Hans Bijvank benoemd tot erelid Ajax

BVeenstra, 19-03-2018 om 11:10, 5949 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft Hans Bijvank zondagmiddag benoemd tot erelid van Ajax. De club vierde zondag zijn 118-jarige verjaardag en tijdens het feestje werd de wedstrijdsecretaris van de jeugd beloond met een speld en een certificaat. Bijvank werkt al 47 jaar als vrijwilliger bij Ajax, zo schrijft Ajax.nl.

Bijvank verhuisde op zevenjarige leeftijd van Beek naar Amsterdam en werd later leraar op de Merkelbachschool in de hoofdstad. Sinds 1971 was hij verantwoordelijk voor verschillende functies binnen Ajax. Zo was hij lid van de jeugdcommissie, van de ledenraad en de toernooicommissie. Sinds 1985 is hij wedstrijdsecretaris van het jeugdvoetbal.

'Het was een grote verrassing', reageert Bijvank. 'Ik rekende hier totaal niet op en heb er zelfs nooit aan gedacht dat ik erelid zou worden. Ik ben echt zeer vereerd. De tranen stonden in mijn ogen', aldus een emotionele Bijvank. De andere - nog levende - ereleden bij Ajax zijn: Michael van Praag, Sjaak Swart, Arie van Os, Rob Been senior, Hennie Henrichs en Tijn Middendorp. Tijdens dezelfde bijeenkomst kreeg Jaap Roest, vrijwillig scout bij Ajax, de Wim Schoevaart Erepenning uitgereikt.

Nieuw in onze webshop: het WZAWZDB Boxlogo-shirt! Kijk snel hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Eerst Henrichs er uit !
1 0
Bjorn
47 jaar vrijwilligerswerk: respect.
17 0
RaynoFischer
Dan ben je een echte Ajacied, zo lang en vrijwillig ;)
7 0
kleinedraaicirkel
Mooi om te zien dat ze ook aan dit soort mensen denken. Alleen ik vind 7 ereleden wel genoeg, mag er wel eentje weg ;).
3 0
Robinjo1988
Hennie Henrichs, gadverdamme
5 -1
aietos
Minimaal twee
0 0