Cruijff: 'Hij verdient de Cruijff ArenA'

sammekors, 26-03-2018 om 08:05, 7577 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff betreurt het zeer dat de Amsterdam Arena nog steeds niet is omgetoverd in de Johan Cruijff ArenA. De zoon van Nederlands beste speler ooit hoopt dat er snel goed nieuws zal zijn. In De Telegraaf legt hij de situatie uit.

'Het is teleurstellend dat er nog steeds geen oplossing is voor de naamgeving van het Ajax-stadion', schrijft Cruijff. 'Hopelijk is het een kwestie van tijd dat de gemeente Amsterdam, de ArenA en Ajax alsnog de Cruijff ArenA presenteren.'

'Wij als familie zijn de afwachtende partij. We kunnen wel zeggen "laat maar zitten", maar dat willen we niet', vervolgt de oud-speler van Ajax en Barcelona. 'Mijn vader was een Amsterdammer, een echte en een wereldbekende, vergeet dat niet. En hij had een superspeciale band met Ajax. Na de dood van zijn vader was de club als een tweede vader voor hem. Ik vind dat hij de Cruijff ArenA nu wel verdient.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MyDreamteam59
Heb een beetje mixed feelings over deze toestand.
Want een toestand is het, Ajax en vd Laan lieten vol trots weten dat er een beslissing was genomen.
Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit omdat iedereen op zijn eigen manier JC herdenkt. Er zijn mensen die tranen met tuiten hebben gehuild dat JC ons was ontvallen en zijn er ook mensen die het heel erg vonden maar gewoon verder gingen met hun leven. En zijn er mensen die helemaal niets met JC hadden en het hun werkelijk geen zak uitmaakt of er wel of niet een naamswijziging vd ArenA komt. Ik vind persoonlijk dat de Ajacieden behoorlijk doorslaan in hun adoratie van Cruijff en zijn er ook genoeg redenen te bedenken om de ArenA niet te verbinden aan Johan Cruijff. Er is werkelijk een razzia gehouden op de Toekomst en zijn er echte Ajacieden uitgelazerd die langer bij Ajax hebben gewerkt dan JC. Maar oké, het is toegezegd door de directie en moet dit geregeld gaan worden maar gaat het mij veel te ver dat Jordy en Thate de druk aan het verhogen zijn bij de directie van Ajax. Want iedereen weet dat die beslissing niet alleen door Ajax en/of Gemeente genomen kan worden. Dus is er iemand of zijn er personen geweest die hun mond voorbij gepraat hebben en het helemaal niet zeker is of het wel/niet doorgaat....en volgens mij, nu ben ik wel de advocaat vd duivel, weet vd Sar veel meer en is dit DE reden dat vd Sar aan het eind van dit seizoen gaat vertrekken. Want gaat er straks een beerput open........pfffffffff Beste Ajacieden, ga er maar vanuit dat de naam HEINEKEN 0% DOME gaat worden.
0 -2
gi0vanni
Je bedoelt dat Cruijff echte Ajacieden aan werk heeft geholpen. Maar dat ze weigerden om hun werk goed te doen en dat hij er toen is uitgestapt met de vraag of ze zijn naam niet meer wilden misbruiken. En dat Jonk een van de weinige was die het wel goed deed.

Wel die echte Ajacieden hebben gewonnen en duidelijk laten zien dat ze in 4 levens nog niet gaan bereiken wat Cruijff heeft gedaan. Na te veel falen hebben ze zich zelf geheel belachelijk gemaakt door een Cruijff aanhanger aan te stellen. Waarmee ze hun eigen falen aantonen.

Cruijff was een van de grondleggers van de successen die Ajax een club van wereldfaam maakte. Met een hervorming van heel het voetbal. Spelers als Bergkamp en Koeman konden nog veel van hem leren.

Deze man heeft meer dan wie dan ook voor Ajax betekent en er alles voor gegeven.
2 0
JanTa
Waarom steeds Ajax en de gemeente Amsterdam de schuld geven terwijl de 3e partij de stichting die de externe beleggers die zich laten vertegenwoordigen door de stichting alsmaar uit de publiciteit blijft terwijl juist zij de boel tegen houden.
1 0
Red Devil
Het schijnt dat de Arena dwars ligt en niet de gemeente of Ajax.
Schandalig dat die naamsverandering er nog niet is.
0 0
Joseph
Wordt toch tijd dat bekend wordt wie dit nu echt allemaal tegenwerkt, dan kan het wat persoonlijker worden..
0 0
tonny
misschien moeten de echte ajaxieden zich maar eens laten horen.
schande gewoon, echt nederland overal voorop lopen maar als het erop aan komt ......
dan maar een nieuwe stadion bouwen met de naam van johan en waar ajax de enige eigenaar is.
Schaam me diep dat we zo omgaan met de man die Ajax groot heeft gemaakt
1 0
Biss
Je hebt gelijk, al vind ik het ook een schande dat er nog mensen zijn die het woord ‘ajaxieden’ gebruiken ;)
0 0
Ruff Rhythim
Het zou echt volstrekt onacceptabel zijn als dit gaat klappen.
Ik zou hier erg boos van gaan worden...
1 0
Genant
Je kon hier op wachten. Alleen Van der Laan durfden ze niet tegen te spreken. Nu Eberhard (RIP) helaas is overleden komen ze weer uit hun holen. Het is triest maar erg voorspelbaar.
1 0
P.Russo
Precies! Dankzij Van der Laan kwam het überhaupt een beetje in een stroomversnelling met een intentieverklaring. Hij heeft zich op bepaalde punten zo hard gemaakt voor Ajax, een echte held
1 0
CoolRunnings
Mooi om te horen dat de familie de naamswijziging nog steeds wilt. Nu maar hopen dat de tegenstanders beseffen dat ze het tegen kunnen houden maar dat ze dit niet moeten willen!
0 0
Ajax68
WIJ schamen ons kapot om nog langer nederlander te zijn !
ONZE HELD, ...ONZE beste speler aller tijden wordt in de steek gelaten door een stel egoistische geldwolven, waar het alléén maar om poen gaat, en NIKS hebben met Respect hebben voor en Eergevoel voor Johan Cruijff .
Typisch nederelands weer, kleinzielig en kleinschalig, maar wél de grooste smoel overal in hebben.
Wat een verschrikkelijke AFGANG ten opzichten van de hele wereld die met de grootste verbazing toekijkt naar dit belachelijke wangedrag van een paar gierige schoften.
Of zit die smeerlap van henrichs hier ook weer achter, hij die zo anti-Cruiyff was en is, want dan zou hij en zijn manschappen hun leven lang moeten aankijken tegen de naam van onze HELD Johan Cruiyff.
5 0
@Maar7en
Misschien moeten we maar eens een nieuw stadion gaan bouwen dat meer op voetbal gericht is dan op allerlei commerciële activiteiten. Dat is nog makkelijker dan een naam wijzigen lijkt het...
1 0
Ajacied33
Je schaamt je een beetje voor de mensen die hierover beslissen. Het is alweer 2 jaar geleden en we wachten nog steeds op een naamswijziging. Man man
0 0
Jeugdtrainer
Henrichs zal wel even met zijn vuist op tafel slaan.
0 -1
insectenverdelg
Dat zou voor het eerst zijn dat ik een glibberige aal met zn vuist op tafel zie slaan. :)
1 0
Bocarra
Ik wordt hier een beetje moe van. Het wordt tijd dat bekend wordt welke partijen dwarsliggen.
1 0
Bjorn
De familie hoopt en smeekt bijna om de wijziging. De familie weet hoe speciaal Ajax was voor Johan.

Vervelende is dat de belanghebbende dit blijkbaar niet aanvoelen.
2 0
RSM
Of de gemeenten dat nu wel of niet vindt. Het is de Johan Cruijff Stadion.
0 0