Lof voor Zeefuik: 'Kletst erin, brengt power mee'

BartVeenstra, 09-04-2018 om 11:05, 6254 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Net als vorige week tegen zijn eigenlijke werkgever Ajax viel afgelopen zondagmiddag Deyovaisio Zeefuik in het duel met SC Heerenveen opnieuw in positieve zin op. De verdediger, die op huurbasis uitkomt voor FC Groningen, zou volgens De Telegraaf de club brengen wat het nodig heeft om te overleven in de Eredivisie.

Onder meer Mike te Wierik is zeer te spreken over de huurling van Ajax. 'Ik kan van Deyo genieten, hij brengt power en overlevingsdrang met zich mee', klinkt het lovend. De Telegraaf schrijft op zijn beurt dat iedereen smult van Zeefuik. 'Ze vinden het prachtig als hij zich, zoals bij een 1-1 stand ver in de tweede helft, tot drie keer toe in een paar seconden met succes voor een schot gooit. En hoe hij met bikkelharde, maar faire tackles zijn tegenstanders afstopt.'

'Hij kletst erin en dat soort spelers zie je steeds minder', geeft Te Wierik vervolgens aan. 'Als je kijkt naar Davinson Sanchez vorig jaar bij Ajax met zijn tackles, kracht en snelheid, dat vind ik mooi om te zien. Er moet gebikkeld worden. Wat Deyo bij ons doet, slaat ook over op de groep. Als hij zo doorgaat, dan komt hij er wel.'

Zelf blijft Zeefuik redelijk bescheiden over zijn goede optredens in het shirt van de Groningers. 'Altijd alles geven, daar begint het bij, en met de bal ertussen moet je nooit inhouden', aldus Zeefuik, die na een moeizaam begin in Ajax 1 geniet van de waardering nu. 'Ik weet niet wat het was, maar het liep niet lekker. Nu laat ik weer zien wat ik bij Jong Ajax liet zien en waarom ik die stap naar het eerste mocht maken. Nee, ik heb nog niks over mijn toekomst gehoord, dat zien we na het seizoen wel.'

 

Wordt het tijd dat @deyovaisiozeefuik42 terugkeert bij Ajax? ­čĹç­čĆŻ #ajax #wijzijnajax #amsterdam #groningen

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Mooi voor die gast dat hij zijn vertrouwen heeft hervonden en waardering krijgt. Gun je hem ook. Bij hem speelden echt de druk en de verwachtingen een negatieve rol op zijn prestaties. Aan de andere kant, met die Deen zijn we er niet op vooruit gegaan...
0 0
jaribombari
In de Arena was het een bang keffertje.
0 -2
Ar
Deze jongeh heeft natuurlijk een verschrikkelijk debuut bij ons gekend en het heeft duidelijk een tijdje geduurd voordat ie zich daarvan herstelde.
Maar hij lijkt me toch heel wat beter dan die Kristensen. Volgend jaar maar weer gewoon bij de selectie, zeker als Veltman vertrekt.
4 0
DavidFerr
Hij bewandelt de Daley Blind route ;-)
2 0
DavidFerr
Zeefuik doet het heel goed bij Groningen en dat zien de analisten ook. Hij is na de winterstop ook meerdere keren in het elftal van de week beland. Een jongen met veel power en ook drive naar voren.

Ik hoop dat hij in het nieuwe seizoen de concurrentiestrijd met Kristenssen aan kan gaan.
1 0
Pauw
Jammer dat Ajax twee spelers heeft gehaal die niet beter zijn.
4 -1
insectenverdelg
T is niet jammer, maar amateuristisxh als je meer dan 8 miljoen uitgeeft op de positie van rechtsback en t is eigenlijk niet beter dan de back uit eigen jeugd die je verhuurt omdat hij niet goed genoeg is.
1 -1
AFCA-B93
Ik zou zeggen, huur hem nog eens voor een heel seizoen. Bij Groningen komt hij vaak zat in situaties waarbij zijn positionering ter sprake komt, iets waar ik hem bij (Jong) Ajax vaak negatief op betrapt heb. Veel in dat soort situaties komen zal leerzaam zijn voor hem
1 0
Jeugdtrainer
Past perfect daar. Beuken, rennen en vliegen. Topper voor een degradatiekandidaat of middenmoter waar je veel moet verdedigen.

En prima om bij een voorsprong in een halve finale EL Veltman (of een halve aanvaller als back) af te lossen. Dat dan weer wel.
1 -1
Knalpot
Past perfect bij ons ook als het niet eens voetballend loopt en zoals vorige week tegen ons erop klapt. Deze jongen is de beste mix van Orejuela, Kristensen, Tete en Veltman samen maar jij moet hem niet want hij is niet lichtvoetig en creatief genoeg blijf lekker dromen over je ideale Ajax met 11 zaalvoetballertjes dan blijven we lekker die stugge uitpotjes verliezen.
0 -1
Jeugdtrainer
'Jij moet hem niet'. Schei uit joh, koekenbakker. Ik mag iedereen, zelfs Dijks, maar het klopt dat ik altijd in de basis kijk naar voetballende kwaliteiten. Als je die niet bezit dan heb je niks bij Ajax te zoeken. Klaar. En daartoe behoren Dijks, Zeefuik, Kristensen, Tete, Lartey, et cetera.

Maar toch blijven we met dat soort types aan 'struikelen'. Scouting en in de (visie van) opleiding gaat het al mis. Daar stoor ik me aan.

BTW: Zeefuik is dus echt WEL lichtvoetig genoeg!
0 0
Niko1995
Doe maar niet, dat ging tegen Rosenborg ook fout :)
1 -1
Ar
Verschrikkelijk debuut was dat voor Zeefuik.
Helaas, want hij kon er ook niets aan doen dat hij die wedstrijd gebracht werd, wat nooit had gemogen natuurlijk.
0 0
trodat4030
Dat was niet z'n debuut..
0 0
Ferd
Dan De Ligt ook maar niet meer opstellen, want dat ging tegen Bulgarije ook niet goed.
2 0
Knalpot
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
0 0
Jeugdtrainer
Sterk! ;)
0 -1
Ajacied33
Leuk voor die jongen maar net als Kristensen geen Ajax materiaal
4 -4
insectenverdelg
Verschil is dat dit uit eigen jeugd komt en Kristensen 5.5 miljorn kostte. Terwijl ik niet zie hoe Kristensen beter is.
0 0