Ajax O17 heeft geen kind aan PEC Zwolle

JipVR, 20-03-2018 om 16:49, 11585 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 heeft dinsdag goede zaken gedaan in de competitie. Op eigen grond werd PEC Zwolle met liefst 5-1 verslagen en zodoende verstevigen de Amsterdammers hun koppositie. PSV O17 volgt met drie punten achterstand.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leverde weinig kansen op aan beide kanten, maar daarna brandde de wedstrijd los. Met name Ajax wist een aantal kansen te creëren via Sontje Hansen. Even later ging de bal op de stip, omdat een PEC-verdediger Brobbey naar de grond trok. Diezelfde Brobbey wist daar wel raad mee en zette Ajax op voorsprong: 1-0. 

Niet veel later kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte via Caciano en het leek erop alsof PEC zelf op 1-2 zou komen. De scheidsrechter had echter buitenspel gezien en verklaarde de goal ongeldig. Ondanks dat Ajax de controle na de gelijkmaker enigszins had verloren, kwam men toch voor rust op voorsprong via opnieuw Brobbey. De aanvaller kon een prima voorzet van Sint binnen knikken. 

Na rust schoot Ajax met scherp en werd er aan het doelsaldo gewerkt. Meteen na rust legde Brobbey af op Sint, die de 3-1 voor zijn rekening nam. Ook Taylor deed nog een duit in het zakje met een wonderschone treffer, die de bal vanaf randje zestien over de keeper heen stiftte. Uiteindelijk werd het zelfs 5-1, na een fout van de keeper, die Hansen wist af te straffen.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Hoever (Omzigtig 69'), J. Timber, Musampa, Douglas (Mbinga 68'); Q. Timber (Fosu-Mensah 68'), Llansana, Taylor; Sint (Zamani 69'), Brobbey, Hansen. 

Wissels Ajax O17: Dieker, Fosu-Mensah, Omzigtig, Mbinga, Cleonise, Zamani.

Scoreverloop:
1-0 Brobbey (25') (pen.)
1-1 Caciano (30')
2-1 Brobbey (38')
3-1 Sint (46')
4-1 Taylor (59')
5-1 Hansen (64')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Hoe erg is Brobbey geblesseerd? Zijn belangrijke weken voor de o17 met aantal toppers in de competitie en over 1.5 week de future cup.
0 0
wolterx
Niets ernstigs, kan gewoon spelen. Last van de rug.
1 0
DavidFerr
Jammer dat Brobbey geblesseerd is geraakt. Ik hoop trouwens dat hij snel zijn contract ondertekent.
0 0
NouriVandeBeek
Hopelijk fit voor zondag tegen PSV. Gravenberch en Van Gelderen verwacht ik ook die wedstrijd. O19 speelt niet i.v.m interlands.
0 0
FlyingDutchMan
Op zondag?
0 0
NouriVandeBeek
Nee, sorry.. zaterdag
0 0
FlyingDutchMan
Ah rgr, thuis? Hopelijk Ajax TV!!
0 0
Mikes
Nee zaterdag spelen ze tegen PSV.
0 0
FlyingDutchMan
Brobbey blijft maar scoren :)
1 0