Zeefuik: 'Ajax gaat hier geen punten pakken'

BartVeenstra, 30-03-2018 om 15:40, 6479 views, RTV Oog |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De door Ajax aan FC Groningen verhuurde Deyovaisio Zeefuik wil zich aankomende zondag - wanneer hij met de Groningers aantreedt tegen zijn eigenlijke werkgever - graag laten zien. In gesprek met RTV Oog blikt hij vooruit op de confrontatie in het hoge noorden.

In de eerste seizoenshelft maakte Zeefuik nog deel uit van de Ajax-selectie en om die reden kan hij zijn trainer Ernest Faber van de nodige informatie voorzien. 'Ik heb gewoon de kwaliteiten van de spelers benoemd. Daar hebben we rekening mee gehouden', vertelt de rechtsback, die tegen de club gaat spelen waar hij in de jeugdopleiding voor speelde. 'Het klopt, het is spannend. Leuk om tegen oude bekenden te spelen. Ik wil laten zien dat ik het aankan. We spelen thuis en ik speel nu bij FC Groningen. Ajax wil inderdaad kampioen worden, maar hier gaan ze geen punten pakken. We gaan geen cadeautjes weggeven.'

Ook Sergio Padt is een ex-Ajacied in de Groningen-selectie. 'Tegen Ajax heb je geen motivatie nodig, dat komt vanuit jezelf', aldus de goalie, die rekent op de steun van het fanatieke FC Groningen-publiek. 'Ik verwacht niet dat ze stil gaan zitten. Zoals ik de mensen ken hier, kan het een leuk middagje gaan worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hammerzeit
Hopelijk speel jij morgen, open huis dan !
Doe nog maar een paar van jouw foutjes. Of bewaar je dat voor tegen PSV de laatste speelronde ?

Het vuurwerk en de live-dj worden morgen vast ook weer van stal gehaald.
1 -1
ST
Kluivert gaat hem gek tikken
1 0
SnakeDoc
Blijf maar in dat kut Groningen.
1 -1
Rsv
Donder lekker op viezerik
0 -3
Middenweg401
Je mag wat langer opblijven in het weekend?
0 0
Ajacied33
Scherp beginnen,0-3 winnen. Drie punten mee in de bus terug naar de hoofdstad. Zo simpel moet het zijn
2 0
ST
Wordt een gemakkelijke overwinning. Alle belangrijke spelers zijn fit en redelijk in vorm.
0 -1
Knalpot
Precies dezelfde reacties als bij Daley, als dat een voorbode is gaat het nog helemaal goedkomen met deze jongen. Zondag kluivertje in zn zak en volgend seizoen in Ajax 1.
1 0
Mike4wheelz
Hoop is de wens van de gedachte? Gast jij hoopt tegen beter weten in want deze Harry nak is echt Nederlandse top onwaardig. Lekker bij Groningen of NAC laten ballen, keertje poorten en daarna een bamischijf met een cola aanbieden in de kantine. Doei doei Deyovaisio....wat een naam.
0 -1
Redrum
Nog praatjes ook, toe maar. Gewoon een pak slaag voor Groningen zondag.
3 0
EricAjax1
zullen ze het stadion nu ineens vol krijgen? ben een Groninger in hart en nieren maar dat volk wat naar de euroborg gaat is een hoopje zielige zeurpieten die alleen komen als Ajax langskomt. Voor de rest van het seizoen laten ze hun club in de steek
1 0
talent020
als hij speelt kan je uitgaan van minimaal 1 grove blunder, altijd als hij bij Ajax mocht meedoen dit jaar viel het kwartje goed voor de tegenstander, gun hem het beste maar bij Ajax gaat hij het niet redden
1 -2
Ozymandias
Hij kon het eerste van Ajax mentaal duidelijk nog niet aan maar nu bij FC Groningen is hij een solide speler die weinig fout doet.
2 -1
talent020
FC Groningen is dan ook zijn niveau, waar opzich helemaal niets mis mee is,
2 -1
Leprechaun
Dit zei hij met een grote glimlach op z'n gezicht, neem ik aan? Ongelooflijk matige speler.
0 -1
Jeugdtrainer
Matige speler, matig elftal. Alleen Doan is wel een leuke speler. Ik heb even geen idee wie fluit, maar zonder Nijhuis moet dit te doen zijn!
0 -1
Michelinho
Blom.
3 0
Mike4wheelz
Die Deyovaisio (vreselijke naam overigens) moet gewoon lekker z’n mond houden. Onbegrijpelijk dat deze jongen verhuurd is ipv dat z’n contract niet gewoon verscheurd is. Ajax niveau onwaardig. Loopt vooral met z’n dikke hol over het veld en laat door alles en iedereen het kaas van het brood eten.
2 -2
DavidFerr
Zei je dat over Daley Blind ook toen hij maanden lang werd uitgefloten?
0 0
Michelinho
Zo zie je maar weer: het hele jaar spelen ze daar voor anderhalve paardenkop en als Ajax op bezoek komt is het stijf uitverkocht. We gaan weer een heet middagje tegemoet met een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Keepertje de middag van zijn leven hoort ook tot het gebruikelijke recept. Ben wel blij dat we geen Nijhuis of van Boekeltje erbij hebben.
3 0
Ruudje74
Hahaha, inderdaad, Ajax haalt altijd het beste naar boven bij de tegenstanders
0 0
PJK54
Het wordt tijd dat NL clubs, net als in Engeland, een gentleman's agreement maken zodat verhuurde spelers niet tegen hun "eigen club" spelen. Ik vind het sowieso vreemd dat je je eigen wil bewijzen tegen je broodheer dat had je daar moeten doen toen je daar nog speelde.
7 -4
Ozymandias
Waarom blijven mensen maar zeggen dat in Engeland met zulke gentleman agreements worden gewerkt. Er worden hier elk jaar tientallen spelers verhuurt maar die spelen (bijna) altijd gewoon tegen de club waar ze onder contract staan. In de regels van de FA is het ook opgenomen dat zulke agreements niet mogen.

Natuurlijk wil een speler zich tegen zijn eigen club bewijzen. Hij weet dan namelijk zeker dat ze naar hem kijken. Dat zo'n verhuurde speler zich daarvoor nog niet heeft kunnen bewijzen (toen hij nog niet verhuurt was) betekent niet dat hij zich daarna niet meer kan bewijzen.
0 0
3*stars*3
Vraag ik mij ook al een tijd af en moeten ze idd doen.
Iedereen is natuurlijk anders want Vertonghn had destijds bijv schijt.
Maar als ik Verdonk vorig seizoen bijv bezig zag tijdens PEC-fey en manier waarop Berghuis 2x zelfde trucje kon uithalen en scoren....

Bij vd Hart en Pasveer had ik ook gevoel dat ze het wel best vonden dat Ajax en PSV konden scoren maar het is gewoon onkunde van die 2 want ze zijn gewoon belachelijk slecht.
0 -1
Panama
Ik voorspel een rode kaart voor Zeefuik zondag
0 -1
77joep88
hypotheek erop dan
0 0
ErikDeBosz
Niet als jij meedoet.
0 -3
Habalaski
Speelt hij niet dan?
0 -3