Schöne moedeloos: 'Gefaald met elkaar'

BVeenstra, 16-04-2018 om 07:50, 4625 views, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-middenvelders Lasse Schöne en Donny van de Beek balen ontzettend van de enorme vernedering van zondag op bezoek bij PSV (3-0). De Eindhovenaren wonnen de wedstrijd en kroonden zich daarmee tot landskampioen.

Het leverde een gênante vertoning op van Ajax en Schöne is dan ook hard in zijn oordeel. 'We hebben gefaald met elkaar', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik werd er moedeloos van. Natuurlijk komt er dan frustratie in de ploeg. De pijnlijkste wedstrijd uit mijn carrière? Tijdens De Graafschap-uit (waar Ajax twee seizoenen terug de titel verspeelde, red.) zat ik op de bank, maar dat was toen nog erger omdat we het kampioenschap in eigen hand hadden.'

Ook Van de Beek treurt om de totale ontmaskering in Eindhoven. 'Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Zó pijnlijk. Na die 3-0 hoop je eigenlijk dat het zo snel mogelijk voorbij is', aldus Van de Beek, die weet dat het leedvermaak in Eindhoven alleen maar groter wordt. 'Zo'n vernedering doet gewoon veel pijn. Iedereen zit er volledig doorheen. We hebben als team totaal niet thuis gegeven.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Schone moet gewoon lekker techniek trainer worden of genoegen nemen dat hij 13e of 14e man is en af en toe nog mag invallen. Als basisspeler is het gewoon definitief over en uit en dat zelfde geldt voor Huntelaar die kan ook niet meer mee.
2 0
iammike
Komt hij weer met zn teksten na een verloren wedstrijd/seizoen. Die kunnen we ook elke keer kopiëren en plakken.
2 0
ChelseaMan
Schone is de voornaamste reden van het falen. Bijna schuldig aan elk tegen doelpunt.
Hoort continu aanspeelbaar te zijn, de stofzuiger, de verbingsman tussen de verdediging en het middenveld.

Ajax speelt met twee linies...De laatste linie bestaat uit drie man, Veltman kan je wegstrepen. In de tweede linie heb je twee middenvelders....Schone kan je wegstrepen.

Compact verdedigen en druk op de tegenstander houden is onmogelijk...het veld klein houden kan hij niet...kan het allemaal niet belopen..gatenkaas elftal!
2 0
KlasseLasse
wij worden al jaren moedeloos van dat gelul van jouw
2 0
KleinMiljoen
jou
1 0
KlasseLasse
sorry he
0 0
Ajacied33
Ik irriteer me mateloos aan de term "enorm vernederd". Krijg de tyfus man
3 -1
DannTheDon020
Indd wij vernederde hun in de johan cruijff arena, hoorde je het woordje vernedering niet hoor
1 -1
josajacied
Toen stonden wij aan het eind van de middag niet met de schaal.
2 0
DannTheDon020
Dat boeit niet, het is geen vernedering van PSV z’n kant, maar dat we in ons eigen voet schieten door zelf de fouten te maken
1 -1
kampioen0809
Ik krijg het gevoel dat het wachten is tot iemand de school uitklapt over Ten Hag. Onder keizer zag je op geve moment dat spelers voor hem door het vuur wouden, iets wat naar mijn idee totaal niet het geval is bij Erik. Het zou mij niets verbazen als hij gewoon totaal niet serieus genomen wordt.
1 -1
Daneman
Schone is een zeer belangrijke factor voor het niet winnen van prijzen. Hij is de enige oue in het hart van het team. En is niet goed genoeg. Mist power, sluwheid, taktiek, uitstraling, snelheid, verdedigende kwaliteiten
1 -1
DannTheDon020
Oneens, onder Keizer was hij een bepalende speler, onder ten Hag lukt dit hem niet. En ik weet waar dit aan ligt. Ten Hag traint teveel waardoor de spieren het niet meer aankunnen in de wedstrijd. Dat zie je ook al met de vele blessure gevallen en aan the Hunt en Schone de oudere ervaren spelers zijn op, de jonge honden kunnen het wel aan maar zijn ook veel wedstrijden op, vandaar de wisselvalligheid. Onze selectie is overtraind door ten Hag.
0 -2
Broekzak
Gisteren is Schöne gewoon een aantal keer zijn man volledig kwijt. wint geen kopduels, en als die er wel 1 aangaat loopt hij de Ligt in de weg en scoort Bergwijn. (wat zijn man was)
prima speler, geweldig gedaan, maar tijd voor een wisseling van de wacht.
2 0
DannTheDon020
Wat ik vertel in deze is dat schone het wel aan kan en dat zag je onder keizer. Hij won toen alle kopduels verdedigde goed en was goed in aanvallen veel goals en assist, nu nul rendement. 1 vrije trap. In de wedstrijd tegen PSV voor de winterstop had hij een bepalende rol. Dat is pak en beet 4 maanden terug met een trainer die normaal trainde zoals elke trainer zou doen.
0 -2
nap3000
Dat kwam omdat Frenkie de Jong doorschoof naar t middenveld.

Schöne is klaar, gewoon doorselecteren met die hap. Onder Bosz viel Lasse ook door de mand in Europese wedstrijden tegen sterkere tegenstanders, toen kwan vd Beek op die positie te spelen.

0 0