Bestuur SV NEC boycot uitduel Jong Ajax

BVeenstra, 21-03-2018 om 10:30, 7694 views, SV NEC | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het bestuur van de Supportersvereniging van NEC heeft besloten om de competitiewedstrijd tussen Jong Ajax en NEC niet te bezoeken. Voor het duel, dat gepland staat voor vrijdag 6 april, zijn slechts honderdvijftig kaarten beschikbaar voor fans uit Nijmegen. Reden voor het boycotten van de wedstrijd: Ajax, de KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie zijn niet in staat om de wedstrijd op een manier te organiseren waarbij meer NEC-fans meekunnen.

'Ajax grijpt nu alle mogelijkheden aan om kampioen te worden, dus zoveel mogelijk Ajax-supporters en zo weinig mogelijk NEC’ers', schrijft de supportersvereniging in een statement. 'Dat in een competitie die eigenlijk bedoeld is om talenten te kans te geven in een competitie met weerstand. Waarbij vele eerste elftalspelers hun opwachting hebben gemaakt. Spelers die een transferwaarde vertegenwoordigen die hoger is dan de begroting van het hele rechterrijtje van de Jupiler League bij elkaar.'

'Dat zij van de KNVB, net als de andere beloftenteams, op een trainingscomplex mogen spelen is nog daar aan toe, maar dat wij daardoor supporters moeten teleurstellen voor een belangrijke wedstrijd, is een farce voor volwaardig betaald voetbal in Nederland', klinkt er een behoorlijke teleurstelling. De SV geeft verder aan dat het aan fans zelf de keuze laat om de wedstrijd wel of niet te bezoeken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jwduijm
minimale capaciteit van je uitvak moet 5% van je totale capaciteit zijn. die is op de toekomst 2500 dacht ik, dus ze krijgen al 25 kaarten meer dan minimaal, dus niet zo klagen.
1 0
Koekepeer
Is die 5% procent niet een regel voor Europese wedstrijden?
0 0
Dennis1964
Ja dat is jammer, helaas heeft Ajax nog geen tussen stadion van pak hem beet 15.000 plaatsen.
AJAX is overigens de club die het vaakst slachtoffer is van maatregelen door burgemeesters.
0 0
Hagmag
Lul niet uit je NEK, stelletje zielepoten en zeikerds daar in Nijmegen.
Laat je hart spreken en rij naar de Toekomst.
Steek je NEK uit.
1 -4
@Maar7en
Zo vreemd is het niet dat je baalt als club maar 150 kaartjes te krijgen voor deze topper in de JL. Beetje triest om zo‘n reactie te geven. Lijkt wel of er enige angst is om te verliezen terwijl het met meer aanhang alleen maar leuker wordt voor het NL‘se voetbal.
3 -1
Sjaakvaak
Ja hoor, alsof ze met een paar honderd man op de tribune opeens zoveel beter worden. Wat een kul argument van jou en de SV NEC.
1 0
@Maar7en
Zo vreemd is het niet dat je baalt als club maar 150 kaartjes te krijgen voor deze topper in de JL. Beetje triest om zo‘n reactie te geven. Lijkt wel of er enige angst is om te verliezen terwijl het met meer aanhang alleen maar leuker wordt voor het NL‘se voetbal.
0 0
Jos1983
Denk dat de Arena zeker wel een optie geweest zou zijn als het eerste niet twee dagen later tegen Heracles thuis speelt.. Alle adviezen hieronder ten spijt, hoe creatief en supporters vriendelijk ook, maar zeker in deze fase gaan ze natuurlijk nooit Jong 46u voor AJAX 1 in het stadion laten spelen...
Wat betere communicatie hierover zal wellicht de discussie wat voorkomen. NEC probeert hier gewoon goedkoop te scoren, om maar weer eens tegen de Jong ploegen aan te trappen.
In plaats van dat ze eens aanhalen dat het best knap is van een ploeg met de gemiddelde leeftijd van 20, elke week spelend in een wisselende samenstelling, veel A-junioren, veel wedstrijden zonder bankzitters van 1, gewoon na 30 wedstrijden koploper is op het tweede niveau van Nederland..
1 0
Panama
Lekker tegen ajax aanschoppen want zij zijn groot en nec is klein. Vorige ajax-nec in de Arena zat er amper iemand in t uitvak.
0 0
MyDreamteam59
Doe eens iets geks Ajax..
Ga deze wedstrijd in de ArenA spelen en geef NEC een compleet vak voor 0 euro
Tevens de Ajax supporters gratis toegang verlenen, compenseer de gemiste eurootjes van de beheerder op de toekomst. Nodig 100 amateurverenigingen uit (jeugdspelers + begeleiders) en de ArenA gaat vollopen. Dit kan weleens de kampioenswedstrijd gaan worden dus waarom er geen GROOT FEEST van gaan maken? Investeer in je fans een keertje.
0 -3
trodat4030
Je gaat nu hopen dat FOX die pot ook gaat boycotten en niet live uit zal zenden. Zal wel niet gebeuren, want nu zullen er wel 150 mensen extra op Fox afstemmen, maar het zou wel leuk zijn voor die huilebalken.
0 0
Michelinho
En die willen hun club in de Eredivisie zien spelen? Dan staat ze nog wat te wachten qua weerstand.
En sinds wanneer is de JL een talentencompetitie? Volgens mij gewoon de tweede seniorencompetitie van Nederland. En dan "volwaardig profvoetbal" als argument gebruiken.
Zouden ze hun eigen verklaring wel een keer teruggelezen hebben?
1 0
@Maar7en
Heb jij gelezen dat het om de supportsvereniging gaat en niet het NEC bestuur uberhaupt? 150 kaartjes is ook weinig.. zeker als het een leuke wedstrijd betreft.
0 0
Michelinho
Ja heb ik gelezen; heb jij gelezen, dat ik het over het bestuur heb? Nee. Heb jij al door dat ze vorig jaar met 85 man naar de Arena kwamen?
0 0
GerardAjax26
Dit kan je toch moeilijk serieus nemen? Toen vorig seizoen NEC op bezoek kwam in de Arena namen ze maar liefst 86 supporters mee in het uitvak en nu zijn 150 kaarten opeens te weinig?

Ik heb soms het idee dat supporters hun ''aandeel'' in een wedstrijd nogal overschatten. Ik geloof er niets van dat de kans dat Ajax van NEC wint groter is naarmate er minder uitsupporters in het uitvak zitten. Laat staan dat Ajax denkt laten we maar 150 uitsupporters toelaten, dan is de kans op een kampioenschap groter.

Ik geloof best dat spelers aanmoedigen kan helpen, maar 95% van alle liedjes die ik in stadions voorbij hoor komen gaan nergens over en ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat het een grote invloed op het spel heeft.
3 0
Juichtoon
Ronduit lasterlijk. Ajax grijpt alle middelen aan om kampioen te worden? Nou dan zou Jong zn laatste w wel in de ArenA spelen en alle scc gratis toegang geven, zodat al die JL clubjes in een rood-witte ambiance van 45.000 toeschouwers mogen spelen.
1 0
trodat4030
Van de 40k scc houders komen er op zondag bij het 1e maar 2 vd 3 opdagen, die komen zéker niet naar Jong. Hoogstens 5% zal verschijnen, want anders zaten ze voor die verwaarloosbare 5 euro entree al lang op DT en daar zitten ze ook niet.

Overigens is het uitvak op DT gewoon klein en daarom kunnen we er zo weinig herbergen. Of hebben andere JL clubs meer kaarten gekregen? Ik zie er bij de tegenstanders van Jong soms maar 3 zitten en hoogstens 80-100, dus wat is het probleem?
0 0
Juichtoon
Als Jong Ajax kampioen kan worden zou de ArenA helemaal vol zitten.
0 0
Redrum
Ik ben het wel met je eens, ik zie steeds meer artikelen voorbij komen over Ajax van werknemers van andere clubs, journalisten en zogenaamde kenners waarvan ik denk: dit is gewoon pure laster en smaad. Maar dat kan blijkbaar gewoon in Nederland. Zo gaan we hier met de grootste club om waar alles om draait. Soms denk ik wel eens, ga maar lekker weg hier Ajax, ga maar lekker aansluiten bij de Bundesliga ofzo. Moet je eens kijken hoe de boel hier in mekaar dondert zonder Ajax.
2 0
Rsv
Alleen maar waarheden.
0 -5
Redrum
De enige waarheden zijn dat de supportersvereniging van Nec de wedstrijd boycot en dat ze 150 kaarten krijgen voor de wedstrijd. De rest is pure speculatie.
5 0
Suarez16_
Hoe heerlijk zou het zijn als Ajax dan even de halve bank van het eerste laat mee doen en nec oprolt met 7-0?
2 -1
RaynoFischer
Nog heerlijker zou eigenlijk zijn, de 019 laten opdraven en dan dik winnen, zo van: van 17/18 jarigen kunnen jullie niet eens winnen! :p
1 0
Michelinho
Doe dat maar. Ze hadden nl. ook wat te janken toen Jong Ajax tegen Fortuna veel spelers kwijt was aan het trainingskamp in Portugal.
1 0
Redrum
Wow, net als je denkt dat de bodem qua sneuheid dit jaar wel bereikt is denderen nu de supporters van NEC nog even door de bodem heen. In de Arena komen ze normaal met 50 man en nu hebben ze opeens niet genoeg aan 150 kaarten. En dan die totaal ongefundeerde verwijten die ze naar Ajax maken, man, man , man. Het gaat echt van kwaad tot erger in Nederland.
11 0
RaynoFischer
Echt hè.
En het aantal 1ste elftal spelers die meedoen valt echt reuze mee eigenlijk, ja iemand als Orejuela die duidelijk tekort komt en Cassierra die nog 20 is en spelers voor zich heeft.
Younes en Viergever 1x omdat ze net fit waren.
Neres een keer uitgerekend tegen jong PSV.
2 0
Redrum
Ja precies, alsof die ene keer dat Younes en Neres mee hebben gedaan zoveel verschil maakt en de rest van de 'oudere' spelers komen simpelweg nog niet in aanmerking voor het eerste, dus spelen ze bij Jong Ajax. De clubs zouden eens naar zichzelf moeten kijken en bedenken hoe ze beter kunnen gaan voetballen, zodat ze niet verslagen worden door een team met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar.
3 0
RaynoFischer
Precies en nu doet nog een individueel minder team mee dan vorig jaar, waar je Vd Beek, Frenkie, Appie, Cerny en De Ligt en Kluivert de (1ste maanden) ook nog had.
Nu is Dani de Wit zelfs nog een van de "uitblinkers", zegt meer over hun niveau aangezien hij natuurlijk nooit bij Ajax 1 zal gaan slagen en dat geldt nog wel voor meer spelers.
1 0
Redrum
Precies, dit team is echt een stuk minder goed dan dat van vorig jaar. Het is eigenlijk een wonder dat ze eerste staan. Van deze selectie gaat bijna niemand het eerste halen. En als je als NEC niet in staat bent om boven een team te eindigen waar Alblas, Dani de Wit en Bergsma vaak in de basis staan, dan kan je beter gewoon je mond houden en je schamen.
1 0
RaynoFischer
Idd dan heb je in de Eredivisie niks te zoeken, dan krijg je een levenslange trauma als je naar de Arena moet en ineens Neres, De Ligt, Frenkie, Tagliafico etc voor je hebt :p
0 0
ajaxminimax
Jank niet zo... Jong Ajax speelt dit seizoen voornamelijk met jonge talenten... Slacht het volk uit nijmegen maar af!
6 0