Cocu spot: 'Met angst en beven begonnen'

sammekors, 16-04-2018 om 11:00, 8206 views, Voetbal International, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

PSV-coach Philip Cocu heeft spottend gereageerd na de overwinning van zijn ploeg op Ajax. De Eindhovenaren wonnen zondag met 3-0 van Ajax, waardoor ze het kampioenschap veilig stelden. Dat leidde tot de nodige ironische opmerkingen.

'We zijn natuurlijk met angst en beven aan de wedstrijd begonnen, maar gelukkig is het goed gekomen', vertelt Cocu tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Daarmee verwijst de PSV-trainer naar de woorden van Ajax-coach Erik ten Hag, die vorige week nog vertelde dat PSV waarschijnlijk wel bang zou zijn voor Ajax. Daar was tijdens de wedstrijd maar weinig van te merken.

Brenet
Ook PSV-verdediger Joshua Brenet steekt de draak met Ajax. Hij heeft het vooral gemunt op aanvaller Justin Kluivert. 'Sommige spelers van Ajax hadden best wel een grote mond. Dan krijg je dit, hè? Je had natuurlijk die dingen die Kluivertje zei. Nooit meer van PSV verliezen en zo, blabla. Dat komt dan weer naar boven', aldus Brenet tegenover Voetbal International.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Tsja... daar vraag je om. Terechte grollen van Cocu. Dan moet je je arrogantie maar waarmaken met je "it ain't over till it's over".
2 0
ST
Philips Coke-u
0 -3
Michels
Tsja, dat viel te verwachten na al die stoere praat van onze spelers en staf. Eigen schuld, dikke bult. Nu met je dikke reet op de blaren zitten en geen commentaar hebben! Draag je verlies als een vent en laat ze lekker grapjes maken. Als de situatie andersom was, hadden wij, onze spelers en onze staf niet anders gereageerd...
5 -1
T.reckveugel
Al 4 jaar stoere praat, geen prijs.
Maar ten Hag is verantwoordelijk voor de instelling, als die niet deugt wisselen en desnoods oprotten en kiezen voor jeugd
1 0
Rolo
Sorry, duimpje naar boven had het moeten zijn...
0 0
michaellaudrup
Zag je die neus groeien van Cocuio?
0 0
xstaniox
Dit doet me denken aan vorig jaar, toen Feyenoord fans blijer waren dat Ajax geen kampioen was dan dat ze zelf kampioen waren.
0 -1
MáximaZorreguieta
Kijk dat is eens een goede overwinnaar. Naschoppen naar de verliezer laat meer zien hoe laag je niveau is philip.
0 -5
Ferd
Als het andersom had geweest had je het prachtig gevonden. Het gejammer over deze uitspraak is hypocriet
4 0
Bennyben
Gefeliciteerd brenet zelfs tijdens het kampioenschap moet je het nog over Ajax hebben
1 0
brameindhoven
Hey mannen ik weet dat dit misschien niet het beste moment is om hier te posten als psv fan maar wil Ajax toch even een tip geven. Zoals al eerder aangegeven kan Ajax het zichzelf zoveel makkelijker maken om zichzelf wat nederiger op te stellen gedurende het seizoen. Dit zal resulteren in een hoop minder druk en misschien zelfs wat minder 'haat'. Succes volgend seizoen. Als jullie erin slagen om belangrijke spelers te houden komt het echt wel goed met jullie hoor.
8 -4
AFCAsphere
Leuk om zo'n rustige reactie te lezen, in tegenstelling tot de trolls van Feyenoord die hier een jaar geleden kwamen.

Ik snap ook niet zo goed waar die arrogantie voor nodig is, maar ik vrees dat het niet zomaar verdwijnt. Ajax moet zich als club (bestuur, staf en spelers, maar ook vooral de supporters) gewoon wat nederiger opstellen en dan heb je ook niet zoveel last van de haat die er in NL leeft richting Ajax.

Verder van harte gefeliciteerd met de titel Bram en succes in Europa, we hebben de punten hard nodig voor NL.
0 0
ambtenaar
Hou toch op.
Jullie gaan toch ook niet ineens aanvallend voetbal spelen.
0 0
cruijff71
Waarom zouden Ajax supporters ineens bescheiden moeten worden? Wij zijn nou eenmaal supporter van de mooiste club van dit land. Zelfs tijdens ieder interview met een PSV'er na afloop van de wedstrijd gaat het over Ajax. They hate us cause they ain't us zou Ten Hag zeggen.
1 -1
Bjorn
Grappig om een normale reactie te lezen in plaats van het (terechte) leedvermaak.

Wij lachten tussen 2010 en 2014 het hardst, terwijl PSV tussen 2009 en 2014 geen reden had om te lachen en zichzelf voor lul zette met Rutte en Advocaat. Nu heeft PSV weer goede jaren.
0 0
Lane 8
Ik predik als geboren en getogen Amsterdammer al jaren voor nederigheid! Ik ben het geheel met je eens, en vooral een Ten Hag die dan veelste arrogante uitspraken doet, die gast zit hier net een paar maanden en lijkt te worden ingefluisterd om lekker 'Amsterdamse branie' erin te gooien, iedereen is wel klaar met de praatjes nu. Anyway, gefeliciteerd nog.
1 -1
GrandMasterFlex
Bedankt! Het is allemaal toch relatief, want in principe met het moment Nouri wist iedereen dat voetbal even niet de boventoon zou voeren. Helaas vergeten sommigen dat te snel en loopt het gisteren weer achterlijk uit de hand. Op naar volgend seizoen. Gefeliciteerd overigens.
0 0
BokkieBokstra
Bram maar gedeeltelijk eens, in de regel is wat ik zie dat als een club kampioen arrogantie op de loer ligt. Maar inderdaad, zeggen dat je beter voetbal speelt is allemaal onzin, net zoals het wij zijn ajax wij zijn de beste. Maar vooral, het was een triest jaar voor Ajax met alles wat er gebeurd is. Ik had er vrede mee gisteren.
0 0
Noxin
En weet je, ze hebben nog gelijk ook. Het is dit seizoen alleen maar praatjes geweest.
0 0
Harrie Nak
Amsterdamse bluf, maar het al decennia niet waarmaken! Moedeloos worden we er van!
3 0
Beretta
Ajax zal er goed aan doen om alles in het werk te stellen de komende 5 jaar kampioen te worden, PSV een paar keer "echt" te vernederen (en niet dat opgeblazen gedoe van de media gister en vandaag), en vervolgens helemaal niets zeggen. Laat de feiten lekker voor zichzelf spreken. Beter terugpakken is er niet. Gewoon in stilte de glorie hervinden.

Het is wel goed dat PSV op zo'n confronterende manier tegen ons kampioen is geworden. Onderweg naar volwassenheid is dat een prachtig leermoment, kampioen waren we toch niet meer geworden. Jammer is die 300 leeghoofden die de bus op gaan wachten en de spelers intimideren, maar dat waait wel over na een paar weken, zeker als de rest van de (normale) supporters het team adequaat steunt in de laatste 2 thuiswedstrijden.

Verder is gisteren toch wel op meerdere manieren symbolisch voor het seizoen. Tot de 1-0 had ik absoluut niet het gevoel dat we hier punten gingen laten liggen. Wij maakten het spel en werden steeds gevaarlijker. Uit een fucking ingooi, waar de concentratie en discipline totaal weg is, wordt het vervolgens 1-0. Daarna is het natuurlijk over (net zoals in onze 3de ster wedstrijd tegen Twente, die kon je gewoon onmogelijk verliezen na de 1-0...), want PSV krijgt vleugels. Al vond ik Ajax absoluut niet slecht spelen en is 3-0 onwijs geflatteerd te noemen.

Wel moet Siem de Jong verkocht worden, het doet gewoon pijn aan de ogen hoe akelig hij speelt. KJH mag blijven als motivator maar zal echt nog maar sporadisch in mogen vallen. Voorhoede is verder prima voor volgend seizoen. Op het middenveld moeten nog 1 of 2 echte voetballers bij, waarvan 1tje de plek van Schone kan overnemen (wellicht Sinkgraven daar proberen in de voorbereiding), en eindelijk geschikte backs halen (met name rechtsback). Met een verkoop van Ziyech, Veltman en de Jong (plus het vertrek van Viergever) komt er genoeg ruimte vrij om dit te verwezenlijken.

Wat van der Sar betreft. Hij lijkt de vastberadenheid, evenwichtigheid en autoriteit te missen die nodig zijn voor iemand in zijn functie. Eensch met VI's analyse dat het probleem veel dieper zit en vanuit de clubleiding komt, niet daaronder. Maar welk zelfvoldaan persoon zal afstand nemen van zo'n functie...?
4 0
Redrum
Goeie heldere, nuchtere en realistische analyse.
0 0
afcaman
Wij zijn Ajax wij worden zesde!
Dit is de club waar ik ik niet trots op ben..

Paar tekstuele veranderingen die volgend seizoen van de lege tribunes te horen zullen zijn..
0 0
AFCA.
Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Van Cocu kan ik hem wel prima hebben maar die domme kop Brenet is toch een stuk moeilijker.
0 0
Ar
Sneer naar die domme Ten Hag.
Die is nu gewoon onhoudbaar geworden.
1 -1
@Maar7en
Hopelijk leren spelers en trainers zo dat je met woorden geen wedstrijden wint. Zou zeggen een jaar spreekverbod en ga voetballen!! Domme gezever altijd.
0 0
AFCAHOOLIGAN
Vergeet de supporters niet, die doodleuk zingen wzawzdb!
0 0
Leprechaun
Pijnlijk, maar groot gelijk. Laat die gasten het eerst maar eens op het veld zien, voordat ze dit soort onhandige onzin in de media roepen.
3 0
BokkieBokstra
Ja, die krijg je terug als je denkt met een domme grote smoel indruk te maken.
3 0
GappieW
Prima grap en helemaal terecht dat Cocu die volstrekt misplaatste opmerking van Ten Hag even aanhaalt. Brenet daarentegen moet z'n mond houden.
6 0
Lane 8
Vind dit wel een grappige opmerking eigenlijk.
6 0
voorkennis
Ja een grote muil hebben ze wel in amsterdam, maar presteren ho maar.
Ook zon ten HAg die een boegbeeld is en volkomen misplaatst zegt dat PSV bang is, hoe dom kun je zijn met 7 pnt achterstand.....echt alles echt alles wat er fout kan gaan bij ajax gaat fout, het is tenenkrommend en hemels tergend
1 -1
Cruijffiaan14
Tsja, dit soort reacties roep je over jezelf af. Als je op 7 punten staat kun je je richting de pers beter nederig opstellen. Op het veld moet je het laten zien, helaas sinds de winterstop totaal niet gebeurd. Zo zet je je eigen mooi voor paal met al je praatjes!
3 0
Youri08
Ten Hag had zijn bek moeten houden, grotere motivatie kon je ze niet geven.
7 -1
Sampaoli
Ach, die Brenet. Dit is zijn hoogtepunt, kan niet beter. Snap wel dat hij de vruchten wilt plukken van het kampioenschap want hij gaat never nooit meer wat bereiken in zijn carrière.
1 -2
Mikey Stormram
Tot de 3-0/rode kaart Tagliafico heeft PSV amper opgebouwd en zijn ze nauwelijks van de eigen speelhelft afgekomen. Bang zijn zou ik het inderdaad niet noemen, maar laf daarentegen...
3 -1
Bjorn
Logische sneer terug, kun je moeilijk wat van zeggen.
8 0
Redrum
En toch weer op de counter spelen in eigen huis, dan moet je gewoon je bek houden, want dan ben je blijkbaar wel bang.
1 -4
Youri08
Worden ze wel kampioen mee en spelen ze ons met 3-0 naar huis.
5 -1
Redrum
Ja maar is het een speelstijl om trots op te zijn? Als Ajacied zou ik me kapot schamen voor zulk voetbal.
1 -2
MSwertz92
Als ajacied zou ik me schamen dat je 10 punten achterstaat op desbetreffende ploeg. Je kan wel over PSV gaan lullen, maar wij zijn WEER 2e geworden.
2 0
3sterren
2e?
Zou dat zelf niet met zekerheid durven zeggen ...
0 0
Rolleman
ik zou me me meer schamen wat er nu bij ons zelf gebeurd eerlijk gezegd.
3 -1
AjaxfanRuben
Nee dan gaan ze uit van eigen kracht. Als ze vol druk gaan zetten met zo'n verdediging moet je bang zijn als PSV zijnde.
1 0