'Klasse druipt af van gedreven Donny'

SJvanveen, 22-04-2018 om 13:21, 11899 views, KNVB | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Veensche Boys blijft trots op Donny van de Beek. De Ajax-middenvelder begon met voetballen bij de amateurclub in Nijkerkerveen en komt er nog steeds geregeld.

De amateurvereniging krijgt een nieuw onderkomen en door een aantal van de oude stoeltjes van de ArenA aan zijn oude club te schenken, heeft Van de Beek al een bijdrage geleverd. Maar hij doet meer. 'Dan komt hij weer met een net vol ballen aanzetten. En laatst was er een sponsoravond voor ons nieuwe clubhuis. Dan neemt hij Sjaak Swart mee en verkopen ze Ajax-shirts en foto's', stelt Dick Schouten, voorzitter van de club op de site van de KNVB

Geregeld traint Van de Beek voor zichzelf bij zijn voormalig club. Schouten kijkt dan naar de basisspeler van Ajax en is verwonderd. 'Soms traint hij hier weleens met Harm Greving, zijn ontdekker. De klasse druipt ervan af. Dan zie je wat een gedreven sportman Donny is.'

Lees hier Het Verhaal Achter Donny van de Beek, waar zijn roots in Nijkerkerveen ook nader worden uitgelicht. 

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Van de Beek is het niveau Klaassen. Zie ik niet heel veel beter meer worden. Jahanbakhsh halen.
0 0
Lagasj
Als de klasse er van af druipt heeft hij dus geen klasse meer. Staat al een jaar stil en is niet dominant genoeg. Ik zou Donny verkopen.
0 -7
AFCACBS1900
Hahaha grootste onzin ooit
2 0
HarryHarHar
Klaassen terug halen voor Zyecht want die gaat weg, Donny en Frenkie complimenteren het middenveld tenminste als ze ook niet vertrekken, een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links dan krijgen we weer een centrumspits die topscorer word en achterin zal het ook wel billen knijpen worden want Nico en Matthijs gaan ook elders verder net als Onana en Neres... nou hang je strotje maar weer aan de kapstok aankomend seizoen dat word weer heel snel klaar zijn in de EL en de beker ... tjá!..... na de winterstop weer achter de feiten aanlopen zeker met een trainer waar niks en niemand in geloofd behalve de twee zakkenvullers Overmars en van der Sar...
Oei Oei Oei... wat kan je ver wegzakken in een jaar tijd!... maar de deuren bij de ABN gaan automatisch open als de penningmeester weer komt storten...... oh ja dat is voor iedereen!.....
0 -2
ProfZonnebloem
Staat al een jaar stil, kan zijn stempel niet drukken. In de 'grote' wedstrijden zie je hem te weinig.
1 -4
AFCACBS1900
Volgens mij heeft Donnie juist veel gescoord in de wedstrijden waar het moest. Voorronde CL en El, psv en feyenoord thuis,
1 0
AFCA-CBS
Vond Donny vorig seizoen beter, zeker op 6. Het zullen meerdere factoren zijn geweest dit seizoen, maar vond hem over het algemeen vaak matig spelen.
1 -5
De_Realist
Donny op 6 was niks, alleen vanwege de weinig tegenstand van tegenstanders kwam dat maar weinig naar voren.
0 -1
ArnoAjax
Zo de Beker finale en Schaal is al uitgereikt. Ik voel mij zo leeg. Bedankt Sar, ten hag en Overmars!
4 -4
ProfZonnebloem
Dat jij gaat kijken naar het schorem......
0 -2
abi
Even een sidenote. Wie denken jullie dat volgend jaar de vrije trappen en corners gaan nemen? Ik verwacht geen Ziyech en Schone meer volgend jaar.
1 0
geDaante
Van de Beek heeft een goede traptechniek, dat zou 'm weleens kunnen worden.
0 0
Knalpot
Frenkie heeft daar wel de traptechniek voor, ben ook wel benieuwd naar wat dolberg en bijv neres kunnen qua vrije trappen.
2 0
WillyBrokamp
Maar wie bezet volgend jaar, de naast Donny en Frenkie de derde plek op het middenveld ? Ik ga er dan maar vanuit dat Ziyech geen zin meer heeft om te blijven en Schone niet meer in de basis staat.
Als ik Overmars goed beluister komt daar gewoon een ervaren middenvelden bij van een jaar of 24-25.
2 0
abi
Wat een topper is Donny ook! Doet zoveel voor anderen heb ik ook gehoord, maar zelf heeft hij al een paar vreselijke dingen meegemaakt in zijn leven. Hij verdient zoveel meer.
4 0
Ajaxhart
Donny = Davy+1
2 -3
geDaante
Nope, totaal niet te vergelijken, Donny is vele malen veelzijder; technischer, creatiever, wendbaarder, beter voetenwerk, combineert makkelijker, goede schottechniek, heeft nog iets van een actie. Klaassen kan vrijwel niets aan de bal.

Dani de Wit is veel meer te vergelijken met Klaassen. Ekkelenkamp zit een beetje tussen Van de Beek en Klaassen in wat betreft type.
7 0
WillyBrokamp
Alleen moet Donny nog veel meer in de zestien komen. Verder is het een topper in wording. Hopelijk blijft hij nog even.
1 0
geDaante
Dat is juist het probleem, hij komt juist teveel in de 16 nu, en speelt minder als een echte middenvelder, waardoor hij nu vaak onzichtbaar is, minder helpt bij de opbouw, en minder deel uitmaakt van het combinatiespel.

Dus totaal oneens met je.
1 0
Michels
Davy liet bovendien de bal veel sneller rond gaan. Check de wedstrijden er maar op na, hij hoefde de bal maar 1x te raken. Dat is wel een kwaliteit die ik bij de huidige spelers mis.
1 -5
geDaante
Maar waarom liet hij ze sneller rond gaan? Omdat hij wel moest. Hij weet van zichzelf dat hij niks aan de bal kan en de bal vrijwel meteen verliest als een tegenstander in de buurt komt, dus moet hij 'm snel weer doorspelen. Dat is inderdaad ook een kracht, maar meer vanuit noodzaak. En het is bij lange na niet voldoende, je moet veel meer in je mars hebben om een goede middenvelder te zijn.

Het is geen toeval dat types als dit, net als Siem de Jong, het elders niet redden.
2 0
Knalpot
Klopt Davy hanteerde vaak het 1 keer raken principe, nu is het veelal forechecking van te balverliefde spelers, en als die dan geen directe afspeelmogelijkheid zien dan gaan ze maar postbode spelen. Eerste helft tegen vvv was exemplarisch daarin.
0 -2
AFCA1510
Dat was eerder angst om de bal te hebben dan efficient het spel versnellen.
5 -1
Michels
Dat is echt onzin! Klaassen maakte een boel goed voor anderen, had maar 1 touch nodig, was dodelijk op de kop van de 16, stond vaak goed opgesteld (zowel in de aanval als in de verdediging), werkte hard en was een leider. Het zag er niet altijd even frivool uit, dat ben ik best met je eens, maar hij was echt wel uiterst efficiënt. Angst om de bal te hebben, man waar heb je het over! Die jongen kwam super vaak aan de bal! Als hij niet meespeelde, was het team toendertijd echt een stuk minder.
0 -4
geDaante
Zie mijn verhaal hierboven. Klaassen is verder ook heel vaak onzichtbaar geweest door te diep te staan, en te loeren op die diepgang en de 16 induiken. In sommige, meer opportunistische wedstrijden werkt dat weleens, in meer compact spel, heb je niks aan hem en zijn loopacties.
2 0
Turbo
Danku
2 -1
Michels
Jeetje Turbo, had van jou niet verwacht dat je hierin mee ging. Had jou toch hoger ingeschat...
0 -5
EVH
Davy is technisch gezien een beperkte speler. Hij struikelde nog net niet over de bal. Ik had bij Klaassen altijd het idee dat zijn passes en balbehandeling per ongeluk goed ging.
6 -2
Michels
Wel knap dat dat zo vaak perongeluk goed ging dan!
1 -3
geDaante
Zijn kaatsen waren vaak stuiterend en niet strak, passen uit een iets moeilijkere situatie/houding ging vaak moeizaam.
1 -1
EVH
Veel pingels (door het midden) en intikkers.

En ja, best knap dat die vaak slecht ingeschoten pingels en intikkertjes er best vaak in gingen., zonder dat Dave zijn enkels verzwikte.
1 -1
Ajaxhart
Dani komt inderdaad dichter in de buurt van Klaassen. Ik zal de D formule aanpassen.
Donny ne Davy and Davy = Dani.
0 0
Bky
Met Frenkie naast hem gaat Donny veel beter renderen dan met Ziyech naast hem.
10 -2
geDaante
En vooral met een andere coach, die er geen Klaassen 2 van wil maken, en hem zo enorm beperkt in zijn spel.
5 0
achterlijn
Als Frenkie naast hem staat dan zal hij voor Frenkie het vuile werk moeten opknappen, Frenkie is ook een veel betere voetballer dan vd Beek. Frenkie is binnen zeer afzienbare tijd ook beter dan Ziyech.
0 -4
trodat4030
En dat kan Donny gelukkig erg goed. Dat deed hij in de jeugd ook altijd voor Appie en daar ging Appie alleen maar beter van spelen want die wist: als t misgaat staat Donny er nog. Ze konden elkaar ook blind vertrouwen. Ook wisten ze van elkaar dat áls ze de bal aan de ander gaven dat ze hem, na een goede doorbeweeg-actie, weer terugkregen van de ander. Dat maakte het een zeer goed duo. Frenkie vind ik overigens gedisciplineerder dan Appie in de omschakeling bij balverlies, dus zal t zo'n vaart niet lopen.

Maar goed, dat is totaal niet jouw insteek met deze reactie, je probeert Donny weer onderuit te halen (niet de eerste keer dat je dat doet), maar je hebt werkelijk geen idee hoe belangrijk Donny kan zijn. Áls ie de juiste rol krijgt op het middenveld en dat is dus niet een veredelde Siem/Klaassen waar hij dit seizoen in moest fungeren.
1 0
BrandjeXL
Eerst zien of dat gaat gebeuren en dan mag Frenkie wel wat minder balverliefd worden en minder de "postbode" spelen. Zeker samen met een Schöne heb je twee spelers die het tempo uit je spel halen. Geweldig talent maar is er nog lang niet en mag voorlopig de schoenen van Hakim poetsen.
0 -1
SjakieWolfs
Eerst maar eens afwachten of Schöne vogend seizoen nog een basisplek heeft. Er kloppen spelers aan de deur. Eiting en Mazraoui staan te trappelen en we moeten nog zien wie er allemaal bij gaan komen in de zomer. Ondanks dat ik 'm niet hoef, zie ik Labyad ook nog wel komen. Ik denk dat alleen Zyech zal vertrekken. Er zal snel een goed team moeten staan want zo'n onstuimige voorbereiding als de laatste moeten niet weer hebben.
1 0
BrandjeXL
Eiting vind ik dus niet veel. Niet veel beter dan Schöne. Kan leuk voetballen maar komt verder alles tekort om Europees op zes te spelen. Mazraoui ben ik wel gecharmeerd van.
0 -1
achterlijn
Dat postbode spelen is zijn wapen, trouwens het is geen postbode spelen, hij passeert tegenstanders (wat trouwens geen enkele andere Nederlandse voetballer kan op de manier zoals Frenkie kan), waarbij hij een overtal aan medespelers creëert in de aanval.

Frenkie haalt ook het tempo niet uit het spel, soms gebeurt dit ja maar vaak is dit met voorbedachte rade om even wat rust te creeren, Frenkie brengt ook veel snelheid in het spel met zijn diepgang.

Nu geloof me maar Frenkie wordt een absolute wereldtop speler.

Spelers die iedere bal afgeven heb je niet veel aan want daar schiet je niks mee op en je creëert zo goed als niks, je moet spelers hebben die hun directe tegenstanders kunnen uitspelen om kansen te kunnen creëren.
0 0
HZMKK
Frenkie is al 21 en niet eens vast basisspeler voor z’n blessure.
Leuke speler maar gaat de absolute wereldtop never nooit halen. En onder absolute wereldtop versta je: modric, iniesta etc....
die waren op hun 21e tien keer zo goed man als Frenkie de Jong!
1 -2
achterlijn
Dat is een grote fout van Ajax, die jongen is al 2 jaar klaar voor een basisplaats in Ajax 1, hij was al beter dan kluivertje en vd Beek 2 jaar geleden en die kregen wel de kansen.
0 -1
Bky
Ik wil het nog wel even aanzien met Frenkie. Hij kan dingen doen die echt heel speciaal zijn (korte draaien en passeerbewegingen).

Volgend jaar op zijn eigenlijke positie en dan kunnen we echt gaan oordelen.
1 0
achterlijn
nee zijn diepgang waar bij hij tegenstanders passeert is zijn grootste wapen.
0 0
BrandjeXL
Dan zou ik iets beter gaan kijken. Loopt veel te vaak en te lang met de bal. Loopt zich zeker meerdere keren per wedstrijd vast met als gevolg gevaarlijk balverlies. Met de bal lopen vanaf zijn positie haalt altijd je tempo uit het spel om de simpele reden dat een bal veel sneller gaat dan een speler.
1 0
geDaante
Precies, en dat heeft ook te maken met slecht aanbieden en vrijlopen van medespelers. Frenkie wil per se naar voren. Als er geen afspeelmogelijkheid is, houdt hij de bal vast tot deze er wel is, en blijft het uit, gaat hij zelf maar.

Een speler naar mijn hart.
3 0
Knalpot
Dat kan op 3 of 4 wel en soms op 6 ook nog wel maar moet nog maar zien of daar op 10 ook nog de ruimte voor is. Veel waarschijnlijker is dat we volgend seizoen op het middenveld veel korte passes gaan zien en veel doorbewegen, uiteindelijk als je dat in een hoog tempo uit kan voeren speel je de tegenstanders wel kapot en heb je geen ubercreatieve Ziyech nodig. Wel moet er dan een balafpakker erachter staan (geen eiting of schone), een Mazraoui/Matusiwa kunnen dat ook wel maar liever iemand die al wat verder is in zn ontwikkeling.
1 0
geDaante
Op de half zal hij automatisch anders spelen, maar zal hij ook veel vaker direct de spits zoeken en inspelen, en dan de kaats verwachten, de 16 induiken met de bal, zelf schieten of afleggen, etc.

Onder Ten Hag lijkt Donny meer een loper te worden helaas, Frenkie zal op hem steken, zelf ruimte voor zichzelf maken om te schieten, etc.

Ziyech heeft verrassende en goede momenten, maar net zoveel kansloos geschiet terwijl hij dat onder enige druk blijkbaar totaal niet kan. Doe het dan ook niet steeds en verknal geen goede mogelijkheden daarmee. Frenkie zal een flinke verbetering zijn ten opzichte van Ziyech.
1 0
achterlijn
Klasse kan er vanaf druipen maar hij is geen absolute top en dat gaat die ook nooit worden daarvoor is hij technisch te beperkt.
1 -9
EVH
Ik denk dat je je vergist en in de war bent met Klaassen.
3 0
geDaante
Hij is juist technisch sterk, ik denk dat jij meer bedoelt een actie of fijne dribbel, daar blinkt hij inderdaad niet in uit.

De basis is goed aan kunnen nemen en passen, en snel handelen. Dat heeft Donny al. Daar bovenop komt heel aardig weg kunnen draaien, creatieve passing en slimme keuze en acties, en in- en overzicht, een goede schottechniek. Met dat alles kan hij op verscheidene manieren voor gevaar zorgen. Deze jongen kan heel ver komen, heeft er ook de mentaliteit voor.
4 0
trodat4030
Achterlijn is typisch zo'n simpele ziel die denkt dat techniek alleen maar bestaat uit schijnbewegingen en passeeracties. Beetje beperkt in z'n voetbalkennis, maar wel heel hard mee willen schreeuwen.
2 0
Godenzoon24
Precies hij heeft in principe alle kwaliteiten voor een moderne middenvelder. Techniek en inzicht gekoppeld aan loopvermogen. Hij is enkel wat traag vind ik.
0 0
achterlijn
Ik vind dat hij te weinig techniek heeft, hij heeft een betere techniek dan bijvoorbeeld Klaassen (maar die had dan weer andere goede capaciteiten zoals zijn diepgang en in de juiste gaten sprinten), hij is qua techniek verre van de hoogte van een Ziyech, Frenkie of zelfs een Propper.
0 -3
geDaante
Je kijkt denk ik teveel naar de motoriek, die is inderdaad wat houteriger, maar let volgende keer eens op zijn aannames, en hoe snel hij handelt en strak doorpasst, dat is die basistechniek. Een actie of een vlotte dribbel is wat anders. Komt ook techniek bij kijken, maar ik heb het hier over de functionele/basis techniek.
1 0
achterlijn
Nee techniek, hij heeft de bal aanname en passeervermogen van een Ziyech niet en ook zijn passes komen veel te veel niet aan, Ziyech legt ballen met gevoel ergens neer met de juiste snelheid en curve, vd Beek kan dat niet, in zijn pass zit geen curve en gevoel, bij hem is dat gewoon een bal naar voren trappen zonder gevoel en techniek en daarom komen ze ook veel niet aan en schieten de ballen met te grote snelheid door.

Ik zeg niet dat hij slecht is, met zijn spel kan hij aardig mee in Nederland maar voor de sterke competities is zijn spel te mager en niet goed genoeg.
1 -4
geDaante
Je wil een type in hem zien die hij niet is. Van de Beek heeft andere kwaliteiten dan Ziyech, en sommige deelt hij met Ziyech. Van de Beek moet je dan ook nooit als opvolger van Ziyech zien. Frenkie zou dat moeten worden.
0 0
Knalpot
Dat is ook onzin, Donny is wel iemand die goede spelers om hem heen nodig heeft maar ik zie in hem best wel de potentie om bijv het niveau van een Rakitic te halen.
2 0
gras
Grappig, ik had verwacht dat jij het met achterlijn eens zou zijn. Maar ik zit helemaal op jouw lijn. Daarnaast heeft vdBeek een goed loopvermogen en drive.
1 0
geDaante
Waarom had je dat verwacht?
0 0
gras
Nou ja, je visie op Klaassen (herhalen is niet nodig ;)).

Donny heeft evenmin een echte individuele actie, op kappen en draaien na.
0 0
b.hulshof
Zijn beste wedstrijd dit seizoen was met het nederlands elftal tegen Portugal. De laatste weken is hij vaak onzichtbaar op het veld en afgelopen donderdag was hij zeer matig. Ik denk dat hij ook beter tot zijn recht komt met andere soort middenvelders naast hem, nu heb je 3 middenvelders die naar de bal komen en sterk aan de bal zijn.
2 0
geDaante
Komt door Ten Hag, die hem opdraagt net als eerder Klaassen veel voor de goal op te duiken en te loeren op goaltjes. Dat heeft een negatief effect op zijn aandeel in de opbouw en het combinatiespel, wat slecht is voor zijn spel, maar ook voor dat van Ajax als team.
4 0
Knalpot
tja je zal toch echt af en toe een extra middenvelder in de 16 nodig hebben dat hebben de eerste seizoenen onder de Boer wel aangetoond. Het enige punt is dat ze moeten er komen en niet al staan wat vaak de laatste jaren met davy en donny al het geval is.
0 0
geDaante
Waarom moet dat volgens jou dan?

De Boer heeft mij aangetoond een verschrikkelijke coach te zijn, een ergere heb ik niet meegemaakt. Ook die eerste jaren vond ik slecht voetbal, het ging pas een beetje lopen en er was pas iets van een opbouw toen Anita door meerdere blessuregevallen eindelijk als 6 kwam te spelen. Dat foefje met Eriksen als aangever en Siem de Jong als loper de 16 in, daar kwam je mee weg in de zeer matige eredivisie, in Europa stond je volledig voor lul, die neutraliseren dat zeer eenzijde en voorspelbare spel, en niks ben of kan je meer.

Zo'n half als schaduwspits gebruiken, louter loerend op een goaltje, wat verder totaal ten koste gaat van de opbouw, combinatiespel en aanvalsspel van de voorwaartsen zelf, is typisch Nederlands, en kansloos. Nu wordt Til weer geroemd, en types als Dani de Wit en Ekkelenkamp. Ik zie het niet, kunnen niet veel meer dan braaf taken uitvoeren en lopen. Daar red je het niet mee in Europa.

Een middenvelder moet buitenspelers lanceren, combineren met de naar binnen trekkende buitenspeler, de spits inspelen, steken op de spits, combineren met de spits. En niet zelf steeds bediend worden. Overigens zijn voorzetten ook vrij kansloos, stop er dan ook mee en creëer meer uitgespeelde kansen, trekt die bal laag terug randje 16, of strak laag voor op de spits, etc.
0 0
Knalpot
Je ziet het idd niet omdat je niet doorhebt dat het moderne voetbal gewoon haast niet meer zonder kan. Voetbal is veel meer een resultaatsport geworden die vaak op dode spelsituaties beslist wordt, Tempo ligt veel hoger dan vroeger lopers heb je gewoon nodig alleen Ajax gebruikt ze verkeerd. Een Liverpool speelt rustig met 3 lopers op het middenveld, de creativiteit staat voorin en tussen de linies, meer heb je ook niet nodig. Maar wij willen zo lekker de tegenstander tegen de eigen 16 drukken en dan lekker gaan breien want dat is aanvallend voetbal. Liverpool presst delen van de wedstrijd en plooit delen gewoon terug in een compacte vorm, maar spelen die onaantrekkelijker dan ons? Dat hele oeroude concept van aanvallen is juist zo'n typische domme hollandse school regel. Het gaat erom dat je efficient met de ruimtes op het veld omgaat, de bal moet snel naar voren om je aanvallers in een 1 tegen 1 situatie te spelen maar velen denken dat dat verdedigend voetbal is. Ik noem het dynamisch en het kan ook heel aantrekkelijk zijn als je het goed uitvoert zie liverpool of dortmund als voorbeeld. Wij gaan pas in de vooruit als de tegenstander alweer helemaal teruggeplooid is en dan is er al geen 5e versnelling meer mogelijk hooguit een 2 of 3 omdat de ruimtes te beperkt zijn. Ik weet dat je een groot Cruyff adept bent maar dat spelletje wat hij voor ogen had dat kun je alleen met de allerhoogste kwaliteit uitvoeren en die hebben we niet, gaan we niet meer krijgen ook. Tegenstanders werken niet meer mee aan attractief voetbal (met de finale vorig seizoen als ultiem voorbeeld) het draait om de pegels/winnen en niet meer om hoogstandjes! Je kan er naief tegenin blijven gaan maar dan wordt je gewoon dat clubje dat altijd een duimpje krijgt voor het vertoonde spel en durf maar voor de zoveelste keer weer zonder prijs staat.
0 0
trodat4030
Niet alleen onder TH, in de eerste seizoenshelft deed hij het onder Keizer ook al.
1 0
geDaante
Ja dat klopt inderdaad.
0 0
mistermiyagi
Zal nooit door Barcelona begeert worden, wel een mooie speler voor Ajax, heeft nog niet het niveau om elke week het niveau Ajax te ontstijgen.
1 -2
mvdk
Na zo'n bizar jaar voor hem kunnen we dat ook niet verwachten. Hij is daarnaast nog hartstikke jong. 21 is niks in het buitenland.
3 0
MyDreamteam59
Lieve jongen, met een uitstekende mentaliteit
Gun hem na volgend jaar een mooie club. Bayern zou passen bij hem.
Indien hij niet AL HET VUILE WERK voor die “slang” Ziyech zou moeten opknappen zou hij nog veel beter zijn.
3 0
trodat4030
Hij zit al bij de mooiste club vd wereld, dus hij hoeft nergens heen voor een mooie club. Hij moet alleen wel een trainer krijgen die hem op waarde schat en gebruikt zodat hij in z'n kracht kan spelen, wat geDaante zegt.
1 0
geDaante
Hij zou vooral beter zijn als hij door Ten Hag niet ingezet wordt als een nieuwe Klaassen, dus te diep staan, en teveel gefocust op in de 16 komen en goaltjes meepikken. Hij is veel veelzijdiger dan dat, wordt nu heel erg beperkt in zijn doen en kunnen.
4 0
achterlijn
Hij is een voetballer die moet werken voor een ander, hij heeft eenmaal niet de technische kwaliteiten die een voetballer als Ziyech wel heeft.

Maar je hebt ook dit soort kilometer dravers nodig in ieder team dus op dat gebied zal hij geschikt kunnen worden.
0 -4
geDaante
Doe je hem zwaar tekort mee, het is geen Siem de Jong of Davy Klaassen.
Hij heeft een zeer goede functionele techniek (aanname, (creatieve) passing) en oogt misschien wat houteriger, maar is nog aardig behendig, slimme acties, handelt snel en vaak ook creatief en heeft veel over- en inzicht. Heeft ook een goede schottechniek.

Dravers heeft Ajax helemaal niet nodig, je moet collectief drukzetten, en dat kan met allemaal goede voetballers.
6 -1
achterlijn
Een gaten dichtloper heeft ieder team nodig.

Je moet collectief druk zetten zeg je, maar er zijn tegenstanders die er net zo over denken en dit ook doen en dan is het voor dit Ajax onmogelijk om collectief druk te blijven zetten.

In internationale wedstrijden waar de meeste tegenstanders beter materiaal hebben dan Ajax is het al helemaal onmogelijk.
0 -4
geDaante
Juist omdat je niet onder druk gezet wil worden, moet je dus ook zo goed mogelijk zijn in het onder druk uit voetballen. Wie daar het beste in is, in combinatie met het drukzetten, kan de tegenstander vastzetten.

Simpele dravers zijn vaak technisch matig en trager handelend, en dan wordt onder druk uit voetballen heel erg lastig, en zij maken onder druk ook sneller fouten.

Idealiter heb je dus wel een draver die ook zeer goed kan voetballen, maar die zijn zeldzaam. Een draver zonder bovenmatige techniek en combinerend vermogen, moet je nooit aan beginnen als Ajax zijnde.

Als je de linies compact houdt en voluit druk zet en naar voren verdedigt, moet iedereen ongeveer dezelfde arbeid leveren.
0 0
Suarez16_
Moet wel wat feller in de duels worden in mijn ogen.
2 0
geDaante
Eerst maar eens weer als collectief druk gaan zetten, zodat je de tegenstander tot fouten dwingt en juist minder in de duels komt.

Gaat alleen helaas niet gebeuren onder Ten Hag, die meer achteruit loopt en de passlijnen probeert te blokkeren.
0 -1
FlyingDutchMan
Prima eerste seizoen als basisspeler gehad,
2 0
Godenzoon24
Idd vergeten veel mensen . Zijn maatje een kasplantje en zijn eerste jaar basis in een turbulent jaar en stroef draaiend team. Dat is gewoon knap. Dat een paar opportunisten dat niet meewegen zegt meer iets over hen dan over Donny.
0 0
EVH
Nog 1 seizoen te bewonderen in de JC Arena.
0 -1
0164AFCA
Een echte man met clubliefde.
4 0
achterlijn
Waaruit blijkt dat?
1 -2
Fairsquare
Heb je het artikel überhaupt gelezen? Hoe kun je het artikel lezen en dan nog vragen waaruit blijkt dat Donny clubliefde heeft? Het gaat dan weliswaar niet over clubliefde voor Ajax, maar om de amateurvereniging.
0 0
achterlijn
Sorry ik dacht dat het over Ajax ging.
0 0
Fairsquare
Voor deze keer vergeef ik het je. Laat het niet weer gebeuren
0 0
Godenzoon24
Heeft hij je vriendin afgepakt?
0 -1
Harmpiejjajax
beest!
3 0