De Ligt: 'Spelen ander soort voetbal'

SJvanveen, 15-04-2018 om 20:46, 11544 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Matthijs de Ligt wil dat Ajax naar henzelf kijkt. Over het algehele seizoen hebben de Amsterdammers het verspeeld en dat leverde PSV zondagmiddag uitgerekend tegen Ajax de titel op (3-0).

'Een bepaalde wedstrijd moet je niet aangeven. We hebben het vooral in de thuiswedstrijden punten verloren. Over het algemeen hebben we het daar laten liggen. We moeten naar onszelf kijken en niet naar een speciale wedstrijd', zei De Ligt tegenover NOS

'Keizer is ontslagen en we hebben proberen de lijn door te trekken. Sinds de nieuwe trainer er is, spelen we ander soort voetbal. We scoorden minder goals en kregen er minder tegen. Na de winterstop hebben er twee verloren en één gelijk.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Dat andere voetbal wat we spelen is de reden Ten Hag eruit te donderen.
Het is gewoon een mismatch gebleken.
Overigens hebben we twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld sinds de winterstop.
2 0
3sterren
Marcel Keizer moest dus wijken voor deze ...
Overmars en Van der Sar zullen straks weer breed lachend in de pers aankondigen dat Ajax weer vette winst heeft geboekt.
Ja, na de leegverkoop van de halve selectie zal er best wel weer wat miljoentjes op de rekening worden bijgeschreven. Maar ik kan mij nauwelijks voorstellen dat de selectie graag verder willen gaan onder deze ...
1 -1
oudzuid2
een ander soort voetbal ja, afbraak-voetbal. het is al een half jaar niet om aan te zien
2 0
Afca85meer
V.d. Sar kan zovast zijn bureau gaan opruimen als hij zijn woorden van de winterstop nakomt en solidair zal zijn aan Ten Hag. Uit alles blijkt dat de selectie de trainer niet ziet zitten.
2 0
aka
Te ligt
0 -8
JanTa
Stomme opmerking is dat. Met sulk supporters heb je geen vijanden meer nodig.
5 -1
Boer Gijs
Lees dat spelers Ten Hag uitlachen. Dan ben je geen knip voor neus waard. Hij is gekomen ipv Keizer om kamipoen te worden voor supporters. Dan gaan je daar toch 200 % voor? En als je problemen meldt je dat bij clubleiding. Wat een kinderen zeg
0 -5
afca95
Ja kut voetbal!
1 0
Joseph
Wat een teleurstelling moet het voor de Ligt zijn. Jonge jongen die debuteerde onder een geweldige coach met geweldig voetbal. Dan komt Keizer, die er weinig van begreep en nu Ten Hag, die gewoon bij de verkeerde club speelt..
1 -1
afcas
met keizer bedoel je die man die een veel beter doelsaldo en een hoger puntenaantal in de competitie had dan die "geweldige coach met geweldig voetbal"? nadat hij de meest geschikte speler voor zijn systeem verloor op een manier die een grote negatieve impact had op het team?
4 0
Dastaan
Dit is geen Ajax voetbal. Dit voetbal is overlevings voetbal. Er wordt alles behalve goed getraind en er zit geen logica in het spel van Ajax. Een linkspoot op rechts en een rechtspoot op links. De Nederlandse trainer van tegenwoordig is alleen maar defensief en durven niet meer aan te vallen. Dit krijgen ze mee binnen de knvb. En dan gaan ze stage lopen bij grote clubs. Hebben ze dan daadwerkelijk stront gegeten dat als ze meelopen het niet inzien hoe er getraind wordt? Toekomst van Nederland in de voetballerij is zo afgegleden dat we ons kunnen gaan opmaken in het rijtje van San Marino!
3 0
Ellende
Hoe wordt er getraind dan? Is natuurlijk een gemakkelijke uitspraak
0 0
AFCA.
De selectie kotst Ten Hag uit. Het meerendeel heeft onder Bosz met aanvallend en attractief voetbal de EL Finale gehaald. Nu komt er een man die zegt dat ze vanuit de controle moeten spelen. Als er dan ook geen resultaat gehaald wordt zet niemamd een stap extra voor de trainer.
5 0
AJAXTHELEGEND
Er is maar 1 man die Ajax weer als Ajax laat spelen,en weer kampioen te maken, Louis van Gaal !
2 -5
MichelAngelo66
Je bent niet wijs man. Misschien eens verder kijken dan je neus lang is?
Opgehoepeld met die schreeuwende gluiperd.
0 -2
AJAXTHELEGEND
Jij bent wijs en trekt volle zalen ,Michelangelo je schreeuwt zelf het hardst en wil je van Gaal een gluiperd noemen? Nou ,als er iemand recht door zee is ,dan is het van Gaal wel .Bovendien heeft hij de Champions league gewonnen met een zelf gesmeed team van jonge gasten .Dus als er iemand is die respect en waardering verdient is van Gaal het wel.Ben er bij geweest in Wenen ,toen zat jij nog in de balzak van je vader.Dus degene die hier domme ,oer domme taal uitslaat ben jij ,kneus van de richel .Door kneusjes als jouw wordt waarheid verdraait en weer als waarheid uitgesproken.Je probeert iemand te beschadigen door hem gluiperd te noemen ,terwijl je zelf een nietig figuur bent ,en onderwijs heeft genoten op de I.T.O , Iets Te Onnozel !
0 0
afcas
tyf op met die landsverrader...
2 -3
AlexIbarra
Landverrader?

Wat bedoel je daarmee?
2 0
AJAXTHELEGEND
Tyf zelf op naar je moer .
1 0
Van Reenen
Als Louis het wil tenminste.
Ik begrijp nog steeds niet dat Bosz wilde dat Bergkamp en die oude man in de Technische staf, iets met spijkers in zijn naam, afscheid zouden nemen bij Ajax. Marc, gedwongen??, en Van den Sar gingen ervoor liggen. Drie maanden later waren zij alsnog pleitte. En toen moest Keizer p!eitte en kwam Ten Hag!! Als Bosz was gebleven, was Sanchez ook gebleven en was de stand in de Eredivisie misschien wel anders geweest.
Ik moet bekennen dat ik minder verstand heb van voetbal dan de meeste kenners op deze site, maar veel meer verstand van organisatie en wat daarbij komt kijken.
Als Ajax op een huidige voet verder gat, komt PSV met rasse schreden dichterbij. In Eindhoven selecteert men meer op oudere spelers dan op kleuters. Het bewijs hiervoor is dat men Viergever wil aantrekken en geen interesse heeft in spelers zoals Kluivert, Neres en dat soort kleuters.
Ajax beroept zich op één van de beste jeugdopleidingen ter wereld en staat erom bekend dat spelers op jonge leeftijd doorbreken in het eerste. Maar met kleuters, spelers onder de 23 jaar, wordt je nooit ( meer) kampioen. En als dat weleens gebeuren zal, komt dat door dalen van tegenstanders.
Ook is het onbegrijpelijk dat Ajax thuiswedstrijden heeft verloren. Dat was in mijn tijd onbestaanbaar.
In elk geval moet Ajax afscheid nemen van Schone, Veltman, Ziyech, Viergever en Dijks.
Ziyech wordt bejubeld in de Nederlandse media en ook ik moet toegeven dat zijn passies soms onnavolgbaar goed zijn. Maar in hoeveel procent in een wedstrijd is dat? Soms beslist hij een Wedstrijd maar hoe vaak gebeurt dat? Het niveau van Eriksen zal hij ooit halen, dus afscheid nemen van deze geweldenaar in de ogen van die geweldige media is op zijn plaats.
Aardige snuiters hebben wij genoeg.
Ik treur net als de meesten van. jullie om weer een verloren jaar, maar als Peter Bosz gebleven was en Sanchez ook, ben ik ervan overtuigd dat wij een ingespeeld elftal hadden gehad. Echter, gedane zaken nemen geen keer.
Ik hoop dat we volgend jaar een selectie hebben die meer in evenwicht is dan de huidige selectie en huil niet als Kluivert weggaat. Hoogmoed komt voor de val. Bye enger gaat je goed.
We zullen nog genoeg kracht moeten opbrengen om de 2e plaats veilig te stellen want anders verdwijnt De Ligt ook naar het buitenland en wordt het bereiken van de CL een heks karwei.
Dus sterkte allemaal, fijne vakantie en hopelijk tot over twee en een halve maand.
Hartelijke groet,

Van Reenen,de topscorer aller tijden die node gemist wordt bij Ajax!

2 -2
AlexIbarra
Zielig verhaal zeg.. Sommige mensen laten zich wel heel erg kennen als het tegenzit.

Kluivert, De Ligt en Naci Unuvar zijn volwassener dan jij. Waarschijnlijk hebben ze ook meer verstand van organisatie.
0 -1
MichelAngelo66
je hebt het over kleuters die je niet wil, maar wil tegelijkertijd afscheid nemen van de oudere in de selectie. Wat wil je nou?

Je kan die jonge gasten gewoon gebruiken. Vroeger was dat niet anders, alleen kochten ze toen de juiste spelers erbij. Die DIRECT inzetbaar waren en het elftal BETER maakte. Daar zat ook wel eens een misser tussen, maar we zijn nu weer vanalles aan het kopen wat geen toegevoegde waarde is. En we hebben dit jaar een trainer gehad die in het diepe is gedonderd en een opvolger die in Duitsland moet gaan coachen i.p.v. bij Ajax.
1 0
Bjorn
Voetbal dat niet bij Ajax past.
1 0
Bjarkos
Geen Ajaxvoetbal. Simpel.
4 0
JanTa
Dat Ajax een ander soort voetbal speelt was duidelijk te zien. De winners mentaliteit is helemaal verdwenen en geen schaduw meer van vorig seizoen. Rede, met de komst Ten Hag is er tussentijds een verkeerde trainer aangetrokken. Wanbeleid dus.
5 0
Boer Gijs
Twee gelijk Twee verloren. Nog 1 nederlaag (tegen Az) en het resultaat onder Keizer en Hag is exact gelijk
0 0
afcas
alleen dan met het verschil dat keizer een veel moeilijker begin had, onder ten hag direct 2 spelers kwamen voor de posities ie keizer in de zomer al wilde versterken en het feit dat er onder keizer verreweg de meeste goals werden gemaakt sinds de fluwelen revolutie. onder jol weet ik het niet zeker, maar zou zomaar kunnen dat er ook veel meer gescoord werd dan toen...
1 0
Simon1
Met andere woorden, opdonderen Ten Hag. JIJ PAST NIET BIJ AJAX!
7 -2
mcatarinob
Onder Boaz, was het voetbal een genot om naar te kijken en daarnaast was er een prima prestatie op twee fronten.
4 -3
Van Reenen
Hoezo? Ook voor de beker werd Ajax met Bosz uitgeschakeld, dus welke 2 fronten bedoel jij? Eerste elftal en in. de kroeg?
1 -2
3*stars*3
Tot slotdag meegedaan in de competitie en EU.
3 -1
PJK54
meen je dit echt? ook toen hadden we slechte wedstrijden on ook niets gewonnen
2 -3
Duif63
'Ander voetbal' hij zegt het netjes maar bedoeld 'voetbal dat niet bij ons past'
6 -1
Sampaoli
Verloren van Vitesse en PSV, gelijk tegen ADO. Maar ook in de andere wedstrijden geen goede indruk gemaakt. Gewonnen puur op individuele klasse, niets met tactiek te maken.
6 0