Zeefuik: 'Moest naar binnen bij die goal'

BVeenstra, 02-04-2018 om 09:05, 6573 views, FCG Radio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De door Ajax aan FC Groningen verhuurde Deyovaisio Zeefuik baalt van de nederlaag tegen Ajax (1-2) van zondagmiddag. De rechtsback speelde persoonlijk een goede wedstrijd en bovendien had hij met de Groningers het betere van het spel. Een onnodige nederlaag voor FC Groningen dus, zo vond de Amsterdammer.

Van tevoren grapte Zeefuik nog met Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar over de wedstrijd. De rechtsback moest uitkijken dat hij zijn tanden niet ging verliezen. 'Ik kan nog steeds lachen, maar er valt eigenlijk niets te lachen', begint Zeefuik in gesprek met FCG Radio. 'We hebben punten verspeeld. We hadden hier kunnen winnen en zeker een gelijkspel kunnen behalen. Zeker als we het in de eerste helft hadden afgemaakt.'

Zeefuik speelde een goede wedstrijd, maar hij weet ook dat hij daar achteraf niet veel aan heeft. 'Het is een teamsport. Met een zege hadden we met een goed gevoel naar huis kunnen gaan. Hoe het kwam dat wij beter waren? Door goed druk te zetten, dan kunnen zij niet voetballen. We hadden de kansen om doelpunten te maken. Een 3-0 voorsprong bij rust had inderdaad normaal geweest, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.'

Als rechtsback vocht Zeefuik enkele mooie duels uit met Ajax-linksbuiten Justin Kluivert. De verdediger was de aanvaller vaak de baas, maar toch kon Kluivert een keer scoren. 'Bij die goal moest ik wel naar binnen, anders stond Siem de Jong vrij. Daardoor was Justin achter mij vrij. Als ik niet naar binnen was gegaan, had Siem de Jong wellicht gescoord. Het is ongelooflijk dat wij een man minder hadden in onze eigen zestien. Dat kan zeker niet en dat is heel slecht. In onze eigen zestien moeten we een man meer hebben', vervolgt Zeefuik, die Ajax met tien man ook nog eens de winnende zag maken. 'Dat is dan toch de kwaliteit van de Ajax-spelers. Ze hebben aan één kans genoeg om een doelpunt te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxamsterdam0485
M
0 0
Lagasj
En dan zullen we het maar niet over Kristensen hebben.
0 0
Stibba020
Hoe hij soms door ging op Kluivert was niet normaal. Net of hij met de spelers van Groningen een paar lijntjes op had.
3 -2
Redrum
Ja dat is het Ajax-effect. De blinde haat van de supporters slaat vaak over op de spelers.
3 -1
Jeugdtrainer
Ajax had juist een plan moeten maken om Zeefuik vol onder druk te zetten net na de aanname. Maar de ruimtes waren in de eerste helft zo groot dat Ajax er geen druk op kreeg. In plaats van om te coachen om hoger te gaan staan met je verdedigende lijn, kiest Ten Hag voor Siem de Jong en een 424. Tsja, niet echt een Ajax-keuze, als je het mij vraagt.

Zeefuik speelde defensief zeer sterk. Zoals altijd. Wel gewoon weer veel te lomp inglijden bij spelers die net een pass geven. Aan de bal geen Ajax materiaal.
2 0
Dexy
Klopt, maar datzelfde geldt eigenlijk ook voor Kristensen en Orejuela, dat ze geen Ajax-materiaal zijn.

Kunnen we nou echt geen betere rechtsback vinden...
1 -1
DavidFerr
Zeefuik speelde een hele goede wedstrijd want hij zat heel kort en fel op Kluivert en was ook regelmatig betrokken bij de aanvallen van Groningen. Na de winterstop speelt hij sowieso goed bij Groningen en hij stond zelfs een keer in het elftal van de week.

Komend seizoen zie ik hem de concurrentiestrijd met Kristenssen aan gaan.
2 -2
Stone020island
Iedereen op deze site is beter als kristensen. Is die kerel me toch een partij slecht zeg oioioioi
2 -3
vak114
Zeker,wat is die gozer dramatisch slecht zeg.
0 -1
Dwergje48
Even off topic maar wat een raar antwoord van Bacuna gisteren over zijn afgekeurde goal.

“Ik stond 3 meter voor de laatste lijn toen die bal gespeeld werd.” Hij stond letterlijk op dezelfde lijn.
1 0
PJK54
Ik ben nog steeds van mening dat verhuurde spelers, net als in Engeland, niet tegen hun "eigen club" mogen spelen.
2 -2
Dwergje48
Als je niet wil dat ze tegen jou spelen moet je ze uitlenen buiten je competitie.
2 -1
PJK54
Niet nodig als er afspraken worden gemaakt kan in andere landen ook dus waarom in NL niet? Je kan het eventueel opnemen in het huurcontract.
Overigens vind ik het belachelijk dat een speler zich wil bewijzen tegen zijn broodheer dat geeft bij mij te denken doe dat tegen een concurrent van je eigen club.
0 -1
Dwergje48
Maar het is je eigen keuze. Als je het niet wil moet je zorgen dat je niet uitleent binnen de competitie. Makkelijk zat.
2 0
jollie18
Laat dit spel maar zien op de laaste speeldag als jullie uit naar Psv gaan.
3 0
Ajacied33
Daar in Eindhoven gaan ze niks klaren. Groningen uit of thuis is een groot verschil. In Groningen heeft Psv ook met 3-3 gelijk gespeeld
1 0
DirkvanDam
nee dan zijn ze ineens allemaal moe... psv is geen rode lap ajax
1 0
Ajacied33
Maak je niet druk Zeefuik,je eigenlijke werkgever heeft gewonnen. Speelde een goede pot gisteren,maar geen Ajax materiaal
2 -1
GrandMasterFlex
Nee maar zowel Zeefuik als Warmerdam aan de andere kant zouden zeer welkom zijn als aanvulling/vervanging op deze selectie.
0 -2
insectenverdelg
Dat goed druk zetten was leuk, maar mag echt niet de reden zijn. T gaat om keuzes maken in t veld en duels winnen.
0 0