Ongelukkige EK-loting voor Oranje O17

FinnDekker, 05-04-2018 om 20:24, 5104 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje-coach Kees van Wonderen zal niet al te blij zijn met uitkomst van de loting voor het EK onder 17 jaar. Het kampioenschap, dat in mei begint in Engeland, begint het Nederlands elftal in een poule D met wedstrijden tegen Duitsland, Spanje en Servië. 

Veel Ajacieden plaatsten zich met Oranje onder 17 voor het EK. Brian Brobbey, Liam van Gelderen, Jurrien Timber, Quinten Timber, Nordin Musampa en Enric Llansana zaten bij de selectie toen de jeugdploeg zich kwalificeerde voor de eindronde. In de eliteronde werd gewonnen van IJsland, Italië en Turkije. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Dit is puur gebaseerd op namen van landen. Duitsland o17 verloor bijvoorbeeld van Schotland en speelde gelijk tegen Noorwegen o17. Spanje werd ook 2de in de poule achter Servië.
2 0
wolterx
Het blijven Spanje en Duitsland, uiteindelijk staat er een team dat mee kan doen om de prijzen. Vooral Poznanski en Oliver Batista Meier kunnen hoge ogen gaan gooien op dat toernooi aan Duitse kant. Poznanski was geweldig voor Bremen en OBM is misschien wel grootste talent van Bayern München. Spanje o17 ken ik niet zo goed behalve Puigmal van Man U die wel aardig kan ballen en Navarro als hij mee mag met de o17, is nog o16 maar is een regelrechte geweldenaar, hoop dat die mee mag.
1 0
insectenverdelg
Ach, als Kees van Wonderen goed selecteert, hebben wij ook echt een sterke lichting. Dan zijn de andere landen ook noet blij met deze loting. Mooie uitdaging voor deze jongens.
0 0
wolterx
Redan en Pherai moeten de basis vormen voor dit team, speel je niet met Pherai dan Ihattaren van de o16 lijkt me goede optie of Gravenberch. Llansana zie ik wel starten voor ons, Van Gelderen en misschien een van de Timber broertjes. Kan je best een leuke selectie van maken inderdaad al denk ik dan de groep van volgend jaar echt g
hoge ogen kan gooien. De '02 groep met hopelijk aanvulling van 1-2 van de '03 groep zoals Unuvar.
1 0
3*stars*3
Ik zag afgelopen wat van de future cup maar kan niet oordelen over veel spelers.
Zie jij potentie in die Timbers?
Weet ff niet wie met nr10 speelde tijdens future cup maar hij deed het volgens mij niet verkeerd.

Chong mag ook met deze lichting mee toch?
0 0
wolterx
Nummer 10 was Quinten, nummer 3 was Jurrien. Ben niet zeker van hun potentieel om Ajax 1 te halen maar momenteel horen ze wel bij de betere spelers van Oranje o17 qua huidig niveau imo. Dat zal ze een plekje opleveren in de selectie. Chong is van de lichting '99 dus zelfde als Malen, Kluivert, De Ligt etc, mag dus niet meer mee.
0 0
3*stars*3
Thanks voor de update heren.

Ja snap het soms niet met die regels.
Bij toernooien van jong teams mag je bijv meedoen omdat je bij start van kwalificatie jonger was dan het minimum leeftijd.

Laatste -21 toernooi lieoen zelfs paar gasten van 22 en volgens mij 23.
Erg verwarrend.
0 0
Sunstridr
Over de Timbers ben ik niet onder de indruk, ja zij deden niet veel verkeerd maar zij hebben het probleem dat het rest van de middenveld of verdediging, gewoon beter is.

Tahith Chong is 18... zo nee.
0 0
Mikes
Pherai werd afgelopen keer niets een uitgenodigd bij kwalificatie. Dit o17 is alleen aanvallend wel heel afhankelijk van Redan, de buitenspelers zijn matig.
0 0
FlyingDutchMan
Denk dat Kees wel een Wonder verricht
0 0