'Stond voor Johan te klappen in het veld'

BVeenstra, 24-03-2018 om 13:35, 6368 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Ajacied Bennie Muller mist zijn voormalig ploeggenoot Johan Cruijff nog elke dag. Een maand of twee geleden was Muller op bezoek bij Jordi Cruijff in Israël. Uiteraard werd er toen ook gesproken over Johan Cruijff, die vandaag (zaterdag 24 maart) precies twee jaar geleden overleed.

'Ik zei tegen Jordi: soms stond ik gewoon te klappen in het veld voor je vader. Dat zou ik nu ook doen voor Lionel Messi. Verder voor helemaal niemand', vertelt Muller in het Algemeen Dagblad. 'Nu het twee jaar geleden is dat Johan overleed, zie je overal zijn naam voorbijkomen. Het zegt veel over hoe groot hij was. Vaak maakt het mij treurig, omdat ik hem wel mis. Maar ja, ik denk dan: ik mag blij zijn dat ik zeven jaar met hem heb samengespeeld.'

Over heel de wereld wordt de naam Cruijff nog dagelijks door miljoenen mensen uitgesproken. Wereldwijd zijn er honderden trapveldjes met zijn naam en ook universiteiten en scholen dragen zijn naam. 'De Cruyff Courts bestaan natuurlijk al heel lang, maar we zien dat er na het overlijden meer aanvragen uit heel de wereld komen. Ook als een soort eerbetoon', aldus Carola Thate, vertrouwenspersoon van de familie Cruijff.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
En nu kennen ze in het buitenland geen enkele voetballer van ons...
1 -2
trodat4030
Wat is dit nou voor onzin?
1 -1
gras
Vind dat niet zo'n rare opmerking.
0 0
MichelAngelo66
Welke voetballer kan dat nou zeggen? Cruijff is werkelijk de grootste allertijden. Als voetballer, als inspirator.
2 0
Mokum31
2 jaar en nog geen naamsverandering
schaam je ballen uit je broek
1 0
Afca_126
2jaar alweer....en nog steeds geen officiële naamsverandering
1 0