Ziyech bijna zeker van Gouden Schoen

BVeenstra, 23-04-2018 om 07:35, 8472 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is hard op weg om dit seizoen de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer van de Eredivisie, in de wacht te slepen. Met nog twee speelrondes te gaan staat de creatieveling van Ajax nog altijd bovenaan in het klassement van De Telegraaf.

Op dit moment staat Ziyech, die afgelopen donderdag een goede wedstrijd speelde tegen VVV-Venlo, op 185 punten. Zijn eerste achtervolger, Alireza Jahanbakhsh (AZ), staat op dit moment op 183,5 punten. Aankomende zondag treffen de twee elkaar in een rechtstreeks duel tussen Ajax en AZ. Daarna sluit Ajax de competitie af bij Excelsior, terwijl AZ afsluit tegen PEC Zwolle.

De strijd om de Bronzen Schoen is eveneens spannend. Matthijs de Ligt, Stijn Schaars (sc Heerenveen) en Ryan Thomas (PEC Zwolle) staan allen op 180,5 punten. Nadeel voor Schaars is dat zijn seizoen er door een dubbele beenbreuk op zit, waardoor hij zijn podiumplek wel kan vergeten. Jorrit Hendrix (PSV, 179,5) en Willem Janssen (FC Utrecht, 178,5) mogen ook nog hopen op een derde plaats.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech Ziyech
2 0
trainerdv
Een individuele prijs... Ik denk dat Ziyech dit seizoen ook vooral individueel bezig is geweest. Ik heb hem vaak blij met zichzelf gezien, maar nooit blij voor Ajax. De prijs is hem gegund en een transfer ook. Het is ons dat weer gegund dat we een nieuwe vedette krijgen die zo nu en dan eens laat weten dat Ajax een mooie club is en dat ook uitdraagt.
3 -5
Chesterson93
Oké
1 0
Bjorn
Vorig seizoen was hij nóg beter. Gedreven, afjagen, teamplayer, keyplayer. Dat had natuurlijk ook met het spel te maken dat we toen speelden, maar dit seizoen is het echt alles of niets bij Hakim. Dat doseerde hij veel beter vorig jaar.
3 0
MNJ7
Die 185 punten is gemiddeld een 5,75 per wedstrijd
0 0
WesleySonck
Volgens mij vervallen de vier slechtste wedstrijden. In dat geval kom je op een 6.6 gemiddeld. Nog steeds een laag gemiddelde voor de beste speler in mijn ogen.
2 -1
Suarez16_
Wel onterecht. De Ligt en Neres draaien een veel beter jaar, maar de TG heeft wel een handje om 1 favoriet te laten winnen. Zoals Klaassen een paar jaar terug toen guardado een magistraal seizoen draaide.
5 -5
WesleySonck
Klopt, Daley Blind een paar jaar geleden was ook niet echt terecht volgens mij.
0 -1
Suarez16_
Blind vond ik toen wel terecht.
1 0
Flarkow
En maar uitfluiten wat een afgang zeg!!
6 -2
Ajaxbrl
Kan Sar weer schermen dat er niets aan de hand is , want we hebben gewoon een prijs gewonnen!
5 0
abi
Als hij deze prijs op het borst van zichzelf en Ajax schrijft, dan moet hij onmiddellijk weg
0 -2
Bky
Ziyech heeft simpelweg geluk dat Dani de Wit nog niet in de Eredivisie speelt.
2 -2
Restored
Jorrit Hendrix... wat een huis tuin en keuken voetballer is dat joh
5 -2
Afca85meer
Dan heb jij niet vaak naar wedstrijden van onze concurrenten gekeken. Hendrix is afgelopen jaar een zeer goede stofzuiger die ook nog redelijk kan ballen. Door zo'n speler kunnen andere juist excelleren.
2 -2
masterrr
Had een uitstekende 6 kunnen zijn voor ons
Sobere speler maar die heb je ook nodig. Ons middenveld geeft nog te vaak niet thuis.
3 -3
KleinMiljoen
Had 'm anders graag bij Ajax gezien
3 -4
koppendicht
Het is wel bizar, ondanks Ziyech's weinig aimabele gedrag, dat mensen hem uitfluiten en uitschelden. Gewoon de beste speler van de eredivisie. Ja, hij heeft zijn tekortkomingen, maar ook een hoop geniale momenten en goede statistieken.
4 -1
abi
Precies en iedereen doet net alsof hij de enige is met tekortkomingen
4 0
Ruudje74
Dat is het probleem met Ziyech, dat verongelijkte gedrag. Hij moet beseffen dat hij de grote man is bij Ajax en als Ajax faalt hij al eerste er van langs krijgt (niet dat ik daar een voorstander van ben, maar zo werkt het).
Zoiets als: “hoge bomen vangen veel wind.”
1 -3
Chesterson93
Zijn probleem, ja? Hij hoeft niet te accepteren dat mensen hem niet aimabel vinden en uitfluiten. Beetje lopen bepalen dat ie niet verongelijkt zou moeten doen, want ‘probleem’. Hij is na dit seizoen weg, kan je een andere pispaal zoeken. En Veltman wordt het toch niet haha.
1 0
koppendicht
oftewel, total onrealistische verwachtingen van supporters.
1 0
AltijdGelijk
En dan zijn er nog zoveel " Ajacieden " die hem weg willen hebben!

Schaam je!!!
4 -2
Knalpot
Hoezo omdat ie de beste van NL is? Zoals hierboven iemand ook zegt vorig seizoen was ie beter en was ie veel meer een teamspeler dan nu. Dit seizoen geeft hij mij vaker het gevoel dat ie voor zn persoonlijke statistiekjes bezig is. Voor het team moet hij gezien zijn prijskaartje ook gewoon erboven uitsteken en dat heeft hij in veel te veel wedstrijden nagelaten. Al die jonkies kijken tegen hem op vanwege zijn kwaliteiten maar hij heeft ze zelden bij de hand genomen of het goede voorbeeld gegeven. Moet je je eens voorstellen dat jij een jonge speler bent en je ziet Schone en Ziyech zoveel balverlies lijden wat ga je dan denken? Precies als zij het al niet meer weten wat moet ik dan met de bal.
0 -3
gwn_rj
misschien 5% van het totaal.. dat het debielen zijn ben ik met je eens... als het een jongen uit eigen jeugd was geweest had hij het veel makkelijker gehad.. jammer dat het zo is gelopen, had hem graag nog een jaar bij ons zien spelen
2 0
Ajax27
De beste van Nederland, maar verjaagd door een klein groepje onnozelen. De trieste waarheid....
5 -1
abi
Fijn dat hij toch nog met een prijs Nederland verlaat, ook nog hopen dat Matthijs die Bronzen schoen krijgt zou mooi zijn
3 0