Zeefuik wil slagen: 'Anders ook vrede mee'

BartVeenstra, 31-03-2018 om 14:15, 5612 views, Dagblad van het Noorden |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het bevalt Deyovaisio Zeefuik goed bij FC Groningen. De rechtsback is door Ajax verhuurd aan de Groningse club en de Amsterdammer heeft het prima naar zijn zin bij de club uit het Noordlease Stadion, zo vertelt hij in gesprek met Dagblad van het Noorden.

'Ik ben blij met mijn basisplaats en de minuten die ik maak. Er zijn me een paar Ajacieden voorgegaan die ook bij FC Groningen hun draai hebben gevonden. Daley Blind, Michael Reiziger', aldus Zeefuik, die uiteraard ook zijn broer Género sprak over FC Groningen. 'Género zei meteen dat ik met mijn type spel goed zou liggen bij het Groninger publiek. Nou, daar heeft hij wel gelijk in gehad. Ik voel zeker de waardering voor mijn inzet. Ik merkte het bijvoorbeeld na de thuiswedstrijd tegen ADO. Die speelden we gelijk. De fans waren echt boos. Ik liep naar het hek. De supporters zeiden dat ik de enige was die liet zien dat-ie wil, dat ik er vol voor ging. Dan krijg je wel het gevoel van, ze menen het echt met je. Gelukkig staan we er inmiddels allemaal wat beter op.'

Het contract van Zeefuik bij Ajax loopt nog tot medio 2019 en daarom is het de vraag waar zijn nabije toekomst ligt. 'Het is meer dat ik een echte Amsterdammer ben. Ik zou bijvoorbeeld nooit voor Feyenoord willen spelen', aldus de verdediger, die uiteraard wil slagen bij Ajax. 'Maar als het geforceerd moet en het gebeurt niet, heb ik er ook vrede mee. Dan houdt het op. Ik sta er gewoon heel realistisch in. Als het lukt, lukt het en anders maar niet. Er zijn nog veel andere mooie clubs, zoals FC Groningen. Volgens mij zouden ze me wel willen overnemen, maar daarvoor moeten ze eerst contact leggen met Ajax. Zelf focus ik me op het zo goed mogelijk afmaken van dit seizoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BobHaarms86
De club uit het Noordlease Stadion? Really?
0 0
ST
Beetje een ongeleid projectiel. Hoop dat hij slaagt maar voor Ajax 1 komt hij tekort.
0 0
flyingsoccer
Zullen we morgen even zien of zeefuik te kort komt. Deze wedstrijd is een typisch gevalletje van gelijk spelen of verliezen.
0 0
Mike4wheelz
Fijn voor je jongen dat Groningen bevalt, lekker blijven daar en niet meer terug in Amsterdam komen. Je komt te kort... veel te kort!
0 -7
eros
Leuk voor de subtop, niet goed genoeg voor Ajax.
1 -4
Liniaal
Goeie gast, maar komt een beetje tekort voor Ajax. Zou het mooi vinden als PEC hem volgend jaar over wil nemen
2 -2