Hans Bijvank benoemd tot erelid Ajax

BVeenstra, 19-03-2018 om 11:10, 4348 views, Ajax.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Ajax heeft Hans Bijvank zondagmiddag benoemd tot erelid van Ajax. De club vierde zondag zijn 118-jarige verjaardag en tijdens het feestje werd de wedstrijdsecretaris van de jeugd beloond met een speld en een certificaat. Bijvank werkt al 47 jaar als vrijwilliger bij Ajax, zo schrijft Ajax.nl.

Bijvank verhuisde op zevenjarige leeftijd van Beek naar Amsterdam en werd later leraar op de Merkelbachschool in de hoofdstad. Sinds 1971 was hij verantwoordelijk voor verschillende functies binnen Ajax. Zo was hij lid van de jeugdcommissie, van de ledenraad en de toernooicommissie. Sinds 1985 is hij wedstrijdsecretaris van het jeugdvoetbal.

'Het was een grote verrassing', reageert Bijvank. 'Ik rekende hier totaal niet op en heb er zelfs nooit aan gedacht dat ik erelid zou worden. Ik ben echt zeer vereerd. De tranen stonden in mijn ogen', aldus een emotionele Bijvank. De andere - nog levende - ereleden bij Ajax zijn: Michael van Praag, Sjaak Swart, Arie van Os, Rob Been senior, Hennie Henrichs en Tijn Middendorp. Tijdens dezelfde bijeenkomst kreeg Jaap Roest, vrijwillig scout bij Ajax, de Wim Schoevaart Erepenning uitgereikt.

Nieuw in onze webshop: het WZAWZDB Boxlogo-shirt! Kijk snel hier!

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Eerst Henrichs er uit !
1 0
Schilder14
Neem Hennie Henrichs zijn erelidmaatschap af !!
7 -4
BokkieBokstra
Ken je hem? Waarom? Wat heeft hij misdaan? Alleen omdat de Johan Cruijff iets over hem gezegd heeft?
1 -13
je
Bokke l.l deze man zit er samen met Arie Van Os Alleen voor Hun zelf aangedragen erelid geworden en gewoon meer vriendjes om zich heen verzamelen.
Dit Zijn geen voetbal mensen .
Oud voetballers worden geen erelid dat Zijn geen vriendjes van de pluche plakkers.

Een wedstrijd Secretaris wel ?
2 0
Bjorn
Over de heer Henrichs is genoeg informatie bekend. Even googlen.
7 -1
foroloca
Google hem eens en dan kom je op een artikel over zijn macht binnen Ajax en hoe hij die verworven heeft. Hij is 2 of 3 keer door slecht resultaten/bestuur weggestuurd of weggegaan en telkens wist hij zichzelf weer terug te wurmen op belangrijke posities, dat zijn de feiten. Nu heeft hij zo'n positie weten te bemachtigen dat hij eigelijk niet weg te sturen is. Hij heeft daardoor veel stemkracht en beslist waar en welke poppetjes komen, toevallig allemaal vriendjes van hem. Dat is in een organisatie nooit gezond. Verder zijn het onderbuikgevoelens die je soms kunt krijgen van een persoon en mijne zegt: engnek, machtswellusteling. Opzouten.
7 0
Bjorn
47 jaar vrijwilligerswerk: respect.
17 0
foroloca
Idd. Ken hem niet maar dat alleen verdient respect.
6 0
RaynoFischer
Dan ben je een echte Ajacied, zo lang en vrijwillig ;)
7 0
kleinedraaicirkel
Mooi om te zien dat ze ook aan dit soort mensen denken. Alleen ik vind 7 ereleden wel genoeg, mag er wel eentje weg ;).
3 0
Robinjo1988
Hennie Henrichs, gadverdamme
5 -1
aietos
Minimaal twee
0 0
HFW44
Ja Henrichs en Van Praag weg
2 -4
Bjorn
Henrichs en Van Os lijkt mij.
2 -1
foroloca
Van Praag is verweven met Ajax en zijn vader voor hem. Er is niet zoveel mis met hem hoor was altijd een verbindende factor en kon goed overweg met de verschillende stromingen binnen Ajax waar ik nog steeds geen reet van snap: één club, één doel.
6 0
je
Arie Ratje Van Os
5 -3
BokkieBokstra
Van Praag? De voorzitter waaronder Ajax met van Gaal grote successen boekte. Een voorzitter die achter zijn trainer ging staan toen het moest. Groot verschil met Overmars en van der Sar, een hele andere klasse van bestuurders.
5 -2
Aeter
Van Praag hoort ook gewoon bij Henrichs kliek. Zij hebben destijds gevonden dat ze het zo goed hadden gedaan dat ze zichzelf allemaal tot erelid benoemd hebben, allemaal, zelf. Uri Coronel, Arie van Os, Hennie Henrichs en ja ook Michael van Praag. Allemaal oprotten met die ratten.
6 -1