen, maar voor de jupiler league zou dit een enorme sprong zijn.

(Nu nog een landelijke stimulans voor jeugd opleidingen, zoals in Duitsland, en dan gaan we richting een gezond voetballand met een gezondere toekomst.)
0 -3
afcas
helpen we nederlandse clubs dan niet door 3x zoveel te betalen voor spelers dan dat buitenlandse clubs (of andere nederlandse clubs) hoeven te betalen voor dezelfde spelers? en door spelers die het 1e bij ajax niet halen gratis te laten gaan ondanks doorlopende contracten? ik ben het helemaal mee eens dat we in nederland allemaal moeten meehelpen, maar in het spelletje van geven en nemen is ajax juist degene die alleen maar geeft en niks kan krijgt.
1 0
Wereld
buiten het feit dat die opleidingsvergoeding onzin is..
..is er een reden waarom ze de jong teams dan niet gewoon standaard op vrijdag (of maandag) laten spelen?
0 0
Babayaka
Ook daar komt de aap uit de mauw. Het gaat weer eens om centen, niet over de samenstelling van de elftallen, maar de andere clubs willen meer poen.

Verrassend.
0 0
Leviathan
Lees ik hier nou echt dat ze geld willen omdat ze zogenaamd opleiden? Wat een zielige bende is dat JL toch
3 0
geendagsvlieg
Lijkt me eentje uit de categorie hoog inzetten. Utrecht en AZ kunnen die bedragen helemaal niet betalen.

Jong PSV en Jong Ajax zorgen voor gemiddeld hogere kijkcijfers en meer toeschouwers. En het risicio dat de beloftenteams weer uit de JL stappen is er wel degelijk.
0 0
Simon1
Het draait dus allemaal om geld...
1 0
debarbaar
Maar zoals Cruijff al zei. Elk nadeel heb z'n voordeel. Je hebt in het absurde voetbal 75% van de clubs nodig om een beslissing te kunnen nemen, ook als er 14 clubs in de eerste divisie nooit zullen acteren in de eredivisie. De debiele neefjes van de gekke voorzitter van Telstar Pieter de Waard kunnen dan mooi meestemmen tegen kunstgras in de eredivisie. Voor 16 keer een. anderhalve ton betaald door Az, Utrecht, Ajax, PSV en ook Feyenoord kunnen ze dan de Jan Smitjes van de eredivisie wegstemmen. Toch niet gek voor zo'n bedrag.
0 0
Joseph
Ajax zou geld moeten krijgen, enige team die de Jupiler League interessant maakt en niveau toevoegt..
0 0
Ferd
Simpele oplossing, jong Ajax, psv, Utrecht en AZ draaien wel mee in de competitie zodat ze wel de weerstand krijgen. De resultaten tellen niet mee voor het kampioenschap. Wel kunnen er nacompetitie plekken verdient worden tegen de ‘jong’ teams zodat het geen oefenwedstrijden worden.
0 -1
mistermiyagi
Ajax moet het Chelsea van Nederland worden, verhuur je talenten aan eredivisie clubs of stal ze elders.

Het niveau Jupiler League is alleen rendabel voor jongens onder de 19/20 jaar.
(daarna maak je de stap niet meer naar Ajax 1)
0 -1
Ozymandias
Zo'n opleidingsvergoeding vind ik persoonlijk absurd. Wel zou ik het verstandig (en eerlijk) vinden als vanaf volgend seizoen alleen spelers onder de 21 jaar voor zowel het eerste als Jong Ajax uit mogen komen. Dan wordt de doorstroom van talenten niet tegengehouden maar kunnen wat oudere spelers niet meer met Jong Ajax in de Jupiler League meespelen als ze in hetzelfde halve seizoen wedstrijden voor het eerste spelen. Als dat dit seizoen al van kracht was geweest was de doorstroom van Mazraoui niet tegengehouden maar had Orejuela niet voor zowel het eerste als Jong Ajax kunnen spelen.
1 0
chrisjuhhh
Uhhhmmm ff denken , dus Ajax , PSV , AZ en Utrecht betalen ieder 1.5 miljoen dat is dan 6 miljoen investeren ????

verdeling Jupiler is € 7.000.000,00 dus op 1 miljoen na net zoveel , onderwijl krijgen deze 4 clubs geen TV gelden uit deze pot let op GEEN !

Dus 16 clubs verdelen die 7 miljoen .
1 0
Panama
Krijgen we voor de prijs dan ook 18 waardooge tegenstanders? Of verkoopt de helft zn wedstrijden en kan de andere helft er helemaal niets van
1 0
talent020
de JL krijgt het wat hoog in hun bolletje, waarom kijken er zoveel mensen naar de JL? omdat Jong Ajax, PSV en AZ en Utrecht daaraan meedoen, deze clubs zouden op hun beurt ook wat eisen neer mogen leggen, om te beginnen dat elke JL club afstapt van kunstgras om maar eens mee te beginnen...
1 0
ajaxinho
Hahahaa!

Wie moet opleidingsvergoeding betalen??
0 0
ARUCAMBA
hoeveel zelfopgeleide internationals heeft psv afgeleverd?
1 0
Michelinho
27, toevallig gisteren opgezocht.
0 0
MNJ7
En wij ? Denk toch heel wat meer
0 0
Ferd
Die anderhalf miljoen krijgen ze al door veel meer media aandacht plus volle stadions als Jong Ajax langskomt
0 0
Bjorn
Het is wel héél onrustig bij onze JL vrienden nu Jong Ajax bijna de titel pakt hè? Een titel zonder enige directe gevolgen.
0 0
ARUCAMBA
laten we eisen dat we alleen nog op echt gras willen spelen en niet op plastiek, als we het dan toch over competitie vervalsing hebben
0 0
Welja
hahahaha. opleidingsvergoeding. Bij PSV moeten ze de kwaliteit van de opleiding omlaag schroeven anders worden ze te gemakkelijk kampioen in de JL.
2 -1
Redrum
Psv is zoals gebruikelijk zijn tijd weer ver vooruit. Waar Jong-Ajax vol voor de titel gaat is het juist Jong-Psv dat dit jaar het meest geleerd heeft en dus zijn hun spelers sterker geworden dan die van ons. Hun filosofie is briljant: je laat spelers tot hun 23e bij het tweede meespelen in de JL en daar laat je ze regelmatig express op hun snufferd gaan. Dan heb je na een paar jaar een hele mentaal sterke jongen van 23 die staat te popelen om verhuurd te worden aan een eredivisieclub.
2 -1
marrene
Die zijn van de pot gerukt. Laar die rotzooi zichzelf lekker saneren.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ajax kan zich beter terugtrekken, dan die 1.5 miljoen betalen. eens kijken wat fox dan zegt tegen ze, ik denk dat ze dat meer geld kost dan 1.5 miljoen.

die jl clubs denken dat er mensen geïnteresseerd zijn in de jl, nou misschien een paar duizend per club met een aantal uitzonderingen. Komt Ajax op bezoek, dan zitten de tr ibunes eindelijk een keertje vol, en het is het hoogtepunt voor je eigen selectie om kennis te mogen maken met de beste talenten van Nederland.
0 0
Bky
We hebben die vergoeding dit jaar al betaald aan Fortuna. Dus dat is mooi geregeld.
3 0
Redrum
Ik heb ook het gevoel dat Fortuna dit jaar wel blij is met Ajax en Jong-Ajax.
2 0
Bennyben
Vaste selecties kan toch niet als Ajax 1 midden in het seizoen een blessure of schorsing heeft kan je niet meer door selecteren van jong Ajax, kortom dan heb je niks meer te zoeken in de JL want zo zouden jonge jongens zoals bijv de ligt of een kluivert nooit meer de kans in Ajax1 hebben gekregen.
0 0
trodat4030
Dat kun je gewoon omzeilen. Namelijk contract ontbinden en als 'transfervrije' speler oppikken voor t 1e.
0 0
Michelinho
Dat kan alleen maar als het contract tijdens het transferwindow ontbonden is, anders is een speler pas weer bij het volgende window speelgerechtigd.
Volgens deze wens kunnen ze sowieso spelers tijdens die windows overhevelen.
0 0
Bky
Haha en dan opeens zit je speler bij een andere club zonder dat je er wat aan kan doen.
1 0
Fairsquare
En dit ook ja, haha. Je kunt als club je woord aan een speler geven en vice versa, maar er zit wel een enorm risico aan vast.
0 0
Fairsquare
Ik denk niet dat je als speler heel blij wordt als zomaar even je contract ontbonden gaat worden. Bovendien lost dit niks op. Het gaat er namelijk om dat je, wanneer je van JA naar het eerste gaat, daarna niet meer terug kan omdat dit niet mag. Als je als transfervrije speler in Ajax 1 komt, kun je daarna ook niet meer terug naar Jong Ajax.
0 0
trodat4030
Daar had Bennyben het niet over, die had het over doorselecteren van Jong naar 1, niet andersom. Daarnaast denk ik dat elke speler van Jong met liefde z'n contract ontbind als hij 10 sec later z'n handtekening kan zetten onder een contract die hem de vrijheid geeft in Ajax 1 te spelen. Daarvoor zitten ze toch bij Jong? En dat gebeurt natuurlijk niet 'zomaar', dat gebeurt natuurlijk gewoon in overleg. Overigens kun je dezelfde truc gewoon herhalen als iemand weer terug naar Jong moet.
0 0
geendagsvlieg
dat kan niet, je kan alleen voor een nieuwe club spelen als je al transfervrij bent tijdens de voorafgaande transferwindow
1 0
Fairsquare
Hmm, ik weet niet, ik denk dat het lastiger is dan dat. Als er regelgeving wordt gemaakt zullen ze echt wel rekening houden met manieren die gebruikt kunnen worden om de regel te ontwijken om het dicht te timmeren. Bovendien, als ik er vanuit ga dat het zo is als het artikel schetst, heeft het eerste ook een vaste selectie waar ze mee moeten werken. Dan zou het niet uitmaken of de speler nou vanuit een andere selectie is of op papier volledig nieuw is. Dan is een vaste selectie een vaste selectie.
0 0
geendagsvlieg
Spelers van JA mogen altijd met het hogerspelende Ajax 1 meedoen.
0 0
korem
Maar dan mogen ze niet weer terug bij jong Ajax gaan spelen. Dus een talent een invalbeurt in Ajax gunnen word dan dus lastig
0 0
trodat4030
Maar straks dus niet, dat is dus wat ze willen veranderen.. Staat gewoon in de tekst..
0 0
geendagsvlieg
Het voorbeeld dat gegeven wordt is Ron Vlaar, een speler van het 1e die meedoet met het 2e.

Als een Eiting na een invalbeurt bij het eerste niet meer mag meedoen bij Jong Ajax, dan is dat met afstand de grootste verandering die ze willen invoeren en is het voorbeeld van een geblesseerde speler die ritme opdoet bij het tweede niet noemenswaardig.

Als die wel het geval is, dan stappen de beloftenteams gegarandeerd uit de Jupiler League.

Mocht dit wel de uitleg zijn van de term "vaste selecties", dan lijkt me dat de leeftijdsgrens die nu gehanteerd wordt ook komt te vervallen als je tegen competitievervalsing bent..
0 0
reaguurder
Volgens mij leren de Jupiler League spelers meer van het spelen tegen Ajax-jeugdspelers dan andersom, gezien de stand.

Dat gezegd hebbende denk ik dat anderhalf miljoen wel op te hoesten is.
1 0
Redrum
Dat denk ik ook. Bij de JL-clubs heb ik vaak niet het idee dat er echt een tactisch plan achter hun manier van spelen zit. Door Jong-Ajax en Jong-Psv krijgen de clubs in de JL de kans om vier potjes per jaar tegen clubs te spelen die wel een plan hebben. Namelijk Ajax: aanvallend en dominant voetbal en psv: vies anti-voetbal met 10 man achter de bal. Zo leren ze om te gaan met twee speelstijlen die in de eredivisie vaker voorkomen.
0 0
Redrum
Ik stel voor dat Jong-Ajax per gewonnen wedstrijd een vernedercompensatie betaalt aan de club die ze verslagen hebben. Iets van 10.000 euro. Dan kunnen ze daar een mental coach van betalen en een flinke voorraad tissues.
3 0
Bennyben
Hahaha KNVB is de weg helemaal kwijt ik hoor ze steeds gekkere dingen roepen, eerst de johan Cruijff schaal niet meer in de Johan Cruijff arena laten voetballen, vervolgens een Nijhuis elke week weer laten fluiten terwijl hij de spelregels niet eens kent, dan die rare wedstrijd tegen nek overspelen door een fout van de KNVB en nu dit weer, de belofte teams zijn juist in de JL gekomen omdat niemand daarin wilde voetballen en nu moeten ze nog geld meebrengen ook het moet niet gekker worden.
4 -1
geendagsvlieg
Dit komt niet vanuit de KNVB, maar vanuit de clubs die nu in de Cooperatie Eerste Divisie zitten.

En dat je daar nog twee plusjes voorkrijgt verbaasd me eigenlijk ook niet meer..
2 -3
Nosky
Vergoedingen, en daarmee dus meer inkomsten, zou ik op zich een prima idee vinden voor de JL. Het zal wellicht kunnen bijdragen een een hogere kwaliteit van de competitie.
Voor Ajax zal 1.5 mio aftikken geen probleem zijn, maar voor die anderen?

Maar twee teams direct promoveren naar de ED?
Mijn idee is meer om vanaf volgend jaar juist 5 teams direct te laten degraderen, en er slechts één toe te laten tot de ED.

Willen we nog iets van het voetbal maken in Nederland, qua niveau, moeten we van hal die handhaafdoelstellers af. Ik pleit voor een grote JL, als in veel deelnemers dus een (fysiek) intensief schema, en een kleine ED, (10-12 teams) met een dubbel programma. Dan speel je als Ajax dus het dubbel aantal topwedstrijden, en zijn alle wedstrijden die je speelt van een hoger niveau. Alleen daar worden spelers beter van.
Gerommel tegen een degradant op kunstgras, daar wordt niemand wijzer van.

Bijkomend is, dat de amusementwaarde van de competitie omhoog gaat, en bij slimme marketing ook de inkomsten. Dat heeft weer tot gevolg dat meer geld onder minder clubs verdeeld hoeft te worden. Kunnen we misschien weer enigzins aanhaken bij landen/competities die ons inmiddels voorbij gestreefd zijn.
Dan is het ook veel minder een probleem om vergoedingen de betalen voor beloftenteams in de JL. Die worden op hun beurt ook weer meer uitgedaagd en voorbereid op een zwaarder/intensiever programma.

En dan is het zaak die JL goed te gaan promoten en vermarkten. Als daar veel clubs spelen met een relatief grote aanhang, zal ook dat makkelijker worden.

Nee hoor, ik zou het wel weten. Gewoon een ED met clubs als Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Utrecht, Heerenveen, Groningen, Vitesse, ADO en PEC (op kunstgrasvoorwaarde). En dan een dubbel programma draaien.
Dát zou het Nederlands voetbal ten goede komen.
2 -2
Jornnn
Prima idee!

Ik zou ook graag de beker hervormd zien. Met een kortere KNVB beker en een Benelux beker. Heb je daar ook nog goeie ideeen voor?
0 0
Nosky
Geen idee. Ik denk dat een nationale beker redeijk heilig is, maar ben wel voorstander van samenwerking met Belgie.
Mag wat mij betreft alleen niet ten koste gaan van de nationale competities.
0 0
GeleenAjax
1,5 miljoen zou inderdaad een schijntje zijn voor een club als Ajax. Maar er staat 1,5 miljoen PER CLUB! Dat betekend dus 24 miljoen. Op te hoesten door 4 clubs. Voor Ajax en PSV is 6 miljoen ook nog wel op te brengen, maar is dat ook zo voor Utrecht en AZ?
En is dit een reëel bedrag? Voor hoeveel gaat een talent weg wat het eerste niet haalt vanuit welk 'jong' team dan ook?
0 -1
JesseMKB33
Wat zeg jij nou allemaal?
0 0
GeleenAjax
Wordt tijd dat jouw vakantie voorbij is...
0 0
JesseMKB33
Ha-ha, je begrijpt de tekst verkeerd en hebt blijkbaar niet opgelet bij rekenen, of je zit nog in groep 3.
0 0
marciano2212
Denk eerder dat ze per jong elftal bedoelen. Dus ajax 1,5 mil, psv 1,5 mil, az 1,5 mil en utrecht 1,5 mil.
3 0
Ajax412
Lijkt me geen verkeerd plan!
1 -2
Nosky
Is natuurlijk ook maar een idee, zijn ook zat tegenargumenten voor te verzinnen.
Maar dank voor je support.

Leuk dat mensen minnen, in plaats van er inhoudelijk tegenin te gaan. Dan kom je namelijk een stuk verder. Want face-it, we zitten in een neergaande spiraal, en de KNVB doet al jaren precies niks om dit te veranderen.

Je zult íets moeten doen om die lijn omhoog te vinden. En dan moet je juist buiten bestaande kaders denken, en daarover discussieren.
Er zijn zo tien, twintig maatregelen te noemen die in meer of mindere mate kunnen bijdragen aan een hoger niveau van ons voetbal of meer inkomsten uit commercie.

Laten we dat eens doen, lijkt me een interessant proces.
1 0
Aeter
Probleem met dit soort plannen is dat clubs te veel weerstand bieden hiertegen. Want ze hebben allemaal een zegje en evenveel recht van spreken. En dus winnen de ploeterclubs het altijd. Het plan zou ideaal zijn en de eredivisie veel beter maken inderdaad, maar ja clubs Heracles gaan dan huilen en calimero schreeuwen.
0 0
Nosky
Is waar en het zou ergens ook heel onrechtvaardig zijn, maar dit helpt ons geen steek verder. Daarbij, veel van die kleine clubs rommelen met kunstgras, dus die hebben geen recht van spreken.

Weet niet hoe dergelijke besluitvorming gaat, maar 10 tot 12 clubs winnen het in meerderheid van 2 tot 8 clubs.

Dus als een stuk of 10 de koppen bij elkaar steken, is het zo geregeld zou je zeggen.
Geeft wat weerstand en huiliehuilie, maar ik denk oprecht dat op de langere termijn, ook deelname in de JL daarmee lucratiever wordt.
0 0
GregNeck
Goed plan, maar welke 10 clubs gaan de koppen bij elkaar steken?

De nummers 1 tot en met 10 van het laatste seizoen? Stel een promovendus wordt toevallig een keertje nummer 10, sluit je dan een andere club die jaar in jaar uit subtop speelt en toevallig een keer 11de eindigt?

Of de clubs met de grootste suportersaantallen? Probleem daarvan lijkt me duidelijk. Daarmee garandeer je geen kwaliteit.

Het idee lijkt me echt prima, alleen de uitvoering ervan is denk ik nauwelijks mogelijk.

Het zou mooi zijn als er eens een keer wat vernieuwende ideëen worden doorgevoerd. Helaas is de voetbalwereld zo conservatief als de pest. Een idee van een video-ref heeft al de grootst mogelijke moeite om doorgevoerd te worden, laat staan een complete wijziging van de competitie-opzet.
0 0
Ruff Rhythim
Ik zou ook voor een kleine competitie gaan met een dubbel programma. Vind ik al heel lang de beste optie.
Maar zolang er "democratisch" besloten wordt in het Nederlandse Betaalde Voetbal zal dit er echt nooit van komen.
Eigenlijk wordt er niet eens democratisch besloten, want 5/6 van de betaalde voetbalclubs moet het eens zijn met welke wijziging dan ook, volkomen belachelijk.
0 0
Nosky
Als het democratisch besloten wordt, is er dus geen enkel probleem om met 10 clubs dit er doorheen te drukken binnen de Eredivisie. Dan is het een kwestie van lobbyen.

Of hebben de JL gangers ook een stem in dergelijke beleidsbepalingen?
0 0
PJK54
Wat een onzin.
Ik stel voor een beloftecompetitie op te zetten, volgens mij is die er ooit al eens geweest, waarin deze teams tegen elkaar spelen en spelers ven het 1e gewoon mee mogen doen ik denk dat de JL binnen een jaar of 2 over en uit is daar wil geen hond meer naar gaan kijken.
1 -4
Ajax27
Wat denk je dat er was voordat de beloftenteams in de JL speelde? Juist, een beloften competitie waar de weerstand veel te laag was. De nummer 1 reden om de sterke beloftenteams in de JL mee te laten draaien. En wat blijkt... binnen een paar jaar worden ze bijna kampioen. Lachwekkend niveau gewoon, maar nog altijd sterker dan alleen een competitie met beloftenteams waar niemand op af komt.
1 0
geendagsvlieg
Beloftencompetitie bestaat nog steeds, heet nu Reservecompetitie.

Twee poules van 8 en playoffs voor het kampioenschap.
0 0
Luie
misschien in een belofte Beneliga met de 6 beste jeugdopleidingen van elk land. dat zou ik dan nog wel willen volgen. de JL hebben we na dit jaar toch al uitgespeeld.
1 0
GeleenAjax
In verschillende buitenlandse competities spelen de tweede elftallen mee in de lagere competitie. Alleen hier in Nederland hebben we weer wat te zeiken...
Voor een vaste selectie valt wel wat te zeggen, maar verder...?
0 0
LS16
Het niveauverschil tussen de beloftenteams is te groot voor zo’n competitie. Dat is voor de ontwikkeling van de spelers van Jong Ajax totaal niet aantrekkelijk. De enige beloftenteams die enigszins een niveau halen, spelen al in de JL.
3 0
Vlieske
En dit allemaal omdat jong ajax kampioen wordt. Was het jong psv geweest dan was het geweldig voor het Nederlands voetbal geweest en was er niks veranderd.
3 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha net alsof die JL clubs iets te willen hebben met hun prutsvoetbal.
3 0
arigold
Wat een kinderachtig gedoe, het komt op mij echt over als Calimero-gedrag. Als we het niet op het veld kunnen winnen op basis van kwaliteit, dan gaan we maar andere regels verzinnen. 1,5 miljoen, wat een giller, dan zetten we toch onze eigen competitie op...
4 0
Sunstridr
Ik ga alleen het engels gezegde "Don't bite the hand that feeds" hier laten.
6 0
Barra
Een vergoeding voor deelname is opzich wel reeel lijkt me, want voor JA is het echt een toegevoegde waarde gebleken
2 -1
Michelinho
En de beloften zijn ook van toegevoegde waarde gebleken: het niveau gaat omhoog, meer toeschouwers en TV-gelden, wat op zijn beurt weer meer sponsorgelden betekent.
0 0
Adamoost
1.5 miljoen is alleen veelste veel denk ik. Dat is volgens mij nog meer dan dat ze krijgen van de tv rechten. En wie zou dat moeten betalen Ajax, PSV Az en Utrecht? of de KNVB? en als de clubs het zelf moeten doen dan is 6 miljoen te veel lijkt mij. Voor AZ en Utrecht is dat meer dan dat ze maximaal kunnen uitgeven aan een transfer.
1 0
Barra
Het bedrag had ik overheen gelezen, maar dat is idd veel te veel. Een soort van vergoeding voor deelname zou ik niet onterecht vinden, want de deelnemende clubs plukken er natuurlijk wel de vruchten van. De vergoeding moet dan uiteraard betaald worden door de deelnemende clubs en dit hoeft geen groot bedrag te zijn, maar voor de JL is elk bedrag mooi meegenomen.
0 -1
RusselWestbrook
1,5 miljoen is voor Ajax en PSV niets natuurlijk, maar de andere jong teams gaan daardoor afhaken. Voor AZ is dat bijna 10% van de begroting bijvoorbeeld en dat is echt veel tw veel.
3 0
NotForSale
Zijn ze helemaal knetter geworden
3 0
Bky
Haha.

Prutsers.
4 0
Ar
Ach wat. Bakker is 17 jaar en speelt al een hele tijd niet meer in Jong omdat ie vast bij het eerste zit.
Cassiera speelt de laatste tijd vaker niet dan wel in Jong,
Ook Mazraoui is doorgeschoven naar het eerste.
Kristensen heeft maar enkele wedstrijden gespeeld voor Jong. Zit nu bij het eerste.
Ajax heeft Dolberg na zijn blessure geen ritme laten opdoen bij Jong, hoewel dat kon en mocht.
Tegen Jong Pisv werden de 2 beste spelers, de A junioren Sierhuis en Matusiva er na een uur af gehaald omdat ze een paar dagen later ook mee zouden gaan met het eerste, en speelde bij lange na niet het sterkste elftal dat Jong Ajax kan opstellen. Doorstroming naar het eerste gaat dus duidelijk boven resultaat met Jong Ajax. Anders waren we al weken kampioen van JL geweest.
En daarnaast gebeurde het vorig seizoen veel vaker dat spelers van ons eerste speelden bij Jong. Ik kan me een wedstrijd herinneren in de aanloop naar een EL wedstrijd waarbij Tete, De Ligt en Riedewald (ook allemaal nog tieners) speelden, omdat ze enkele dagen later ook zo een halve finale zouden spelen.
Toch staat er nu een stabieler elftal dat wel kampioen wordt.

Ajax heeft ook enig beleid gevoerd mbt de Jupiler League. Het vastleggen van Doekhi, Johnson, het niet van de hand doen van Bergsma. Er staat nu meer dan vorig seizoen een kern, wat minder aangevuld wordt vanuit het eerste maar vooral vanuit de A1.
Eigenlijk zijn alleen Cassiera en Orejuela gehaald voor het eerste terwijl ze hun meeste wedstrijden spelen bij Jong, maar voor beiden geldt dat ze gezien hun leeftijd wel in Jong mogen.

Ik vind overigens wel dat er iets voor te zeggen valt dat Jong ploegen tot een maximum leeftijd is. Een Jong ploeg met een dertiger erin is geen eigenlijke Jong ploeg meer.
Maar wanneer tieners die bij het eerste niet spelen, wel spelen bij Jong vind ik dat niet bezwaarlijk.
Bakker is er voor zijn ontwikkeling meer bij gebaat zijn wedstrijden te spelen bij Jong Ajax, terwijl hij nu wel steeds bij de selectie van het eerste zit maar geen wedstrijdminuten maakt. Laat hem dan gewoon spelen.
7 0
Pierre Heno
Mag hopen dat Langeler jouw post eens goed doorneemt want je slaat de spijker op z'n kop Ar. Maar Marc Langeler praat liever dan dat hij eens goed luistert naar steekhoudende argumenten.
2 0
Oliveira
Max leeftijd vind ik onzin. In Spanje heb je ook een B team voor Real Madrid en Barcelona. Daar lopen ook jongens rond van 27-31 jaar en daar wordt ook niks over gezegd., dus waarom zou het in Nederland ineens wel een probleem moeten zijn?
2 0
edalm
dat is wel een vast team en kan niet wekelijks worden aangepast
0 0
Pierre Heno
De JL kun je niet serieus nemen want de kampioen promoveert niet zomaar en geen club die kan degraderen. Die Marc ( what's in a name!) Boele moet dus niet zo hoog van de toren blazen en mag blij zijn dat er 2e teams van toonaangevende clubs meedoen om de lage toeschouwersaantallen van de JL nog enigszins op te krikken. Daarbij speelt het merendeel van die clubjes ook nog 'ns op bewust te droog gehouden kunstgras en zijn de wedstrijden van zulk bedenkelijk niveau dat er bijna nooit iemand echt doorbreekt naar de kleredivisie waar het toch ook niet bepaald overloopt wat spelniveau betreft. In Europa zijn we wat niveau betreft reeds afgezakt tot hooguit de middelste regionen. Maar Marc Boele verheft zijn stem.........lachwekkend!!
1 -1
Michelinho
Dat niet kunnen degraderen uit- of promoveren naar de JL is alleen dit jaar vanwege aanstaande wijzigingen in de voetbalpiramide. Vooralsnog dan, want wélke wijzigingen zijn ze nog niet over uit. Da's dan wel weer/ook heel lachwekkend.
0 0
Keizer020
Eigen schuld, Veendam met een relatief kleine schuld failliet laten gaan maar FC Twente de hand boven het hoofd houden?
8 0
Oliveira
Hoezo competitievervalsing? Het is niet alsof de teams kunnen promoveren, sterker nog in het principe zijn het extra punten die de andere clubs kunnen krijgen als ze weten te winnen. Ajax,PSV, Utrecht en AZ maakt het waarschijnlijk vrij weinig uit waar ze eindigen op de ranglijst in de JL. Dit zijn compleet zinloze maatregelingen. Laat die zelfde KNVB maar eerst eens zorgen dat ze hun eigen administratie op orde hebben zodat we zeker zijn dat alle spelers die ingeschreven staan ook mogen en kunnen spelen.
2 0
trainerdv
Hou toch op... De eerste divisie was op sterven na dood toen de jeugdteams mee mochten gaan doen. Als Ajax komt zitten die stadionnetjes ineens weer helemaal vol. Wij kunnen dan onze topspelers weer ritme op laten doen. Win-Win. Competitievervalsing is het niet, zolang deze regels gewoon duidelijk zijn.
1 0
Jos1983
Zal niet veel uitkmaken wanneer er met vaste selecties gespeeld wordt. Er zal een vrije " wisseling" mogelijk blijven voor 21/22/23 jarigen. Iedereen begint nu over Cassiera maar die is 20 jaar en hoort gewoon in de jong ploeg, of gaan ze zeggen dat een JL ploeg geen transfers mag doen van meer dan 1 miljoen??
Ben er ook op tegen dat de JL een revalidatie competitie wordt. Het moet gewoon niet mogelijk zijn om spelers ouder dan 23 jaar weer klaar te stomen voor het eerste.. Dan kriijg je dus geen gevallen als Vlaar, Siem de Jong etc etc..
In Spanje werkt dit prima! daar kan een speler uit de selectie van Barca 1 geen ritme opdoen bij Barca B.. Kijk voorbeeld Affelay.. Prima, dan moet een vereniging daar zelf maar wat op verzinnen. De beloften teams brengen het niveau van de competitie omhoog dus altijd handhaven, maar met duidelijke regels.
5 0
Vierendertigste
Is die Boele in het verleden wellicht ook bij NEC in dienst geweest?
2 0
Dexy
Opmerkelijk dat je dit soort ideeën/voorstellen alleen hoort als Jong Ajax het goed doet en veel wedstrijden wint.

Als Jong PSV, Jong FC Utrecht of Jong AZ een bovengemiddeld goede periode draaien, blijft het daarentegen angstvallig stil.

Hetzelfde overigens met die welbekende kreet "Stop de Beloften!" die je veel supporters van JL-clubs hoort roeptoeteren. Die uitspraak gebruiken ze altijd als Jong Ajax op bezoek komt. Als Jong PSV, Jong Utrecht en Jong AZ op bezoek komen, hoor je ze ineens niet meer.
3 0
Henkstarr
Lijkt me toch dat je als club zoveel mogelijk sterke tegenstanders hebt zodat je eigen niveau ook omhoog moet en zal gaan. Anyway JL wie boeit t nou eigenlijk echt...
2 0
Brently
clubs in de jupiler league die niet opgewassen zijn tegen een wekelijks heel jeugdig jong Ajax met af en toe wat aanvulling van 1, wat overigens naarmate het seizoen vordert niet eens meer kan vanwege teveel wedstrijden in 1, moeten zichzelf eens achter de oren krabben of hun beleid wel deugd en wat ze überhaupt in de eredivisie te zoeken hebben.
6 0
Beretta
Kortzichtig gelul. In plaats van het als mogelijkheid te zien om het niveau naar een hoger niveau te tillen moet het naar beneden aangepast worden zodat de zielige en verongelijkte JL clubs leuk mee kunnen doen. Train beter, slimmer en imiteer effectief het beste wat je ziet. Zie het als mogelijkheid in plaats van belemmering.

Door zo'n instelling blijven we onderpresteren als land, zowel op nationaal als club niveau.
6 0
Joseph
Dit zijn gewoon treurige trucs om het niveau omlaag te halen. Zo kunnen grote talenten die op de bank zitten bij het eerste niet meer meedoen in de JL.

De regels zijn prima zoals ze zijn, al ben ik het eens dat je spelers als Vlaar er buiten moet houden. maximale leeftijd van 21 jaar, met uitzondering van de keeper.
4 -2
Labrador
Nu ik er over nadenk moet die hele JL op de schop. Het is toch van den zotte dat de huidige nummer 13 ( Dordrecht ) gewoon mee kan doen om promotie. Daar wordt de eredivisie niet sterker van. Ga terug naar 15 clubs. De nummers 1 en 2 promoveren direct en de nummers 3 tm 6 strijden om het 3e ticket doormiddel van play offs.
4 0
Ruff Rhythim
Die periodetitels moeten er sowieso af, achterlijk gedoe.

Net zoals de play-offs in de eredivisie voor die ene EL-plek, waar de nr 8 met een paar goede wedstrijden Europa in gaat, i.p.v. de nr. 4, waardoor je ook daar niet je sterkste- en eerlijkste afvaardiging Europa instuurt.
1 0
vincent_DV
Ik zou de Jupiler League misschien nog erger veranderen, alleen dan is promotie-degradatie naar de 2e divisie wel noodzakelijk, en op deze manier is het misschien wel interessanter. Ik zou de 20 teams verdelen in 2 groepen van 10, ingedeeld op regio(Noord/Zuid), Die spelen 2x tegen elkaar, hierdoor krijg je al meer derby's. Beide top 5's spelen daarna een nieuwe competitie waarbij de nummer 1 en 2 promoveren en de nummers 3,4,5 en 6 om het laatste ticket strijden. De laatste 5 van elke poule spelen om degrdadatie waarbij de nummer 10 degradeert en de nummer 9,8,7,6,5 spelen samen met drie Tweede divisie clubs voor Promotie/degradatie.Dan krijg je in mijn ogen meer goede wedstrijden in de Jupiler League.

Ik vind persoonlijk de play offs in de Eredivisie prima. Alleen omdat anders nu al de hele competitie bijna beslist was en niet meer spannend
Kampioen: PSV
vCL: vrijwel zeker Ajax
EL: Feyenoord,AZ en vrijwel zeker Utrecht
Nacompetitie: Roda JC en Sparta
Degradatie: Roda JC

Het is vrijwel onmogelijk dat dit niet zou gebeuren met de stand van nu. Dan is nu de competitie dus al geen zak aan. De play-offs zijn misschien niet helemaal eerlijk maar het zorgt wel voor wat spanning en extra inkomsten. Ik zou zelfs overwegen om de laatste 2 in de eredivisie te laten degraderen en dan de nummers 16 en 13, 15 en 14 tegen elkaar laten spelen om te bepalen wie de nacompetitie in gaat.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
competitievervalsing! Cassierra die vrijwel niet in het eerste speelt scoort vaak, dat kan niet want hij kostte 5 miljoen.
Volgens mij zijn er dit seizoen meer spelers geweest die vanaf de a1 in jong kwamen, dan spelers die van 1 kwamen.

Maar als die jl clubs failliet willen gaan en het gat groter willen maken met de ed dan moeten ze dat lekker doen. Jammer voor de clubs dat hun stadion dan niet meer vol is omdat Ajax niet meer op bezoek komt, en dat er niemand meer kijkt naar de competitie want wie heeft er nou interesse in Helmond sport tegen Top oss.
8 0
Jos1983
gozer is 20 jaar.. Men klaagt ook niet als er 4 a junioren opgesteld worden.. Sanchez zou voor Barca B gehaald worden, niemand die daar over zou klagen hoor..
1 0
Michelinho
Da's de pest van het hebben van twee onafhankelijke entiteiten: Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie die elk de eigen belangen voorstaan. En de o, zo bekwame en altijd eerlijk arbitrerende KNVB die daartussen moet bemiddelen, lekker man.

Eerlijker mag het best, maar laten we hopen dat het belangrijkste speerpunt wel blijft dat verbetering van het algehele niveau van het Nederlands voetbal leidend is en niet de belangen van het tweede niveau.

Ik vind het verder wel heel apart dat deze meneer de veranderingen zo snel wil invoeren.
De Eredivisieclubs hebben ongetwijfeld allemaal ontwikkelings- en doorstroomplannen voor hun jeugdspelers en zullen (nou ja, zouden, want het is nog niet rond) op deze manier drastische besluiten moeten nemen als in wie bij welke selectie komt, wel of niet aankopen doen, hoe breed maak je de eerste selectie en gaat dat niet ten koste van de speeltijd en ontwikkeling van je jeugd, etc.
Een beetje de tijd om zich aan zo'n ingrijpende regelementswijziging aan te passen zou toch wel het minste zijn dat je mag verwachten.
3 0
Redrum
Heel Nederland is er bij gebaat als Ajax zo sterk mogelijk is. De rest zou zich dan aan Ajax kunnen optrekken. Maar nee hoor, heel Nederland spant samen om Ajax zo klein mogelijk te houden. In plaats daarvan zien ze liever een smerig counterploegje of een veredelde knokploeg met hotseknotsebegoniavoetbal de prijzen winnen, om vervolgens weer volledig voor schut te staan in Europa. Ook deze geplande maatregelen zijn daar weer een mooi voorbeeld van.
3 -1
Michelinho
Tja, niemand klaagt als ze een speler van Ajax kunnen overnemen die het eerste niet haalt en ze voor weinig geld een kwaliteitsinjectie kunnen toepassen.
Maar dat geldt des te meer voor PSV-jeugd, want die haalt nog minder vaak het eerste dan die van Ajax.
1 0
Tecmessa
Beetje Calimero dit hè? Heel Nederland is er op uit om Ajax kapot te maken? Ik snap vanuit de Jupiler clubs heel goed dat dit de wens is, het is oneerlijk als jouw concurrent tegen een veel zwakker elftal speelt dan jijzelf, alleen maar omdat er in jouw wedstrijd 'topspelers' ritme moeten opdoen. Maar goed, vanuit het belang van Ajax, PSV, AZ en Utrecht gaat dit nooit goedgekeurd worden want het belemmert je doorstroom/flexibiliteit in je selecties veel te veel. Als je iemand hebt die de A-jeugd tijdens het seizoen ontgroeid, wil je niet maanden zitten wacht voordat je hem mag overhevelen naar Jong.
1 -5
Michelinho
"Zij" vinden ons te groot, da's pas Calimero.
Ajax kan altijd op dat beetje meer bij tegenstanders rekenen en ook in de media ligt alles wat Ajax betreft onder een microscoop.
Lees eens iets of kijk een voetbalpraatprogramma, het is altijd negatief als het over Ajax gaat. Het (ok: zeldzame) positieve of enige nuance worden vakkundig weggefilterd.
4 0
zuidzuid
Waar moet je t over hebben dan qua positiviteit? De prijzen de afgelopen jaren?

Enige was de finale europa league en de talenten die doorbreken en de record transfers.

Voor de rest is t toch ook ruk?
0 -3
Michelinho
Jaja, blabla. Het punt is dat het nog eens extra aangedikt wordt.
1 0
Redrum
Nee hier is niks calimero aan. Ik constateer gewoon iets en benoem dat. Ik snap dat het tegenwoordig ontzettend hip is onder wijsneuzen hier om alles calimero te noemen, maar jullie moeten echt de definitie eens wat beter gaan begrijpen. Wat ik hier aan probeer te geven is heel simpel: er is een mentaliteitsprobleem in Nederland op voetbalgebied en dat begint al bij de knvb. Jong-Ajax dreigt kampioen te worden. Wat willen alle andere clubs en de knvb opeens: dat Jong-Ajax het moeilijker wordt gemaakt en dat zij daardoor meer kans hebben. Kortom, de beste afzwakken zodat het verschil kleiner wordt. Zelf gaan ze niet beter voetballen hierdoor, maar ze staan misschien minder voor lul. Wat ze zouden moeten denken is: Jong-Ajax wordt kampioen, hoe kunnen wij zelf beter worden en zorgen dat dit niet meer gebeurd? Dan ligt de focus op jezelf versterken en gaat dus het algehele niveau omhoog, in plaats van dat alleen de beste minder goed wordt en de rest hetzelfde blijft. Dit gebeurd in mijn ogen ook vanuit de knvb op eredivisieniveau. Kijk maar naar vorig jaar: de knvb maakte er absoluut geen geheim van dat ze feyenoord kampioen wilden zien worden. Waarom? Om de competitie leuker, spannender of aantrekkelijker te maken? Wat schieten we daar mee op? Geen reet. De best voetballende ploeg hoort kampioen te worden, want die hoort Nederland te vertegenwoordigen in de Champions League.
1 0
Michelinho
Ik schreef net iets over nuance, dus laat ik die hier ook maar aanbrengen: Het is (nog) niet het plan van de KNVB, maar van de Coöperatie Eerste Divisie.
Verder zeker mee eens dat JL-clubs beter iets doen aan hun eigen niveau dan zich zó op dat van een ander te focussen.
Hoewel ik het bv. wel terecht vind dat NEC iets te klagen had toen een veredeld Ajax O19 tegen Fortuna verscheen omdat de beste JA-spelers in Portugal op trainingskamp met het eerste waren.
0 0
Lazell
Het geklaag is wel terecht. Als die clubs zich versterken, kan Ajax hun talenten langer in de JL laten ballen voor de weerstand en gaat het Jong Ajax niveau omhoog. Omdat Ajax genoeg middelen heeft en geweldige jeugdopleiding, zal Ajax altijd in staat zijn het beste JL-team samen te stellen, hoe veel die clubs hun niveau ook verhogen. Dan wordt Ajax (in theorie natuurlijk) altijd kampioen en wordt het een spek en bonen competitie.

Maar wil je dit wel veranderen? Er is een afweging die gemaakt moet worden. Wat staat voorop: het belang van het NL-voetbal, of het belang van een eerlijkere competitie op het tweede niveau. En in hoeverre is dat 2e belang te behalen met bijvoorbeeld: alle beloften teams op vrijdag.

Aangezien we als land in een gigantische voetbalcrisis zitten, opper ik het eerste belang. We moeten aansluiting vinden, als land en als competitie, met de wereldtop.
0 0
Michelinho
Ja, zoals ik hierboven ook al schreef: verbetering van het algeheel niveau van Nederland moet op de eerste plaats.
En als er altijd een beloftenteam eerste wordt geven ze die schaal lekker aan het hoogstgeplaatste JL-team, boeien.
0 0
RaynoFischer
Ojee jong Ajax wordt kampioen, dus er moeten maatregelen genomen worden!
Als voetballers als Dani de Wit al uitblinkers zijn zegt het meer over de competitie, want die is qua potentie niet meer dan rechter rijtje Eredivisie....
2 0
Redrum
Haha ja we hebben godverdomme iets van 40 % van de wedstrijden met Norbert Alblas op doel gespeeld. Dani de Wit heeft meer dan de helft in de basis gespeeld en Leon Bergsma is onze captain. Als zo'n elftal kampioen wordt moeten alle andere ploegen zich gewoon kapot schamen en hun mond houden. Zorg dat je zelf beter wordt zou ik zeggen. Maar nee hoor, lekker janken met zijn allen en vooral niet naar jezelf kijken. Nederland op zijn best. De mentaliteit hier is gewoon zielig, iedereen laat zich meer leiden door jaloezie en frustratie dan door de wil om beter te worden.
3 0
RaynoFischer
Precies, als jochies van in de meeste gevallen 18-20 jaar al de baas zijn en in de meeste gevallen verre van toptalenten, moet je wel ff in de spiegel kijken...
Dan moet je eigenlijk bijna niet eens naar de Arena, PSV, de Kuip etc. willen :p
0 0
AjacNouri
De JL is gewoon een competitie met een lachwekkend niveau. Nu een jong team kampioen kan worden is moet alles ineens weer opnieuw veranderen.

De JL is van een belachelijk laag niveau van clubjes die nooit promoveren of iets bereiken en 1, 2 of 3 gedegradeerde eredisivieploegen die strijden om periodetitels...... etf periodetitels wat een gedateerd systeem. De nr 20 kan nog promoveren met dat systeem.

De JL moet gewoon op de schop.

Nummers 18 en 17 eredivisie degraderen direct
Nummer 16 eredivisie speelt nacompetitie

Nummers 1 en 2 JL promoveren
Nummers 3, 4 en 5 spelen nacompetitie met de nr 16 van eredivisie.

En de nummer 20 en 19 van JL degraderen.
0 0
3*stars*3
Spelers die van een blessure terugkomen moeten maar met het 1e, een oefenpot spelen?
Wat een onzin...

Dan is de Jup juist een prima optie om een paar potjes warm te draaien.
Als tegenstander speel je ook niet tegen bijv een Vlaar of Sinkgraven in topvorm en moet je achteraf niet janken.

Ze wisten paar jaar geleden dat er een mogelijkheid zou zijn dat jong Ajax kampioen zou gaan worden en nu is het bijna zover en krijst de ene na de ander.
Ik vraag mij af of het een probleem is dat een jong team kampioen gaat worden of een Ajax team...

Maarja NEC had kans om het feestje te verpesten en kreeg zelfs een 2e...
3 0
Lazell
Dit hele gedoe is weer een voorbeeld van een goed idee dat door iedereen tevreden te houden kut wordt. Het idee is dat de beste Nederlandse opleidingsclubs en dus de beste Nederlandse talenten zo veel mogelijk weerstand krijgen. Als talenten die 1 wedstrijd bij Ajax1 hebben gespeeld niet meer mag opstellen in Jong Ajax, is het hele idee van soepelere doorstroom compleet kapot. Jonge spelers debuteren later om nog in JA uit te mogen komen, krijgen dus door deze regel in een latere fase minder weerstand ipv meer. Als we deze wijziging doorvoeren, is het voor iedereen kut.

Dit is in het belang van het NL-voetbal. Die JL-teams willen uit eigen belang het belang van het NL-voetbal schaden. Dat het ook in het belang van Ajax is, is voor ons een prettige bijkomstigheid. Maar geen reden om dit af te schaffen.
0 0
Redrum
Het grootste probleem is denk ik dat het een Ajax team is. Want dan krijgen die arrogante Amsterdammers weer een grote bek en daar zijn mensen allergisch voor in Nederland. Nederlanders zijn een heel jaloers en egoïstisch volkje. Iemand anders mag het vooral niet beter doen, want dat geeft ze een slecht gevoel. Omdat ze niet willen toegeven dat ze gewoon jaloers zijn rechtvaardigen ze de haat richting Ajax dan door te zeggen dat Ajax arrogant is. Want zij zouden natuurlijk stuk voor stuk bescheiden blijven als zij de meeste prijzen hadden gewonnen. Het is allemaal gewoon kinderachtige en sneue jaloezie.
3 -2
3*stars*3
Gewoon zielig joh.
Zo'n pot als jong vs NEC was goed voor die jonkies want ze moesten tot het gaatje en daar leren ze van.
Je leert niet van potjes in de beloftecompetitie.

Tuurlijk spelen er wat aankopen in jong maar die behoren dit seizoen tot vaste kern van jong (Johnsen, Cassierra, Doekhi).
Af en toe doet Lamprou mee omdat hij fit moet blijven.

Maar ze doen nu net alsof de wissels van Ajjax1 wekelijks basis staan in jong...
0 0
Michelinho
Sorry, min moest plus zijn. Damn you, oog-handcoöridinatie!
1 0
Labrador
Het is toch een feit dat iedereen Ajax haat omdat ze jaloers zijn op onze historie?
0 0
chrisjuhhh
Haal alle Jong teams uit alle competities en zet alles terug zoals het was , moet je opletten hoeveel clubs naar de klote gaan !

De helft in de jupiler krijgt amper hun financiering rond en daar doet de KNVB helemaal niets mee nee de Jong ploegen is een schande .

Ga lekker failliet , want dat is het Nederlands voetbal toch al , met de KNVB amateurs voorop !
7 -1
MelleAfca
Dat spelers uit Ajax 1 niet meer mee mogen doen bij Jong is niet meer dan logisch eigenlijk. Maar ik hoop toch dat het andersom wel nog mag? Anders wordt ons 1ste team opeens wel heel erg benadeeld.
1 0
Michelinho
Het grootste probleem is niet dat er soms 1e elftal spelers meedoen - daar wordt je team niet per definitie beter van - maar dat JL-ploegen tegen een zwakkere versie van hetzelfde team komen te staan dan de concurrenten.
Deze meneer wil juist voorkomen dat de beste spelers van een beloftenteam niet altijd meedoen omdat ze soms bij het eerste meedoen.
1 0
DS
Zou inderdaad heel raar zijn, ik neem aan dat als een fc denbosch met blessures zit ze ook een speler uit het 2e meenemen.
0 0
Redrum
De beloftenteams mogen mee doen, maar als ze kampioen worden mogen ze niet promoveren. Lijkt me prima en logisch dat deze afspraak is gemaakt. Nu dreigt er daadwerkelijk een beloftenteam kampioen te worden en moeten er dringend dingen veranderd gaan worden. Typisch.
2 0
DS
Nederland is gewoon te klein. In de championship zit bijvoorbeeld ook geen Jong Arsenal. Ik begrijp wel dat de gewone Jupiler clubs erop tegen zijn.
Het zou opzich een mooie test zijn om samen met België een soort van beloften competitie op te zetten, dat levert dan ook gelijk informatie op of het mogelijk is de gewone competitie samen te voegen in de toekomst.
2 -1
Michelinho
Lijkt me voor de beloftenteams een stap terug en het zal het niveau van de JL ook niet doen verbeteren.
0 0
Leviathan
Nut van de JL is straks ook weer weg voor de beloftenteams.
1 0
Ar
Zijn wij nou zo goed of zijn zij nou zo slecht?!
Het is toch veelzeggend dat dit Jong Ajax, wat minder overloopt van spelerskwaliteiten dan dat van vorig seizoen, kampioen kan worden.
Of zouden we spelers als Bergsma, Doekhi, De Wit, Nunnely, Matusiva chronisch onderschatten?
0 0
Sunstridr
Ik heb zoen vermoeden dat het verbetering aan Reiziger en Bogarde licht inplaats van dat bijna iederen Bergsma, Doekhi, De Wit, Nunnely en Matusiwa onderschatten.
1 0
Dexy
Vergeet niet dat vorig jaar Norbert Alblas onze 1e keeper bij Jong was, die heeft ons toen echt heel veel punten gekost met zijn geblunder. Dit jaar keept Lamprou de meeste wedstrijden van Jong, dat scheelt een slok op een borrel.
1 0
chrisjuhhh
10 wedstrijden in Jong Ajax en 0 in Ajax 1
0 0
Dexy
Ja klopt helemaal, maar buiten Lamprou hebben dit jaar ook andere keepers gespeeld: Kotarski, Van Bladeren en Van Leer. Stuk voor stuk prima keepers.

Vorig jaar hadden we als tweede keeper naast Alblas ene Tim Krul staan, die na zijn blessure niet in zijn beste vorm was en ook veel fouten maakte in Jong.

De Jong Ajax-verdediging is dit jaar an sich echt niet beter dan die van vorig jaar, maar het zijn met name de keepers die beter zijn.
2 0
korem
Tja het is natuurlijk wel super belangrijk die Jupiler league, kom op je moet kijken naar het grote plaatje en dat is dat de grote clubs weer beter gaan worden en de talenten van die clubs natuurlijk. Het is niet belangrijk dat ff den bosch de periode had gepakt als ze tegen Ajax hadden gespeeld op vrijdag in plaats van maandag. Ze doen nu net alsof op maandag Ziyech, neres en Onana in jong Ajax speelde.
1 0
mgtow
De gewone juup teams kunnen niet voetballen dus nu worden de zakdoekjes met traantjes gevuld en gaan ze maatregelen nemen. Zul je net zien dat ze volgend jaar weer de boel bij elkaar gaan janken omdat we weer kampioen worden. Leer gewoon te voetballen man stelletje jankende nepclubs met je nepgras.
6 0
KlasseLasse
je ziet vaak dat die jupiler clubs 9 wedstreidjes knalle om zn periode titel te pakken ! als je dat weg haalt zullen ze vaker en beter voor de dag komen
6 0
KlasseLasse
dan moet er meer veranderen periode titels moeten gwn weg! de 1e promoveerd als het een jong team is dan 2e uiteraard! nummer 2 3 4 5 spelen nq competitie nummer 2 tegen nummer 4 en 3 tegen 5 winnaars over 2 wedstreiden spelen tegen nummer 16 en 17 van eredivisie winnaars gaan naar eredivisie of blijven en andersom idemdito
3 -1
Rsv
Volkomen terecht.
0 -2
Ruff Rhythim
Dit is ook echt alleen maar omdat Jong Ajax kampioen dreigt te worden, anders had de knvb er geen klap aan veranderd....
7 0
Juichtoon
Precies en je kunt dit ook niet los zien van het feit dat Fnoord geen jong heeft. Die willen de voorsprong van PSV en Ajax op dit vlak zo klein mogelijk houden.
1 0
Suarez16_
Geen probleem. We spelen toch al met een vaste selectie.
1 0
Ruudje74
Ajax moet dan wel haar team terugtrekken, je kan anders nergens je reserves van 1 ritme laten opdoen, niet eens een talent bij nood doorschuiven, etc zonder dat er consequenties aan vast zitten.
0 -3
Pauw
Prima, heeft Ajax echt niet zoveel last van.
Ik vind t wonderbaarlijk dat dit Jong Ajax op plek 1 staat. Denk dat er volgend jaar een kwalitatief beter Jong Ajax staat.

Overigens vind ik dat de vertegenwoordigers van de Jupiler clubs ook wel wat meer de hand in eigen boezem mogen steken; je speelt 9/10 keer tegen zeer onervaren, oningespeelde en deels ongemotiveerde teams. Maak er wat vaker een vechtwedstrijd en je zult zien dat de Jong teams wat vaker bezwijken.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja laten we die prutsers onze talenten lekker om maaien zodat ze weer 9 maanden niet door ontwikkelen. Ik zou pleiten voor echt gras in de JL zodat de spelers van beiden kanten een fatsoenlijke voetbalwedstrijd op de mat kunnen leggen zonder onnodige blessures. Ik snap niet dat clubjes met een kleine selectie op plastic spelen, je loopt veel meer risico op blessures van je "sterspelers" en die kunnen ze vaak niet vervangen tijdens het seizoen. Nu klaagt men steen en been maar het niveau van de JL moet gewoon omhoog ook qua inkomstengeneratie van vanuit de clubs zelf om op dat niveau te mogen spelen. Het niveau is werkelijk bedroevend in Nederland omdat er amper animo is om dat soort belabberd voetbal op zulke slechte ondergronden te zien. Laat de JL gezamelijk eens met een oplossing komen om beter voetbal te spelen.
0 0
Pressievoetbal
Hier opper ik al een tijdje voor, lijkt me een prima plan. Zolang er eens in de zoveeltijd van Jong naar 1 geschakeld mag worden lijkt het me voor Ajax ook geen probleem.
0 0
Bky
Ze moeten echt oppassen in de JL. Als deze regel namelijk was doorgevoerd dan stond Sierhuis alle wedstrijden in de spits ipv Cassierra.

Dan waren we al kampioen geworden in februari.
1 -3
Ar
Helaas was Sierhuis tot februari geblesseerd.
0 0
BennJii020
Ja, want Cassierra doet het echt heel slecht bij Jong... - _-
5 -1
Bky
Vind m nog wel meevallen dit jaar ja.

Sierhuis heeft als spits een belachelijk hoog gemiddelde in Jong dit seizoen, veel beter dan Cassierra.
3 -4
AjaxCitizen
Ja. Sierhuis zit dan ook vast in Jong Ajax, waar Cassierra voornamelijk met het 1ste meetraint. Logisch dat hij dan sneller zijn draai kan vinden in Jong Ajax.
0 -1
robinozzi
Lekker dan. Als Ajax 1 een aantal geblesseerden heeft, moet er maar een jonkie van Onder-19 op de bank. Hiernaast zal een talent, dat een stormachtige ontwikkeling maakt, een flinke periode moeten wachten op een kans bij Ajax 1. Man, zonder de Jong-teams was de Jupiler helemaal niks meer.
1 0
gwn_rj
vanuit het 2e naar het eerste kan volgens mij wel gewoon hoor.. alleen andersom wordt dan een dingetje.. slecht idee lijkt me. alles moet in het belang van het NL voetbal in het algemeen staan (naar een hoger niveau tillen) Jupiler League is bijzaak...
2 0
falonso
Logische aanpassing vind ik. En het hoeft ook niet eens slecht uit te pakken voor de beloftenteams. Ajax gebruikt niet eens zo vaak spelers uit het eerste. Cassierra reken ik namelijk als speler van Jong Ajax en niet van Ajax 1. De beloften krijgen vaste selecties waardoor wat meer spelers nodig zijn, zo kun je hun ontwikkeling beter beïnvloeden en hebben sommige spelers wat meer tijd. Nu krijgt een twijfelgeval uit de O19 misschien geen contract, dan misschien wel. En wie weet hoe hij ontwikkelt. Als ik eerlijk ben, had ik Matusiwa al lang afgeschreven. Maar als je dan ziet hoe hij nu ontwikkelt... misschien krijgen we met die nieuwe regels wel meer van dat soort verhalen.
0 0
M.Olsen
Dit staat dan juist de ontwikkelingen in de weg? Speler moeten danwachten met hun debuut omdat ze anders niet meer in jong mogen?
0 0
vincent_DV
Je hebt aan de ene kant gelijk, alleen nu bekijk je alles van uit het oogpunt van Ajax.
Ik snap namelijk heel goed dat de Jupiler League clubs het niet leuk vinden als het voor elke wedstrijd tegen een beloftenteam maar de vraag is tegen welke spelers je gaat spelen. Dus het lijkt me juist logisch als er vaste elftallen komen.

En wat is het probleem voor Ajax? Want elk beloftenteam komt dan met hetzelfde te zitten.Ajax zou zelfs nog een eigen competitie kunnen starten welke elke 2 of 3 weken gespeeld wordt. Jong AZ, Jong Utrecht en Jong PSV willen waarschijnlijk wel mee doen. Je zou nog wat amateurclubs als Katwijk, Kozakken Boys, GVVV, Koninklijke HFC, Ijsselmeervogels en AFC kunnen uitnodigen. Dan heb je 10 teams en kan je nog 18 wedstrijden extra spelen. Daarin kan je spelers laten spelen die tussen Jong en 1 inzitten laten spelen, spelers ritme op laten doen en spelers die van een blessure terugkomen mee laten spelen. Die clubs die ik opnoem zijn waarschijnlijk nog beter als pak 'm beet Helmond Sport of Den Bosch
0 -2
M.Olsen
Ja dat klopt. Maar ik denk dat het probleem ook al voor een deel verholpen is als je de regel van geen 2 wedstrijden in 1 weekend schrapt. Dan het max aantal wedstrijden per seizoen in het eerste verminderen (van 10 naar7). Dan heb je altijd een redelijk gelijke selectie met veel jeugd.
0 0
vincent_DV
Maar ook dan krijg je dus vooral in het begin van het seizoen dat allemaal 1e elftalspelers mee mogen doen om ritme op te doen. En wat nou als een spelers na 4 competitiewedstrijden geblesseerd raakt, dan mag ie alsnog mee doen om terug te komen. Ik snap het nut van Ajax om dat te willen, alleen als je heel eerlijk bent, het is natuurlijk absurd dat spelers wedstrijdritme op doen in een PROF competitie van Nederland.

Dat zie je trouwens ook nergens, Want iedereen wijst altijd op Spanje, Portugal en Duitsland, maar ook daar werken ze gewoon met vaste selecties.
0 0
falonso
Niet per se, spelers kunnen “gewoon” wekelijks bij Jong spelen waardoor zij ontwikkelen. Van een debuut in het eerste ontwikkelt een speler niet zomaar sneller.

Ik denk trouwens dat een speler wel altijd van Jong naar het eerste mag, alleen niet andersom. Dus als een speler geblesseerd raakt en zijn vervanger moet vanuit Jong komen, dan staat het wel de ontwikkeling in de weg, want dan komt die geblesseerde speler terug in de basis en mag die andere speler geen minuten meer maken in Jong tot de transferperiode.
0 0
vincent_DV
Zo veel speelt Ajax toch niet met 1e elftal spelers of wel?
Want kan je bijvoorbeeld Orejuela en Cassierra wel rekenen tot het eerste elftal als ze daar in maar 1-3 wedstrijden hebben meegedaan? Die kan je dan net zo goed rekenen als gekochte talenten die eerst nog bij Jong rijpen voor een kans in het eerste. En wie doen er verder nog mee bij Jong Ajax? Vrijwel niemand toch.
1 0
Bjorn
Daar heb ik wel begrip voor moet ik eerlijk zeggen.
0 0
Stibba020
Ze gaan snel de regels aanpassen, nu Jong Ajax waarschijnlijk kampioen word..
2 -2
Bocarra
Beloften teams niet meer op maandag laten spelen. Meer is niet nodig lijkt mij.
2 0
0184
Begrijp het wel dat ze het zo willen maar dan heb je wel dat jongens die net tegen het 1e aanzitten geen ervaring en ritme opdoen omdat ze geen wedstrijden spelen mocht er bij het eerste wat blessures en schorsingen zijn kan je het niet opvangen dus ja imo geen goed idee
2 0
AjaxCitizen
Er bestaat ook gewoon iets als rouleren. Vaak genoeg dat spelers te lang op het veld staan, terwijl ze vermoeid ogen
of dat de wedstrijd al is gelopen.
0 0
Toekomst1900
Ben wel benieuwd of de zogenaamd ‘mindere’ Jong Ajax teams vaker wedstrijden winnen, of dat ze met aanwas vanuit eerste vaker winnen. Daarnaast moeten ze in de JL eens minder zeuren. Door de beloftenteams is er veel meer aandacht voor de competitie. Als Ajax en psv met een vast team zullen spelen, dan is dit alleen maar in belang van de JL en zullen Ajax en psv na 1 jaar lekker de stekker eruit trekken. Ben benieuwd of de clubs het financieel dan nog zullen redden, aangezien er stuk minder sponsorinkomsten zullen zijn!
0 0
afcas
sowieso, zonder inbreng van de jong teams had de tv deal niet doorgegaan. dat + de extra inkomsten van sponsoring en wedstrijddagen heeft ervoor gezorgd dat de jupiler league uberhaupt nog kan bestaan...
0 0
Mikes
Lijkt me niet verkeerd, als de jong spelers maar wel ten alle tijden naar Ajax 1 kunnen verhuizen.
0 0