Kristensen: 'Veel meer gespeeld dan verwacht'

BVeenstra, 21-03-2018 om 11:25, 7639 views, Bold |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De in de afgelopen winterse transferperiode aangetrokken Rasmus Kristensen had niet verwacht dat hij al zo snel bij Ajax zoveel wedstrijden zou hebben gespeeld. Sinds zijn transfer - de rechtsback kwam in de winter over van FC Midtjylland - speelde hij al vier keer een duel voor de Amsterdamse club.

'Ik heb veel meer gespeeld dan we oorspronkelijk van plan waren. Ik zou eigenlijk moeten wennen tot de zomer, maar natuurlijk ben ik hier heel blij mee. De resultaten waren goed en ik heb goed gespeeld, dus het is nu heel positief', aldus Kristensen in gesprek met het Deense Bold. Opvallend genoeg speelde de Deen in plaats van aanvoerder Joël Veltman. 'Ik speelde in plaats van de aanvoerder, dat is een ander type dan ik. Ik denk dat het een kwestie is van met welk strijdplan de coach de wedstrijd in wil gaan.'

Tegen SC Heerenveen (4-1) en Sparta Rotterdam (2-5) wilde Ten Hag aanvallend voetbal via zijn backs zien. 'Dat beviel mij goed, maar ik verwacht niets. Ik kijk er naar uit om meer te spelen, maar ik ben mij ervan bewust dat ik nieuw ben en geduldig moet zijn', aldus de Deen, die nog altijd hoopt op de landstitel. 'Wij moeten gewoon al onze wedstrijden winnen, ongeacht tegen wie we spelen. We spelen ook nog tegen PSV, dan kunnen we de boel een beetje veranderen. Dat is nu onze enige focus. We moeten de maximale druk op hen uitoefenen door constant te winnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Kristensen staat te zwaar op zijn benen vind ik. Tegen wendbare spelers zie je dat hij kwetsbaar is. Zijn voorzet is wel een pluspunt.
5 0
simok
Eigenlijk een prima speler voor in de eredivisie, hoopte dat we hoger wilden mikken. In een Europa League wordt je gewoon uitgelachen. Zit geen lijn in de scouting want Tagliafico is precies wat je nodig hebt.
0 -5
Jessey1981
Heb helaas nog niets kunnen zien van hem of Ajax de laaste weken (familie omstandigheden). maar hoor goede verhalen over vooral Nico. Ben ook erg benieuwd naar volgend seizoen ( veltman en ziyech zullen wel vertrekken)
2 0
Petervandersluis
Snap eerlijk gezegd niet waar al de kritiek vandaan komt. Hij heeft niet een dramatische wedstrijd gespeeld toch? Ik heb genoten van hem tegen Sparta. Constante drive, er over heen blijven gaan maar ook verdedigend goed genoeg.
7 -1
simok
This is Sparta
0 0
Gerard36
en maar eigen spelers afbranden, althans door een hoop mensen, ik heb het idee als ajax morgen messi koopt dat men begint te zeiken dst hij verdedigent te zwak is.
4 -1
gi0vanni
Die jongen is ook veel te klein. Verder moet hij eerst een jaar in jong Ajax om aan ons spel te wennen. Maar ook koppen en meeverdedigen zijn natuurlijk verbeterpunten plus hij moet natuurlijk ten alle tijden ruimte maken voor onze back. :D
1 0
simok
Kritiek is pijn van Ajacieden. Waarom kunnen wij nog niet eens een Kristensen opleiden? Die jongen doet bijna alles op werklust. Niks mis mee, maar niet uitzonderlijk om niet zelf op te kunnen leiden. En Ajax blijft maar kopen, bij gebrek aan beter.
3 -4
DavidFerr
Jij hebt echt humor.

Ajax is in Nederland de club die veruit de meeste eigen talenten door laat stromen naar het eerste.
Als er per jaar 2 a 3 talenten doorstromen mag je al super trots zijn.

En aangezien je in deze tijden al heel blij mag zijn als talenten 3 jaar bij het eerste blijven is het onmogelijk om een heel elftal op te leiden. 3 x 3 = 9 spelers maximaal. Voor een elftal heb je toch minimaal 18 spelers nodig.
1 0
NouridolbergNeres34
Met alle respect maar ik denk dat hij niet beter is dan zeefuik, en voor zeefuik hoef je geen 5,5 miljoen neer te leggen.
0 -2
Ellende
Dat kan je over iedere positie wel zeggen.
0 0
ratje
Ten Hag waarschijnlijk wel idd.
1 -2
Lazell
Maakt het veld goed breed voor de naar binnen trekkende vleugelspelers. Met moderne vleugelspelers liggen grote ruimtes bij de cornervlag van de tegenstander die je met Veltman als back nooit benut. Vooral als tegenstanders zich ingraven tegen ons moeten we de ruimtes optimaal benutten met opkomende backs als Tagliafico en Kristensen.

Kan verdedigend wel nog het een en ander bij leren.
5 0
Schöne82
Beetje aparte stijl, maar heeft wel potentie. Strakke voorzetten. Die afgekeurde goal afgelopen weekend was echt een hele mooie strakke voorzet om de verdediger heen (terwijl Kristensen beroerd werd aangespeeld).
11 0
Hagmag
Hij heeft mij nog niet echt kunnen overtuigen.
Geeft zijn directe tegenstander veel ruimte, zeker als ik dat vergelijk met andere kant waar Nico heerst.
1 -8
dezengene
Ik vind hem echt prima, zeker met in het achterhoofd dat hij net nieuw en bijzonder jong is. Dat Gijp (die best aardige dingen zegt normaal, over voetbal althans) hem toen met de grond gelijkmaakte, snapte ik ook niet. Die eerste wedstrijd was toch niet zo slecht? Hij gaf in die ene wedstrijd betere voorzetten dan Veltman in de laatste drie jaar.
10 -2
Juichtoon
Deze jongen maakt wel een aardige indruk. Zn aanvallende energie is opvallend. Zijn voorzetten zijn niet slecht (de voorzet waaruit Wober de afgekeurde 1-2 maakte zondag jl was zelfs uitstekend). Zeker gezien zijn leeftijd zit hier voldoende rek in.
3 -2
Jajijdaar
In het begin twijfelde ik heel even (natuurlijk logisch, hij moet nog wennen).
Hij begint steeds beter en beter te draaien! Zijn voorzetten zijn echt uitstekend.
Verdedigend zat ie' er bovenop de laatste twee wedstrijden.
6 -2