Voorzitter SVA: 'Fans mogen oordeel vellen'

sammekors, 16-04-2018 om 14:50, 8014 views, NU.nl |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging Ajax, heeft vol afschuw gereageerd op de gebeurtenissen rond de spelersbus van Ajax op zondagavond. Zo'n 150 supporters wachtten de bus op na de 3-0 verliespartij van Ajax tegen PSV. Speler Hakim Ziyech zou zelfs een duw hebben gekregen.

'Van spelers en eigendommen blijf je te allen tijde af', zegt Nagtzaam tegenover NUsport. 'De individuen die dit hebben gedaan moeten dan ook keihard aangepakt worden. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Het zijn een paar mensen die het voor de rest van het vak verpesten. Het collectief mag niet bestraft worden.'

Tóch zal de SVA in aanloop naar de wedstrijd van Ajax tegen VVV-Venlo geen speciale oproep doen aan de Ajax-supporters om zich extra goed te gedragen, zo vertelt Nagtzaam. 'Supporters mogen altijd een oordeel vellen of kritisch zijn. Het is ook prima om in gesprek te gaan, maar dat doe je niet door de spelersbus tegen te houden of aan spelers te zitten. Daar blijf je van af.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Als jij dat niet doet... doen 'wij' dat wel
0 0
noahdepoah
Stockholm alweer vergeten he, belachelijke supporters dit. Ik ben ook teleurgesteld maar daarom hou ik ook van het spelletje. Je wordt tweede. Er was iemand beter. Nou volgende keer zijn wij aan de beurt. Maar je mag niets zeggen want dit zijn in hun ogen de “echte” supporters. Namaaksupporters zijn het niets meer en niets minder. En ik schaam me diep als Ajax-supporter en als mens.
1 0
insectenverdelg
Waar waren de stoere gasten die bij de steun aan Nouri op t veldje zogenaamd de beveiliging van de Ajax spelers waarborgde gisteren dan? Of waren dat dezelfde gasten toevallig.....
6 0
ArnoAjax
Onze geweldige aanvoerder Veltman is helemaal nergens te zien of te horen. Zou zich toch tegenover de supporters moeten uitspreken over de klote wedstrijd gisteren en de aanhouding van de bus. Goede aanvoerder hoor, maar niet heus.
0 -10
FlyingDutchMan
Comment of the year, weet je überhaupt wel hoe Veltman eruit ziet?
0 0
OuweDibbes
Je kan 1 ding over Veltman zeggen, hij heeft tenminste wel een hart voor de club. Misschien niet de meeste frivole speler maar wel een echte ajacied. Liever Veltman dan nationaal troetelkind van een Kluivert.
1 0
MrPink
Veltman stond er verdomme als eerste bij.
2 0
Wijnvoord
OPLETTEN jongeman
1 0
apeldoorner
hij kwam als 1e de bus uit. Maar je haat naar veltman is groter dan de liefde voor de club?
9 0
ArnoAjax
Groter dan de liefde voor de club?? Hoe bedoel je?
0 -3
apeldoorner
wat ik schrijf.... zo moeilijk staat het er niet toch?
0 0
Starring
Let eens in het vervolg wat beter op alvorens je grote waffel opentrekt, Arno. Staat een beetje dom.
2 0
IDJosh
Heel erg goed gezegd!
3 0
Suarez16_
Zou mooi zijn als iedereen donderdag in het stadion de naam van Ziyech scandeert als de F-side hem uit fluit om te laten zien dat die 100 pubertjes zich moeten gedragen en niet representatief zijn voor de overige 4 miljoen mensen in Nederland die Ajax een warm hart toe dragen. Zulke ventjes realiseren zich niet dat ze de club zo alleen maar meer kapot maken. Welke speler wil naar Ajax toe om uitgefloten te worden? Welke speler wil nog een seizoen voor een "hongerloontje" bij Ajax blijven als zulke kneuzen je straks staan op te wachten als je een mindere fase hebt?
7 0
Dennis1964
Hij speelt niet.
0 0
booya4afca
Dan krijg je weer dezelfde taferelen als Heerenveen-thuis..

Overigens is het niet de F-Side die Ziyech uitfluit, maar voormalig 410.
1 -1
AjaxCitizen
F-Side was voorheen de groep die vaak zat te fluiten, waar Vak410 de club en spelers bleef aanmoedigen. En dan is het voormalig Vak410 die Ziyech telkens zitten uit te fluiten? Yeah right.
0 0
Suarez16_
Klopt maar voormalig 410 zit nu toch bij de F-side?
0 0
COYS
Ik ben tegen het duwen van Ziyech of wie dan ook, maar van mij mag hij weg.
0 -2
Suarez16_
Daar gaat het niet om. Nee Ziyech speelt zeker niet fantastisch, maar in plaats van dat we met zijn allen achter Ziyech gaan staan na een mindere fase gaan we hem uitfluiten en lichamelijk aanvallen. Hierdoor jaag je zo'n gast alleen maar weg via de achterdeur. Als we hem massaal zouden steunen was hij misschien wel in zijn vorm gekomen en had hij koste wat het kost nog 1 jaar bij Ajax willen voetballen omdat hij kampioen wilde worden.
1 -1
MyDreamteam59
Je zit onzin uit te kramen.
Het was Ziyech die 2 dagen voor deze belangrijke wedstrijd doodleuk aangaf dat hij klaar is voor een volgende stap.
Ziyech is alleen maar met zichzelf bezig en met niemand anders.
Hij gaat weg en daar ben ik niet rouwig om. Ajax gewoon een vast bedrag aangeven, minimaal 30 miljoen, en dan zo snel mogelijk de pleiterik maken
0 -2