Matusiwa: 'Zowel kuitenbijtertje als voetballer'

JipVR, 20-03-2018 om 16:34, 8869 views, AjaxTV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens Michael Reiziger is Azor Matusiwa een van de drijvende krachten in zijn elftal, dat vertelt de trainer van Jong Ajax in gesprek met AjaxTVDe man zelf komt ook aan het woord en legt uit waar zijn sterke punten liggen. 

'Wat voor type speler ben ik? Ik ben een harde speler', steekt de middenvelder van wal. 'Verdedigend ben ik heel sterk, maar aanvallend kan ik ook wat. Ik ga altijd volop in de strijd. Je moet laten weten dat je er bent, zodat je niet makkelijk met je laat sollen. Je moet er staan als een man. Ik word weleens vergeleken met Nigel de Jong en N'Golo Kanté; allemaal dezelfde soort spelers.'

Toch hoopt Matusiwa niet alleen maar belangrijk te zijn met zijn fysiek 'Natuurlijk wil je ook een doelpunt of assist maken, maar het is voor mij het belangrijkst om het team te helpen. Als dat met duels is, dan is dat maar zo. Voorlopig wil ik gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen en dan komt Ajax 1 vanzelf wel. Voorlopig gewoon lekker voetballen. Als de hoofdtrainer mij erbij haalt, dan is dat mooi meegenomen, maar ik ga die druk niet op mezelf leggen.'

'Azor is een speler die zich heel goed heeft ontwikkeld; een rots in de branding', zegt Reiziger over zijn pupil bij de beloften.'Hij heeft ook zijn voetbalkwaliteiten goed ontwikkeld, dus daar zijn we heel tevreden over. Hij is overal op het veld, hij pakt alle ballen en zit overal tussen. Het is ook echt een voetballer, dus hij krijgt een steeds grotere waarde voor ons. Een kuitenbijtertje die ook nog kan voetballen, dus daar ben ik heel blij mee.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WantAmsterdam
Maar kante kan ook heel goed voetballen, wat je van matusiwa niet echt kan zeggen, leuke, nuttige speler maar kont voetballend denk ik wel iets te kort denk ik
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Matusiwa uiteindelijk qua voetballend vermogen te kort komt maar het zou mooi zijn als hij toch zal slagen. Ajax kan namelijk goed een stofzuiger op '6' gebruiken mits die positioneel goed is en een hoge handelingssnelheid heeft. Met naast Matusiwa ook Eiting zou de hoofdtrainer dan ook de keuze hebben uit twee verschillende type spelers voor op '6'.

Ik blijf erbij dat Anita de ideale '6' voor Ajax was (of misschien nog wel is) aangezien hij de verdedigende balans bewaarde en de opbouw versnelde. Daardoor liet hij de spelers om zich heen optimaal presteren (vooral Vertonghen is daar een goed voorbeeld van). Nadat Anita vertrok heeft Ajax onder De Boer nooit meer goed positiespel gespeeld.
3 0
ST
Mee eens. Ik zou Anita graag zien terugkeren.
0 0
trooop
Je eerste zin, dat denk ik ook. Hij kán het wel, maar niet constant. Een beetje ziyech, op zijn manier. Veel profs zijn in aanleg heel goed (of best goed), maar het belangrijkste talent is om het er bij ieder balcontact ook uit te laten komen. Dat is voor de meesten niet weggelegd. Matusiwa valt tot nu toe ook in die categorie.
0 0
Barra
Heb jammer genoeg weinig kunnen volgen van JA dit seizoen, maar het moge wel duidelijk zijn dat we in het 1e een echte 6 missen die ook echt pressie kan spelen en ook gewoon kan voetballen natuurlijk. Iemand die hem vaker ziet spelen en een inschatting kan maken of hij potentie voor het 1e heeft?
0 0
ST
Heb hem niet echt gevolgd. Zijn er mensen hier die hem veel hebben zien spelen van dichtbij?
1 0
Finalvoetbal
Ajax heeft 7 wedstrijden verloren en van deze wedstrijden was Matusiwa slechts 1x basisspeler.
Dus met Matusiwa in de basis heeft Jong Ajax pas 1x verloren. Wellicht kan AS een diepere analyse maken. Ben benieuwd :-)
1 0
BrandjeXL
Kuitenbijter en ook nog eens kunnen voetballen. Ja zo'n soort speler mist het eerste al twee jaar.
0 0
3*stars*3
Yup, na vertrek van Serero heeft Ajax zo'n type niet meer.
Jaren geleden Obodai, Yakubu (R.I.P) en Enoh zulke types kan je wel goed gebruiken in EU duels en topduels.
Moet er natuurlijk wel aan toevoegen dat Serero meer was dan een kuitenbijter.

Zag net dat zijn contract over een paar maanden afloopt.
Benieuwd wat Ajax met hem en Mazraoui gaat doen.
0 0
BrandjeXL
Sorry maar de namen die jij noemt, misschien op Serero na, konden niet voetballen kerel.
0 0
3*stars*3
Daarom zeg ik ook dat Serero meer was dan een kuitenbijter...
0 0
BrandjeXL
I know maar omdat je verder zei dat je die andere namen ook goed kon gebruiken Europees en in topduels en dat vind ik dus niet.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad allemaal beetje zelfde type spelers, ooh ja @ Yakubu :(
0 0
Hagmag
Wie is de zaakwaarnemer ?
0 0
Liniaal
Ben altijd wel positief als ik hem zie spelen. Hoop dat hij vanaf nu alles speelt bij Jong, want denk dat hij zich dan snel nog verder kan ontwikkelen
1 0
FlyingDutchMan
Ik ook, maar toch speelt hij lang niet elke wedstrijd. Hoop dat hij het redt, aardig spelertje
0 0
Ar
Een soort Davids dus...
0 -1
BillSplate
Davids was niet zomaar een voetballer. Doe je hem zwaar tekort mee.
2 0
Ar
Davids kon geweldig voetballen, maar staat toch vooral bekend als pitbull.
0 0
A'dam Oud-West
Toch een type speler die we bij Ajax niet vaak zelf opleiden, dus ben erg benieuwd. Kuitenbijters hebben wel gehad, maar vaak gaat dat ten koste van een extra 'voetballer' op het middenveld. Hoop dat ie dat in zich heeft.
1 0