Kranten halen hard uit: 'De totale vernedering'

BVeenstra, 16-04-2018 om 07:45, 7379 views, Nederlandse kranten |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De Nederlandse kranten hebben daags na de totale vernedering bij PSV (3-0) keihard uitgehaald naar Ajax. Met name de directie van Ajax krijgt er in de ochtendpers flink van langs: zij hebben in hun ogen namelijk het hardst gefaald.

Zo schrijft het Algemeen Dagblad dat het mislopen van de titel voor de rijkste club van Nederland onmogelijk zonder gevolgen kan blijven. 'Directeur Edwin van der Sar verbond zijn functioneren in de winterstop rechtstreeks aan de 'progressie' die onder de nieuwe trainer Erik ten Hag geboekt moest worden. Maar de harde realiteit is dat Ajax sindsdien helemaal niets is opgeschoten, in geen enkel opzicht.'

Over de wedstrijd zelf schrijft de krant dat Ajax tegen kampioen PSV de totale vernedering onderging. 'Compleet gefrustreerd en verdwaasd beleefden de Ajacieden het feest van de rivaal. Een nederlaag voor de eeuwigheid Het grootste bewijs van de ultieme vernedering is er na afloop. Te zien in de holle blikken van Klaas-Jan Huntelaar, Lasse Schöne en Donny van de Beek. Gekleineerd, afgedroogd. Zoekend naar woorden om deze afgang te verklaren, terwijl de PSV'ers even verderop ererondes lopen met de schaal. De Ajacieden willen weg hier, zo snel mogelijk de bus in. Weg van die geur van champagne.'

Ook De Telegraaf is hard in zijn oordeel over de directie. De krant schrijft dat Ten Hag op meerdere fronten heeft gefaald. Met name het gegeven dat de trainer een defensieve trainer zou zijn en enorm lange wedstrijdbesprekingen houdt, zou bij de spelers een doorn in het oog zijn. Concluderend stelt de krant dat directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars hun huiswerk niet goed hebben gedaan. Overmars lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn positie, maar voor Van der Sar is dat wel anders, zo schrijft men.

In De Volkskrant is er niet alleen kritiek op de directie en spelers van Ajax, maar ook op de fans die zich niet konden gedragen in Eindhoven. 'Ze waren slechte verliezers, die van Ajax. Na de 3-0, op het moment dat de afgang compleet was, ontstaken supporters van Ajax vuurwerk in hun vak. Ze gooiden ook pijlen naar beneden, waar aanhangers van PSV stonden, en zochten zelf een veilig heenkomen. Het was een bijna symbolische actie voor de club: vuurwerk op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment.'

Nu de titel definitief verspeeld is, mag het seizoen als volledig mislukt beschouwd worden, zo schrijft journalist Willem Vissers. 'Mede door de roekeloze actie van de clubleiding onder leiding van Edwin van der Sar en Marc Overmars om trainer Marcel Keizer halverwege te vervangen door Ten Hag, juist op het moment dat verbetering in het spel zichtbaar was. Nadat Keizer zo waardig was omgesprongen met het noodlot dat middenvelder Nouri had getroffen. De voorsprong van PSV is sinds Ten Hags aanstelling verdubbeld en Ajax maakt een angstige, weinig geïnspireerde indruk.'

Dagblad Trouw tenslotte ziet het kampioenschap vooral als een teamprestatie van PSV. Een teamprestatie die bij Ajax niet mogelijk zou zijn. 'Aan het einde van PSV-Ajax wordt het contrast nog één keer uitgebeeld. De thuisclub, spelend in een hartstochtelijk ambiance, blijft negentig minuten lang bij elkaar en Ajax valt langzaam uit elkaar. Letterlijk en figuurlijk, want Tagliafico (hij krijgt een tweede gele kaart na een overtreding op Lozano) en invaller Siem de Jong (te laat in een duel met Arias) mogen vroegtijdig naar de kant met een rode kaart.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MyDreamteam59
Zullen wij nu weer gewoon verder met ons leven gaan?
Het gaat zo langzamerhand nergens meer over, het is nog net niet dat Koning Willem zich ermee gaat bemoeien. Even de huidige situatie schetsen?

Het gaat om een spelletje voetbal
Elf tegen elf met één bal, toch?
Grootste club van Nederland met prijzenkasten vol bekers
Hoogste begroting van het Nederlands voetbal
Beste jeugdopleiding van Nederland
Meeste Europese bekers waarvan zelfs 4 CL en/of Europacup 1
Grootste en mooiste stadion
Meeste geld op de bank
Aanzien in het buitenland
Locatie; mooiste stad van Nederland
Meeste gehate club in Nederland
Meest onervaren directie van Nederland
Enige beursgenoteerde club in Nederland
En zo kan ik nog wel even doorgaan

Waar gaat het fout?
Wie zijn verantwoordelijk?
Waarom geven de provinciale clubs altijd 500% meer tegen ons dan tegen PSV en Feyenoord
Hoe moeilijk is het om attractief voetbal te spelen en ook nogeens resultaten te behalen?
Waarom is er zo’n groot verschil in de wijze van spelen/tactiek vd aangetrokken trainers?
Waarom is deze club nog steeds mijn grootste liefde
En waarom doet het mij ieder jaar minder pijn
Waarom berust ik in het feit dat wij zo afgegleden zijn

Ik heb zoveel vragen en krijgen wij zo weinig antwoorden
0 0
grannig mokum1
Iedereen ontslaan? En worden we beter van?
Het is gebleken dat het zo niet zal zijn....

Maar 1 ding wat zeker is, dat is ajax een leider voor ajax1 moet halen, ik had gedacht d@t Zyiech of schöne de karretje in de voortouw neemt maar in dat opzicht hadden ze dik gefaald
0 0
Genant
Opportunistisch gelul van zichzelf sportjournalistiek Nederland noemende frotkezen.
1 0
Juichtoon
Winnaar heeft in medialand altijd gelijk. Maar deze psv titel komt vooral door de 3 overwinningen in de allerlaatste minuut en de beker / competitie deal met Fnoord. Dat zijn 9 punten en dat haal je met geen mogelijkheid nog in.
1 0
grannig mokum1
Precies D, 100% mee eens
0 0
Limburgse Ajacied
Deze PSV titel komt vooral door het falen van Ajax.... In de laatste minuut winnen / tot de laatste snik vechten voor één of drie punten is ook een kwaliteit! Ik heb het al vaker gezegd, ik mis bij Ajax de absolute wil om te winnen. Als het voetballend niet gaat, voor elkaar door het vuur gaan en het snot voor de ogen lopen. Er is er geen enkele die daarin het voortouw neemt. En daarvoor is de clubleiding mede-verantwoordelijk!
0 0
Ajaxbrl
Al 4 jaar lang vernederingen we zijn er klaar mee! Sar Out! Hag Out! En nu eens mensen aanstellen die ons verder kunnen helpen!.
0 0
ChelseaMan
Schone is de voornaamste reden van het falen. Bijna schuldig aan elk tegen doelpunt.
Hoort continu aanspeelbaar te zijn, de stofzuiger, de verbingsman tussen de verdediging en het middenveld.

Ajax speelt met twee linies...De laatste linie bestaat uit drie man, Veltman kan je wegstrepen. In de tweede linie heb je twee middenvelders....Schone kan je wegstrepen.

Compact verdedigen en druk op de tegenstander houden is onmogelijk...het veld klein houden kan hij niet...kan het allemaal niet belopen..gatenkaas elftal!
1 -3
Ardoe
ga je dit bericht nu overal opnieuw posten?
0 -1
Boer Gijs
Opvallend wat Telegraaf schrijft over Ten Hag. En dat de lange wedstrijdbesprekingen de spelers een doorn in het oog zijn. Kennelijk is het nog niet lang genoeg, want het dringt totaal niet tot die kinderkoppies door. Wat willen ze dan, lekker vrijblijvend ballen en weer 2e worden of 3e. Man, man, man, dit soort gedrag heeft niks met topsport te maken. Dit is gewoon verwend arrogante jochies gedrag. Er moet gepresteerd worden en dat begint met KEIHARD werken. INZET en er op alle vlakken ALLES uithalen, pas dan gaat je talent het verschil maken. En anders krijg je dit. Kansloos met 3-0 op onderuit. Twee jaar na de vernedering in Doetinchem was dit de ultieme vernedering. Nog niks goed gemaakt, alleen maar verder naar de kloten. Ajax leiding en spelers bedankt en succes onder Ten Hag volgend jaar
1 -1
FlyingDutchMan
Die besprekingen mogen inderdaad nog een half uur langer duren, want kennelijk hebben ze er niet veel van begrepen..
0 0
Labrador
Tja 50 idioten die vuurwerk gooien op het veld en in een trein is natuurlijk niet goed te praten. Maar er waren er ook een aantal die gewoon tot het laatste fluitsignaal bleven zitten. Dat staat nergens. Alles en iedereen op 1 hoop gooien
3 0
Restored
Het duurde allemaal ook zo lang daar bij dat vak gaan ze ook nog dat hek beneden dicht doen, het was daar snikheet... echt een wonder dat het niet verder uit de klauwen is gelopen
1 0
PJK54
De kranten hebben wel gelijk natuurlijk dit kan je zien als een complete afgang en we kunnen dat helemaal schrijven op het conto van vd Sar en Overmars en indirect aan Ten Hag dus heren trek uw conclusie en ga vandaag nog aub.
Helaas vergeten de kranten te vermelden dat Makkelie weer een onthutsende slechte wedstrijd floot en duidelijk op de hand van FC Schwalbe was maar laat dit geen excuus zijn voor de lamlendige instelling van 99% van de spelers van Ajax.
2 0
TwoLegsAlwaysWin
Die kranten hebben geen gelijk. Huil nou niet mee met de wolven in het bos. Het is zo verschrikkelijk opgeklopt. Het enig wat is gebeurd, is dat Ajax de laatste strohalm niet heeft kunnen pakken. Verliezen bij PSV kan nu eenmaal gebeuren. Een totale vernedering was het niet. Sportjournalisten zijn gewoon windvanen; met alle winden meedraaien. Hoe vaak is niet geschreven dat PSV het niet zou redden. Tot de winst van PSV bij AZ gingen die natte winden er nog vanuit dat PSv het net niet of heel misschien zou redden.
1 -3
Juichtoon
Tuurlijk is dit geen vernedering. Barca zag Atletico Madrid in een onderling duel in Nou Camp kampioen worden (2016). Dat was toch ook geen vernedering oid.
0 0
PJK54
Ik schrijf "een complete afgang" niets over vernedering maar als je dat als hetzelfde wil zien mij ook goed ik blijf erbij dat het een complete afgang was en Ajax vandaag zijn wonden moet gaan likken en de koppen bij elkaar steken om te zorgen dat ze nog 2e blijven.
1 0
Ajacied33
Precies!
0 0
Restored
Het had een totale vernedering kunnen worden als Onana die laatste ballen niet had gepakt, dan kun je ook zo maar met 0 - 6 van het veld stappen..
3 0
Ajaxtrouw
Kranten moeten verkopen he.....
1 -2
ajax4ever01
Wou je beweren dat het geen vernedering was dan?
3 -2
TwoLegsAlwaysWin
Het was een pijnlijk verlies, maar het was en is geen vernedering. Die sportjournalisten kwaken elkaar na, lullen zelfs over de gunfactor voor PSV. Opportunistischer volk is er niet. Punt is dat veel 'supporters' in hun emotie niet meer kunnen nadenken en dus maar meegaan met de meute. Vind ik zelfs een beetje eng.
0 -1
behangdelul
Was ik dan de enige die gisteren best een hoop kansen van Ajax zag en PSV 3 keer zag scoren uit 4 kansen? Bij 3-0 en tegen 10 durfde PSV iets meer maar verder viel dat overklassen wel mee toch?
1 -1
Dwergje48
Als ik de statistieken mag geloven hebben wij 11 keer geschoten, waarvan 3 op doel. PSV zette daar 18 en 12 op doel tegenover.
1 0
3*stars*3
Zag het gister ook en werd er misselijk van.
12 schoten op ons doel... Gelukkig stond Onana er weer.

Maar we hadden wel meer balbezit....
2 0
Rujar
Ajax heeft ook weinig Janse gehad. Alleen KJH
0 0
Dwergje48
Ik heb Ajax niet vaak zo slecht zien spelen als gisteravond. Langzaam, saai, inspiratieloos.. Je zag eigenlijk vanaf het begin al dat het niks ging worden. Totaal geen beweging zonder bal, waardoor er veel te lang werd gelopen mét de bal, veel te makkelijke passes die totaal mis gingen en schoten die Zoet niet in gevaar konden brengen.
1 0
kampioen0809
Totale vernedering is wat overdreven, maar dit zit 'm dan denk ik ook niet in de uitslag maar in het totaalplaatje. Hele week grote bek, trainerswisseling, weer geen kampioen etc.
2 -1
Figo
totale vernedering.... dan denk ik eerder aan de kampioenswedstrijd in Frankrijk.
1 0
Ajacied33
Een nederlaag voor de eeuwigheid schrijft het AD,man man man. Overdrijven zeg. Schrijf lekker over dat kut clubje van jullie dat als regerend kampioen 30 punten achter staat op de nummer 1. Tering sensatiezoekers. PSV uit verliezen kan gewoon,zij verloren ook bij ons met dezelfde cijfers
2 -2
3*stars*3
Kramer zei laatst dat fey de grootste club van NL is.
Ja in zijn dromen.

Ajax is en blijft de grootste.
Maar manier waarop psv gister de titel kon pakken, is weer een grote litteken voor Ajax.
Gaan wij en onze kids over 30 jaar nog steeds moeten aanhoren.

Maar ok, dit past gewoon in beeld van het drama seizoen 17/18....
1 0
DirkvanDam
nou nou... totale vernedering? je kunt uit bij psv verliezen met 3-0... zoals psv ook verloor bij ons... enig verschil is dat wij ze toen compleet ovetklastte... psv had toen geen enkele kans gehad. wij hebben gisteren weer in de afronding het laten afweten. en wedstrijdinstellingen 'motivatie. en dat ze kampioen werden tijdens deze wedstrijd is puur toeval... was deze wedstrijd een week eerder gespeeld werden ze geen kampioen tegen ons...
2 -1
Ajacied33
Precies!
1 -1