Witschge: 'Ziyech niet enige gebeten hond'

ArthurV, 16-04-2018 om 16:25, 16543 views, AT5 |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Tegenover de camera van AT5 heeft Richard Witschge gereageerd op het incident welke zondagavond heeft plaatsgevonden met de supporters van Ajax. De assistent-trainer geeft aan het opwachten van de fans niet als intimiderend te hebben ervaren.

'Er zijn gewoon een aantal jongens niet blij', vertelt Witschge. 'Dat moeten we respecteren en mee om zien te gaan.' Nadat de spelers uit de spelersbus waren gestapt, zou middenvelder Hakim Ziyech een zwiep hebben gehad. Witschge geeft aan het voorval niet te hebben waargenomen. 'Maar je moet gewoon van iedereen afblijven. Ziyech is niet de enige gebeten hond, want we hebben allemaal schuld.'

Ook Simon Tahamata gaf tegenover de Amsterdamse zender een korte reactie en is het helemaal eens met Witschge. 'Je mag zeker niet iemand gaan aanvallen. Degene die dat gedaan heeft moet sowieso aangepakt worden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax418
Zit op de een of andere manier wel te genieten van Dani vandaag
1 0
gras
Simon zegt tenminste waar het op staat. Niet alleen lafjes zeggen dat het niet hoort, maar aanpakken die gast(en).
4 0
Van Reenen
Ik ben benieuwd hoeveel mensen er zondag in de Arena zitten tegen VVV. Het zal moeilijk genoeg worden om als ,2e te eindigen. En zeg svp niet dat het een eitje wordt, want dat zou ADO ook zijn.
0 -3
michaellaudrup
het kan me geen ene reet schelen dat hele klote Ajax, ben er even helemaal klaar mee.
0 0
T.reckveugel
Zondag is de Arena leeg, alle teleurgestelde of zelfs boze fans blijven weg als straf!
Ik weet het, ik ben de 2e die reageert, kom het niet laten
1 -2
Ajacied33
Zondag is de Arena sowieso leeg ja. Waarom moet ie vol zitten als Ajax vrij is?
2 0
Koekepeer
Manmanman. Als je sowieso niet komt is het makkelijk een statement maken.
1 0
afcas
je weet dat die wedstrijd donderdag is?
5 0
sucre
whahaha
1 0
Dennis1964
Van spelers blijf je af zowel fysiek als verbaal. Altijd je club blijven steunen in goede en slechte tijden. Als je wil knokken dan zoek je maar een vechtsport. Of je kan mij bellen.
5 -1
Tyronetjonaloi
Toch als je die beelden zo ziet snap ik wel dat sommige spelers weg willen. Het loopt allemaal kut momenteel bij Ajax. Maar de band tussen de supporters en de spelers moet gewoon altijd sterk zijn.
Spelers staan op het veld voor de supporters.
Supporters staan langs het veld voor de spelers.
3 0
Jos1983
Kom op zeg.. Je moet een mening hebben over die 100-150 idioten die ze staan op te wachten! Toon respect voor de spelers, ook op zo'n rukdag als gisteren. Maar als ik dan een man of 5-6 zie rammen op de bus dan denk ik echt wat is je doel? Reageer je frustraties lekker af thuis, in een park of op de wallen..
4 0
AFCAsphere
Je frustraties thuis afreageren is ook niet bepaald een goed idee... Gewoon leren controle over jezelf te hebben.
0 0
AFCA.
Richard is toch wel het schoolvoorbeeld van een Ajacied
3 0
Gerard36
ik heb net de beelden op at 5 gezien van de aankomst bus, het is nog erger dan ik vermoede spelers die uit worden gemaakt voor kankerlijers en kankermongolen. deze dwazen moeten een levenslange verbanning uit de arena krijgen
11 -2
Warrior
En dan hoor je nog niks over die randdebielen, die brandende fakkels naar beneden gooien tussen mensen met kinderen en gehandicapten. Ook die uit de stadions weren.
1 0
afcas
serieus? nooit beelden van eerdere busopwachtingen gezien ofzo? veel andere dingen hoor je niet...
1 -6
Koekepeer
Ben benieuwd wanneer die in de van Dale komt : busopwachting.
0 0
MyDreamteam59
Kan maar één ding zeggen; meer Amsterdammers in de selectie!
Ajax is vervreemd van haar achterban. Het zijn over het algemeen spelers die Ajax als tussenstation gebruiken en niet de affiniteit met Ajax hebben zoals de supporters.

Hoe kan je met een glimlach (Kluivert) op je porem na afloop de pers te woord staan?
Is het dan gek dat het bloed uit onze oren loopt? Maarrrrrr, met je klauwen vd spelers afblijven.
Dat betekent automatisch dat het tussen de diverse supportersgroepen ook niet goed zit! Denken jullie nou echt dat dit in de tijd van Lola, Carlo en Sven had plaatsgevonden?
1 -12
footietsar
Jij kunt beter niets zeggen!
Jij hebt dus liever een speler in de spits lopen die een Amsterdammer is, ook al is hij ver onder het niveau van Dolberg / Huntelaar? Het is niet dat je zomaar even een besluit neemt dat er meer Amsterdammers in de selectie moeten. Die talenten moeten er wel zijn en ze moeten beter zijn dan de anderen. Dit heb je dus niet in de hand en is het daarom ook een belachelijke en nutteloze reactie.

Vervolgens noem je een speler waar je je blijkbaar het meest aan geïrriteerd hebt, Kluivert, de grootste Amsterdammer van de selectie. Hoe kan dat dan?

Heb je er ook niet bij stil gestaan dat het gelach van de 18 jarige Kluivert door onzekerheid/schaamte komt? Of denk jij dat mensen alleen lachen op het moment dat ze iets grappig/leuk vinden?

En die pipo afcas hoeft niet op mij te reageren met het feitje dat Kluivert niet in Amsterdam geboren is. Maakt dat je een Amsterdammer als je er toevallig uit een kut bent gevallen in een ziekenhuis die toevallig in Amsterdam ligt? Het lijkt me belangrijker waar je opgegroeid bent.
4 0
afcas
dus al die yuppies met veel geld in zuid zijn ook de echte amsterdammers? ga toch weg joh. een echte amsterdammer zijn is meer dan waar je opgegroeid bent of geboren bent. dan gaat het om hoe je bent. en kluivert heeft niets van een echte amsterdammer in zich behalve de bluf. alleen kan een echte amsterdammer die bluf ook waarmaken, terwijl het bij kluivert bij een grote mond blijft... maar goed, dat je mij een pipo noemt zegt al een heleboel over je denkvermogen. dus waarschijnlijk begrijp je niet wat ik hier verteld heb...
0 -3
footietsar
Oh.... het gaat er dus om hoe je bent en niet waar je geboren bent? Waarom was het dan belangrijk dat hij niet in Amsterdam geboren is?

Ben jij dan degene die bepaalt hoe iemand is en wie een echte Amsterdammer is?

Een echte Amsterdammer heeft niet alleen de bluf maar maakt het ook waar? Dus als je iets niet waar kunt maken ben je opeens geen Amsterdammer meer. Nou dan denk ik dat er maar weinig echte Amsterdammers zijn op deze wereld. Zou Messi een echte Amsterdammer zijn? Oh nee hij heeft de bluf niet. Je moet allebei hebben om een echte Amsterdammer te zijn.

Als je het hebt over een bepaalde karakter die je mist bij de spelers, dat kan, maar waarom moet het dan een Amsterdammer zijn en waarom moet je dat er überhaupt erbij halen? Dan praat je toch gewoon over het karakter. Het is een zinloze discussie en zinloze reactie want dat heb je niet in de hand hoeveel Amsterdammers er in de selectie zijn als je het hoogste niveau wilt nastreven.

Waarom wordt jij niet supporter van AFC. Ongetwijfeld lopen daar meer "echte Amsterdammers". En ongetwijfeld hebben zij de bluf en maken ze het waar. Alleen vreemd dat ze niet op het hoogste niveau spelen.
2 0
afcas
je weet dat ik nooit de opmerking heb gemaakt dat ajax meer amsterdammers nodig had in de selectie? best pijnlijk dit...
0 -2
footietsar
Je hebt het wel lopen verdedigen. Waarom zou je dan een discussie opstarten met iemand die tegen die stelling is? En waarom kom je daar nu pas mee nadat je uitgelult bent en niets meer te zeggen hebt op de andere argumenten.

En jij weet ook dat ik niet op jou reageerde maar jij op mij. Ik had er alleen bij gezet dat ik niet op jouw reactie zat te wachten aangezien je het bij meerdere berichten hebt geplaatst. Maar daar kwam het dan toch. En waar ging jouw reactie over? Of iemand in jouw ogen wel of geen echte Amsterdammer is terwijl dat een nutteloze discussie is en de stelling van diegene nergens op sloeg.

Inderdaad zeer pijnlijk dat ik me hier moet verlagen tot jouw niveau.
1 0
Ajacied33
Dat is dus het vreemde ervan,Amsterdamser dan Kluivert ga je ze haast niet krijgen man. Ras Amsterdammer en komt uit een Ajax familie. Jeugd van nu is gewoon te verwend
1 0
Ajax#1900
Dit dus. Het is geen toeval dat de meeste talenten op de bank zitten bij matige clubs als ze naar het buitenland gaan.
0 0
afcas
een rasamsterdammer die niet in amsterdam geboren is? overigens kun je spelers als kluivert niet als clubliefhebber zien door hun mentaliteit... beetje matig voorbeeld.
0 -2
RaynoFischer
Ja zelfs echte amsterdammers zoals De Ligt en Kluivert zien Ajax als tussenstap...
of zie jij liever 11 spelers zoals Veltman of zelfs Dijks? :p
0 0
afcas
kluivert geboren in zaandam en de ligt komt ook niet uit amsterdam...
1 -3
Ajax#1900
Man man man. Kluivertje heeft de andreaskruizen op z'n arm staan
1 0
afcas
en nog steeds is hij niet geboren in amsterdam...
0 -2
Biss
Ik schaamde me voor de wedstrijd die Ajax gister op de mat legde. Maar heel onverwachts kwam het ook niet. Het hele seizoen gaat het al niet zoals het hoort. Als we nou ook nog ingehaald worden door AZ, wat heel goed mogelijk is, dan is het wat mij betreft het meest dramatische seizoen wat ik heb meegemaakt.

Maar de schaamte die ik voelde gister tijdens de wedstrijd is helemaal niks bij de schaamte die ik voel als ik de beelden van die ‘supporters’ bij onze spelers bus zie. Het woord kanker vliegt in het rond en ik vind het zeker wel intimiderend, moet je voorstellen dat je 18-25 jaar bent en uit die bus moet stappen. Dat Witchge zich wat minder snel laat intimideren dat weten we allemaal haha.
12 0
AjaxfanRuben
Jij hoeft je niet te schamen, die spelers moeten zich schamen. Mja, je zal wel vaak in het stadion zitten dat je zo betrokken bent
0 -7
3*stars*3
Gister las ik dat die spelers zaten te shaken in de bus.
Logisch, ze hebben hier niet voor getekend en hebben van hun hobby hun beroep gemaakt.
Als je dan een aantal doorgesnoven en opgefokte gasten voor je hebt staan, dan doet dat wat met je.

Ik was ff aangeslagen na de pot maar dat kwam vooral omdat droom is uitgekomen voor die boertjes, rest van NL en dat onze boys het feestje niet konden verpesten, terwijl psv niet speciaal is.
Ajax onderuit zien gaan in een kampioensduel....
Jammer dat er komend weekemd bekerfinale op programma staat want seizoen mag van mij zsm eindigen.
5 0
afcas
zou mooi zijn als het wat met ze doet. voor de rest lijkt niks te werken om die mentaliteit te veranderen... overigens moeten ze wel gewoon met hun handen van de spelers afblijven.
0 -1
3*stars*3
Bedoel meer over het ''shaken''.
En ja, mentaliteit maar daar ergeren wij al een lange tijd aan.
Vorig seizoen is een gesloten hoofdstuk maar het lange EU seizoen heeft ook wat punten gekost.
Toch zag je vooral na de winterstop wel echt een team en wilskracht.
Zag je ff weer terugkomen onder Keizer met duels als PSV thuis en vooral Az uit.

Na de winterstop lopen ze vaak als los zand rond en door elkaar.
0 0
Ajacied33
Gelukkig hebben we vanaf morgen alweer een nieuwe speelronde
0 0
KlasseLasse
vind het belachelijk dat ze allemaal in zn dikke bak stoer rondjes rijden ga eerst maar eens presteren
1 -4
iammike
Dat heeft niks te maken dat supporters aan spelers moeten komen. Aanpakken die gast wat geduwd heeft. Met naam en foto het internet op, aangeven bij de politie en een levenslang stadion verbod (al heeft die dat waarschijnlijk al).
1 0
Stefanaladin
laat me niet lachen aangeven bij de politie hahahah kom ff op n duwtje er worden dagelijks mensen geduwd kom ff op alsjeblieft.
1 0
RaynoFischer
Idd als daar idd al aangifte voor gaan doen is het einde van de wereld nabij, haha.....
Het is niet netjes, maar al geef je de koning een duw zal je er als nog niet voor vervolgt worden :p
0 0
Stefanaladin
klopt maar kan t wel begrijpen als ziyech daadwerkelijk gespuugd of gebaren heeft gemaakt.
0 -1
Labrador
Al die jonge gastjes met een dikke wagen en waar komt Richard mee aan :)
5 0
3*stars*3
Toch mooi om na gister weer een reactie met een knipoog te zien.
We moeten hoe dan ook gewoon door en over een paar dagen wacht VVV.
4 0
RaynoFischer
Hij is tenminste lekker gewoon gebleven :)
5 0