'Barca stuurt scouts naar oefenduels Oranje'

BVeenstra, 21-03-2018 om 08:30, 10481 views, El Mundo Deportivo |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

FC Barcelona zal tijdens de oefenduels van het Nederlands elftal scouts op de tribune hebben zitten om Ajax-verdediger Matthijs de Ligt goed in de gaten te houden. De Spaanse club volgt de jonge mandekker al langer, maar een onderling duel met de Portugese Cristiano Ronaldo maakt het net weer wat interessanter dan een gemiddeld Eredivisie-duel, zo meldt El Mundo Deportivo.

Daarnaast gaat De Ligt wellicht ook spelen tegen de topaanvallers van Engeland, wat eveneens interessant is voor de club uit Catalonië. Met Gerard Pique en Samuel Umtiti lopen er twee zeer sterke verdedigers rond bij FC Barcelona, maar over Thomas Vermaelen en Yerry Mina bestaat twijfel. Vermaelen zou zijn in 2019 aflopende contract kunnen verlengen volgen Sport, al ligt een vertrek nog wel op de loer. 

Daarnaast vertrekt Mina mogelijk om ruimte te maken voor een andere Zuid-Amerikaan, waar de Braziliaanse middenvelder Arthur al een principe-akkoord heeft met Barca. In Spanje is namelijk de regel dat een club slechts drie spelers van buiten de EU in zijn selectie mag hebben. Mocht Mina vertrekken, zal Barca als vanzelfsprekend een nieuwe centrale verdediger willen aantrekken.

De Ligt staat er in ieder geval goed op bij FC Barcelona. Vanwege zijn kracht en techniek wordt hij vaak vergeleken met Pique. Dat De Ligt nu speelt bij een club die een vergelijkbare speelstijl heeft met die van Barca zou ook een enorm voordeel zijn.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Dus dan zou De Ligt, in theorie, Umtiti of Pique uit de basis moeten spelen bij Barca.

Hypothetisch gesproken.
0 0
amthree
50 miljoen vragen laat ze maar lekker veel betalen, het moet een keer af gelopen zijn met zulke clubs...
2 -2
grannig mokum1
50mln? Tegenwoordig is 50mln niks meer dus voor de Ligt kan Ajax of moet Ajax meer vragen dan 50mln
2 0
Ar
Maximaal drie spelers van buiten de EU, dat zouden ze in heel Europa als regel moeten stellen.
2 0
Joseph
Dat mag natuurlijk niet dat is pure discriminatie. Je zou natuurlijk wel een verplicht aantal zelf opgeleide spelers kunnen doorvoeren, zou ik ook veel mooier vinden, dan krijg je echt te maken met een goede club in plaats van alleen een rijke club van passanten.
0 -1
gi0vanni
Denk het niet, dan kopen ze massaal alle talenten op.
0 0
strafschop
Wie moet dat verplichten en op basis waarvan?

Het is daarnaast een wassen neus regeling die eenvoudig valt te omzeilen met dubbele paspoorten.
1 0
PabloXXX
De Ligt is dat ene talent waarvan je zegt: " Ga maar lekker naar het buitenland ''. Gaat qua niveau moeiteloos aansluiten bij Barcelona. Misschien een jaartje bank zitten, maar leert daar meer dan hier nog een jaar alleen nationaal te spelen. Natuurlijk wel een dubbel gevoel, enerzijds heel jammer dat hij waarschijnlijk niet langer blijft, maar anderzijds ook trots dat er weer is een groot talent naar een grote club gaat.
1 -1
DaNaRWaL
Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom Vertonghen niet door Barca gehaald is. Hij is groot, sterk en heeft drang naar voren. Laat ze die eerst eens halen, daar hebben ze de komende jaren zeker profijt van. Dan houden wij Matthijs nog een jaar of 3 (ik weet het, is niet realistisch).
0 0
DaNaRWaL
Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom Vertonghen niet door Barca gehaald is. Hij is groot, sterk en heeft drang naar voren. Laat ze die eerst eens halen, daar hebben ze de komende jaren zeker profijt van. Dan houden wij Matthijs nog een jaar of 3 (ik weet het, is niet realistisch).
0 0
Dondy
Ja dan gaat Vertonghen naar Barca en dan zijn wij De Ligt weer kwijt aan Tottenham xD
0 0
Duif63
Nooit meer een speler naar Barca !
0 0
NouridolbergNeres34
Die mina word dan wel heel snel afgeschreven zeg, zit er net een aantal maanden.

De ligt zou er perfect passen, maar laat hem lekker hier doorgroeien want hier past hij nog beter.
Veel te vroeg, hij zal daar dan bankzitter worden en dat is eeuwig zonde.
2 0
koreem
De Ligt speelt hooguit nog 1 jaar na dit seizoen bij Ajax. Hopelijk kunnen we Schuurs volgend jaar klaarstomen.
0 0
ovdw
Als Barcelona zijnde zou ik hem direct halen. Tegenwoordig kan je zo'n talent niet meer een tussenstap laten maken bij een Liverpool of Tottenham, want dan kost ie later 100 miljoen.

Ik hoop dat Barcelona niet slim is btw. De Ligt zou er wel heel goed passen. Ik ben er van overtuigd dat Matthijs heel snel aanhaakt bij dat niveau.
1 0
gras
Qua cv en geld is het prachtig om als bankzitter bij Barca te zitten, maar als jonge speler die kan doorgroeien naar Europees topniveau niet. Dan moet je spelen. Eerst kampioen worden met AJax
4 0
masterrr
Misschien willen ze De Ligt laten groeien onder de vleugels van Pique, in bekerpotjes en tegen kleinere tegenstanders. Als directe vervanger is het wel een megastap

Daarnaast moet hij eigenlijk wel eerst kampioen worden hier, maar goed Van Persie was ook een megatalent en heeft het al op jonge leeftijd geweldig gedaan in Engeland
0 0
geendagsvlieg
Van Persie was 21 toen hij zijn eerste wedstrijd voor Arsenal speelde, na 2 1/2 seizoen Eredivisie.
1 0
ajax4ever01
Ajax stuurt scouts naar Barcelona voor Suarez en Messi
1 0
MyDreamteam59
Ik vind al veel langer dat voor exceptionele talenten zoals De Ligt, Frenkie de Jong, Kluivert, Onana, Dolberg etc.het salarisplafond omhoog moet. Ajax is dankzij goede investeringen en verkoop nu in staat om spelers langer te binden. Dat zal rust geven en spelers tot hun 22/23 levensjaar aan Ajax binden.
3 0
GerardAjax26
Wellicht dat een hoger salaris iets zal helpen, maar ik denk dat het vooral belangrijk is voor Ajax om weer eens CL te spelen. Zoiets gaf de Ligt laatst ook al aan. Als je zulke jongens een jaar CL in het vooruitzicht kan houden, zullen ze denk ik veel eerder geneigd zijn om nog een jaar te blijven. Ik ben bang dat bij weer een jaar zonder Europees voetbal veel talenten vroegtijdig zullen vertrekken.
2 0
geendagsvlieg
Bij de transfer bij Sanchez naar de Spurs heb je kunnen zien dat dit geen verschil maakt .
2 0
Mart42
Als ze slim zijn bij Ajax contract verlengen met een goede salaris verhoging.
0 0
Michelinho
Hij heeft pas verlengd...
3 0
ajax4ever01
Dat zegt tegenwoordig niets meer. Als er heel veel geld op tafel komt is hij gewoon weg
0 0
ajax4ever01
Dat zegt tegenwoordig niets meer. Als er heel veel geld op tafel komt is hij gewoon weg
0 0
Mart42
Klopt. Vergeten..... Zal de leeftijd wel zijn
0 0
afca4eva
Ajax had toen toch interesse in die Mina? Heb hem nooit zien spelen maar als het wat is kunnen we er dan niet ons voordeel uit proberen te halen en hem in een deal betrekken?
De Ligt vertrekt toch, zo'n supertalent is simpelweg niet te houden en dan zie ik hem voor de toekomst van het NL voetbal liever naar Barcelona gaan waar hij zijn kansen echt wel gaat krijgen dan dat hij ergens in Engeland op de bank komt te zitten.
0 0
Sunstridr
Als De Ligt naar Barcelona gaat, krijgt hij echt niet meer kansen dan bij bvd Chelsea of Man Utd.
Voor De Ligt denk ik dat blijven voor de komend 2 jaar, is beter dan naar het buitenland gaan.
1 0
iammike
Komen ze niet voor Dele Alli?
0 0
ditisdebeslissing
als we niet kampioen worden is hij toch weg. ben wel benieuwd naar de prijs.
0 -1