Tete trots: 'Zit op drie keer zoveel wedstrijden'

BVeenstra, 22-03-2018 om 12:55, 9216 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-verdediger Kenny Tete is blij met zijn speeltijd bij zijn nieuwe club Olympique Lyon. De rechtsback heeft weliswaar concurrentie van Rafael da Silva en speelt daardoor niet iedere wedstrijd, maar toch is er vooruitgang. 'Ik zit op drie keer zoveel wedstrijden', zegt hij in Het Parool.

Het gebrek aan speeltijd was voor Tete de reden om Ajax te verlaten. Een titel bij de club waar hij sinds zijn negende speelde, zat er helaas niet in. 'Maar dat is het ideale plaatje. In werkelijkheid lopen de dingen soms anders, grilliger. Ik speelde niet in dat laatste seizoen, om wat voor reden dan ook, en als je niet speelt, ontwikkel je je niet', aldus Tete, die vindt dat het niveau in Ligue 1 hoger ligt dan in de Eredivisie. 'Het is fysieker en sneller. Dat kost veel kracht en daar moest ik aan wennen.'

Bovendien is het qua speelstijl bij Olympique Lyon ook wel anders dan voorheen bij Ajax. 'Ajax heeft altijd de bal, en meestal op de helft van de tegenstander. In Frankrijk is het meer omschakelen, het spel wat opportunistischer. Dat vereist aanpassingsvermogen', vertelt Tete, die zich met Olympique Lyon hoopt te kwalificeren voor de Champions League.

In de tussentijd bereidt Tete zich met Oranje voor op de oefenduels met Engeland en Portugal. Opvallende afwezige is Joël Veltman, uitgerekend de man die Tete vorig seizoen op de bank hield. 'In sport heb je altijd pieken en dalen, het gaat nooit in één rechte lijn naar boven. Maar als ik naar mezelf kijk: op een bepaald moment heb je wel stabiliteit nodig. Want ik wil een keer een sprong maken', besluit de Amsterdammer ambitieus.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Kenny Leugenaar, ben blij voor je en blijf vooral daar!
0 -2
Duif63
Had gewoon nog een jaar bij ons moeten spelen. Dan maar gratis de deur uit. Dat gaan Viergever en Younes nu ook.
2 0
Redrum
En hoe bevallen de fans daar Kenny? Voldoen die wel aan je wensen?
1 0
GerardAjax26
Voldeden de Ajax fans niet dan? Kan mij niet herinneren dat hij ooit is uitgefloten of iets dergelijks, maar kan mij vergissen.
1 -1
BrandjeXL
Hij doelt waarschijnlijk op de reactie van Kenny nav de beelden die hijzelf filmde plus van commentaar voorzag voorafgaand aan een klassieker.
0 0
Amsterdam1900
Ik geloof dat Dijks een keer een filmpje vanuit de bus uploade van supporters die langs de weg stonden en dat je toen Tete op de achtergrond iets hoorde zeggen van, nu doen ze groot maar in het stadion zijn ze stil. In ieder geval iets in die richting.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
als je niet tekent krijg je geen speeltijd nee
0 0
Ferd
Lulkoek van Tete. Tete weigerde al bij te tekenen toen hij nog basisspeler was dus het ‘gebrek aan speeltijd’ is een heel doorzichtig excuus
4 -2
ajaxinho
Zelfde verhaal als Kluivert, lijkt wel.

Raiola rekt de tijd om te zien of zijn speler genoeg speeltijd krijgt.
1 0
Lazell
Eeuwig zonde. Hopelijk gaat Frenkie hem niet achterna, dan word ik gek.
3 -3
Joseph
Frenkie heeft een contract, dat betekend dat je met deze speler iets op kunt bouwen.

Ik vond Tete altijd beter dan Veltman, maar het verschil was niet groot en dan heb je met Veltman iemand met een langer contract. Ik geloof echt dat Tete niet speelde omdat hij geen contract wilde tekenen. Nu met Kluivert is dat lastiger, Kluivert is wel een heel stuk beter dan Younes.
4 -1