Ajax opent nieuwe fanshop in Kalverstraat

sammekors, 22-03-2018 om 11:15, 7989 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax opent een nieuwe Official Fanshop in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel zal deze zomer zijn deuren openen, zo meldt Ajax via de officiële kanalen.

De nieuwe Fanshop zal het tweede officiële verkooppunt van Ajax worden. Met de nieuwe winkel  hoopt men aan de als maar groter worden de behoefte aan een Ajax-winkel in het centrum te kunnen voldoen. 

'De afgelopen jaren is de omzet van merchandise enorm gestegen', legt Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, de beslissing uit. 'De vraag naar Ajax-shirts en andere producten groeit ieder jaar. De webshop en de Official Fanshop in het stadion draaien erg goed. Het is mooi dat mensen straks ook terecht kunnen bij dit verkooppunt. Zo hebben onze fans, maar zeker ook toeristen, de mogelijkheid om op deze centrale plek producten van Ajax te kunnen aanschaffen.'

Enkele jaren terug had Ajax ook al een fanshop in de binnenstad. De winkel was een onderdeel van de Ajax Experience aan het Rembrandtplein. Wegens teleurstellende bezoekersaantallen werd dat project in 2013 stop gezet. De fanshop was nog geopend tot 1 februari 2014.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bram410
Heb het trouwens altijd al appart gevonden dat Ajax geen fanshop meer heeft in het centrum, zal ongetwijfeld goed gaan lopen mede door al die toeristen die niet zomaar even naar de Bijlmer komen voor een shirtje.
0 0
booya4afca
Alleen maar goed natuurlijk. Naast het feit dat het goed is dat de merchandise verkoop goed gaat, heeft dat ook een invloed op de drukte in de fanshop. Door een tweede winkel te openen in het centrum denk ik dat je de klanten beter kan verdelen.

Daarnaast is de Kalverstraat natuurlijk de ideale plek hiervoor.
Waar vooral de verkoop aan toeristen een boost zal krijgen.
1 0
Red Devil
Veel toeristen zullen daar shirts gaan kopen dat is een ding dat zeker is.
1 0
RusselWestbrook
Vraag me af hoeveel shirtjes ze nou werkelijk verkopen. De laatste cijfers die ik volgens mij gezien heb waren echt lachwekkend. 50.000 ofzo en daarmee fier koploper in de eredivisie.
0 0
Bram410
Klopt maar nu nog aan een shirt komen in “normale” maat is bijna onmogelijk.. Bij Ajax is alles al sinds de winterstop uitverkocht en dit word ook niet meer aangevuld volgensmij is alleen XL van de meeste shirts/kleding nog te verkrijgen. Heel appart!
0 0
3*stars*3
Vraag ik mij ook af maar waar heb je het gelezen?
Fey doet het trouwens wel slim want ze verkopen alleen via fanshops en halen zo toch een extraatje binnen.

Ben benieuwd of Adidas nog gaat verlengen want contract loopt nog 1 jaar door.
0 0
Dennis1964
Andere merken staan in de rij dus verwacht wel dat adidas gaat verlengen.
0 0
Ajacied33
He he eindelijk zou ik zeggen. Overal ter wereld waar je komt zie je wel een fanshop van de plaatselijke club in de stad,behalve bij ons. Rembrandts was een flop,met deze locatie moet het wel goedkomen
3 0
AFCA-B93
Vraag me af hoe het nou komt dat er steeds meer vraag is naar shirts. De verkoop van shirts nou niet echt iets nieuws en ook nog duurder geworden in de afgelopen jaren.
Zou het komen doordat bijvoorbeeld kinderen via FIFA bekend raken met hun helden en dus een shirt van ze willeb? Is het de online verkoop die de aanschaf van een shirt laagdrempeliger maakt? Of komt het doordat je overal op social media als kind Ajax voorbij ziet komen en er dus een shirt van wilt. Ben wel heel benieuwd wat het deze jaren aantrekkelijker maakt een shirt te kopen dan 10 jaar terug
0 0
Mikes
Merchandise is niet per definitie een shirt. Ik koop persoonlijk vaker merchandise van ajax wat geen shirt is. Snap de keuze voor de binnenstad heel goed, vond het altijd al vreemd dat ze er geen hadden zitten.

Afgelopen 2 jaar was de merchandiseomzet 12,7 miljoen en afgelopen jaar 13,6 miljoen.
Waar het in 2011 en 2012 nog 9,2 en 11,2 miljoen was (in beiden jaren werden we kampioen).

Denk dat social media een belangrijke rol in deze heeft, mensen zien Ajax steeds meer ook buiten het westen. Ajax heeft een bepaalde naam in het huidige voetbal, mensen die tegen het huidige voetbal zijn, vinden Ajax een voorbeeld voor hoe het ook kan. Dit speelt vooral bij buitenlanders een grote rol denk ik.
5 0
AFCA-B93
*Europa League vorig jaar natuurlijk, maar dat zal niet de enige oorzaak zijn
1 0
Bjorn
Een dure, maar wellicht ook lucratieve plek om te verkopen. Zeker met het oog op toeristen.

Prima ontwikkeling denk ik.
4 0