Zeefuik: 'Overstap was wel even wennen'

sammekors, 27-03-2018 om 15:00, 5341 views, D'olle Grieze |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Deyovaisio Zeefuik speelt sinds de winterstop op huurbasis voor FC Groningen. De overstap zorgde voor veel veranderingen in het leven van de jonge rechtsback. Aan d'Olle Grieze, het clubblad van de Groningse Supportersvereniging, vertelt hij over zijn ervaringen.

'Het was in het begin wel even wennen', geeft Zeefuik toe. 'In Amsterdam deed mijn moeder eigenlijk alles voor me. Nu moet ik ineens koken, de was doen en het huis schoonmaken.' Toch was dat nieuwe leven niet helemaal nieuw voor hem. 'Bij Ajax heb ik veel discipline gekregen. Je moest op tijd komen, netjes je tas inpakken en zelf je schoenen poetsen. Van die dingen waar veel mensen normaal niet op letten.'

Zeefuik woont dan wel aan de andere kant van het land, maar dat weerhoudt zijn familie er niet van veel contact met hem te houden. 'Stond ik te koken terwijl ik met mijn moeder op Facetime zat. Hoorde ik mijn moeder ineens: "Zout erin, zout erin", in de telefoon roepen. Mijn vader bemoeit zich ook nog steeds veel met me, ik moet van hem altijd op tijd naar bed. Als het te laat wordt, voel ik hem in mijn nek hijgen', aldus de jonge Amsterdammer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Zeefuik laat bij FC Groningen zien het niveau van de Eredivisie makkelijk aan te kunnen. Ajax kan na dit seizoen beter afscheid nemen van Orejuela en Zeefuik met Kristensen de concurentie aan te laten gaan. Hij was dit seizoen mentaal nog niet klaar voor het eerste van Ajax maar na een half seizoen bij FC Groningen in de basis zal hij dat hopelijk wel zijn.
2 0
FlyingDutchMan
Moet Ajax vaker doen met talenten die in zo'n situatie zijn beland, lijkt wel of bij een verhuur al gelijk de toekomst bij Ajax wordt beëindigd!
0 0
Ozymandias
Inderdaad, veel jonge spelers worden te vroeg afgeschreven terwijl "laatbloeiers" gezien veel vaker voorkomen dan spelers die voor hun 21ste al klaar zijn voor het eerste van Ajax. Ik hoop dat Cassierra (en misschien ook Sierhuis) volgend seizoen ook worden verhuurt.
1 0
Jeugdtrainer
Wat? Zeefuik laat in niets zien klaar te zijn voor Ajax 1. Kan werkelijk niets met een bal. Als die jongen vast in Ajax 1 komt dan richt ik een Ozymandias fanclub op.
0 -2
Ozymandias
Dat hij niets kan met een bal is gewoon onzin. Dit seizoen was hij door een gebrek aan speeltijd matig maar vorig seizoen liet hij bij Jong Ajax zien ook aanvallend een bijdrage aan het spel te kunnen spelen. Hij ging zelfs regelmatig met een actie een directe tegenstander voorbij. Daarbij heeft hij een redelijke lage (teruggetrokken) voorzet wat erg populair is bij de tactisch goede hoofdtrainers anno 2018 (Guardiola, Klopp, Tuchel, Schmidt, etc.).
1 0
Jeugdtrainer
Ozy, Zeefuik gaat geen rol van betekenis spelen. Kan gewoon niet. Zijn basistechniek is echt niet goed genoeg gewoon. Hij is defensief prima natuurlijk, aanvallend oké omdat hij een goed loopvermogen heeft en dynamiek brengt, maar is voetballend gewoon niet goed genoeg. Heb je hem ooit onder druk zien spelen?

Hij neemt nog geen 5 van de 10 ballen dan goed aan. Speelt amper naar de juiste kleur. Bij JA had hij idd een aardige periode, maar waarin hij amper onder druk gezet werd. Dan komt hij tekort.
0 0
Ozymandias
Of hij een rol van betekenis gaat spelen weet ik niet. Ik zou hem alleen zeker nog niet afschrijven. Hij was vorig seizoen al één van de beste spelers van de Jong Ajax terwijl hij toen nog vaak samen met Nouri, Vd Beek, De Jong en Eiting speelde. Dit seizoen heeft hij dat niveau bij Ajax niet gehaald (door een gebrek aan speeltijd) maar bij FC Groningen maakt hij duidelijk stappen en lijkt weer wel vrijer te spelen.

Trouwens zou ik graag zien dat zijn teamgenoot Doan door Ajax wordt opgepikt. Die jongen heeft een enorm potentieel en als Japanner heeft hij ook nog eens een bepaalde commerciele waarde. Met Doan zou Ajax een goede derde buitenspeler erbij hebben om met Neres en Kluivert te concurreren. Dan kunnen Lang en Kuhn met elkaar concurreren om de rol van vierde keuze voor op de vleugels.
2 0
Aeter
Nee, dat zou ik dus niet doen.
0 0
Piejotter
Hahaahahaah, drillen die Deyovaisio. Opvoeding via de telefoon die had ik nog niet gehoord.
1 0
zuidzuid
Ik hoop dat ie anders kookt dan zn broer...
2 0
Ozymandias
Ik denk dat zijn broer een probleem met zijn alvleesklier heeft. Een vriend van mij heeft dat en hoewel die zeven dagen in de week naar de sportschool gaat en daarnaast heel gezond eet lukt het hem niet om op een "gezond" gewicht te blijven. Toen hij een keer zijn enkel brak kwam hij in een maand enorm veel aan doordat hij nauwelijks aan cardio kon doen. Die gehele maand at hij bijna alleen maar groenten en (een klein beetje) fruit. Ik geloof dat Verhoeven ook zo'n probleem met zijn alvleesklier heeft. Het maakt voor dat soort mensen niet uit hoe gezond ze eten en hoevaak ze sporten, ze zullen altijd overgewicht hebben.
1 0
DavidFerr
Bedankt voor je uitleg, daar was ik dus benieuwd naar.
0 0
zuidzuid
Stofwisseling kan inderdaad maar heb t nog nooit zo bizar gezien
0 0
Ajax#1900
Haha nou idd zeg
0 0
VanDerHoornLegend
Hahaha: op tijd komen, je tas inpakken, je schoenen poetsen, veel dingen waar veel mensen normaal niet op letten.

Tuurlijk dipper! Helaas te licht voor Ajax.
2 -6
DavidFerr
Hij doet het anders wel goed bij Fc Groningen en stond laatst ook in het elftal van de week.

Misschien bewandeld hij wel de Daley Blind route. Eerst te licht voor Ajax en daarna als Ajax topper een mooie transfer.
3 0
Robinjo1988
En je moet ook nog op tijd naar bed. Het is niet makkelijk...
1 0
RaynoFischer
Idd, dat soort dingen heb je ook nodig voor school, werk etc. :p
Tanden poetsen altijd of het moet je niks schelen.
1 0