Vd Beek uitgescholden: 'Lig ik niet wakker van'

BVeenstra, 20-04-2018 om 11:30, 13297 views, AT5 | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ondanks de verloren titelstrijd en de gelaten sfeer in de Johan Cruijff ArenA probeerde Ajax-middenvelder Donny van de Beek er donderdagavond in de wedstrijd tegen VVV-Venlo er het beste van te maken. Na een matige eerste helft won Ajax na een goede tweede helft uiteindelijk met 4-1 van de Limburgers.

'Ik denk dat je altijd plezier moet hebben op het veld. Als je dat niet hebt, kun je beter binnen blijven denk ik', vertelt Van de Beek in gesprek met AT5. 'We hebben geprobeerd er wat van te maken. Maar laten we eerlijk zijn, we moesten ook gewoon winnen om de tweede plek veilig te stellen. Het is niet makkelijk, maar het zal wel moeten.'

Afgelopen zondag, nadat Ajax verloor bij PSV (3-0), werd de spelersbus van Ajax bij terugkeer bij de Johan Cruijff ArenA opgewacht door een groep boze supporters. Van de Beek kan de woede wel begrijpen. 'Er zijn dingen gezegd, met Hakim is het wat uit de hand gelopen. Dat is in het kort wat er gebeurd is', aldus de middenvelder, die het niet goed vindt als fans aan de spelers komen. 'Je mag alles zeggen, maar aanraken niet', vindt Van de Beek, die zelf ook behoorlijk zou zijn uitgescholden. 'Er was wel iemand die wat zei. Dat mag, vind ik. Het hoeft allemaal niet positief te zijn, maar het klopt wel (dat ik ben uitgescholden, red.). Ik lig er niet wakker van als iemand tegen mij scheldt. Dat mag, dat moeten ze gewoon doen.'

Tijdens het duel met VVV-Venlo was er een tweespalt in het stadion te ontdekken. Een kleine groep floot Hakim Ziyech uit, terwijl een grote groep Ziyech juist toezong. 'We horen wel wat gefluit en mensen die ons toejuichen. Daar moeten we het ook over hebben, zo hoort het ook. Ik heb Ziyech er zelf niet over gesproken. Ik denk dat het nooit prettig is als mensen je uitfluiten, maar hij is er goed mee omgegaan denk ik.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik vind dat hij erg vergevingsgezind is ; supporters hebben recht op hun teleurstelling maar nooit op welke actie dan ook waarbij de spelers ter verantwoording geroepen worden,en al helemaal niet fysiek.
Een echte supporter ben je dan niet, wat mij betreft worden hier zware extra maatregelen voor getroffen.
Dit soort uitspattingen breken Ajax alleen maar af!
0 0
gras
Verstandige en karaktervolle teksten.
2 0
Hans Kraay Jr.
Wow, dan ben je wel echt kansloos als je een jochie van 20 gaat uitschelden.

Ik snap echt niet dat sommige mensen geen enkel gevoel voor hun medemens in hun sodeflikker hebben.

Donny heeft werkelijkwaar het meest verschrikkelijke meegemaakt wat je je maar kan voorstellen. Als dat met je allerbeste vriend gebeurd, wtf ik zou niet eens meer mijn bed uitkomen.

Donny is een echte Ajacied en heeft waarschijnlijk met vele van ons ook op de tribune gezeten.

Alleen maar dikke respect voor Donny!
9 0
de-Ajacied
Het grootste probleem is dat dit jaar de positieve ondersteuning van supporters vooral in thuiswedstrijden heel weinig was, alleen tegen psv en feijenoord werden de spelers gedragen door de fans. Dan heb je ook geen recht van spreken om bij tegenvallende resultaten (dus niet eens inzet) de spelers daarop aan te vallen.
Misschien moet vd Sar eerst maar weer eens Vak410 zijn vak terug geven. Komt er weer sfeer in het stadion en winnen we thuis weer van Vitesse, Utrecht en Ado.
1 -1
MyDreamteam59
Ondergrens bereikt?
Ik denk het niet, het Nederlands elftal weet zich niet te plaatsen voor het EK en WK ondanks krankzinnig weinig tegenstand (niveau tegenstanders) is het niet gelukt. Al die zgn fantastische trainers zoals Hiddink, die op deze site ook weer zijn commentaar geeft, zijn wij afgezakt naar he5 niveau van Andorra en Moldavië. Wij kunnen niet meer vasthouden aan onze speelstijl, aanvallend attractief snel combinerend voetbal, het is uit de tijd. Net zo goed het idealisme van JC (R.I.P) om Ajax weer Internationaal op de kaart te zetten met verouderd voetbal. Mede door deze naïeve opinie staat Ajax in brand. Supporters gaan met een verwachtingspatroon naar het stadion om iedere keer veel doelpunten te zien, winst en het vernederen van de tegenstander. Als zelfs Guardiola met zijn honderden miljoenen selectie zijn speelstijl aanpast, hoe naïef is het Ajax publiek en de beleidsbepalers? Worden mega talenten opgeleid op de toekomst maar hebben deze jongens niets te zoeken in de Nederlandse competitie. Als dat bagger PSV met een ongelofelijke hoeveelheid geluk opnieuw ons de hielen laat zien moeten wij wakker worden. Incidenteel zullen wij best wel weer een keertje kampioen worden maar als Ajax geen modern voetbal gaat spelen is he5 definitief over met onze club. Ten Hag is het levende bewijs dat “onze directie” het spoor compleet bijster is. Kenneth Perez gaf zijn mening over TH dat deze trainer gewend is aan het ontregelen vd tegenstander en geen ervaring heeft om zijn team aanvallend voetbal te laten spelen. Opnieuw een verkeerde keuze en zolang het “boven” niet goed zit zullen wij teleurstelling na teleurstelling te verwerken krijgen. Aan het eind van dit seizoen zal er een gigantische leegloop komen wat niet te herstellen is. Ziyech, de Ligt, Onana, Tagliafico, Veltman, Viergever, Neres, de Jong en misschien zelfs Donny vd Beek gaan vertrekken en gaan wij een sombere toekomst tegemoet.
Ik geloof niet dat wij met dit beleid kunnen zeggen WZAWDB... over and out
3 -6
Ajaxvooraltijd
Wow 10 pagina's negatief gelul. Gaat het wel goed met je?
3 -4
Ajax4life16
Het is 1 grote puinhoop bij Ajax. Ik snap niet dat Overmars en vd Sar dat niet inzien en gewoon opstappen. Als ze echte clubliefde hadden zouden ze hun trots opzij moeten zetten.
0 0
MáximaZorreguieta
Het uitschelden van spelers oké. Frustratie kan. Maar je blijft met je tengels van de spelers af en wat denk je serieus waar te bereiken met het wegjagen van spelers. Spelers zoals Donny uitschelden. Wat wil je ermee bereiken? Straks wilt geen hond meer met plezier voor Ajax spelen. Het doet veel meer als je die jongens een hart onder de riem steekt, Je hoeft niet poeslief te zijn maar als je gewoon met ze praat gaan zij ook harder lopen. Ik schaam me dood voor de busopwachters.. niet omdat ze de bus opwachtten ( dat moet kunnen) Maar de sfeer die zij hebben gecreëerd. Je maakt je club kapot.
2 0
Mauroafca
De dingen die er zijn gezegd valt echt in geen enkel perspectief goed te praten man. Op zo'n manier je spelers benaderen is schandalig. Verhaal halen oke, maar niet op deze manier.
2 0
Redrum
Oh opeens kan mevrouw wel goed Nederlands
2 -1
chrisjuhhh
Op de eerste plaats keur ik het niet goed , want je blijf met je tengels van iemand af ongeacht wie !

Maar de moraal ridders en volop op AS , moeten hun fantastische instelling maar eens gaan tonen in de JC Arena ipv hier overal tegen aanschoppen .
1 -5
Hans Kraay Jr.
Of het nou in het stadion is of op AS, ik vind dat er maar weinig respect is voor de gevoelens van je medemens.

Want dat lijken de meeste wel eens te vergeten dat de spelers ook gewoon mensen zijn met gevoel.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik vind moraalridders nog beter dan dit constante gebash van een aantal leden hier.
2 0
JanTa
En terecht!
0 0
Jornnn
Inderdaad! Helemaal eens met het laatste!
0 -2
korem
Dat mensen zeggen dat de busoppwachters geen supporters zijn is grote onzin! Dat zijn juist die hard supporters en dat ze een duidelijk signaal afgeven dat je voor de beste en mooiste club van nl speelt en nee dat hoeft niet met geweld, maar het moet doordringen dat dit zo niet kan. Ik zeg niet dat het goed is maar kijk hoe Ziyech afgelopen wedstrijd speelt als hij die motivatie elke week zou kunnn opbrengen zou hij pas echt goed zijn !
1 -11
GerardAjax26
De betekenis van het woord supporter is: iemand die een bepaalde club of speler steunt.
Volgens mij steun je niemand door ze uit te schelden en te intimideren.
5 -2
korem
Dus een supporter mag zijn onvrede niet uiten volgens jou ?
0 -3
Hans Kraay Jr.
Jawel, stond ook zeker achter het initiatief om de bus op te wachten, maar dan een jochie van 20 uitschelden......daar trek ik de grens. Dan ben je toch gewoon een zielig figuur.
2 0
trodat4030
Zeker wel, maar dat doe je nog steeds met enig respect, niet schaamteloos alles wat in je bedwelmde kop opkomt eruit pleuren. En aan spelers komen is gewoon helemaal uit den boze, als je dát gaat lopen verdedigen moet je eigenlijk gewoon aan je ouders vragen waarom ze je geen fatsoenlijke opvoeding hebben gegeven.
1 0
korem
Misschien moet jij je ouders vragen of ze je kunnen leren begrijpend te lezen ! Maar wellicht kan jij me is vertellen hoe jij jou onvrede bijvoorbeeld uit ?
1 -3
Hans Kraay Jr.
Op AS.
0 0
GerardAjax26
Mag best, maar niet door een bus op te wachten en spelers vervolgens met allerlei ziektes uit te schelden. Dat heeft niets met een signaal afgeven te maken, dat is gewoon ontzettend respectloos.
1 0
korem
Jij zou het met een aangetekende brief doen ofniet ? Kom op zijn volwassen jongens onze spelers en verdienen genoeg dus ze moeten ook dit begrijpen en gelukkig doen ze dat ook zoals je leest ! Maar verdedig niet dat ze spelers gaan aanraken maar ze mogen best even schrikken en beseffen dat ze 100% moeten geven
0 -4
MickS
Het opwachten is prima. En scheldend je ongenoegen uiten is nog tot daar aan toe en wat mij betreft helemaal prima.
Maar het (be)dreigende karakter icm zelfs een douw uitdelen en tegen de bus aan beuken en daarmee eisen dat men de bus uit komt en dat met opgeheven vuisten (als iemand dat op straat bij je doet denk je als 1e dat hij je in elkaar wil slaan) gaat echt te ver.
2 -1
Dondy
Ik vind het atijd zo kansloos als mensen dingen goed praten met het argument “dat ze genoeg verdienen”... dat iemand veel verdient betekent niet dat je het recht hebt om ze met ziektes uit te schelden of geweld te gebruiken...
5 0
korem
Waar zie je staan dat ik dit rechtvaardig ? Ik zeg letterlijk dat de jongens volwassen zijn en genoeg geld verdienen en er tegen moeten kunnen dat er ontevreden supporters een bus opwachten ! Dat er dan een aantal met ziektes schelden en duwen zie je mij nergens goedkeuren. Het gaat er toch over dat de bus opgewacht word door ontevreden supporters ?
0 -2
Hans Kraay Jr.
Ook mensen die veel geld verdienen hebben gevoel. Zou je niet denken hè? ;)
1 0
korem
Dat geld danken ze deels aan de kansloze figuren die de bus staan op te wachten ! Nogmaals als jij voetballer bent en je verdient zo veel geld en dit verdien je door de supporters die na je komen kijken, dan moet je er ook tegen kunnen als er een groep mensen je opwachten bij terugkomst en je hoeft geen spelers met ziektes uit te schelden of ze aan te raken, maar je kan ze zeker wel duidelijk maken dat ze hun best moeten doen !
0 -2
Freddy Al
Nee hoor helemaal naast de plank geslagen! NIEMAND heeft het recht om anderen op te wachten te intimideren ,te bedreigen of te beledigen.
Dat hebben we in het strafrecht vastgelegd,zeker is dat jullie daarmee angst zaaien onder spelers.
Je zult als supporter ,van welke club dan ook ,moeten accepteren dat je belangrijke wedstrijden ook kunt verliezen.
Wat mij betreft worden dit soort uitwassen keihard aangepakt!
1 0
vijfennegentig
Het is natuurlijk ook afreageren op de spelers. En dan met name Ziyech. (Easy target)

Of denken jullie echt dat als Huntelaar die kans in Eindhoven maakte en de wedstrijd zou kantelen, dat we al deze “bus-topics” hadden?
0 -1
Red Devil
Dat soort gasten hebben varkensstront in hun kop.
Ik zat het zondag te bekijken en je zag alleen maar lafaards bij die bus met hun doorgesnoven koppen.
Dat soort losers zijn geen supporters.
Mooi dat Donny er schijt aan heeft.
6 -1
Rsv
Schelden op Donny, droevig
3 0
3*stars*3
Combinatie van drank, drugs en frustratie, is niet zo goed...
2 0
Afcas20
Wat ik wel vind is dat we niet moeten doen of ALLE busopwachters zulke kneuzen zijn. Ik denk dat veel daar toch gewoon uit onvrede stonden en dat is best te begrijpen als je week in week uit je team achterna reist en vervolgens zo iets te zien krijgt in Eindhoven. Dat een paar roeptoeters dan veel te ver gaan kun je niet iedereen op afrekenen
1 -2
Tecmessa
Ehm nee, alle busopwachters zijn wel degelijk droeftoeters. Je mag best gefrustreerd zijn met ons cluppie, maar verhaal halen bij de selectie doe je niet op deze manier. Je gaat geen bus tegen houden en spelers/staf lastig vallen, je hebt daar niets te zoeken.
3 -2
The
Jep, alle buswachters zijn kneuzen!
2 -2
atalantanio
Kan iemand aan die spelers duidelijk maken dat verreweg de meeste Ajax supporters zich nooit zouden verlagen tot het niveau van deze gefrustreerde capuchon-boys? Die gasten zijn niet maatgevend en verdienen eigenlijk geen enkele aandacht. Ze werden gisteren mooi overstemd door supporters die er ondanks alles zaten om hun club aan te moedigen.
3 0
vijfennegentig
Tja dat zijn dezelfde mensen die tegen Ziyech zijn, dan moet je niet verbaasd zijn dat ze ook een Donny aanpakken. Dat is het niveau dus.

Zie mensen nu zogenaamd verbaasd reageren, wat hadden jullie verwacht van dit volk???
0 -1
RaynoFischer
Nouja het verbaasd wel dat ze zo laag zijn om zelfs Donny aan te pakken....
Dan ben je echt door de laagst mogelijke ondergrens gezakt.
0 -2
vijfennegentig
Je schat ze dan iets te hoog in vrees ik,
0 -2
Jaridebeste
Tokkie niveau van die 'supporters'. Je mag best boos zijn en protesteren maar dit slaat nergens op.
3 -2
GerardAjax26
Bewijst nog maar eens dat die kneuzen bij de bus geen Ajax supporters waren.
2 -2
dezengene
Dat groepje bij de bus daalt nog verder in mijn achting. Wat een idioten. Blijf voortaan lekker weg.
4 -2
Youri08
Mongolen.
3 -2
AIR-S
Let ff op je woorden. Niet iedereen die zich misdraagt is een mongool.
1 -1
Turbo
Idioten zijn het.
4 0
Genant
Donny. Wat een topgozer. Die jongen heeft meegemaakt dat zijn boezemvriend voor dood op het veld lag.....is toch helemaal doorgebroken. Echt knap. Hoe hij nu weer reageert ook....is volwassener dan Hakim die vijf jaar ouder is.
14 0
blava
en altijd betrokken bij belangrijke doelpunten. Ook gisterenavond weer met een voorzet bij de 1-1. Zonder Ziyech en Schone maar met Eiting en Frenkie zal hij nog beter worden.
1 0
RaynoFischer
Idd, hij weet gelukkig dondergoed dat het een paar idioten zijn en 95% achter hem staat ;)
0 -1
Beachboy
Wie denk je dat je bent als je een speler als Donny gaat uitschelden. Echt bizar!
6 0
Afcas20
Gewoon een eenling die stoer wil doen, vd Beek wordt vanuit alle groepen gewoon als echte Ajacied gezien. De verantwoordelijke mag zich schamen
1 -1
Ruff Rhythim
Ach ja, die verantwoordelijke had net de pech dat die halve hersencel die hij met zn familie moet delen nou net even niet in zijn bezit was, dan krijg je dit...
0 -2
AFCA-B93
Ongelooflijk dat zo’n kind van de club wordt uitgescholden door een stel “supporters”.

Donny heeft gewoon een prima 1e seizoen als directe vervanger van Klaassen. Dat hij zo’n tijd naar de rechterkant uit week vind ik eigenlijk het enige mindere van hem dit seizoen wat me echt opviel
7 0
noppenkoning
Dikzak, relnicht, homo, heks en kutkind zijn de scheldwoorden die basisschoolleerlingen het vaakst gebruiken. ,Hoewel we de peilingen hebben gehouden bij groep 6, 7 en 8 hebben we geluiden gehoord dat er op deze manier al wordt gepest vanaf groep 3.
0 0
flavente
Dikke klootzakken die het in hun hoofd halen om Donny uit te schelden. Wat een kansloze figuren. Ben helemaal klaar met dat zooitje.
4 -2
NouridolbergNeres34
eigen jeugd nog wel en daar zo mee omgaan, triest.
1 0
D4nny
Eigen jeugd of niet. Dat gedrag valt gewoon iet goed te praten. Snap dat de voetballers zo reageren omdat ze deze zogenaamde “fans” aan de goede kant willen houden maar ik vindt het niet kunnen.

Als ik een slechte prestatie op mijn werk lever vindt ik het dan ok als mensen mij uitschelden? (Deel van mijn werk heeft impact op openbaar vervoer dus mogen reizigers mij uitschelden als ik iets fout doe? Zouden wij dat acceptabel gedrag vinden?)

Stelletje hersenloze idioten die een bus opwachten. Zouden allemaal geïdentificeerd moeten worden, stadion verbod voor het leven en gepubliceerd in de krant wie het zijn. Kijken of ze dan nog steeds zo stoer zijn om een bus op te wachten.
2 0
Leprechaun
Gaat lekker zo boys! Laten we vooral jongens gaan schofferen die alle jeugdelftallen hebben doorlopen. Nog even zo doorgaan en ouders laten hun kinderen lekker bij de F'jes van PSV aansluiten. Welke gek wil er op deze manier nog voor Ajax spelen?

Zijn dit dezelfde gasten die wél hun bek hielden toen Johan de Arena uit werd gejaagd? Lachwekkende types.

En Ajax houdt de kaken stijf op elkaar hoor. Als de dood voor deze gasten. Geef ze gewoon een levenslang stadionverbod. Weg met die primaten.
8 0
Dexy
De drek blijft maar doorgaan...

Welke simpele ziel haalt het in zijn hoofd om Donny nou weer uit te schelden? Helemaal na dit seizoen, waarin hij zijn boezemvriend is kwijtgeraakt
13 0
RaynoFischer
En ook nog eens de aanvoerder (qua positie) van vorig seizoen moeten opvolgen, ga er zelf maar eens staan ;)
10 0
Truth
Ik krijg wel steeds meer de indruk dat de beste trainers die we bij Ajax in huis hebben de mediatrainers zijn. Die gasten zeggen allemaal keurig precies hetzelfde
1 -2
Bobbaasje
Dit zijn gasten met een woordenschat van een paar woorden:

Ajax
Uitstappen
kakkerlakken
Peter B

Hersenloos volk.
18 0
AFCsince98
Welke “fan” Van de Beek uitscheldt heeft het niet helemaal begrepen denk ik. Na alles wat er is gebeurt en wetende dat Van de Beek een jongen van de club is.
35 -1
Hans Kraay Jr.
Precies dit!
2 0
mvdk
Dat paar knakkers verkloten het voor jou en mij. We hebben het wel eens over een reorganisatie binnen de club,maar van mij mogen er ook wel wat zogenaamde supporters naar AZ. Het zijn dezelfde mannen die altijd vooraan willen staan en denken dat alles om hen draait. Gewoon lekker opzouten vind ik.

Hoewel,als je meer dan een miljoen fans hebt kun je ook niet verwachten dat je alleen maar normale mensen rond hebt lopen. Ik hoop dat de spelers dat ook beseffen.
7 0
RaynoFischer
Idd, bij de houding en verongelijkte gedrag van Ziyech kan ik nog begrijpen (ook niet goed te keuren) dat je hem een keer uitscheldt, maar Donny is blijkbaar mentaal echt van staal die knalt gewoon door en ja niet altijd goed, maar zijn 1ste jaar als volledige basisspeler
3 0
Leviathan
Alsof Ziyech het wel ergens aan verdient. Uitschelden verdient geen 1 voetballer aangezien ze niemand wat aandoen met voetballen.
11 -1
gras
Eens.
1 0
Truth
Helemaal met je eens
4 0